Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Ιουνίου 2016, 08:12

***Στη σκιά των βράχων

_Ώρα Μπάμπή…ηηη!!!

_Ώ….ωωώου  , αποκρίθηκε ο Μπάμπης Ζούζουλας  μέσα από τον φράχτη του μπαχτσέ στο  χωριό του το Γάβροβον  , συνεχίζοντας να σκαλίζει  με το τσαπί μια αβραϊά ντομάτες .

_Ισί ίσι βρε αφουρισμένου , ανταπάντησε ο περαστικός συγχωριανός του απ΄ την έξω μεριά του φράχτη καθώς εφάπτεται με τον κεντρικό δρόμο του χωριού .

_Όχι δεν είμι ιγώ , άλλους είνι .

_Ποιός είσι βρε παλιουζάγαρου κι μπήκις στουν ξένου τουν κήπου ; ρώτησε εντελώς μα εντελώς φυσικά ο περαστικός Γαβροβίτης μην καταλαβαίνοντας  το χιούμορ του Μπάμπη.

_Ιγώ μπαρμπούλιμ είμι , ιγώ . Ποιος θες να είνι η Μάρου  η Πινταγιώττσα ; απάντησε συνεχίζοντας την πλάκα ο Μπάμπης κάνοντας στροφή 180 μοιρών ευρισκόμενος φέϊς του φέϊς με τον συγχωριανό του .

_Ά….αα  , ισί είσι , ιντάξι . Είπα κι γω . Σκάβς  ; ρώτησε  ο Γαβροβίτης  .

_Τι να κάνου έτσι που μας κατίντζι ου Αλέξη , σκάβου , δε σκάβου ;

_Ά…αααα , ου Αλέξη σι φταίγι που είνι ανάμισι χρόνου απάν κι δε σι φταίγν οι άλλοι που είχαν μια ζουή , τον έκοψε ο Γαβροβίτης .

_Έ…εεε  , δε λέου κι οι άλλοι φταίγν αλλά ου Αλέξη ….

_Μπάμπη , βάλι μυαλό , ξέρς  αρά ότι πλέρουνα 190 ιβρουλάκια φόρου κι φέτους πήρα κι 30 πίσου ;

_Μπάρμπα Τάκη , κάντζ  πουλιτική σι μένα ; Απού που ίμι ιγώ απ΄τα κράκουρα ;

_Απ΄ ιδώια ιά ίσι αλλά ,  μπήρουμ  , δε…εεε μας τα λες καλά …. Κι δε μη λες , ξηρουσφήρι θα την βγάλουμι στ΄ αντάμουμα φέτους ; συμπλήρωσε  ο Γαβροβίτης πλησιάζοντας κοντά στον φράχτη.

_Τι να κάνουμι  πατέραμ , η κρίσι βλέπς , μας έφαγι η κρίσι!!!

_Ποιά κρίσι κι ποια πράσιν άλουγα μη τσαμπνάς , τρία σακαϊάρκα  θα σ΄ έδουνα ιγώ να τα κόψι να φάει ου κόσμους , επέμενε ο Γαβροβίτης .

_Να σου πω ;  δεν κατιβέντζ  μιθαύρου κάτ να βρεις τουν Αντρέα (Καλτσούδα )να τ΄ τα πεις ;

_Γιατί ισί μουγγός είσι κι δεν τα τα λες ;

_Βρε ιδώ μας άκσι ούλη η Καλαμπάκα τσ΄  προυάλις κι σι μη λες ότι δεν μιλάου ;

_ Ξέρου γω , λέου …

     Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

* Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα , θυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε πλέον και τύποις και ουσία στο θέρος με την αύξηση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών κάτι που επιβάλει όχι μονάχα επαγρύπνηση αλλά και πρόληψη . Τι σόι πρόληψη ; Κατ΄ αρχήν  αποξήλωση των ξερών χόρτων και σ΄ αυτό χρειάζεται συνεργασία  δήμου και πολιτών . Γιατί συνήθως εμείς οι Έλληνες περιμένουμε να μας καθαρίσει την αυλή μας ο δήμος  , να μας ξεχιονίσει ο δήμος …

…………………………………………………………..

 

*Δεν θέλω να δικαιολογήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο έναντι των πολλών παραπόνων που πράγματι ακούω και μεταφέρω όσον αφορά το κόψιμο των χόρτων , αλλά θα θυμίσω την φράση του αείμνηστου Θανάση  Βέγγου σε μια από τις απολαυστικές του μαυρόασπρες ταινίες  που έλεγε  πως «αν είχαμε στο χέρι μια σκούπα θα είχαμε μια Αθήνα κούκλα» !!!

Έτσι κι΄ εμείς , αν είχαμε στο χέρι μια τσουγκράνα ή ένα χορτοκοπτικό  , όλα θα ήταν καλύτερα πιστεύω !!! Κυρία  Αντιδήμαρχε , τι λέτε ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Έχει τελικά αποφασιστεί  σε επίπεδο δήμου αν το 20Ο Αντάμωμα θα έχει μανέστρα με  γίδα ;  Το λέω γιατί Δευτέρα βράδυ διαπίστωσα ότι γίνονταν  επαφές για να ανατραπεί η κυρίαρχη άποψη που καζάνι γιοκ για φέτος !!!

Μπάμπη , τι γίνεται ; θα ανατρέψεις  την κυρίαρχη άποψη ή θα περάσει η λογική Αντάμωμα ξεροσφύρι ;

………………………………………………….

 

*Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στις κουβέντες που γίνονται για την προσέγγιση της Ρωσικής  τουριστικής αγοράς  ώστε με αιχμή του δόρατος  τα Μετέωρα να προσελκύσουμε Ρώσους προσκυνητές . Όλα αυτά καλά , ωραία  και χρήσιμα . Ωστόσο ένα ερώτημα τίθεται : ο Δήμος Καλαμπάκας  ποιες προτάσεις και ποιες πολιτικές έχει ώστε να ενισχύσει την παραπάνω πρωτοβουλία της Περιφέρειας ή να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα Μετέωρα ;  Μήπως θα πρέπει να μιλήσουμε διεξοδικώς  επ΄αυτού ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Ο Δήμαρχος ερωτώμενος στο δημοτικό συμβούλιο για την λειτουργία του ΚΕΝΑΚΑΠ και το μέλλον του αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας  «ας μην μιλήσω καλύτερα» , αφήνοντας πολλά να εννοηθούν που και τον ίδιο τον προβληματίζουν . Ο Βάιος Ζιάκας παίρνοντας το λόγο έθεσε το ρητορικό ερώτημα ότι ο δήμος οφείλει να απαντήσει αν θέλει ή όχι το ΚΕΝΑΚΑΠ και ο Δημήτρης Κόττης ότι δεν πρέπει να σκορπήσει αλλά να εξυγιανθεί και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης χρηματοδοτικών πηγών από  Ε.Ε !! Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

………………………………………………………

*Λοιπόν, επί του θέματος του ΚΕΝΑΚΑΠ πάντως για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυζώης  Χαλατσάκης  ξεσπάθωσε καλώντας  τον Δήμαρχο , ως πρόεδρο της διοίκησής του , να ενημερώσει σχετικά το σώμα για το μέλλον του .

Αγαπητέ πρόεδρε , τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται !!! Άλλωστε μια κουβέντα για την  λειτουργία του παραπέμπει σε ευθύνες των διοικήσεών του και αυτό , όπως αντιλαμβάνεσαι δεν  είναι καθόλου ευχάριστο για τα πολιτικά πρόσωπα !!!

***Είπαν

( για την δημοπράτηση  της γέφυρας Διάβας)

«…Τα αποτελέσματα της δημοπράτησης  είναι πολύ ευχάριστα γιατί  έχουμε να κάνουμε με μια αξιόπιστη τεχνική εταιρία …» .

Γιάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος)

 

( για την  φετινή τουριστική χρονιά )

«…Σε αντίθεση με όσα λέγονται και ακούγονται θα έχουμε δυστυχώς μια κακή τουριστική χρονιά …» .

Γιάννης Παπαπούλιος

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για το αν θα έχει καζάνι το 20ο Αντάμωμα Χασιωτών )

«…Τον τέτοιο τους να βαρέσουν από κάτω καζάνι το Αντάμωμα θα έχει …» .

Χαράλαμπος Ζούζουλας

(Μέγας Ανταμωματάρχης )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Βούλα Τσιάρα (Δημοτικό Σύμβουλο): Έμαθα ότι φιλοξένησες στον  «ΑΡΑΔΟ» τον  Καστρακάρχη Περικλή Γιάννη και την παρέα του που σε χαιρέτησε δια χειροφιλήματος παρακαλώ .

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (πρόεδρο Δ.Ε ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΑΣΩΤΩΝ): Αγαπητέ , όπως κατάλαβες ο πρόεδρος Καστρακίου είναι μαζί σας στα θέματα που διαπραγματεύεστε και βοηθάει με τον τρόπο του .

ΠΡΟΣ Άλκη Αναγνωστόπουλο(Αντιδήμαρχο): Ο πολιτικός πρέπει να έχει μεγάλο στομάχι και να ακούει τον πολίτη έστω και αν δεν αποδέχεται τα λεγόμενα και όχι να αντιδρά . Είναι βασικό αξίωμα στην πολιτική συμπεριφορά .

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (μέλος επιτροπής αγώνα και διαμαρτυρίας ): Επληροφορήθην πως είχες υψηλή συνάντηση επί της γέφυρας . Πως προέκυψε ; Μη μου πεις τυχαία ;

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (επικεφαλής επιτροπής διαμαρτυρίας Διαβιτών): Είδα ότι και εσύ είχες υπουργική συνάντηση . Έχουμε κάτι στα σκαριά ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .