Καθάρισαν τον δασύλλιο του Άη Γιώργη οι Διαβίτες – Μετά το καθάρισμα “καθάρισαν” και ένα αρνάκι!!!

21 Ιουνίου, 2015 14:45 Επιμέλεια: /

DSC_4608_DCE

Για ακόμη μια χρονιά κάτοικοι της Διάβας τήρησαν το «έθιμο» που έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και ανέβηκαν μέχρι τα ο εξωκκλήσι του Άη Γιώργη για να καθαρίσουν το δασύλλιο που περιβάλλει τον εξωκκλήσι.Έτσι από το πρωί σήμερα κι” αφού πρώτα άναψαν ένα κερί στον Άη Γιώργη , συγκρότησαν ομάδες και ρίχτηκαν στην δουλειά με χορτοκοπτικά βεντζινομηχανάκια , τζουγκράνες , τσάπες , κλαδευτήρια , πριόνια και όλα τα συναφή , καθαρίζοντας το χώρο απ” άκρη σ” άκρη .
Κάποιοι άλλοι , στα «μετόπισθεν» , προετοίμασαν την ψησταριά , άναψαν φωτιά και άρχισαν να γυρίζουν οι σούβλες !!

Το μεσημέρι , κι” αφού ο καθαρισμός είχε ολοκληρωθεί , κάθισαν όλοι γύρω από το κοινό τραπέζι κι” άρχισε το φαγοπότι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα .

Κι” αφού ο «οίνος ευφραίνει καρδίαν» , μετά προέκυψε το τραγούδι και ο χορός !!!

Έτσι οι φιλέορτοι την ημέρα της πανήγυρης του εξωκκλησίου , αλλά και οι φυσιολάτρες , θα απολαύσουν το χώρο που τους περιμένει ολοκάθαρος , περιποιημένος με την προσωπική εργασία των νέων του χωριού .

Και του χρόνου παιδιά …..

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.