Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
8 Ιουλίου 2016, 08:07

***Στη σκιά των βράχων

_Κωστάκη , πως τα πορέβς ;

_Καλά μπάρμπα Κώτσιο , καλά , πολύ καλά , θα έλεγα , τόσο καλά δηλαδή που ανησυχώ, ξέρεις .

_Άι στουν κόρακα !!!

_Τι , δεν το πιστεύεις ;

_Όπως σε γλέπου κι μη γλέπς , πώς δε σι πιστεύου , άκου λέει .

_Εγώ  σου λέω , όλα ωραία , όλα καλά . Και η γέφυρα θα είναι έτοιμη πριν κατεβάσει το ποτάμι , και πάρκο αναψυχής θα φτιάξουμε και κέντρο τουριστικών πληροφοριών θα έχουμε σε λίγο καιρό , και μουσεία πολλά και καλά φτιάχνουμε  , και την παλιά πόλη της Καλαμπάκας θα την αναδείξουμε , βρύσες στο γήπεδο έφτιαξα ….

_Και τους αγροτικούς δρόμους στο Καστράκι τους φτιάξατε , το ξέχασες αυτό Κωστάκη μου , το ξέχασες , τον έκοψε ο μπάρμπα – Κώτσιος .

_Ναι , τώρα καρφί είναι αυτό , αλλά το αντιπαρέρχομαι και μετά σιγά το έργο και σιγά τους αγροτικούς δρόμους , ένας δρόμος είναι όλος και όλος .

_Άστα αυτά Κωστάκη , όταν έρθει εκείνη η ώρα θα τα πούμε . Δε μη λές , Αντιδήμαρχο  θα έχουμι ή γιόκ κι΄ από Αντιδήμαρχο ιμίς απ΄την πέρα μιριά ;

_Τι να τον κάνει το χωριό τον Αντιδήμαρχο , το χωριό έχει Δήμαρχο με ……

_Άστο , μην το πεις κι μας ακούσι κανένας κι παραξηγηθούμι , τον έκοψε απότομα ο μπάρμπα – Κώτσιος .

_Τι πρόβλημα έχουμε , λέμε τίποτα  άσχημο ;

_Συνονόματε , άστο σι λέου δεν τα ξέρς καλά ισί .

_Δεν τα ξέρω ;

_Αμ δεν τα ξέρς Κωστάκη ….ηηη!!!  Αντιδήμαρχο θα έχι του χουριό .

_Άντε πάλι , ρώτα τον Δήμαρχο , αυτός μονάχα ξέρει , εγώ δεν μπορώ να σου πω τίποτα .

_Ναι , καλά θα τον ρωτήσου αλλά κι συ φταίγς …

_Εγώ ; Γιατί ;

_Να , τον στεναχουρεύς τον δήμαρχο .

_Εγώ ;

_Ισί  , αμ  ποιος ιγώ ;

_Που , πως , πότε , γιατί , δεν έχω λόγο ,δε μας είδες μαζί στου «Βλησσάρη» που βλέπαμε αγώνα ; Αδέρφια , να μα το Θεό, ψέλλισε ο Αντιδήμαρχος .

_Ακούσκαν μέχρι απέναντι οι φωνές μ΄ είπαν …

_Ποιός σου το είπε εσένα αυτό , που τ΄ άκουσες ;

_Για δαύτου σι ρωτάου , θα έχουμι Αντιδήμαρχου ;

_Θα δείξι μπάρμπα Κώτσιο , θα δείξι , απάντησε με νόημα ο Κώστας Ράντος .

 

     Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Αλλάζουν τα τοπικά πολιτικά μας πράγματα καθώς φαίνεται από την «επίθεση» που εξαπέλυσε στον δήμαρχο και στην δημοτική αρχή γενικότερα ο επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου . « Αρκετά πήγαμε λάου – λάου , τέλος η ανοχή» , είπε . Τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά , αναμένεται να το δούμε εν τοις πράγμασι στο πεδίο της αντιπαράθεσης  !!!

………………………………………………………….

*Οι πληροφορίες μας λένε ότι η απόφαση για σκληρή αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή λήφθηκε  σε συνεδρία της Δ.ΟΜ. του κ. Σακελλαρίου με κάποιους εκ των συνεργατών του δημοτικών συμβούλων να «απειλούν» με παραίτηση αν δεν αλλάξει η αντιπολιτευτική γραμμή των ήπιων τόνων που κράτησε ίσα με τώρα ο κ.  Σακελλαρίου . Τι να πούμε, η απόφασή δική σας κύριοι και κυρία σύμβουλοι !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Πολυζώη Χαλατσάκη που δεν ενεργοποιεί τον κανονισμό λειτουργίας και τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων όσον αφορά τις απουσίες δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του οργάνου , εγκάλεσε ο κ. Σακελλαρίου απαντώντας σε ερώτηση για τις απουσίες συνεργατών του . Αγαπητέ πρώην δήμαρχε η πολιτική ενίοτε απαιτεί πρωτοβουλίες που μπορεί να στεναχωρούν , αλλά σηματοδοτούν κάποια πράγματα . Μήπως να καταστήσεις κάποιους μονίμους απόντες «φωτήλες» !!

………………………………………………………..

 

*Χαμός στην  Καλοκαιρινή εκδήλωση του  Εξωραϊστικού  & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας που έγινε  στο πανέμορφο πάρκο στο έμπα του χωριού κάτω από τον επιβλητικό βράχο που δεσπόζει στην περιοχή . Πανευτυχής ο πρόεδρος Δημήτρης Παπακώστας και τα μέλη του Συλλόγου  δεν πρόφταιναν  να σκορπούν  χειραψίες και χαμόγελα και να λένε ευχαριστώ προς όλους έχοντας τη συνδρομή του «αδελφού» προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου Γιάννη Καρανίκα , και όχι μόνο , ο οποίος όμως , απ΄ ότι πληροφορούμαι , αποχωρεί από την προεδρία του συλλόγου του . Γιάννη , μη μου πεις ως δικαιολογία τόπο στα νιάτα γιατί και εσύ νέος και ωραίος , θα έλεγα , ότι  είσαι !!

***Εξ΄ απορρήτων

*« Πόσο  «μάγκες»  μπορεί να αισθάνονται αυτοί που προέβησαν σε αυτή την «γενναία» πράξη αλλά και πόσα ψυχοσωματικά κατάλοιπα έχουν μέσα τους;» , αναρωτιέται στην επιστολή του με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η ταμπέλα  τουριστικών πληροφοριών στο Καστράκι ο Γιώργος Γκόγκος . Αγαπητέ, έχεις δίκιο , και δεν είναι μόνο  η επίθεση στην ταμπέλα αλλά και πολλά άλλα τα οποία συμβαίνουν γύρω μας  και δεν αξιολογούμε, δυστυχώς .

…………………………………………………………….

*Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε αλλά βάση  σχέδιο νόμου, καταργούνται τα τέσσερα ειδικά άμισθα Υποθηκοφυλάκεια (Τρικάλων, Πύλης , Καλαμπάκας ,Φαρκαδόνας) και ιδρύεται ένα κεντρικό στα Τρίκαλα με έμμισθο υποθηκοφύλακα που διορίζεται από τον Υπουργό  Δικαιοσύνης κατόπιν επιτυχίας του σε διαγωνισμό και στην θέση τους . Τουτέστιν πάει και το υποθηκοφυλακείο όπως πήγαν περίπατο και οι άλλες υπηρεσίες . Είπαμε, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει και τις συνέπειές της .

***Είπαν

( για το πολιτικό του μέλλον)

«…όσο πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω θα είμαι εδώ» . Όπως και όταν αποφάσισα να κατέβω για Δήμαρχος το έκανα την τελευταία στιγμή , έτσι θα αποφασίσω αν θα είμαι ξανά υποψήφιος…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας)

«…η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του …» .

Δημήτρης Παπακώστας

(Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου)

 

( για  το νέο πρόγραμμα Leader)

«…Το ευχάριστο είναι ότι στο νέο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και επιχειρήσεις από την πόλη της Καλαμπάκας …».

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος Τουρισμού)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σάκη  Καψάλη(πρώην Δημ. Σύμβουλο):Είναι που είναι σκεπτικός και λυπημένος αυτών τον καιρό ο  φίλος Αντιδήμαρχος έργων , μην τον στεναχωρείς κι΄ εσύ !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα  (πρόεδρο Πολιτιστικού  Συλλόγου Θεόπετρας): Πρόεδρε , μετά από αυτήν την επιτυχία δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο μεγαλύτερο να κάνετε !!!

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας): Μετά από την κοσμοπλημμύρα στη Θεόπετρα , καταλαβαίνεις τι θα πρέπει να γίνει στη Σαρακίνα !!!

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρεβεντάρχη):Πρόεδρε , πόθεν πως προέκυψε η ρίψη πίσσας στους δρόμους του χωριού ; Και γιατί επιλογή τρυπών ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Χασιώτη (συνταξιούχο εκπαιδευτικό): Φίλε , πολύ μεριμνάς και τυρβάζεις  για τον δήμαρχο και φαντάζομαι πως αυτό προκύπτει  από το Διαβίτικο αίσθημα και μόνο !!!

  • ΟΧΙάς

    «…όσο πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω θα είμαι εδώ» . Όπως και όταν αποφάσισα να κατέβω για Δήμαρχος το έκανα την τελευταία στιγμή , έτσι θα αποφασίσω αν θα είμαι ξανά υποψήφιος…»
    Σου δώσαμε την ευκαιρία να προσφέρεις αλλά προτίμησες τους αυλικούς, έγινες δήμαρχος των ολίγων.Είναι πολύ αργά να σώσεις την πολυθρόνα, όμως υπάρχει ακόμα καιρός για να την κάνεις, ακόμα και τούτη τη στερνή ώρα.

  • ΟΧΙάς

    «……..από το Διαβίτικο αίσθημα και μόνο !!!» για την πατρίδα γίνεσαι και DJ δημοτικού συμβουλίου.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .