Καλαμπακιώτικα του Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
18 Ιουλίου 2014, 10:29

***Στη σκιά των βράχων
Δε θέλω να υπονοήσω τίποτα ειρωνικό για την τοπική μας ντοπιολαλιά , αλλά ορισμένες φορές όταν ακούς κάτι μαργαριτάρια είναι να πιάνεις την κοιλιά από τα γέλια .
Που λέτε τις προάλλες βρέθηκα μπροστά σε ένα περιστατικό απ’ αυτά που ενώ είναι για κλάματα γελάς με την ψυχή σου σε σημείο παρεξήγησης .
Ο μπάρμπα Κίτσιος κατέβαινε την Παρασκευή στο παζάρι . Ναι το δικό μας παζάρι , της Καλαμπάκας .
‘Α …….αααα , ο μπάρμπα – Κίτσιος τ΄ όχει τάμα κάθε Παρασκευή να έρχεται κάτω , δήθεν για ψώνια από την λαϊκή αλλά όλη τη μέρα ντέβρι τα μαγαζιά . Σφίγγει , εκεί κατά το μεσημέρι , και κανένα τσιπουράκι και μετά καβάλα σ’ ένα παμπάλαιο ντάτσουν και ξανά πίσω στο χωριό .
Εκεί τον περιμένει η συμβία του , η κυρά Μυροφόρα , που , καθώς τον βλέπει να πάει βάρκα γιαλό , τον τραβάει κάτι εξάψαλμους τύφλα να έχουν οι εξάψαλμοι της χορωδίας του συλλόγου «Ο Άγιος Βησσαρίων» .
Που λέτε , στο έβγα της Ιωαννίνων , κοντά στο Ξενία , ο Μπάρμπα – Κίτσιος εβρισκόμενος εν Αιγαίο Πελάγη αφού είχε τσούκσι πέντε – έξι καραφάκια , δίνει μία στο αυτοκίνητο ενός φουκαρά που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα και το κάνει κονσερβοκούτι .
Όχι ποιο ντάτσουν , το άλλο έγινε κονσερβοκούτι , το ντάτσουν τίποτα , ένα βαθούλωμα στα τόσα άλλα που είχε , ούτε που φαίνονταν .
_Τι κάντζ βρε μπάρμπα , δε βλέπς μπρουστάς ; Κοίτα τι μ’ έκανες ; Με κατέστρεψες .
Που λέτε , κατεβαίνει κάτω ο μπάρμπα – Κίτσιος και τρικλίζοντας λέει στον άλλον οδηγό που οδύρονταν .
_Τι φουνάζ κι ξισήκουσις την γειτουνιά στου πουδάρι ; Aφού δε σι απέτχα ; Σι απέτχα ; ‘Αμα σ’ απιτίχνα να έσκουζεις κι μι του δίκιους !!!
Φαίδρα
***Ψίθυροι
*Και εκεί που λέγαμε δόξα το Θεό τελέψαμε με τα ελλείμματα και άλλα τινά στους Καποδιστριακούς δήμους της περιοχής , να πάλι μια έκθεση , όπως αποκάλυψε το «STAGON NEWS» , που δημιουργεί νέα δεδομένα στην οικονομική διαχείριση από τις τότε δημοτικές αρχές .
Και μετά δε μας αρέσει που κατήργησαν τον Καποδίστρια και δημιούργησαν τον συγκεντρωτικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!!
Εδώ , όπως λέει ο λαός , δεν είναι ούτε το διάολο να δεις , ούτε τον σταυρό σου να κάνεις !!!
………………………………………

*Ωραία η ατάκα του προέδρου του Συλλόγου «Η ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ» Αλέξ. Τάτσιος ότι επίσημοι στην εκδήλωση του συλλόγου ήταν ο λαός καθώς ρίχνοντας μια ματιά τριγύρω δεν πήρε το μάτι του κανένα από την τοπική ηγεσία .
Αργότερα βέβαια ξεκάμπισαν Γιώργος Δήμου , Γιάννης Παπαπούλιος και Αντώνης Τούλας που εξεπροσώπησαν τον δήμαρχο (Σινάνη) που ήταν στους Μαυρελιώτες μεριά
Πρόεδρε , οι παλιόφιλοι του συλλόγου σας που ήταν ;

***Σοβαρά και εύθυμα
*Αχώριστο το ισχυρό δίδυμο του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι Γιάννης Καρανίκας – Δημήτρης Παπακώστας , που έδωσε δυναμική εμφάνιση και στο αντάμωμα της «ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ».
Γιάννη , μη μου πεiς ότι έδωσες οδηγίες στους ψήστες και της «Παλαιοπαναγιάς» ;
Είπαμε κοινοκτημοσύνη αλλά όχι και σε όλα ;
Ορισμένα πράγματα πρέπει να παραμένουν μοναδικά , όπως τα σουβλάκια της εκδήλωσης του συλλόγου της Θεόπετρας , ας πούμε !!!
……………………………………….

*Όχι , δεν κάθισα μέχρι τέλους στην εκδήλωση της « παλαιοπαναγιάς» για να δω ποιος από τους παριστάμενους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους του Χρήστου Σινάνη μετέφερε τις ευχές του , αλλά αν κρίνω από την ενδυματολογία των τριών (Δήμου , Τούλα , Παπαπούλιο ) μάλλον ο δεύτερος θα πρέπει να ήταν επιφορτισμένος με αυτό το θέμα .
Όχι , γραβάτα δεν είδα να φορούσε ο άνθρωπος , αλλά φορούσε ένα λαμπερό κουστούμι που εξηγούσε πολλά για τις μελλοντικές επιλογές Σινάνη .
Άντε αγαπητέ , καλορίζικος από τώρα !!!

Εξ΄ απορρήτων
*Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά εγώ το μεταφέρω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις επιλογές και την πολιτική συνάμα της νέας δημοτικής αρχής .
Άκουσα λοιπόν πως το τμήμα χορευτικών του δήμου φυλλορροεί από χορευτές γιατί κάποιος άλλος σύλλογος ιδρύει αντίστοιχο τμήμα .
Κι΄ εγώ ο αφελής λέω : αν είναι να γκρεμίσουμε μια ιστορία στο χώρο για να φτιάξουμε τη δική μας γκρούπα , με συγχωρείτε αλλά δεν είναι ούτε σωστό , ούτε πρέπον !!!
………………………………………………

*Την χώρα των Τυμφαίων και δη το Ιστορικό Μαυρέλι επέλεξε να τιμήσει με την παρουσία του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Σινάνης δίνοντας δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος των απανταχού Μαυρελιτών .
Εγώ πάλι επιμένω πως καλές οι παρουσίες στους χορούς και τα πανηγύρια , αλλά καλύτερη η παρουσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής στο πλαίσιο της διαδικασίας λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατικού προγραμματισμού !!!
***Χαιρετίσματα
ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (δημοτ. Σύμβουλο): Αγαπητέ , είδες πως αλλάζουν οι καιροί ; Το είχες φανταστεί πως θα ανταμώνατε πολιτικά με Δήμου ;
ΠΡΟΣ Χρήστο Λατσάρα (Σύμβουλο τ.σ Βλαχάβας ) : Χρηστάρα , συγχαρητήρια γιατί εσύ αν και δεν εξελέγης δεν εξαφανίστηκες όπως κάποιοι άλλοι όνομα και μη χωριό !!
ΠΡΟΣ Σάκη Καραπέτσα (πρώην δημ. σύμβουλο): Αγαπητέ , πολύ σιωπή διαπιστώνω . Τι έγινε , τελείωσαν τα προβλήματα ;
ΠΡΟΣ Γιάννη Μπουτίνα (νεοεκλέντα περιφ. σύμβουλο): Τι έγινε , συναντήθηκες , τα είπατε με τον νέο δήμαρχο ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .