Καταργείται η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Ο.Π.Ε.Τ.Α Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
11 Οκτωβρίου 2015, 10:52

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμπάκας που διαχειρίζεται τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Άγιος Βησσαρίων και Τα Σφαγεία Καλαμπάκας. Τα Σφαγεία έχουν πάψει να λειτουργούν χρόνια τώρα και αναμένεται η μελέτη για την έγκριση των περιβαλλοντολογικών όρων. Έτσι το αντικείμενο της Επιχείρησης επικεντρώνεται μόνο στην διαχείριση του  βρεφονηπιακού σταθμού , πράγμα που μπορούν  να το κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ένας είναι ο Υπάλληλος ( Διευθυντής)  που εργάζεται στην Κοινωφελή και όπως φαίνεται θα μετατεθεί στον Δήμο Καλαμπάκας .

Όμως υπάρχει πρόταση για μία ακόμη κατάργηση φορέα του Δήμου Καλαμπάκας και αυτός είναι ο  Οργανισμός  Πολιτισμού Εκπαίδευσης Τουρισμού Aθλητισμού.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Οργανισμού την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει θέμα κατάργησης του Οργανισμού και μάλλον θα εγκριθεί.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Γιαννάκος Γεώργιος ανέφερε ότι η ύπαρξη του ΟΠΕΤΑΚ δεν είναι αναγκαία καθ’ ότι ούτε υπαλλήλους έχει αλλά και ούτε χρηματοδότηση. Ο Δήμος μεταφέρει χρήματα από τον προϋπολογισμό του στον ΟΠΕΤΑΚ και από εκεί διανέμονται. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης αφού αυτήν την δουλειά μπορούν την κάνουν ήδη υπάλληλοι του Δήμου.

Ο κος Γιαννάκος είπε ακόμη ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων δομών δεν θα γίνει μονομιάς αλλά σταδιακά αφού πρώτα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ,και  να αλλάξει ο Εσωτερικός Κανονισμός του Δήμου .

Τα θέματα κατάργησης των δύο αυτών φορέων εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Υπάρχει ενδιαφέρον για την συζήτηση που θα γίνει αφού η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ενστάσεις σχετικά μ’ αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .