Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Μαΐου 2016, 07:58

***Στη σκιά των βράχων

Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά το τελευταίο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος κυκλοφορεί με ένα χαμόγελο που φτάνει μέχρι πίσω στ΄ αυτιά , που λέει ο λόγος .

Πάει το συνοφρυωμένο πρόσωπο και το κατεβασμένο κεφάλι , λες και του είχαν βουλιάξει τα καράβια  . Περπατά καμαρωτά – καμαρωτά γεμάτος αυτοπεποίθηση κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο εν Διάβα (!!) παρακαλώ .

_Πολύ χαρούμενο  τον βλέπω  τον Αντιδήμαρχο , λες να κέρδισε στο προπό , σιγοψιθύρισε  γνωστός Διαβίτης  στον διπλανό του καθώς τον είδε στην πόρτα του καφενείου του Βησσάρη .

_Μωρέ καλά λες και δεν το είχα προσέξει  ντυπ , απάντησε ο άλλος .

_Καλημέρα χωριανοί , τι κάνετε ;  χαιρέτισε με όσο ποιο βαριά και δυνατή φωνή μπορούσε.

_Καλημέρα χωριανέ , καλημέρα Αντιδήμαρχε , καλημέρα Κώστα , χρόνια πολλά για το ύψωμά σου , ακούστηκαν αυτόματα οι αντιχαιρετισμοί  .

_Χρήστο , κέρνα  τι θα πιούν, πρόσταξε στον ιδιοκτήτη του καφενείου .

_Έχουμε κανένα χαριλίτκου Αντιδήμαρχε ; Ρώτησε ο πρώην Πρεβεντάρχης Νίκος Μπαρμπάτης που αν και έπαιζε μπιρίμπα  έκοψε όλη την κίνηση .

_Ά…ααα , δεν ξέρς ή κάντζ πως δεν ξέρς πρόεδρε ;

_Τι να ξέρ……  , ξερή  κύριοι  , φώναξε  χτυπώντας το χέρι με δύναμη πάνω στο τραπέζι δείγμα  κατατρόπωσης  του αντιπάλου . _ δεν ξέρω αλήθεια σι λέου  Αντιδήμαρχε , συνέχισε την φράση του ο πρώην Πρεβεντάρχης καθώς μάζευε τα χαρτιά .

_Δεν άκουσες , δεν διάβασες τίποτα ;

_Τι να διαβάσω , στα Καλαμπακιώτικα δεν είδα τίποτα . Εκτός κι΄ αν δεν το πείρε το μάτιμ , συμπλήρωσε .

_Ά…ααα , δεν τον πείρε το μάτι σου ;

_Έ…εεε  ναι . Τι ψέματα θα που  ;

_Τρία κόμμα δύο  εκατομμύρια ;

_Δεν καταλαβαίνω   τι μου λες αντιδήμαρχε . Κάτι θες να μου πεις αλλά ……

_Τρία κόμμα δύο εκατομμύρια  για την γέφυρα  , λέω .

_Ά…ααα , για δαύτου λές ;

_Για δαύτου λέου , απάντησε ο Αντιδήμαρχος κάπως νευρικά .

_Ας  είνι καλά ου Άλέξι Αντιδήμαρχι…ιιιι , πρόφτασε να φωνάξει κάποιος .

_Αλήθεια  το λες ;

_Αμ, τι ψέματα ; Ιμίς Αλέξη την άλλη βουλά , φώναξε κάποιος απ΄ την ομήγυρη .

_Άντε γειά μας , και τα Χριστούγεννα να πιρνάμι απάν , φώναξε ένας άλλος .

_Γειά  σας , γειά σας , απάντησε ο Αντιδήμαρχος γελώντας  .

 

     Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω πως και κυρίως γιατί , αλλά με το κατέβασμα του Πηνειού , λόγω της έντονης βροχόπτωσης του διημέρου Σαββάτου – Κυριακή , ο δρόμος προς την γέφυρα Διάβας  είχε έντονη κίνηση . Τώρα , η περιέργεια να δουν την κατεβασιά  του ποταμού ήταν ;  Κάτι άλλο ήταν ; Η ουσία είναι ότι παρά την πλημμύρα όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην γέφυρα . Εμείς έχουμε πει ότι η πεσμένη γέφυρα  προκαλεί το ενδιαφέρον !!

……………………………………………………………..

*Πολύ λέτε φίλοι μου αναγνώστες άλλοι θαύμαζαν το θέαμα στην  γέφυρα λοξοκοιτώντας προς την αντίπερα όχθη και άλλοι αγωνιούσαν  μην τυχόν και φουσκώσουν και άλλο τα νερά και αποτελειώσει την καταστροφή κάτι που φυσικά δεν έγινε . Ωστόσο κάποιοι  άλλοι είχαν αγωνία για άλλο θέμα αλλά από διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος  . Κώστα Γιαννάκο , απ΄ότι  κατάλαβα  μάλλον κάποιοι φαίνεται να στεναχωρήθηκαν  και δεν ξέρω το λόγο δηλαδή  !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Κέντρο του παγκόσμιου Θρησκευτικού Τουρισμού , όπως διαπιστώθηκε σε συνάντηση παραγόντων του συγκεκριμένου κομματιού του τουρισμού , αναδεικνύεται η Ελλάδα και αυτό , αν όντως ισχύει , είναι καλό . Ωστόσο εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με τη χορήγηση  βιζών Ρώσων προσκυνητών που για να έρθουν Ελλάδα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης βίζας  πριν ένα μήνα από την ημερομηνία έλευσής τους  . Ελλάς  το μεγαλείο σου !!!

…………………………………………………

*Δεν φτάνει που κοπιάζεις και ρίχνεις ιδρώτα να φτιάξεις το μπαχτσέ σου , δεν φτάνει που ξοδεύεις χρήματα , με το που είσαι έτοιμος να κόψεις καμιά πιπερίτσα ή καμιά ντοματούλα, ή κανένα μαρουλάκι , πάς μια των ημερών και δεν βρίσκεις τίποτα !!!Λοιπόν , αυτό έπαθε ένας φουκαράς παραγωγός :  τον ξερίζωσαν ένα στρέμμα σκόρδα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά πάνω από 5 χιλ. ευρώ . Γι΄ αυτό καραούλι  στους μπαχτσέδες μην έχετε την ίδια τύχη !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Μπορεί να περνάμε γενεές δεκατέσσερις την Μέρκελ  και τον Σόϊμπλε αλλά απ΄ ότι διαπίστωσα  , μελετώντας σχετική έρευνα με τις προτιμήσεις των Γερμανών  όσον αφορά τον τόπο διακοπών  , η Ελλάδα  είναι πρώτη στις  προτιμήσεις τους  . Θα μου πείτε ότι κερδίζουν από την Ελληνική κρίση , ότι  μας κάνουν τη ζωή δύσκολη με τα μέτρα που προτείνουν …. Σωστά αλλά για διακοπές μας θέλουν και μας θέλουν πολύ . Είναι και αυτό κάτι !!!

…………………………………………………

 

*Την πρώτη συνάντηση για την προετοιμασία του Ανταμώματος Χασιωτών έμαθα ότι έγινε  την Δευτέρα το βράδυ στο Δημαρχείο . Απ΄ ότι πληροφορήθηκα οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν ό Αντιδήμαρχος Περιφέρειας Ανδρέας Καλτσούδας  συνεπικουρούμενος από τον Αντιδήμαρχο έργων Δημήτρη Βουρλίτση  , που αν και βλάχος νιώθει , λέει ,  Χασιώτης εξ΄ου και η παρουσία του στην συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων περιοχής Χασίων και η Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ε. Μπαντέκα .  Το αποτέλεσμα ; Οι Χασιώτες αξιώνουν καζάνι  αλλά ο Δήμος λέει ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Χαράλαμπο Ζούζουλα (εσαεί τελετάρχη Ανταμώματος Χασιωτών): Φίλτατε , σου είχα προτείνει πέρσι να δημιουργήσετε  μόνιμο  και ανεξάρτητο φορέα  οργάνωσης  του Ανταμώματος . Έστω και τώρα μπορείτε να το επιχειρήσετε !!!

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Αγαπητέ , εσύ και ο Μπάμπης ήσασταν  η αντρική παρουσία στην συνάντηση Δήμου και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων Χασιωτών ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα  Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Αντιδήμαρχε , δεν σκουμπόνεσαι  λέω εγώ να αναλάβεις τα καζάνια με το φαγητό ; Γιατί πολύ μάκα – μούκα ακούω  πάλι εφέτος .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο): Να υποθέσω ότι παραβρέθηκες στην σύσκεψη μεταξύ Δήμου και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων για να ενισχύσεις τον αδερφό Ανδρέα ; Ή γιατί νιώθεις και ολίγον Χασιώτης ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Αληθεύει ότι ξεκινάς πορεία στον λαό για ανασυγκρότηση της Δημοτικής  Δημοκρατικής παράταξης ;

***Είπαν

( για την προσφορά φαγητού του Αγίου Νικολάου)

«…Ευχαριστούμε δημότες και επιχ/τίες  της Βασιλικής που πρόσφεραν και βοήθησαν στην οργάνωση του φαγητού στο πανηγύρι του Αγίου Νικολάου…».

Βάϊα Κολώνα

(Πρόεδρος δημ. κοινότητας Βασιλικής)

 

( για την Άλωση της Πόλης)

«…Η άλωση της Πόλης προήλθε από  την  κοινωνική ανισότητα  , την ηθική και πνευματική  διαφθορά στις ηγεσίες και στο λαό , τη διχόνοια και  τις εσωτερικές έριδες αρχομανών ηγετών…».

Θεόκλητος  Ρουσάκης

(Αντιστράτηγος ε.α )

 

 

( για  το αν θα έχει καζάνι στο 20Ο Αντάμωμα Χασιωτών )

«…ο δήμος μπορεί να μην θέλει αλλά εμείς θέλουμε και θα έχουμε Καζάνι …» .

Χαράλαμπος Ζούζουλας

(πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου)

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    «Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Αληθεύει ότι ξεκινάς πορεία στον λαό για ανασυγκρότηση της Δημοτικής Δημοκρατικής παράταξης ;» Το Δημοκρατική που κολλάει, εκτός αν αναφέρεσαι στα τσίπουρα και τα κλαρίνα που κουβαλούσαν στο δημαρχείο

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .