Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Ιουνίου 2016, 08:03

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , ντομπράγια ούτρα (καλημέρα), χαιρέτισε στα ρώσικα γνωστός Καλαμπακιώτης τον δήμαρχο .

_Ντόμπρη ντιεν , ντόμπρη ντιεν , σπασίμπα (καλημέρα – καλημέρα , ευχαριστώ ), απάντησε ο δήμαρχος επίσης στα ρώσικα .

_Κακ ντιλά , δήμαρχε (πως πάνε τα πράγματα ) , επέμενε να μιλάει στα ρώσικα ο Καλαμπακιώτης .

_Χαρασό – χαρασό , σαντίτιιε  παζαλ΄στα  (καλά – καλά καθίστε παρακαλώ), συνέχισε στα ρώσικα επίσης ο δήμαρχος .

_Σπασίμπα Δήμαρχε , νταβάτιε παζνακομιμσια (ευχαριστώ δήμαρχε , να σας συστήσω) , ξανά πάλι ο Καλαμπακιώτης , δείχνοντας την κυρία που τον συνόδευε .

_Οτσιν  πριγιάτνα , ατκούντα βη , (χάρηκα , από πού είστε; ), ρώτησε ο δήμαρχος σηκώνοντας απότομα το κεφάλι από το σκάλισμα των χαρτιών που είχε πάνω  στο τραπέζι .

_Για Γκριτσάνκα , (είμαι Ελληνίδα) , απάντησε η κυρία .

_Βι τι φπιρβηε β Γκριτσιι ; (πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα ; ) , ρώτησε ο δήμαρχος .

_Για ζντιεσ’ μπηλ μνογκα ρας (έχω έρθει πολλές φορές ) , απάντησε η κυρία .

_Και σε τι οφείλω την πρωινή επίσκεψη αγαπητέ μου ; ρώτησε στα ελληνικά ποια , ο δήμαρχος τον Καλαμπακιώτη .

_Να βρε  δήμαρχε , τόσα εκατομμύρια Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιατί να μην κάνουμε κάτι να έρθουν να προσκυνήσουν στα Μετέωρα ; Να η Ιρίνα από δω είναι μέσα στα κόλπα , θα μας βοηθήσει , θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε , συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης .

_Αγαπητέ , ή αργά ξύπνησες ή δεν παρακολουθείς την δημοτική αρχή , απάντησε «καρφώνοντας» τον πρωινό επισκέπτη του  .

_Τι να παρακολουθήσω , μήπως βγάζεται τίποτα στη δημοσιότητα  να μάθουμε ; Εσείς τα κάνετε , εσείς τα ξέρετε , εμείς , «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε , μαύρη σαν καλιακούδα»  …

_Άστα τα σάπια , δε θέλεις ν΄ ακούσεις , άμα ήθελες θα άκουγες , αναφώνησε ο δήμαρχος κάπως ενοχλημένος αραδιάζοντας όλες τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού .

Μετά από βαθιά ανάλυση ο Καλαμπακιώτης και η Ελληνορωσίδα  συνοδός του   σηκώθηκαν .

_Φσιβό ντόμπραβα ουβιντίσμια , σπασίμπα (γειά σας τα λέμε , ευχαριστώ) , χαιρέτησε η Ιρίνα τείνοντας το χέρι στον δήμαρχο .

_Σπασίμπα ζα πομαστς (ευχαριστώ για την βοήθεια , απάντησε ο Δήμαρχος κρατώντας σφιχτά το χέρι της Ιρίνα .

   Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Ωραίο τελικά το 20 Αντάμωμα Χασιωτών έστω και χωρίς μανέστρα με γίδα ή προβατίνα , αλλά και η φασολάδα μια χαρά έκατσε . Κάποιες βέβαια δεν άπλωσαν χέρι και δεν ξέρω γιατί . Να υποθέσω ότι δεν τους άρεσε το μαγείρεμα ή ότι υποτιμούν το εθνικό μας   φαγητό ; Δεν ξέρω . Κατά τ΄ άλλα όλοι  έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων μια και όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι Αντάμωμα = παράδοση !!! Αγαπητοί μου , καλό να το λέμε στα λόγια αλλά και να το εννοούμε με έργα πρέπει . Δε νομίζετε ;

…………………………………………………………..

*Οι ασχολούμενοι με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο , έστω και αν αυτό προκύπτει συγκαιρινά , πρέπει να ξέρουν ότι η πολιτική , πέραν όλων των άλλων,  είναι καί χωροταξία καί σημειολογία . Δηλαδή που , πως , πότε  και με ποιόν βρίσκεσαι εν δήμο ,  ή αν δεν γυρίσεις την κουτάλα στο καζάνι με την φασολάδα , όλα παίζουν  ρόλο ως προς τα μηνύματα που θέλεις να στείλεις . Εκτός και αν δε θέλεις να στείλεις κανένα μήνυμα σε κανέναν οπότε δεν κάνεις για την πολιτική !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μπορεί ο Ανδρέας Καλτσούδας να εχρήσθει Ανταμωματάρχης , δεδομένου ότι ήταν αυτός που από  μικροφώνου καλωσόρισε  Χασιώτες και μη , αλλά ο Ζούζουλας  είδα πως δεν φαίνεται να  παραδίδει την σκυτάλη  του Ανταμωματάρχη αμαχητί . Εκεί ,με την παραδοσιακή Χασιώτικη  φορεσιά και την γκλίτσα ανά χείρας , πότε έδινε εντολές , πότε ανέβαινε καβάλα στον Βουκεφάλα του και σαν αρχιστράτηγος έδειχνε με το χέρι !!! Μπάμπη , από αύριο  οργάνωση του 21ου Ανταμώματος επί άλλης βάσεως .

……………………………………………………

*Στα χνάρια του Μπάμπη Ζούζουλα φαίνεται να ακολουθεί ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Παπαγεωργίου που εμφανίστηκε στο χώρο του Ανταμώματος με σαλβάρι παραδοσιακό στηρίζοντας εν της πράγμασι την παράδοσή μας και τα έθιμά  μας .

Χρήστο , καλό και κοίτα του χρόνου να πείσεις και τον Ράντο να βάλει φουστανέλα !!!

 

***Εξ’  απορρήτων

*Ποιος λέτε ότι ήταν το ποιο πολυφωτογραφιζώμενο πρόσωπο στο 20ο Αντάμωμα Χασιωτών ;  Ποιος άλλος παρά ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης . Σε όλα τα φωτογραφικά ενσταντανέ , τσούπ , μέσα ο Πέρι !! Ο δεύτερος , μάλλον συναγωνίζονται Κώστας Ράντος , που δεν πρόκανε να λαμβάνει κομπλιμέντα ότι είναι ο ποιο πολιτικός και ο ποιο έμορφος Αντιδήμαρχος  , και ο  Γιώργος Γιαννάκος . Κώστα , του χρόνου, ξέρεις ;  φουστανέλα με γαζί  στο Αντάμωμα !!!

 

*Της τεχνολογίας και η Δέσποινα Δημάδη καθώς  , απ΄ ότι είδα , κρατούσε το λάπτοπ  για τις ανάγκες του βίντεο , λες και κρατούσε την εικόνα της Παναγιάς . Δε λέω για την περιβολή της καθώς Δέσποινα  παράδοση και πολιτισμός  σημαίνει σιγκούνι . Δέσποινα , μήπως σιγκούνι και λάπτοπ δεν πάνε ;  Όσο περί τις χαιρετούρες  , μάλλον , απ΄ ότι διαπίστωσα , πρέπει να μέτρησα ίσα με χίλιες !!! Αγαπητή μου , με τέτοια δημοφιλία μήπως να εξετάσεις την περίπτωση να κατέλθεις υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος στο γενικό Ψηφοδέλτιο ;

***Είπαν

( για το Αντάμωμα  Χασιωτών)

«…Όλα καλά πήγαν αλλά να δουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι τι μπορούν να κάνουν όλοι μαζί για ν ανέβει  το Αντάμωμα …» .

Ανδρέας  Καλτσούδας

(Αντιδήμαρχος )

 

( για το Αντάμωμα Χασιωτών)

«…Στηρίζουμε το Αντάμωμα γιατί αποτελεί τη μνήμη των Χασιωτών που πρέπει να παραμείνει ζωντανή …».

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής)

 

( για το Αντάμωμα Χασιωτών)

«…Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις . Περιφέρεια και Δήμος Καλαμπάκας στηρίζουμε το Αντάμωμα αυτό …» .

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Γιάννη , Καλό το Αντάμωμα ; Τι λες ;  Πάντως από σερβίρισμα , δεν έχω να πω τίποτα .Πρώτος !!!

ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη (πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αύρας): Δέσποινα , με τέτοια δημοτικότητα που είδα ότι έχεις και που δεν πέρασε απαρατήρητη μάλλον να αναμένεις πρόταση για συμμετοχή στο γενικό ψηφοδέλτιο .

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Περικλή , αν δεν σκέφτηκες , κοίτα του χρόνου να πας με φουστανέλα στο Αντάμωμα .

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (πρώην Ανταμωματάρχης ) : Άκουσα ότι ο δήμος σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών σου στο Αντάμωμα Χασιωτών θα σου απονείμει , λέει , τον τίτλο του επίτιμου Ανταμωματάρχη !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Διαβίτικο λόμπυ είδα ότι δημιούργησες γύρω σου  στο Αντάμωμα Χασιωτών .

  • ΟΧΙάς

    Καλές οι προτάσεις σου για φουστανέλες υπό την προϋπόθεση τα αναψυκτικά να μην είναι ληγμένα, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν σε περίπτωση τσιρλιπιπί.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .