Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Απριλίου 2016, 08:31

***Στη σκιά των βράχων

Δευτέρα λίαν πρωί , σχεδόν πρίν αλέκτωρ λαλήσει και πριν ανοίξουν οι πύλες του δημοτικού Μεγάρου ,ο Μπάρμπα Κίτσιος ακουμπισμένος  στην γκλίτσα του που σημειωτέον  δεν αποχωρίζεται ποτέ όπου και να πάει , περίμενε στην πόρτα .

_Παππού , τι ζητάς  χαραή  στο Δημαρχείο ;  τον ρωτάει ο Γιώργος Τάκος που μαζί με τον Προϊστάμενο Κώστα Παπία αποτελούν τους πρώτους εκ των εργαζομένων που πάνε τόσο νωρίς στην υπηρεσία τους.

_Δεν άνοιξε ;  Ου ήλιους πήγι μια αξιάλι απάν  .

_Τι θες παππού ; μήπως μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε σε τίποτα εμείς ; Τον ρωτάνε .

_Ιγώ θέλου τουν Δήμαρχου . Τι ώρα έρχιτι ;

_Θ΄ αργήσι  , έλα κάτσι μέσα , κάνι κρύου , τον  προέτρεψε ο Γιώργος Τάκος .

_Καλά λες , ξιπάϊασα  , απάντησε ο μπάρμπα – Κίτσιος και ντήριασε προς το  εσωτερικό του γραφείου .

_Τι θές απ΄του χωριανός ; Τον ρώτησε ο Κώστας Παπίας .

_Θέλου να τουν που κάτι σημαδιακό που  είδα απόψι στουν ύπνουμ , απάντησε ο Μπάρμπα – Κίτσιος .

_Είδις τουν Δήμαρχου στουν ύπνους ;

_Τουν  είδα ντε σι λέου .

_Κι πως τουν είδις ;

_Να , τουν είδα να πίνει νιρό στην Μπαμπαλή (παλιά παραδοσιακή βρύση στην θέση «Μπαμπαλή») κι κάτ απ΄τα  πλατάνια κόσμους πουλύς να κάνι πανηγύρι μη αρνιά στη σούβλα λές κι ήταν Πασχαλιά ένα πράμα .

_Μήπως δεν ήταν Πασχαλιά κι ήταν Πρωτομαγιά μπάρμπα ;

_Λες να έκανα τέτοιου λάθους ;

_Κι μετά ;

_Μιτά απ΄ λέτι παλλικάρια βρέθκαμι στου πλατανόδασους  βλέπου  βρύσις , βλέπου μουνουπάτια καλιγουμένα μη πέτρα , βλέπου παραπέρα μια ταβέρνα γιουμάτου κόσμου να κά…αααθονται μέσα στη δρουσιά , βλέπου παιδικές χαρές μι τα πιδάκια να χαίρουντι , βλέπου του νιρό απ΄την Γκούρα να τρέχει μπούζι στου ρυάκι … ,  λές κι είμαν στοου Παράδισου ένα πράγμα … , συνέχιζε να λέει ο Μπάρμπα –  Κίτσιος .

_Κι μιτά ; Ρώτησε γεμάτος απορία  ο Γιώργος Τάκος .

_Μιτά , δεν ξέρου πως βρέθκαμι στ΄ «Αυλότοπο» (χώρος στη Διάβα που παλιά έπαιζαν τα παιδιά ) . Κόσμους ; Πουλίς .Έιχαν στρώσει τα τράϊα καταή κι έτρωγαν οικουγένειες , οικογένειες  μέσα στου λουλούδι , στου πουρνάρι κι στου φιλίκι . Κι τα  αηδόνια να τραγδάν σα χαζά . Παράδεισους ….

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω τι άλλο παράξενο μπορεί να δούμε να συμβαίνει σ΄ αυτήν την πόλη . Αυτοκίνητο σταθμευμένο στα καλά καθούμενα κινήθηκε από μόνο του και έπεσε πάν ω σε άλλο , πινακίδα παροχής τουριστικών πληροφοριών  μεταξύ Καστρακίου και Καλαμπάκας έγινε γυαλιά καρφιά , η ξύλινη σκάλα στην γέφυρα Διάβας πριονίστηκε για να μην περνάνε ο άνθρωποι πέρα μεριά τώρα που η γέφυρα είναι πεσμένη … Κύριε ελέησον !!!

……………………………………………………..

 

*Κυκλοφοριακό ; Ποιο κυκλοφοριακό ; Αυτό το έχει λυθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό μου έλεγε στέλεχος της Δημοτικής αρχής και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω αν την Κυριακή στην πλατεία Δημαρχείου  δεν γίνονταν χαμός με λεωφορεία , πεζοί , Ε.Ι.Χ , δίκυκλα ,να έχουν γίνει  κουβάρι . Κι΄αυτό γιατί τις γιορτές και σχόλες δεν υπάρχει αστυνόμευση . Δεν μιλάμε για συνείδηση γιατί αυτή μάλλον απουσιάζει παντελώς !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Γνωρίζαμε , από την δήλωση που έκανε στο Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ», ότι ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Πινιάρας  στηρίζει τον Θοδωρή Αλέκο εφόσον αποφασίσει να δημιουργήσει δημοτική κίνηση που θα ζητήσει ψήφο στις επόμενες δημοτικές εκλογές . Την Παρασκευή ο Πινιάρας εθεάθη ομοτράπεζος  μετά του Βασίλη Μπούρα , Γιώργο Δήμου και άλλους Χασιώτες να τα λένε στου «τσουκάτου» . Δήμαρχε , ποιος προσπαθεί να εντάξει ποιόν  μου λες ;

…………………………………………………..

 

*μάχη  με τα χορτάρια δίνει η Αντιδήμαρχος Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη ώστε να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως μια  και έκτοτε όλα προσαρμόζονται στα του Πάσχα . Πάντως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Αντιδήμαρχος  έκανε τουρ στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Μαλακασίου και Καστανιάς προκειμένου να δει τα αποτελέσματα . Κυρία Αντιδήμαρχε , τι λες ; Ευχαριστημένη  από το αποτέλεσμα ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Ανιχνεύοντας τις κινήσεις για το πώς θα διαταχθούν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τις παρουσίες στις ακολουθίες των εκκλησιών το Μεγαλοβδόμαδο επληροφορήθην ότι ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης  εξετάζει την περίπτωση να  κάνει  Ανάσταση στην Διάβα μαζί με τους Διαβίτες . Πρόεδρε , μη μας τρελαίνεις , φτάνει  !!

………………………………………………………

*Κύριος ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος καθώς την επομένη ρεπορτάζ για ξεχασμένα σκουπίδια πάνω από τον Αϊ Γιώργη όχι μόνο αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά την επομένη πήγε και καθάρισε το χώρο ενώ παράλληλα συμμετείχε στην προσπάθεια μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου για καθαρισμό του δασυλλίου γύρω από το εξωκκλήσι . Αντιδήμαρχε , οι πολιτικοί , ξέρεις , κάνουν το εξής  λάθος  : Προτιμούν να καταστραφούν από την κολακεία παρά να σωθούν απ΄την κριτική . Εσύ βέβαια μάλλον το έπιασες το    θέμα !!

***Είπαν

( για την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας)

«…Μετά την ένταξη στο πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών με 4,7 εκ. ευρώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκινούν τη σύνταξη των τευχών και μετά τις γιορτές θα γίνει η δημοπράτηση…».

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης Θεσσαλίας )

( για  την κατασκευή πρόσβασης στην κοίτη του Ποταμού)

«…αν  μέχρι  το Πάσχα δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση μέσα από το ποτάμι , δηλώνω ότι  θα παραιτηθώ από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου…» .

Γιάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος)

( για την τοπική εξουσία)

«…να σταματήσουν  να φωτογραφίζονται και να δώσουν λύση άμεσα. Αν δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες καλύτερα να πάνε στα σπίτια τους…» .

Νίκος Ζαχαράκης

(Πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (μέλος Επιτροπής Διαμαρτυρίας Διαβιτών ): Αγαπητέ μου , είπαμε σιωπηρή η διαμαρτυρία αλλά όχι και μουγκή !!

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (Πρόεδρο Επιτροπής Διαμαρτυρίας Διαβιτών) :Λέτε να σας άκουσαν στην Περιφέρεια και ανακοίνωσαν τα ευχάριστα για το κονδύλιο για την αποκατάσταση τηε γέφυρας  ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο Έργων): Αντιδήμαρχε , τι θα γίνει με τον «ποτστή» , ρωτάνε οι Καλαμπακιώτες , καθαρίστηκε ; Πότε θα μπει  νερό στ΄ αυλάκι ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Πήγες με τον έναν κουμπάρο στο συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα . Τον έτερο κουμπάρο γιατί  δεν τον  «προσκάλεσες» ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Γεώργιε , Τι λες για την σιωπηρή διαμαρτυρία .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .