Καταπέλτης ο Γ. Πέτρου: Να ανασταλεί η θεία Μετάληψη

admin
admin
10 Μαρτίου 2020, 07:49

Καταπέλτης ο Γ. Πέτρου: Να ανασταλεί η θεία Μετάληψη

Καταπέλτης για το θέμα της Θείας Κοινωνίας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου στην εκπομπή του Ζυγού «Χαμηλές Πτήσεις».

«Κανένας θεσμός όσο ισχυρός να είναι στην πατρίδα μας να παρεμβαίνει σε θέματα που

άπτονται της επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής αφορά την υγεία του πληθυσμού, αφορά

την υγεία όλων και μάλιστα όχι όλων, αλλά των πιο ευαίσθητων από άποψη ασθένειας και άποψη ηλικίας. Και εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Πρέπει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας να πάρει θέση. Τα αστεία τελειώσανε. Πρέπει να πάρει θέση, εάν δεν πάρει θέση θα βγούμε εμείς και θα πάρουμε θέση που δεν θα είναι για το καλό κανενός. ….

Δεν μπορεί η πολιτεία να κλείνει τα ΚΑΠΗ και να αφήνει ελεύθερους τους Ναούς. Πρέπει οπωσδήποτε για τη δημόσια υγεία, για το καλό του λαού, για το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, να ληφθεί απόφαση ότι οι εκκλησιασμοί να περιοριστούν στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και κατά κύριο λόγο η θεία Μετάληψη να ανασταλεί για ένα χρονικό διάστημα για λόγους καθαρά επιστημονικούς».

Μάλιστα ο κ. Πέτρου ήταν σκληρός και με τις δηλώσεις που γίνονται: Δεν μπορεί η κ. Γιαμαρέλου για παράδειγμα η καθηγήτρια της λοιμωξιολογίας να λέει ότι θα πάει να μεταλάβει, δεν μπορεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να λέει ότι εγώ μετάλαβα και θα το ξανακάνω, δεν μπορεί αρχηγός Ελληνικού κόμματος του Κοινοβουλίου να λέει ότι εγώ έχω την αλοιφή που σας προστατεύει από τον κορονοϊό».

 • Efstathios Efstathios

  Καταρχήν αγαπητέ μου πρόεδρε δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να εξισώνει το ΚΑΠΗ με τον ΙΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ. Κάτι τέτοιο το κατανοεί και η «Κατίνα» της διπλανής πόρτας. Έπειτα, όπως ο ίδιος γνωρίζετε, ο Κλήρος διαθέτει την αφρόκρεμα στις επιστήμες. Έχει καθηγητές της Ιατρικής και όλων των επιστημών. Δεν περιμένει τις απειλές κανενός προέδρου τοπικού Ιατρικού Συλλόγου. Ας είμαστε προσεκτικοί. Ο λαός λέει: Για να πεις τη γνώμη σου για κάτι άλλο έξω από το πεδίο γνώσης σου, πρέπει να γνωρίζεις σε βάθος τι είναι. Αν δεν ξέρεις ρώτα. «Δεν ήξερες δεν ρώταγες?»

 • Λαβύρινθος

  Θα συμφωνήσω με το φίλο Ευστάθιο, αλλά δίκιο έχει ο πρόεδρος του ΠΙΣ Τρικάλων ως προς το τι δέον γενέσθαι με την πανδημία. Είναι τελείως ανόητη η διατύπωση του προέδρου που εξισώνει την παρουσία σε μια Θεία Λειτουργία με αυτή στα ΚΑΠΗ. Ωστόσο αν μείνουμε εκεί χάνουμε την ουσία, το μείζον. Οι συναθροίσεις μας δυστυχώς πρέπει να περιοριστούν, αυτό πρέπει δυστυχώς να γίνει με ΟΛΕΣ τους.
  Καταρχήν να πω ότι θεωρώ την Κυριακάτικη λειτουργία δώρο του Θεού προς εμένα και όχι υποχρέωσή μου. Εκεί η ψυχή μου υφίσταται ανάταση και αγιασμό, εκεί συντελείται η κοινωνία μου με τον Ιησού Χριστό και τους Αγίους του και αυτό είναι μέγιστο για την ύπαρξή μου. Η παραπάνω θεώρηση είναι βιωματική και ως εκ τούτου δεν μπορώ επιστημονικά να την αποδείξω, πράγμα που ωστόσο δεν μου χρειάζεται και προφανώς επειδή εδώ διατυπώνω γνώμη, δεν χρειάζεται και σε εσάς που με διαβάζετε. Ας αναπληρώσουμε λοιπόν αυτήν την κοινωνία κατά μόνας για λίγο καιρό στον βαθμό που μπορούμε. Τα λειτουργικά βιβλία και τα μέσα που πλέον μας διατίθενται είναι πολλά για να το πράξουμε.
  Δεν γνωρίζω αν η Εκκλησία μπορεί εκ της παραδόσεώς της να διακόψει τον λειτουργικό και μυστηριακό της χαρακτήρα. Ίσως ούτε να μπορεί ούτε να πρέπει. Ας μην φέρνουμε την Εκκλησία σε δύσκολη θέση. Ας πάρουμε μόνοι μας τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την εδώ ζωή μας. Μόνοι μας ας πούμε ότι θα στερηθούμε το δώρο της Κυριακής.
  Όσον αφορά την Θεία μετάληψη, κανείς δεν λέει ότι ο ιός θα μεταδοθεί μέσω αυτής. Ο κίνδυνος είμαστε εμείς που πιθανόν να νοσούμε και δεν το ξέρουμε και το σάλιο μας που θα περάσει στα αντικείμενα με τα οποία πραγματοποιείται το μυστήριο, μεταδίδοντας ενδεχομένως τον ιό και στους άλλους.
  Η αγιότητα του μυστηρίου δεν βάλλεται από κανέναν ιατρικό σύλλογο, δεν μπορεί άλλωστε αυτό να γίνει, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να συγκρίνουν ανόμοια θέματα και να τα θέτουν κάτω από τον ίδιο παρονομαστή. Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι λοιπόν.
  Ας είμαστε όλοι συνετοί και ας αντισταθούμε τόσο στον επιστημονικό ή επιστημονικοφανές λαϊκισμό, όσο και στον όποιον φανατισμό πίστεως που θα μας καλεί σε μη απαραίτητες για την ψυχή μας ομολογίες. Μόνο έτσι θα περάσουμε την δυσκολία της πανδημίας και θα γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .