Κατηγορηματικό «όχι» στη φορολόγηση του τσίπουρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

1 Οκτωβρίου, 2015 21:06 Επιμέλεια: /

perifereiako symboylio 3_DCE

Συστήνεται διαπαραταξιακή επιτροπή για το ευρύτερη ζήτημα της αγροτικής φορολόγησης
Την ξεκάθαρη αντίθεση στο μέτρο της φορολόγησης του τσίπουρου εξέφρασε ομόθυμα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησης του θέματος που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας όπου παράγεται το πατροπαράδοτο αλκοολούχο ποτό.

Όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς που διέπει την παραγωγή τσίπουρου θα αποτελέσει καίριο πλήγμα σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για χιλιάδες παραγωγούς στη Θεσσαλία, σημειώνοντας πως ο τρόπος προσέγγισης του ζητήματος για να αντιμετωπιστούν τα όποια κρούσματα φοροδιαφυγής, γεννά πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει.

Επικαλούμενος παράλληλα αντίστοιχες περιπτώσεις τοπικών αλκοολούχων ποτών που κατατάσσονται στην κατηγορία των «ειδικών προϊόντων» σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ζήτησε να υπάρξει και για το τσίπουρο καθεστώς ειδικής αντιμετώπισης σε ότι αφορά τη φορολογία του.

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαρκή ταλαιπωρία στην οποία υπόκειται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι παραγωγοί σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης των καζαναριών.

Αναγνωρίζοντας την ιδιάζουσα βαρύτητα του θέματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα προχωρήσει στη σύνταξη κειμένου με προτάσεις. Αντικείμενο της ίδιας επιτροπής επίσης, θα αποτελέσει εν γένει το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.