Καταγγελίες για περιβαλλοντική ρύπανση στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας – Διαμαρτύρονται οι Γλυκομηλιώτες

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
7 Ιουνίου 2016, 13:11

Πριν από 25 χρόνια και για να σταματήσει το κατολισθητικό φαινόμενο εντός του οικισμού της Τ.Κ. Χρυσομηλιάς , κατασκευάστηκαν δεξαμενές όπου διοχετεύονταν  τα νερά του χωριού και κυρίως τα λήμματα των σπιτιών.

Βάση μαρτυριών ο πάτος αυτών των δεξαμενών ήταν από πορώδες υλικό για να απορροφούνται  από το υπέδαφος τα ρευστά υλικά. Με τον καιρό όμως οι δεξαμενές γέμισαν και άρχισαν να υπερχειλίζουν , καταλήγοντας στην ρεματιά και από εκεί στο ποτάμι μεταξύ Χρυσομηλιάς  και Γλυκομηλιάς.

Κατασκευάστηκαν άλλες δύο δεξαμενές που σιγά-σιγά και αυτές γέμισαν και δημιουργήθηκε και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Πριν λίγο καιρό 4 κάτοικοι της Γλυκομηλιά με επιστολή τους κατήγγειλαν προς τις Αρμόδιες Υπηρεσίες το γεγονός και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό που πλέον την ευθύνη έχει και ο Δήμος Καλαμπάκας μιας και η Κοινότητας Χρυσομηλιά αποτελεί κομμάτι του Δήμου.

Οι Αρχές επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος και αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Πρόεδρος Χρυσομηλιά κος Στεφόπουλος ανέφερε ότι πέριξ των δεξαμενών δεν υπάρχουν απόβλητα , αλλά δεν μπορεί να ξέρει αν αυτά έχουν βρει υπόγεια δίοδο και εκβάλλονται πολύ μακρύτερα.

Ο Πρόεδρος της Γλυκομηλιάς  κος  Νταφέκης θεωρεί ότι η μόνη λύση για διευθέτηση του θέματος είναι να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση ενός αγωγού που θα συνδέει τα χωριά αυτά με τον βιολογικό Σταθμό Καλαμπάκας.

Έως τότε όμως θα πρέπει να βρεθεί έστω και μια προσωρινή λύσει που θα σταματήσει την περαιτέρω διοχέτευση των λημμάτων ανεξέλεγκτα .

  • 16 ΓΕΝΑΡΗ

    Στη Γλυκομηλιά υπήρξαν έστω και 4 άτομα που το κατήγγειλαν στην Διάβα ουδείς!!!!!!!!!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .