Καταγγελίες για περιβαλλοντική ρύπανση στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας – Διαμαρτύρονται οι Γλυκομηλιώτες

7 Ιουνίου, 2016 13:11 Επιμέλεια: /

xrysomilia limata_DCE

Πριν από 25 χρόνια και για να σταματήσει το κατολισθητικό φαινόμενο εντός του οικισμού της Τ.Κ. Χρυσομηλιάς , κατασκευάστηκαν δεξαμενές όπου διοχετεύονταν  τα νερά του χωριού και κυρίως τα λήμματα των σπιτιών.

Βάση μαρτυριών ο πάτος αυτών των δεξαμενών ήταν από πορώδες υλικό για να απορροφούνται  από το υπέδαφος τα ρευστά υλικά. Με τον καιρό όμως οι δεξαμενές γέμισαν και άρχισαν να υπερχειλίζουν , καταλήγοντας στην ρεματιά και από εκεί στο ποτάμι μεταξύ Χρυσομηλιάς  και Γλυκομηλιάς.

Κατασκευάστηκαν άλλες δύο δεξαμενές που σιγά-σιγά και αυτές γέμισαν και δημιουργήθηκε και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Πριν λίγο καιρό 4 κάτοικοι της Γλυκομηλιά με επιστολή τους κατήγγειλαν προς τις Αρμόδιες Υπηρεσίες το γεγονός και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό που πλέον την ευθύνη έχει και ο Δήμος Καλαμπάκας μιας και η Κοινότητας Χρυσομηλιά αποτελεί κομμάτι του Δήμου.

Οι Αρχές επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος και αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος Χρυσομηλιά κος Στεφόπουλος ανέφερε ότι πέριξ των δεξαμενών δεν υπάρχουν απόβλητα , αλλά δεν μπορεί να ξέρει αν αυτά έχουν βρει υπόγεια δίοδο και εκβάλλονται πολύ μακρύτερα.

Ο Πρόεδρος της Γλυκομηλιάς  κος  Νταφέκης θεωρεί ότι η μόνη λύση για διευθέτηση του θέματος είναι να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση ενός αγωγού που θα συνδέει τα χωριά αυτά με τον βιολογικό Σταθμό Καλαμπάκας.

Έως τότε όμως θα πρέπει να βρεθεί έστω και μια προσωρινή λύσει που θα σταματήσει την περαιτέρω διοχέτευση των λημμάτων ανεξέλεγκτα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • 16 ΓΕΝΑΡΗ

    Στη Γλυκομηλιά υπήρξαν έστω και 4 άτομα που το κατήγγειλαν στην Διάβα ουδείς!!!!!!!!!!!

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.