Καλαμπακιώτικα του Γρηγόρη Καλύβα

18 Ιουλίου, 2014 10:29 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων
Δε θέλω να υπονοήσω τίποτα ειρωνικό για την τοπική μας ντοπιολαλιά , αλλά ορισμένες φορές όταν ακούς κάτι μαργαριτάρια είναι να πιάνεις την κοιλιά από τα γέλια .
Που λέτε τις προάλλες βρέθηκα μπροστά σε ένα περιστατικό απ” αυτά που ενώ είναι για κλάματα γελάς με την ψυχή σου σε σημείο παρεξήγησης .
Ο μπάρμπα Κίτσιος κατέβαινε την Παρασκευή στο παζάρι . Ναι το δικό μας παζάρι , της Καλαμπάκας .
“Α …….αααα , ο μπάρμπα – Κίτσιος τ΄ όχει τάμα κάθε Παρασκευή να έρχεται κάτω , δήθεν για ψώνια από την λαϊκή αλλά όλη τη μέρα ντέβρι τα μαγαζιά . Σφίγγει , εκεί κατά το μεσημέρι , και κανένα τσιπουράκι και μετά καβάλα σ” ένα παμπάλαιο ντάτσουν και ξανά πίσω στο χωριό .
Εκεί τον περιμένει η συμβία του , η κυρά Μυροφόρα , που , καθώς τον βλέπει να πάει βάρκα γιαλό , τον τραβάει κάτι εξάψαλμους τύφλα να έχουν οι εξάψαλμοι της χορωδίας του συλλόγου «Ο Άγιος Βησσαρίων» .
Που λέτε , στο έβγα της Ιωαννίνων , κοντά στο Ξενία , ο Μπάρμπα – Κίτσιος εβρισκόμενος εν Αιγαίο Πελάγη αφού είχε τσούκσι πέντε – έξι καραφάκια , δίνει μία στο αυτοκίνητο ενός φουκαρά που έρχονταν από το αντίθετο ρεύμα και το κάνει κονσερβοκούτι .
Όχι ποιο ντάτσουν , το άλλο έγινε κονσερβοκούτι , το ντάτσουν τίποτα , ένα βαθούλωμα στα τόσα άλλα που είχε , ούτε που φαίνονταν .
_Τι κάντζ βρε μπάρμπα , δε βλέπς μπρουστάς ; Κοίτα τι μ” έκανες ; Με κατέστρεψες .
Που λέτε , κατεβαίνει κάτω ο μπάρμπα – Κίτσιος και τρικλίζοντας λέει στον άλλον οδηγό που οδύρονταν .
_Τι φουνάζ κι ξισήκουσις την γειτουνιά στου πουδάρι ; Aφού δε σι απέτχα ; Σι απέτχα ; “Αμα σ” απιτίχνα να έσκουζεις κι μι του δίκιους !!!
Φαίδρα
***Ψίθυροι
*Και εκεί που λέγαμε δόξα το Θεό τελέψαμε με τα ελλείμματα και άλλα τινά στους Καποδιστριακούς δήμους της περιοχής , να πάλι μια έκθεση , όπως αποκάλυψε το «STAGON NEWS» , που δημιουργεί νέα δεδομένα στην οικονομική διαχείριση από τις τότε δημοτικές αρχές .
Και μετά δε μας αρέσει που κατήργησαν τον Καποδίστρια και δημιούργησαν τον συγκεντρωτικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!!
Εδώ , όπως λέει ο λαός , δεν είναι ούτε το διάολο να δεις , ούτε τον σταυρό σου να κάνεις !!!
………………………………………

*Ωραία η ατάκα του προέδρου του Συλλόγου «Η ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ» Αλέξ. Τάτσιος ότι επίσημοι στην εκδήλωση του συλλόγου ήταν ο λαός καθώς ρίχνοντας μια ματιά τριγύρω δεν πήρε το μάτι του κανένα από την τοπική ηγεσία .
Αργότερα βέβαια ξεκάμπισαν Γιώργος Δήμου , Γιάννης Παπαπούλιος και Αντώνης Τούλας που εξεπροσώπησαν τον δήμαρχο (Σινάνη) που ήταν στους Μαυρελιώτες μεριά
Πρόεδρε , οι παλιόφιλοι του συλλόγου σας που ήταν ;

***Σοβαρά και εύθυμα
*Αχώριστο το ισχυρό δίδυμο του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι Γιάννης Καρανίκας – Δημήτρης Παπακώστας , που έδωσε δυναμική εμφάνιση και στο αντάμωμα της «ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ».
Γιάννη , μη μου πεiς ότι έδωσες οδηγίες στους ψήστες και της «Παλαιοπαναγιάς» ;
Είπαμε κοινοκτημοσύνη αλλά όχι και σε όλα ;
Ορισμένα πράγματα πρέπει να παραμένουν μοναδικά , όπως τα σουβλάκια της εκδήλωσης του συλλόγου της Θεόπετρας , ας πούμε !!!
……………………………………….

*Όχι , δεν κάθισα μέχρι τέλους στην εκδήλωση της « παλαιοπαναγιάς» για να δω ποιος από τους παριστάμενους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους του Χρήστου Σινάνη μετέφερε τις ευχές του , αλλά αν κρίνω από την ενδυματολογία των τριών (Δήμου , Τούλα , Παπαπούλιο ) μάλλον ο δεύτερος θα πρέπει να ήταν επιφορτισμένος με αυτό το θέμα .
Όχι , γραβάτα δεν είδα να φορούσε ο άνθρωπος , αλλά φορούσε ένα λαμπερό κουστούμι που εξηγούσε πολλά για τις μελλοντικές επιλογές Σινάνη .
Άντε αγαπητέ , καλορίζικος από τώρα !!!

Εξ΄ απορρήτων
*Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά εγώ το μεταφέρω γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις επιλογές και την πολιτική συνάμα της νέας δημοτικής αρχής .
Άκουσα λοιπόν πως το τμήμα χορευτικών του δήμου φυλλορροεί από χορευτές γιατί κάποιος άλλος σύλλογος ιδρύει αντίστοιχο τμήμα .
Κι΄ εγώ ο αφελής λέω : αν είναι να γκρεμίσουμε μια ιστορία στο χώρο για να φτιάξουμε τη δική μας γκρούπα , με συγχωρείτε αλλά δεν είναι ούτε σωστό , ούτε πρέπον !!!
………………………………………………

*Την χώρα των Τυμφαίων και δη το Ιστορικό Μαυρέλι επέλεξε να τιμήσει με την παρουσία του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Σινάνης δίνοντας δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος των απανταχού Μαυρελιτών .
Εγώ πάλι επιμένω πως καλές οι παρουσίες στους χορούς και τα πανηγύρια , αλλά καλύτερη η παρουσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής στο πλαίσιο της διαδικασίας λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατικού προγραμματισμού !!!
***Χαιρετίσματα
ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (δημοτ. Σύμβουλο): Αγαπητέ , είδες πως αλλάζουν οι καιροί ; Το είχες φανταστεί πως θα ανταμώνατε πολιτικά με Δήμου ;
ΠΡΟΣ Χρήστο Λατσάρα (Σύμβουλο τ.σ Βλαχάβας ) : Χρηστάρα , συγχαρητήρια γιατί εσύ αν και δεν εξελέγης δεν εξαφανίστηκες όπως κάποιοι άλλοι όνομα και μη χωριό !!
ΠΡΟΣ Σάκη Καραπέτσα (πρώην δημ. σύμβουλο): Αγαπητέ , πολύ σιωπή διαπιστώνω . Τι έγινε , τελείωσαν τα προβλήματα ;
ΠΡΟΣ Γιάννη Μπουτίνα (νεοεκλέντα περιφ. σύμβουλο): Τι έγινε , συναντήθηκες , τα είπατε με τον νέο δήμαρχο ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.