Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Μαΐου 2016, 08:13

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , σαβαρώς ;

_Τι εννοείς αγαπητέ μου δεν καταλαβαίνω ; απάντησε ο δήμαρχος στην αυθόρμητη  και εντελώς ξεκάρφωτη ερώτηση που του έκανε γνωστός Καλαμπακιώτης .

_Λέω σοαβαρώς , ισχύουν όσα άκουσα στον Γκιάτα  ;

_Για ποιο πράγμα φίλτατε ;

_Μα…αααα , για τους πρόσφυγες , τι άλλο . Έχουμε κι΄ άλλο τέτοιο θέμα ;

_Ευτυχώς και σκιάχθηκε προς στιγμή , σιγομουρμούρισε ο Δήμαρχος μειδιώντας ελαφρώς δείγμα ότι συνήλθε από την ξαφνική και παντελώς απροσδιόριστη ερώτηση του δημότη .

_Τι νόμισες δήμαρχε , ότι θα σε ρωτούσα για την γκέφυρα  και σκιάθκις;

_Όχι βρε αδερφέ , τι να σκιαχθώ  , καθαρός ουρανός … ;

_Ξέρω γω , σε είδα κάπως ; επέμενε ο δημότης .

_Βρε αδερφέ , τι να απαντήσω έτσι που  με ρωτάς ; Και ο μάντης Κάλχας να ήμουνα δε θα καταλάβαινα τι θες να ρωτήσεις ;

_Βρε δήμαρχε , τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται , τι πολιτικός είσαι ;

_Ποιός είναι πολιτικός ;

_Η αφεντιά  σου , ποιος εγώ ;

_Όχι , όχι , πολιτικός όπως το εννοείς , όχι , δεν είμαι .

_Σοβαρώς ;

_Σοβαρότατα , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Μ…μμμμ  , θέλου να του πιστέψου δήμαρχέμ αλλά….αααα !!!

_Τι άλλα ; Δεν έχει άλλα , δήμαρχος είμαι , δεν είμαι βουλευτής  ;

_Καλά , καλά άλλι κουβέντα αυτή . Θα μας τσ’ φέρν ;

_Άμα δεν αντιδράσουμε φυσικά και θα μας τους φέρουν .

_Σοβαρώς ;

_Σοβαρότατα , απάντησε εκ νέου ο δήμαρχος .

­_Ούι ;

_Ούτι ούϊ , ούτι άϊ , θα μας τους φέρουν και θα είναι μέρα μεσημέρι .

_Βρε  δήμαρχε , άλλο κάνουν μπίζνες  στις πλάτες  της δόλιας  της Ελλαδίτσας  κι μείς κοιμόμαστε ;

_Ξέρω γω ; Μάλλον !!!

_Σοβαρώς ;

_Εντελώς αγαπητέ  μου , επέμενε ο δήμαρχος πάλι .

_Ά…αααα , δε…εεε  θα τα πάμε καλά . Ά…ασααα  , ούλα κι΄ ούλα , καλός κι΄ άγιους ου Τσίπρας , καλό κι΄ άγιου του κόμμα , πρώτη φορά αριστερά , αλλά ως ιδοϊα κι μη παρέκια , μονολόγησε ο συνομιλητής του δημάρχου που μάλλον σκιαγράφησε έμμεσα την ιδεολογοπιολιτική του ταυτότητα .

_Στ΄ άρματα , στ΄ άρματα δήμαρχι , συμπλήρωσε με νόημα .

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Πατώσαμε στον διαγωνισμό  της Γιουροβίζιον  και έγινε μέγα θέμα στα κανάλια με όλους να τα βάζουν με την ΕΡΤ που είχε την ευθύνη  επιλογής του τραγουδιού εκπροσώπησης  . Ακόμα και η θειά  μου η Μαρίτσα  έβαλε μαύρες πλερέζες για τον πάτο . «Μας κυνηγάν, μας αδικάν , μας κατατρέχν ,πιδάκιμ » , φώναζε ζητώντας μου να γράψω κάτι . Θειά  Μαρίτσα ; Εδώ μας φέρνουν δυο χιλιάδες μουσουλμάνους ο πάτος της Γιουροβίζιον σε πείραξε  εσένα ;

………………………………………………….

*Στις 1, 2 και 3 Ιουλίου  2016  στην  Προσοτσάνη Δράμας θα διεξαχθεί  το  32° Πανελλήνιο  Αντάμωμα  Βλάχων  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και η τοπική ηγεσία  των βλάχων , τουτέστιν ΦΑΤΑ , έχει τον πρώτο λόγο εκπροσώπησης , συμμετοχής και  προετοιμασίας .

Θανάση Μουστάκα , που είσαι ;  Χάθηκες . Είναι δυνατόν να μην μας έχεις ενημερώσει  εγκαίρως ; Είπαμε , η ομάδα πρώτη προτεραιότητα , αλλά και η ΦΑΤΑ πρώτη και παντοτινή  αγάπη !!! Κάνω λάθος ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μπορεί ο δήμαρχος να στέλνει ευχαριστήρια στον Περιφερειάρχη για τις κινήσεις του στο θέμα αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας , αλλά εν Διάβα παρακαλώ το κλίμα είναι εντελώς άλλο . Εκεί η συσταθείσα επιτροπή αγώνα οργανώνεται και ετοιμάζεται για παρέμβαση ώστε να εξασφαλιστεί πρόχειρο πέρασμα δια της κοίτης του ποταμιού .

Αγαπητοί  ;  φτάνουμε στον Ιούνιο . Έ , τη λύση θα την δώσει η ίδια η φύση μια και  το νερό θα στύψει  οσονούπω !!!

……………………………………………………………

*Τελικά  πάνε να  μας τρελάνουν με το  hot spots Καλαμπάκας που φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί έξω  από την Πόλη (3ο  χιλ. Ε.Ο Καλαμπάκας – Τρικάλων) . Τα δημοσιεύματα λένε ότι υπογράφτηκε από τον Μουζάλα  , κάποιοι , που παρουσιάζονται  ως εκπρόσωποι της Μ.Κ.Ο  λένε ότι διαθέτουν όλες τις σχετικές άδειες  και ο Περιφερειάρχης  διαβεβαιώνει ότι τον διαβεβαίωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  ότι  hot spots  κάτω από τα Μετέωρα δεν πρόκειται να γίνει .Είναι μακριά το σκοτάδι ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Εν αναμονή νέας πολιτικής παρέμβασης που δια της προτάξεως  των προβλημάτων της περιοχής θα σκιαγραφεί τις μελλοντικές του προθέσεις  για τα τοπικά μας πολιτικά δρώμενα  μαθαίνω ότι προετοιμάζεται να  κάνει  ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Θοδωρής Αλέκος  ο οποίος σε  κοινωνική εκδήλωση εθεάθη να είναι ομοτράπεζος  με τους πρώην Δημάρχους  Σακελλαρίου , Πινιάρα  . Αν αυτό λέει ή όχι κάτι δεν ξέρω  , απλώς το σημειώνω  για να το έχουμε υπόψη μας !!!

……………………………………………………………..

 

*Με ρωτάνε πολλοί να τους  αποκαλύψω τι συνδέει τον Αντιδήμαρχο  Περιφέρειας Δήμου Ανδρέα Καλτσούδα και τον Βαγγέλη Γκιάτα  . Αν σας πάει το μυαλό ότι  τους συνδέει κάτι που έχει σχέση με την πολιτική και την δημοσιογραφία , μάλλον αυταπατάστε . Και για να μην παρεξηγηθώ σπεύδω να σας πω ότι τους ενώνει το γεγονός ότι αμφότεροι έγιναν πρόσφατα  παππούδες  !!! Παππούδες τυπικά γιατί στην ουσία μόνο παππούδες δεν τους λες . Να σας ζήσουν κύριοι  και σ΄ άλλα με υγεία  , που λένε !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Κααστρακίου) :  Πρόεδρε , εκείνα τα ρημάδια τα χόρτα στην πέρα ραχούλα  πότε θα τα κόψεις ;

ΠΡΟΣ Ολυμπιακούς : Σας μεταφέρω την παράκληση αναγνώστη να σας αφιερώσει  το τραγούδι «πέσαν τα μάνταλα βαριά» !!!

ΠΡΟΣ Σάκη Καραπέτσα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Καστρακίου): Αγαπητέ , δυο μέρες δεν γράψαμε  και σου λείψαμε ; Εμείς δεν δικαιούμεθα  ξεκούρασης  ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Μαλακασιώτη (πρώην Δήμαρχο Μαλακασίου): Δήμαρχε , ούτε Πάσχα , ούτε απόπασχα σε είδαμε στην ηρωϊκή Κουτσούφλιανη . Τι γίνεται ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (Πρόεδρο Κορυδαλλού):  Βρε Πρόεδρε , που είσαι ; Είπαμε ήπιους τόνους αλλά εσύ το παραπείρες  χαμηλά !!!

***Είπαν

( για το hot spots στην Καλαμπάκα)

«…Στο άκουσμα της είδησης περί καταυλισμού προσφύγων εντός της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων, θλίβομαι και εξοργίζομαι…»

Γιάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος)

 

( για  την διαβεβαίωση  Υπουργού)

«…«Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ,  Βίτσας είπε στον Περιφερειάρχη  κ. Αγοραστό πως δεν θα γίνει Hot Spot στην Καλαμπάκα …» .

Κώστας  Ράντος

(Αντιδήμαρχος )

( για  τις διαβεβαιώσεις Υπουργού)

«…δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στη Καλαμπάκα μας  διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας …» .

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης)

  • ΟΧΙάς

    «…«Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ, Βίτσας είπε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό πως δεν θα γίνει Hot Spot στην Καλαμπάκα …» και για τα μνημόνια το ίδιο έλεγαν αλλά έφεραν και τρίτο με supplement 1,8. Από τους λαοκτόνους φούξια αριστερούς όλα να τα περιμένουμε. Good night

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .