Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Ιουλίου 2016, 07:57

*Στη σκιά των βράχων

_Πως τα πόρεψες τσ΄ αρβαντόβλαχοι ;

_Πως να τα πορέψω αγαπητέ μου , Καλά .

_Καλά ή …..ηηηηη

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , που λέτε κι΄ εσείς οι βλάχοι , απάντησε ο δήμαρχος στον Δημήτρη Βουρλίτση κοιτώντας τον κάπως .

_Καλά , θα  σε μαλώσω δήμαρχε, πήγες στους αρβαντόβλαχους με συνοδεία καραγκούνη ; Κι΄ εγώ που είμαν ;

_Κατ΄ αρχήν δεν πήγα  με καραγκούνη , πήγα και καραγκούνηδες και  με βλάχους  .

_Σοβαρώς ;

_Έμ είδες που δε στα λένε καλά οι πληροφοριοδότες σου ;  Άλλωστε  εσύ  απ΄ ότι έμαθα τα έπιασες τα ισκιάδια στο Χαλίκι , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Έ , άμα ήθελες δε σφύριζες κλέφτηκα να κατέβω;

_Τι να κάνουμε , δεν ξέρω να σφυρίζω κλέφτηκα και γι΄  αυτό δεν σφύριξα , συνέχισε να το διασκεδάζει ο Δήμαρχος .

_Χόρεψες ψύχα Δήμαρχε ή την βγάλατε στα μούτα ;

_Στα μούτα , στα μούτα , απάντησε ο δήμαρχος .

_Είδες ; Αν είμαν ιγώ θα βαρούσες κανά «Λα πάτρου τζίντζι μάρμαρι».

_Τι να κάνου , έχασα την ευκαιρία , απάντησε ο δήμαρχος .

_Εμ , την έχασες Δήμαρχε…εεεε , την έχασες .

_Κι δε μου λες , τώρα που τ΄όφερε η κουβέντα , τι λέει αυτό το τραγούδι ; Ρώτησε τον Αντιδήμαρχο ο Δήμαρχος .

_Ά…ααα , τώρα που είμαστε εν στενό κύκλο θα στο πω για να το ξέρεις να το λες κι΄ εσύ όταν είσαι με βλάχους . Άκου : «Λα πάτρου τζίντζι μάρμαρι»…,

_Ευχαριστώ πολύ , στα Ελληνικά τι λέει θέλω να ξέρω , επέμενε ο Δήμαρχος .

_Ά…ααα , «Στα τέσσερα στα πέντε μάρμαρα»…  λάι σάσι πιτριτσιάλι, (στα έξι λιθαράκια)

λάι ντουόρμι φιάτα σίγκουρε, (κόρη κοιμόταν μοναχή) σιγκούρε σ’ ασσουσίτ, (μονάχη κι αρρεβωνιασμένη) λάι ντι λα λούμι ξακουσίτ…. (και στον κόσμο ξακουσμένη…).

_Και πως πάνε τα βήματα ;

Που λέτε , άλλο που δεν ήθελε ο Αντιδήμαρχος σηκώνεται πάνω σαν ελατήριο , αρπάζει τον Ανδρέα Καλτσούδα απ΄ το μανίκι και άδοντας και χορεύοντας έδειχνε στον δήμαρχο τα βήματα .

_Άκου κι΄ αυτό Δήμαρχε , είπε ο Αντιδήμαρχος άδοντας το  «Λεβέντης είσαι μάτια μου, λεβέντικα χορεύεις, λεβέντικα πατάς στη γη και κορνιαχτός δε βγαίνει, σαν παίρνεις τον ανήφορο, τι την κρατάς τη μέση;  μήνα η μεσούλα σε πονεί, μήνα καμάρι το ‘χεις;

_ Γειά σου Αντιδήμαρχε με τα ωραία σου φώναξε ο Ανδρέας.

 

       Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τι μπορεί να σου κάνει μια συνωνυμία ; Να σε στείλει αδιάβαστο , που λένε, και μετά να ψάχνεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας !!! Αυτό έπαθε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς τον οποίο κάποιοι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον παρουσιάσουν ότι είναι χρεοφειλέτης 2,9 εκ. ευρώ ενώ ο άνθρωπος , σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε , δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ !!! Αγαπητέ μου , δεν είναι που σου βγαίνει το όνομα , δεν ξέρεις και που να πρωτοδώσεις τζιάπι !!!

…………………………………………………………….

 

*Ένα τραίνο έχουμε κι΄ εμείς , πάει κι΄  αυτό και μάλιστα εν θερμό της τουριστικής σαιζόν . Ο λόγος ; Η απεργία των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε . Το αποτέλεσμα ; Να μην  μπορούν να μας έρθουν οι τουρίστες με πρώτους πληττόμενους  τους ταρίφες που έχουν να σταυρώσουν πελάτη – τουρίστα κάτι εβδομάδες . Αγαπητοί μου , σωματείο , δόξα το Θεό , έχετε , έ , εκδώστε καμιά απανταχούσα (διαμαρτυρία) !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν ξέρω ποια τι λαός είμεθα φίλτατοι αναγνώστες . Εκεί που ανεβαίνεις βλέποντας Έλληνες να προκόβουν είτε εδώ , είτε εις την αλλοδαπήν , τιμώντας την Ελλάδα και την φυλή μας , εκεί βλέπεις την έσχατη μιζέρια  και πέφτεις εν ελευθέρα πτώση !!! Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις τα φαινόμενα καταστροφής δημόσιας περιουσίας που λαμβάνουν χώρα,  εν εξάρσει, μάλιστα ;  Σιδηροτροχιές ξηλώνουν , συρματοπλέγματα από το Εθνικό Οδικό δίκτυο ξηλώνουν …. Ελλάς τρελλάς και βόηθα Παναγιά , να λέμε !!!

…………………………………………………………..

*Τι λέτε ότι ζητάνε να δουν ιδίοις όμασι  οι Αμερικανοί Τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή  , πέραν των Μετεώρων φυσικά ; Λοιπόν , κρατηθείτε : θέλουν να δουν και να περιδιαβούν την λαϊκή αγορά !!! Καλώς ακούσατε, την λαϊκή !!! Τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον ; Τα χρώματα , τα αρώματα   των προϊόντων που βρίσκονται επί των πάγκων και φυσικά το γενικότερο αλισβερίσι του παζαριού . Μήπως λοιπόν , να την αναβαθμίσουμε την λαϊκή μας και να την εντάξουμε στο τοπικό τουριστικό προϊόν ;

*Εξ΄ απορρήτων

*Αν και δεν το έχω διασταυρώσει εν τούτοις σας το μεταφέρω και θα δούμε αν επαληθευτεί !!! Λοιπόν, σφόδρα προβληματισμένος πληροφορούμαι ότι είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος αν θα πρέπει να παραμείνει ή να αποχωρήσει από την θέση του με την παλάντζα να γέρνει προς έξοδο από Άνοιξη . Φίλτατε , μέχρι πότε να πούμε καλώς μας ήρθες , μας λες γεια σας και χαρά σας ; Γιατί ; Μήπως να το σκεφθείς καλύτερα το πράμα;

………………………………………………………………

*Για να σας τα πω όλα επί τη επικειμένη αποχώρηση Γενικού Γραμματέα , ήδη στην πιάτσα ακούγονται και διάφορα ονόματα για τον , την αντικαταστάτη του . Ονόματα και διευθύνσεις , υπάρχουν και θα μπορούσα να σας τις γράψω αλλά εν καιρώ , άλλωστε δεν μας κυνηγάει και κανένας . Πάντως , απ΄ αυτά που άκουσα ότι ενδέχεται να καταλάβουν την θέση , εφ΄ όσον επαληθευτούν θα έχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο , θα έλεγα !!! Εν αναμονή και θα δούμε ποιόν ή ποιά θα δούμε στην Θέση του φίλτατου Γιώργου

***Είπαν

( για τον Φερνάντες Σάντος)

«…Όταν , με το καλό θα έρθει στο Καστράκι να δει τους φίλους του θα τον δώσω το κλειδί του Χωριού που θα έχω πάρει απ΄τον Δήμαρχο …» .

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για  την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας)

«…Μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει στόχο την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ανθρώπων που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας… ».

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

( για  την γεωργία)

«…Η γεωργία δεν έχει ανάγκη από διαταγές, αλλά από πραγματικά ευνοϊκό περιβάλλον..».

Κώστας Σκρέκας

(Βουλευτής)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (πρώην δημοτικό Σύμβουλο): Όλα μπορούσα να τα φανταστώ αλλά  ότι θα πήγαινες για πλάτσα πλούτσα με τον πρώην Δήμαρχο , ομολογώ είναι πέραν κάθε φαντασίας !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ , ή πλάτσα πλούτσα ή πολιτική . Και τα δύο δε…εεε , γίνεται . Ά, Δήμαρχε , κάνε κανένα μπάνιο και για μας τους άτυχους !!!

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας) : Πρόεδρε , δεν σε είδα στις φωτό στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ζωής ; Γιατί ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Περικλή , μήπως πέρασες και εσύ από Σκόπελο μεριά ;

ΠΡΟΣ Δημοτική αρχή: Ένα σιντριβάνι μας έμεινε , έ , ας το έχουμε  σε καλή κατάσταση μια  και τόσες φωτό βγάζουν οι επισκέπτες ταξιδεύοντας  την Καλαμπάκα σε όλον τον κόσμο !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .