Καθάρισαν τον δρόμο Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
2 Απριλίου 2017, 12:02

Ο Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Πράσινη Κιβωτό, συμμετέχοντας  στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού “LET’S DO IT GREECE”, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων,  σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος , σήμερα Κυριακή διοργάνωσαν τη δράση  καθαρισμού του οδικού δικτύου των Μετεώρων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου και ώρα  10:00 , όπου από εκεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ ( προσφορά ) που πραγματοποιεί δρομολόγια στα Μετέωρα , ξεκίνησαν από τον ανατολικό δρόμο ανηφορίζοντας και καθαρίζοντας σε τρία γκρουπ.

Συμμετείχαν οι Αντιδημαρχίνες Καλαμπάκας Σοφία Δρούγκα και Μαρία Γκαραγκανη-Κουκοράβα , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αθανάσιος Σινάνης , ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης , ο Πρόεδρος του Μετεώρων Λιθόπολις Γρηγόρης Καλύβας , εκπρόσωπος του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σταγών Βασίλης Νταμπαλής , μεμονωμένοι εθελοντές και φυσικά μέλη της Πράσινης Κιβωτού.

Let’s do it Greece

<< Το 2008 μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκινάει μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα.

Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαμε σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζητήσαμε για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το Let’s do it Greece. Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα μας έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά όλες τις προσδοκίες και φτάνει τους 20.000 εθελοντές. Έτσι δώσαμε ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με τη ελπίδα να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα του εθελοντισμού. Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Δεν θέλαμε να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλαμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμέναμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούσαμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή. Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece στις 17 Απριλίου 2016 συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού>>.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .