Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

17 Ιουνίου, 2016 08:03 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , ντομπράγια ούτρα (καλημέρα), χαιρέτισε στα ρώσικα γνωστός Καλαμπακιώτης τον δήμαρχο .

_Ντόμπρη ντιεν , ντόμπρη ντιεν , σπασίμπα (καλημέρα – καλημέρα , ευχαριστώ ), απάντησε ο δήμαρχος επίσης στα ρώσικα .

_Κακ ντιλά , δήμαρχε (πως πάνε τα πράγματα ) , επέμενε να μιλάει στα ρώσικα ο Καλαμπακιώτης .

_Χαρασό – χαρασό , σαντίτιιε  παζαλ΄στα  (καλά – καλά καθίστε παρακαλώ), συνέχισε στα ρώσικα επίσης ο δήμαρχος .

_Σπασίμπα Δήμαρχε , νταβάτιε παζνακομιμσια (ευχαριστώ δήμαρχε , να σας συστήσω) , ξανά πάλι ο Καλαμπακιώτης , δείχνοντας την κυρία που τον συνόδευε .

_Οτσιν  πριγιάτνα , ατκούντα βη , (χάρηκα , από πού είστε; ), ρώτησε ο δήμαρχος σηκώνοντας απότομα το κεφάλι από το σκάλισμα των χαρτιών που είχε πάνω  στο τραπέζι .

_Για Γκριτσάνκα , (είμαι Ελληνίδα) , απάντησε η κυρία .

_Βι τι φπιρβηε β Γκριτσιι ; (πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα ; ) , ρώτησε ο δήμαρχος .

_Για ζντιεσ’ μπηλ μνογκα ρας (έχω έρθει πολλές φορές ) , απάντησε η κυρία .

_Και σε τι οφείλω την πρωινή επίσκεψη αγαπητέ μου ; ρώτησε στα ελληνικά ποια , ο δήμαρχος τον Καλαμπακιώτη .

_Να βρε  δήμαρχε , τόσα εκατομμύρια Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιατί να μην κάνουμε κάτι να έρθουν να προσκυνήσουν στα Μετέωρα ; Να η Ιρίνα από δω είναι μέσα στα κόλπα , θα μας βοηθήσει , θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε , συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης .

_Αγαπητέ , ή αργά ξύπνησες ή δεν παρακολουθείς την δημοτική αρχή , απάντησε «καρφώνοντας» τον πρωινό επισκέπτη του  .

_Τι να παρακολουθήσω , μήπως βγάζεται τίποτα στη δημοσιότητα  να μάθουμε ; Εσείς τα κάνετε , εσείς τα ξέρετε , εμείς , «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε , μαύρη σαν καλιακούδα»  …

_Άστα τα σάπια , δε θέλεις ν΄ ακούσεις , άμα ήθελες θα άκουγες , αναφώνησε ο δήμαρχος κάπως ενοχλημένος αραδιάζοντας όλες τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού .

Μετά από βαθιά ανάλυση ο Καλαμπακιώτης και η Ελληνορωσίδα  συνοδός του   σηκώθηκαν .

_Φσιβό ντόμπραβα ουβιντίσμια , σπασίμπα (γειά σας τα λέμε , ευχαριστώ) , χαιρέτησε η Ιρίνα τείνοντας το χέρι στον δήμαρχο .

_Σπασίμπα ζα πομαστς (ευχαριστώ για την βοήθεια , απάντησε ο Δήμαρχος κρατώντας σφιχτά το χέρι της Ιρίνα .

   Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Ωραίο τελικά το 20 Αντάμωμα Χασιωτών έστω και χωρίς μανέστρα με γίδα ή προβατίνα , αλλά και η φασολάδα μια χαρά έκατσε . Κάποιες βέβαια δεν άπλωσαν χέρι και δεν ξέρω γιατί . Να υποθέσω ότι δεν τους άρεσε το μαγείρεμα ή ότι υποτιμούν το εθνικό μας   φαγητό ; Δεν ξέρω . Κατά τ΄ άλλα όλοι  έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων μια και όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι Αντάμωμα = παράδοση !!! Αγαπητοί μου , καλό να το λέμε στα λόγια αλλά και να το εννοούμε με έργα πρέπει . Δε νομίζετε ;

…………………………………………………………..

*Οι ασχολούμενοι με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο , έστω και αν αυτό προκύπτει συγκαιρινά , πρέπει να ξέρουν ότι η πολιτική , πέραν όλων των άλλων,  είναι καί χωροταξία καί σημειολογία . Δηλαδή που , πως , πότε  και με ποιόν βρίσκεσαι εν δήμο ,  ή αν δεν γυρίσεις την κουτάλα στο καζάνι με την φασολάδα , όλα παίζουν  ρόλο ως προς τα μηνύματα που θέλεις να στείλεις . Εκτός και αν δε θέλεις να στείλεις κανένα μήνυμα σε κανέναν οπότε δεν κάνεις για την πολιτική !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μπορεί ο Ανδρέας Καλτσούδας να εχρήσθει Ανταμωματάρχης , δεδομένου ότι ήταν αυτός που από  μικροφώνου καλωσόρισε  Χασιώτες και μη , αλλά ο Ζούζουλας  είδα πως δεν φαίνεται να  παραδίδει την σκυτάλη  του Ανταμωματάρχη αμαχητί . Εκεί ,με την παραδοσιακή Χασιώτικη  φορεσιά και την γκλίτσα ανά χείρας , πότε έδινε εντολές , πότε ανέβαινε καβάλα στον Βουκεφάλα του και σαν αρχιστράτηγος έδειχνε με το χέρι !!! Μπάμπη , από αύριο  οργάνωση του 21ου Ανταμώματος επί άλλης βάσεως .

……………………………………………………

*Στα χνάρια του Μπάμπη Ζούζουλα φαίνεται να ακολουθεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Παπαγεωργίου που εμφανίστηκε στο χώρο του Ανταμώματος με σαλβάρι παραδοσιακό στηρίζοντας εν της πράγμασι την παράδοσή μας και τα έθιμά  μας .

Χρήστο , καλό και κοίτα του χρόνου να πείσεις και τον Ράντο να βάλει φουστανέλα !!!

 

***Εξ’  απορρήτων

*Ποιος λέτε ότι ήταν το ποιο πολυφωτογραφιζώμενο πρόσωπο στο 20ο Αντάμωμα Χασιωτών ;  Ποιος άλλος παρά ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης . Σε όλα τα φωτογραφικά ενσταντανέ , τσούπ , μέσα ο Πέρι !! Ο δεύτερος , μάλλον συναγωνίζονται Κώστας Ράντος , που δεν πρόκανε να λαμβάνει κομπλιμέντα ότι είναι ο ποιο πολιτικός και ο ποιο έμορφος Αντιδήμαρχος  , και ο  Γιώργος Γιαννάκος . Κώστα , του χρόνου, ξέρεις ;  φουστανέλα με γαζί  στο Αντάμωμα !!!

 

*Της τεχνολογίας και η Δέσποινα Δημάδη καθώς  , απ΄ ότι είδα , κρατούσε το λάπτοπ  για τις ανάγκες του βίντεο , λες και κρατούσε την εικόνα της Παναγιάς . Δε λέω για την περιβολή της καθώς Δέσποινα  παράδοση και πολιτισμός  σημαίνει σιγκούνι . Δέσποινα , μήπως σιγκούνι και λάπτοπ δεν πάνε ;  Όσο περί τις χαιρετούρες  , μάλλον , απ΄ ότι διαπίστωσα , πρέπει να μέτρησα ίσα με χίλιες !!! Αγαπητή μου , με τέτοια δημοφιλία μήπως να εξετάσεις την περίπτωση να κατέλθεις υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος στο γενικό Ψηφοδέλτιο ;

***Είπαν

( για το Αντάμωμα  Χασιωτών)

«…Όλα καλά πήγαν αλλά να δουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι τι μπορούν να κάνουν όλοι μαζί για ν ανέβει  το Αντάμωμα …» .

Ανδρέας  Καλτσούδας

(Αντιδήμαρχος )

 

( για το Αντάμωμα Χασιωτών)

«…Στηρίζουμε το Αντάμωμα γιατί αποτελεί τη μνήμη των Χασιωτών που πρέπει να παραμείνει ζωντανή …».

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής)

 

( για το Αντάμωμα Χασιωτών)

«…Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις . Περιφέρεια και Δήμος Καλαμπάκας στηρίζουμε το Αντάμωμα αυτό …» .

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Γιάννη , Καλό το Αντάμωμα ; Τι λες ;  Πάντως από σερβίρισμα , δεν έχω να πω τίποτα .Πρώτος !!!

ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη (πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αύρας): Δέσποινα , με τέτοια δημοτικότητα που είδα ότι έχεις και που δεν πέρασε απαρατήρητη μάλλον να αναμένεις πρόταση για συμμετοχή στο γενικό ψηφοδέλτιο .

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Περικλή , αν δεν σκέφτηκες , κοίτα του χρόνου να πας με φουστανέλα στο Αντάμωμα .

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (πρώην Ανταμωματάρχης ) : Άκουσα ότι ο δήμος σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών σου στο Αντάμωμα Χασιωτών θα σου απονείμει , λέει , τον τίτλο του επίτιμου Ανταμωματάρχη !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Διαβίτικο λόμπυ είδα ότι δημιούργησες γύρω σου  στο Αντάμωμα Χασιωτών .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Καλές οι προτάσεις σου για φουστανέλες υπό την προϋπόθεση τα αναψυκτικά να μην είναι ληγμένα, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν σε περίπτωση τσιρλιπιπί.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.