Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
31 Ιουλίου 2017, 07:50

Διαβάζοντας ότι φέτος υπάρχει δυσάρεστη  έκπληξη  για 40.000 οικογένειες όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες. Όπως προέκυψε  από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ και σε πρώτη φάση υπολογίζονται σε 40.000.

Πολλές οικογένειες δεν είχαν καν δικαίωμα συμμετοχής και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση. Πρόκειται για οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών (εφόσον καταφέρουν να βρουν μια θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών, με αποτέλεσμα από το Σεπτέμβρη να βρεθούν σε αδιέξοδο, μην έχοντας πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Μεγάλη χαμένοι είναι ως συνήθως οι μισθωτοί που χάνουν μόρια, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφύγουν και έτσι δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ, οι δικαιούμενοι voucher είναι 92.231 (έναντι 84.800 της τελευταίας χρονιάς, όπου και πάλι υπήρχαν χιλιάδες αποκλεισμοί). Οι έγκυρες υποψηφιότητες ήταν φέτος 132.982 (121.569 πέρυσι).

Στην Καλαμπάκα

250 θέσεις για Παιδιά  μπορούν να καλύψουν οι Παιδικοί Σταθμοί Καλαμπάκας , σύμφωνα με δηλώσεις της Αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Σοφίας Δρούγκα.

Από τις συγκεκριμένες θέσεις οι 130 είναι δικαιούμενοι voucher και 120 θέσεις είναι με πληρωμή από τον Γονέα που θα στείλει τα παιδιά του.

Ήδη μέχρι τώρα υπάρχουν 205 αιτήσεις με την ημερομηνία εγγραφής να έχει παρέλθει . όμως αν υπάρχουν και άλλα παιδιά θα φιλοξενηθούν και αυτά έστω και αν οι αιτήσεις είναι εκπρόθεσμες ( κατά την κα Δρούγκα).

Υπάρχου ακόμη πολλές κενές θέσεις από  το πρόγραμμα voucherαφού από τις 130 θέσεις έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα οι 71 θέσεις.

Πάντως κα Δρούγκα δεσμεύτηκε ότι στην Καλαμπάκα κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών , εφόσον ο Γονέας το επιθυμεί.

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .