Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Μαΐου 2016, 09:22

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , καλημέρα , τσίτς φατς ;

_Γκίνι , μούλτου γκίνι πρόεδρε , απάντησε ο Δημήτρης Σακελλαρίου νυν επικεφαλής της αξιωματικής δημοτικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος .

_Μπράβου  δήμαρχι ; Τα έμαθις φαρσί τα βλάϊχκα , απάντησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας , Δημοτικός  Σύμβουλος , πρόεδρος των κτηνοτρόφων και βάλε , Δημήτρης  Κότης  .

_Όχι , δεν τα λες καλά πρόεδρε . Εσύ είσαι από άλλο μελέτη , το Αρβαντοβλάχικο , απάντησε ο πρώην δήμαρχος .

_Τι βλάχος, τι αρβαντόβλαχος , πρώτα αξαδέρφια είνι  δήμαρχι , απάντησε ο Δημήτρης Κότης .

_Ό….οοοοχι  δεν είνι έτσι .

_Κι πως είνι ;

_Αλλιώς .

_Πως αλλιώς δηλαδή ;

_Έ…εεεε , αλλιώς . Πως αλλιώς δεν ξέρου , άλλα είνι αλλιώς .

_Καλά , άμα τε λες ιστι ,  έτσι θα είνι .

_Πρόεδρε δε θα λύσουμε τα μελέτια , άστα να τα βρει η ιστορία  αυτά , εμείς έχουμε τόσα άλλα να λύσουμε .

_Μπά ; Δήμαρχι με φουβίζ ; Τι έχουμε να λύσουμι , ούλα ουραία κι καλά είνι , απάντησε ο Δημήτρης Κότης .

_Λες  ;

_Αν λέου λέει ;  λέου !!!

_Λοιπόν , θέλω να σε ανακοινώσω ότι το αποφάσισα …

_Σαν τι αποφάσις δηλαδή ;

_Μην κάνεις τον μούτου να κρίνι πρόεδρε ;

_Ιγώ κάνου του μούτου να κρίνι Δήμαρχι ;

_Ισί  , αμ ποιος ιγώ ;

_Γιατί  ;

_Τι γιατί ;  Eίσι ο πρωτόκλητος στη νέα προσπάθεια που ξεκινάω , απάντησε  ο δήμαρχος και πριν προκάνει να τελέψει τη φράση του ακούστηκε  ο θόρυβος από τον ήχο που έκανε η πτώση του ποτηριού που κρατούσε στο χέρι του  o πρόεδρος.

_Σιγά….αααα !!!

_Το σκασμένου πως έπισι κάτ ; Ψιθύρισε ο  Δημήτρης Κότης .

_Αμ δε φταίι του πουτήρι πρόεδρε…εεε !!! Άλλα φταίνε , τσ παρασκευής το γάλα δε φταίι , απάντησε ο πρώην δήμαρχος με νόημα .

_Δήμαρχι , μι θίγς , ιγώ μι σένα είμι ξέρς , απάντησε ο πρόεδρος .

_Αμ δεν του βλέπου πρόεδρε ότι είσι μαζίμ ; Του βλέπου !!!

_Δήμαρχι ;

_Ακούω  πρόεδρε .

_ Έχς παράπουνου απού μένα ;

_Εγώ παράπονο από σένα ; Κανένα . Ισί είσι νιρό για πρόσφορα .

_Α…ααα , γειάσου . Τώρα το λες καλά . Άντι γειά μας κι μη τι νίκι .

_Αμήν πρόεδρε , αμήν !!!

   Φαίδρα                                                                                                               

***ψίθυροι  

*Δεόντως σχολιάστηκε  το συμβάν  υπό την γέφυρα «Γκίκα» , στον Ληθαίο  , μεσημέρι Σαββάτου με ζευγάρι μεσήλικων που εθεάθη να ερωτοτροπεί προκλητικώς  , όπως γράφτηκε , με τους νεαρούς που είχαν μαζευτεί  πάνω στην γέφυρα να φωνάζουν άξιος – άξιος  . Δήμαρχε  Δημήτρη Παπαστεργίου , μήπως θα πρέπει να κηρύξετε τα Τρίκαλα πόλη του έρωτα ; Ιδέα μεταφέρω !!!

………………………………………………..

*Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε εν καφενείοις της πόλης η παρουσία του Αντιδημάρχου Κώστα Ράντου και Γενικού Γραμματέα  του Δήμου Γιώργου Γιαννάκου στην εν παραλίοις  συνάντηση μελών της  επιτροπής αγώνα όπου έγινε συζήτηση για την δημιουργία πρόσβασης μέσα από το ποτάμι . Αντιδήμαρχε , γενικέ , πολύ  καλά κάνατε και παρευρεθήκατε στην συνάντηση . Άλλωστε εσείς ως Διαβίτες έχετε και ένα λόγο  παραπάνω !!!

***Για γέλια και για κλάματα   

*Η εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε την Κυριακή που μας πέρασε και στα Εργατικά Κέντρα η παρουσία εργαζομένων ούτε καν ισχνή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .

Ειδικά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας  παρόν ήταν ο πρόεδρος και ένα ακόμη μέλος της διοίκησης  απ΄ ότι πληροφορήθηκα . Χρήστο , μήπως οι εργαζόμενοι έχουν λυμένα τα προβλήματά τους  και δεν το ξέρετε ;  Εμ πως αλλιώς να σχολιάσω το θέμα παρά χιουμοριστικά  ;

…………………………………………………

 

*Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης θα διαγραφεί  , λέει , από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο . Αλλά το θέμα προκαλεί εντύπωση για το γεγονός ότι το αυτό δεν έγινε όταν ψηφίζονταν τα μνημόνια επί ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας . Θα μου πείτε πως δεν το είχαν σκεφτεί τότε  οι συνδικαλιστικοί αγκιτάτορες . Μπορεί , αλλά μήπως αυτή η πρωτοβουλία να έχει αναδρομική ισχύ ; Γιατί εδώ θα τρελαθούμε εντελώς καθώς οι πρώην μνημονιακοί παρουσιάζονται τώρα ως αντιμνημονιακοί  και τανάπαλιν , ξεπερνώντας και το Κ.Κ.Ε στην κριτική . Έλεος !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Ακούω , αν και δεν έχω στοιχεία που να το πιστοποιούν , ότι επίκειται συντόμως η επιστροφή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αντώνη Τούλα , στο μαντρί της Δ.ΟΜ της πλειοψηφίας . Τι να πω, μπορεί , άλλωστε στην πολιτική όλα γίνονται , Αλλά ο άνθρωπος στην ανακοίνωσή του ήταν σαφής και ξεκάθαρος , μα πολύ ξεκάθαρος , θα  έλεγα . Εκτός κι΄  αν εξέλειπαν οι λόγοι που μνημονεύονται  στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής  του !!!

……………………………………………………………….

 

*Νέοι Αντιδήμαρχοι ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και το ερώτημα είναι αν και πότε θα έχουμε αλλαγές Αντιδημάρχων στον Δήμο Καλαμπάκας . Λοιπόν το πότε δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα καθώς αν δεν είναι τον Θεριστή θα είναι τον Τρυγητή . Το ενδιαφέρον είναι ποιοι μένουν , ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται . Λοιπόν , το σίγουρο είναι ότι κάποιοι απ΄ τους σημερινούς Αντιδημάρχους είναι αμετακίνητοι και θα παραμείνουν .

Ονόματα και διευθύνσεις όχι σήμερα . Έτσι για να σας αφήσω  με την αγωνία!!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο των προέδρων Καστρακίου και περιχώρων): Περικλή , μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσεις το Καστράκι να έχει , τιμής ένεκεν , μόνιμο Αντιδήμαρχο ;

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή  (επικεφαλής επιτροπής αγώνα Διαβιτών ): Μήπως έπρεπε να κάνετε την συνάντηση πάνω στην γκρεμισμένη γέφυρα ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (μέλος επιτροπής διαμαρτυρίας Διάβας):  Αγαπητέ , που είναι οι διαμαρτυρίες ; Δεν άκουσα τίποτα !!!

ΠΡΟΣ Χρήστο Ταραλάγκα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ»): Χρήστο , ωραία η πρωτοβουλία της αναβίωσης  του εθίμου των μαντηλιών της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο  σσπηλαιώδες ασκηταριό !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Συντονιστή Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Αγαπητέ , ισχύουν τα ευχάριστα για το αναρριχητικό πεδίο Χασίων που ακούω ;

***Είπαν

( για την πτώση της γέφυρας Διάβας)

«…Ούτε τα χαλίκια , ούτε ο αγωγός έριξαν την Γέφυρα της Διάβας  αλλά η αδράνεια των τελευταίων ετών να γίνονται επισκευές και προληπτικές εργασίες στα στηρίγματα και πέριξ αυτής.…» .

Βύρων Μπουτίνας

(πρώην Δήμαροχος)

( για την αντιμετώπιση προβλημάτων στα ορεινά)

«…ο Χειμώνας άφησε πληγές , που  πρέπει να επουλωθούν άμεσα μια και θ΄ αρχίσει η άνοδος κατοίκων στα χωριά τους …» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος έργων)

( για την δημοπράτηση του έργου της γέφυρας Διάβας)

«…οι διαδικασίες τρέχουν με γοργό ρυθμό. Όσο για την διευθέτηση της κοίτης , εντάσσεται  στο έργο γι’  αυτό και  δεν μπορεί να γίνει κάποια ενέργεια τώρα …».

Χρήστος  Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Πως να έχει κόσμο στο Εργατικό Κέντρο αγαπητέ Γρηγόρη όταν ο «πρόεδρος» δεν δήλωσε ποτέ απεργία στη δουλεία του, και έχει το θράσος να απαιτεί να απεργήσουν όλοι οι υπόλοιποι για να τους διαβάσει ένα κείμενο που του το στέλνουν άλλοι.
    Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν εν κρυπτό και με τηλέφωνα σε ορισμένους μιλημένους.
    Ευτυχώς που δεν είχαμε καταγγελίες υποψηφίων που βρέθηκαν σε ψηφοδέλτιο χωρίς να το γνωρίζουν, η ψηφοφόρους με μπλοκάκια που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όπως στο παρελθόν .
    Ποια ήταν η αμοιβή του προέδρου από τις επιτροπές του ΙΚΑ. Πως λειτουργεί το σύστημα ΚΕΚ Εργατικό, πως και γιατί ο πρόεδρος παραχωρεί το κτήριο. Πως παραχωρείτε και από ποιόν ο χώρος του Εργατικού σε άλλα ιδιωτικά ΚΕΚ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .