Κατανυκτική Αγρυπνία στην Ι.Μ Δοχειαρίου για την Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως

3 Απριλίου, 2016 11:20 Επιμέλεια: /

0304DOX (4)

Γράφει ο Ηλίας Προύφας

Κατανυκτική Αγρυπνία με αφορμή την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως τελέστηκε το βράδυ στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη Γέροντα Γρηγορίου.

Καθ” όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας, οι πιστοί που συμμετείχαν στην Ακολουθία, είχαν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν την θαυματουργή ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου καθώς και τα Άγια Λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα με την περιφορά του Τιμίου Σταυρού ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει επίκαιρα ο Σεβάσμιος Καθηγούμενος Γέροντας Γρηγόριος.

Όπως καθ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι και την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αρκετοί λαϊκοί μεταβαίνουν στο Δοχειάρι που είναι το σπίτι των Αρχαγγέλων για προσκύνημα και κυρίως για εξομολόγηση στους Ιερομονάχους της Μονής καθώς και για να λάβουν την ευλογία και να ακούσουν τις παραινέσεις του πολύ γνωστού τόσο στην Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό, σεβάσμιου και αγαπητού Γέροντα Γρηγορίου, ενός απλού και ταπεινού Καθηγουμένου που μόνο αγάπη προσφέρει στον καθένα που πηγαίνει να τον συναντήσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Την ερχόμενη εβδομάδα που εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείτε στο Αγιώνυμο Ορος αναμένεται και πάλι μεγάλο κύμα προσκυνητών όπως και στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου που θα τελεσθεί και Ιερά Αγρυπνία.

vimaorthodoxias.gr

Δείτε φωτογραφίες:

0304DOX (1).jpg
0304DOX (2).jpg
0304DOX (3).jpg
0304DOX (4).jpg
0304DOX (5).jpg
0304DOX (6).jpg
0304DOX (7).jpg
0304DOX (8).jpg
0304DOX (9).jpg
0304DOX (10).jpg
0304DOX (11).jpg
0304DOX (12).jpg
0304DOX (13).jpg
ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.