Καλαμπακιώτικα του Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
25 Ιουλίου 2014, 09:32

***Στην σκιά των βράχων
_Δήμαρχέμ , στουν ουρανό σι ζητούσα στ’ γη σι’ ήβρα , φώναζε τις προάλλες στην Ιωαννίνων , όπου ως γνωστό το γραφείο του Χρ. Σινάνη ένας μυστακοφόρος Χρυσομηλιώτης .
_Καλός τουν , τι χαλέβς μπάρμπα Σ….. , απάντησε ο δήμαρχος καθώς έβαζε το κλειδί την κλειδωνιά του γραφείου του .
_Α…..ααααχα…..ααα !!! Ισί είσι θκός μας , μιλαμι την ίδια γλώσσα , επέμενε ο μυστακοφόρος που μάλλον έδειξε να συγκινήθηκε που ο δήμαρχος του μίλησε στην τοπική βαριά ντοπιολαλιά .
_Γιατί , είχες καμία αμφιβολία γι’ αυτό μπάρμπα – Σ…… ;
_Όχι , αλλά ισείς οι γραμματιζούμινοι τα λέτι κάπους , απάντησε ο Π…..
_Θες ακόμα πιο βαριά να μιλήσουμε ;
_Ά…ααακα , φτάνι , ούτι ιγώ δε σι καταβαίνου .
_Όχι άμα θες …..
_Είπα όχι , φτάνι , πιρνάς μη δέκα και τόνο !!!
_Για να ρθούμι στουν προυκείμινου , τώρα . Τι μπλάρια έχασες κι’ ήρθες Καλαμπάκα πανηγυριάτκα ;
_Βρε μπλάρια δεν έχασα , τ’ άχου μπιδικλουμένα στη λάκα , αλλά ήρθα να σι φέρου αυτό , απαντά ο μυστακοφόρος Χρυσομηλιώτης και βγάζει από έναν παλιακό τορβά – δισάκι που είχε μπιδικλουμένου στην γκλίτσα , μια φούντα τσάι του βουνού .
_Ουρίστι δήμαρχέμ , τσιάι απάν απ΄ την Τριγγία , να βράζι κι να πίντζτ τουν χειμώνα , απάντησε ο μπάρμπα – Σ….
_Τι….ιιιι , τσιάι ; Βάλτου μέσα κι θα μι κάψι απάντησε ο δήμαρχος και πετάχτηκε σαν ελατήριο πάνω αρπάζοντας την φούντα με το μυρωδάτο τσάι χώνοντάς την ξανά μέσα στον τορβά .
_Δήμαρχέμ , μη θιγς , μη προυσβάλτς …
_Κι μένα μη τσουρουφλάς , απάντησε ο δήμαρχος .
_Ούι !!!
Φαίδρα

***Ψίθυροι
*Καμία παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη , είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η διαπίστωση !!!
Δήμαρχε , η πολιτική όταν γίνεται διαπιστωτική έχει χάσει το νόημά της και την ουσία της . Τι ωφελεί λοιπόν η διαπίστωση ; Γιατί , αλήθεια , δεν πιστοποιήθηκαν οι παιδικές χαρές ; Μη μου πείτε ότι δεν προφτάσατε τριάμιση χρόνια γιατί θα εξαχθώ !!!
…………………………………………

*Επειδή την αλήθεια πρέπει να τη λέμε είτε μας εξυπηρετεί , είτε όχι , μόνο οι παιδικές χαρές της Βασιλικής έχουν ISO , δηλαδή είναι πιστοποιημένες κι’ αυτό φυσικά γιατί η τότε δημοτική αρχή είχε φροντίσει να το κάνει .
Λοιπόν , μπορούμε να πούμε τίποτα για τον Δήμαρχο Βάϊο Ζιάκα ;
Όχι φυσικά . Είναι οι δύο όψεις της πολιτικής . Η μία και η άλλη !!!
Βάϊο Ζιάκα , τι το θες τώρα ; Η ουσία ήταν να ήσουν μέσα στα πράγματα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα
*Λαβές για σχόλια έδωσε η παρουσία της ομήγυρης συνεργατών που συνόδευε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χρίστο Σινάνη στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στον Άγιο Δημήτριο Γάβρου Χασίων .
Λοιπόν , τον Χρίστο Σινάνη εκτός των άλλων συνόδευε ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του και , λόγω εκλογικού νόμου , μη εκλεγείς Ηλίας Γκουλιάφας .
Η αλήθεια είναι ότι η Ηλίας Γκουλιάφας δεν συνόδευε απλά τον Χρήστο Σινάνη αλλά έδειχνε ότι μάλλον θα έχει ενεργό ρόλο στην δομή εξουσίας που αναμένεται να δημιουργήσει ο δήμαρχος .
……………………………………………….

*Βλέποντας πάντως την ανθρωπογεωγραφία της ομήγυρης των συνεργατών του δημάρχου στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας , ρώτησαν τον Ανδρέα Καλτσούδα να σχολιάσει γιατί απουσιάζει ο ίδιος .
Θέλετε την απάντηση του Ανδρέα ;
«Αφού δε με κάλεσε είμαι εκτός χαρτοφυλακίου» και συνεχίζοντας συμπλήρωσε : «εγώ δήλωσα ότι παραιτούμαι υπέρ του Ηλία (Γκουλιάφα) .
Ανδρέα , δεν ξέρω τι εννοείς εκτός χαρτοφυλακίου αλλά θα ήθελα να μας πεις ποιοι είναι εντός χαρτοφυλακίου !!!

***Εξ’ απορρήτων
*Είδα στο «stagon news» το φωτογραφικό υλικό από την Παρουσία του Χρήστου Σινάνη στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Τζούρτζια Ασπροποτάμου και συνειρμικά πήγα πίσω τριάμισι χρόνια όταν στη θέση του Σινάνη βρίσκονταν ο κ. Σακελλαρίου και είναι άξιο υπογράμμισης ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος μάλλον συνεχίζει στα χνάρια του προκατόχου του σε ότι αφορά τις σχέσεις με το βλάχικο στοιχείο του δήμου μας .
Δήμαρχε , οι βλάχοι είναι σαν το τζάκι , ζυγώνεις κοντά καίγεσαι , απομακρύνεσαι πουντιάζεις !!!
………………………………………….

*Τα πανηγύρια στα ορεινά άρχισαν και θα συνεχιστούν με αποκορύφωμα τον δεκαπενταύγουστο και καλές οι παρουσίες των δημοτικών μας αρχόντων στις διάφορες εκδηλώσεις , αλλά μάλλον χρειάζεται να πάρει μια άλλη μορφή .
Πιο ουσιαστική για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων του κάθε χωριού ή περιοχής που συμπυκνώνεται στο δίπτυχο : Λαϊκή συμμετοχή – δημοκρατικός προγραμματισμός !!!

***Χαιρετίσματα
ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρόεδρο Δ.Σ): Αγαπητέ μου , τόσο ως πρόεδρος , όσο και ως συγχωριανοί , έπρεπε να συνεργαστείς με τον Σινάνη ενημερώνοντάς τον σχετικά για την ημερήσια διάταξη .
ΠΡΟΣ Τολίκα Τσουρβάκα (δημοτ. Σύμβουλο) : Καλά , εσύ ο δημοκράτης και να μην πας συμβούλιο ; Απορώ !!!
ΠΡΟΣ Γιώργο Θάνο (δημοτ. Σύμβουλο) : Τι απάντησες στον Θοδωρή όταν σε τηλεφώνησε για την συνεδρία ;
ΠΡΟΣ Βύρωνα Μπουτίνα (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης): Δήμαρχε , όπως κατάλαβες τα περισσότερα μέλη της δημοτικής σου ομάδας θέλουν να αναλάβουν από το Σεπτέμβρη χωρίς δεσμεύσεις .
ΠΡΟΣ Νίκο Φωλίνα (Δημοτ. Σύμβουλο) : Ήρθες με την ψυχή στο στόμα από την Καλλιρρόη και συνεδρία γιοκ ; Δεν ήξερες , αμ δεν ρωτούσες να σε πουν ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .