Καταργείται η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Ο.Π.Ε.Τ.Α Καλαμπάκας

11 Οκτωβρίου, 2015 10:52 Επιμέλεια: /

dimarxio new 2_DCE

Τίτλοι τέλους για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμπάκας που διαχειρίζεται τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Άγιος Βησσαρίων και Τα Σφαγεία Καλαμπάκας. Τα Σφαγεία έχουν πάψει να λειτουργούν χρόνια τώρα και αναμένεται η μελέτη για την έγκριση των περιβαλλοντολογικών όρων. Έτσι το αντικείμενο της Επιχείρησης επικεντρώνεται μόνο στην διαχείριση του  βρεφονηπιακού σταθμού , πράγμα που μπορούν  να το κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ένας είναι ο Υπάλληλος ( Διευθυντής)  που εργάζεται στην Κοινωφελή και όπως φαίνεται θα μετατεθεί στον Δήμο Καλαμπάκας .

Όμως υπάρχει πρόταση για μία ακόμη κατάργηση φορέα του Δήμου Καλαμπάκας και αυτός είναι ο  Οργανισμός  Πολιτισμού Εκπαίδευσης Τουρισμού Aθλητισμού.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Οργανισμού την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει θέμα κατάργησης του Οργανισμού και μάλλον θα εγκριθεί.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Γιαννάκος Γεώργιος ανέφερε ότι η ύπαρξη του ΟΠΕΤΑΚ δεν είναι αναγκαία καθ’ ότι ούτε υπαλλήλους έχει αλλά και ούτε χρηματοδότηση. Ο Δήμος μεταφέρει χρήματα από τον προϋπολογισμό του στον ΟΠΕΤΑΚ και από εκεί διανέμονται. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης αφού αυτήν την δουλειά μπορούν την κάνουν ήδη υπάλληλοι του Δήμου.

Ο κος Γιαννάκος είπε ακόμη ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων δομών δεν θα γίνει μονομιάς αλλά σταδιακά αφού πρώτα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ,και  να αλλάξει ο Εσωτερικός Κανονισμός του Δήμου .

Τα θέματα κατάργησης των δύο αυτών φορέων εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Υπάρχει ενδιαφέρον για την συζήτηση που θα γίνει αφού η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ενστάσεις σχετικά μ’ αυτό.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.