Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
22 Απριλίου 2016, 11:24

***Στην σκιά των βράχων

_Γιώργο , θα με συνοδεύσεις αύριο στα Φέρσαλα ; ρώτησε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Γιαννάκο ο Αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Τι να πάμε να κάνουμε στα Φέρσαλα Αντιδήμαρχε ; εδώ πέρα καίγεται  το πελεκούδι , εμείς θα πάμε Φέρσαλα ;

_Τι πελεκούδι , ποιος καίγεται και γιατί ; ρώτησε ο Αντιδήμαρχος .

_Αντιδήμαρχε , φέσι έχεις στο σπίτι ;

_Τι φέσι να έχω και γιατί να έχω , δεν σε καταλαβαίνω . Σαν κάτι να θέλεις να μου πεις αλλά δεν μου το ξεκαθαρίζεις , επέμενε ο Αντιδήμαρχος ξύνοντας τους κροτάφους του .

_Δεν πείρες χαμπάρι τίποτα Αντιδήμαρχε ;

_Τι έγινε ; Πότε έπεσε ; Πότε  πάμε σε εκλογές ; Γιατί  δεν το είπαν στις ειδήσεις ; Εγκάθετοι , τι περιμένεις … , σιγομουρμούρισε ο Αντιδήμαρχος .

_Ποιός να πέσει , δε σε καταλαβαίνω ; απάντησε ο Γενικός ξύνοντας και εκείνος τους γκρίζους κροτάφους του φανερό δείγμα  αμηχανίας λόγω μη κατανόησης των λεγομένων του Αντιδημάρχου .

_Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ποιος να πέσει , εγώ ποια γι΄ αυτό ζω , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Καλά , εσύ το χαβά σου Αντιδήμαρχε . Βρε για τους πρόσφυγες σου λέω , δεν άκουσες ότι θα έχουμε Hot Spots οσονούπω ;

_Ά….αααα  , για δαύτο λες ;

_Τι να σου πω Γενικέ , εγώ σ΄ αυτά έχω να πω τούτο …

_Τι  ;

_Κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις διασκέδασέτο  τουλάχιστον , απάντησε με νόημα ο Αντιδήμαρχος .

_Αντιδήμαρχε , θα σε βάλω πιπέρι στη γλώσσα , τι κουβέντες είναι αυτές , τον έκοψε ο Γενικός .

_Εμ καλά λέω αγαπητέ μου , αφού γύρω –  γύρω το φέρνανε να μας τους φέρουν …

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , Αντιδήμαρχος και Γενικός  την επαύριο κατευθύνθηκαν προς Λάρισα , για κάποια παράσταση στην Περιφέρεια  για να καταλήξουν μετά στα Φέρσαλα να τακτοποιήσουν το θέμα των γρεκίων . Όμως φτάνοντας στον Κουτσόχερο βρέθηκαν εν μέσου πετροπολέμου των μεταναστών που είχαν  μπει  στο οδόστρωμα κλείνοντας την κυκλοφορία . Έ , μεταβολή ο Αντιδήμαρχος και μέσω Παλαμά κατευθύνθηκαν προς Φέρσαλα μεριά  με τον Αντιδήμαρχο να μονολογεί τη γνωστή φράση του αείμνηστου Βασίλη Αυλωνήτη  : «ρε που πάμε» !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Το Αγιόφυλλο  , η Χρυσομηλιά και η Διάβα  επικέντρωσαν το ενδιαφέρον  το περασμένο Σαββατοκύριακο . Στο Αγιόφυλλο  ξεκίνησε η προσπάθεια για την σύσταση και εμπλουτισμό του λαογραφικού μουσείου , στην Χρυσομηλιά  είχαμε τους αγώνες αυτοκινήτων 4Χ4  και στην Διάβα αγώνες ποδηλάτων .  Έ , ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός είχαμε και την σχετική παρουσία  στις ως άνω δράσεις . Πάντως το Αγιόφυλλο πλημμύρισε από κόσμο με τον Ζήση Καραγιάννη πρωταγωνιστή . Ζήση άξιοι !!!

……………………………………………………..

 

*Πάντως εν Αγιοφύλλης πολιτικός οικοδεσπότης ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιφερείας Δήμου Ανδρέας Καλτσούδας που υποδέχονταν τους πάντες με ανοιχτή καρδιά και με το γνωστό χασιώτικο  χαμόγελο μαζί και τον Δήμαρχο που με την παρουσία του τίμησε το χωριό , τους Αγιοφυλλίτες και γενικώς τα Χάσια .

Ανδρέα , αυτά κάνεις και έχεις σκλαβώσει τον δήμαρχο που πίνει  νερό στο όνομά  σου !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πληθωρισμό  περγαμηνών είχαμε στο Αγιόφυλλο κατά την διαδικασία  των εγκαινίων του λαογραφικού μουσείου  καθώς ο Πολιτιστικός  Σύλλογος θέλοντας να αναγνωρίσει την ατομική συμβολή στην δημιουργία και στον εμπλουτισμό του συγχωριανών  του μοίρασε τιμητικά βραβεία αναγνώρισης . Ζήση , αν και στρατιωτικός μάλλον ξεπέρασες τους πολιτικούς  ποδάρια !!!

……………………………………………………………….

*Δυναμικό παρόν στην τελετή των εγκαινίων του λαογραφικού μουσείου Αγιοφύλλου έδωσαν οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων προεξάρχοντος του Γιάννη Καρανίκα ,  ως συντονιστή των Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων , πλαισιούμενος από τον Δημήτρη Παπακώστα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας και τα άλλα παιδιά των πολιτιστικών Συλλόγων .

Γιάννη , να σου προτείνω να δημιουργηθεί στα Χάσια ένα δίκτυο λαογραφικών μουσείων καθώς εν τη ενώσει η ισχύς ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν νοείται εκδήλωση στα Χάσια χωρίς Μπάμπη Ζούζουλα . Έ , ο Μπάμπης , με την χαρακτηριστκή Χασιώτικη  ανδρική φορεσιά και την γκλίτσα ,  ήταν από τους  πρώτους που βρέθηκααν στο Αγιόφυλλο προκειμένου να τιμήσει την προσπάθεια του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου να ιδρύσει λαογραφικό μουσείο .Με  παρεξηγήσουν δε με παρεξηγήσουν εγώ το λέω Χάσια χωρίς Ζούζουλα δεν μπορεί να είναι Χάσια . Ο άνθρωπος διαχρονικά παλεύει για τα  Χάσια και τους Χσιώτες .

…………………………………………………………..

 

*Και επειδή σήμερα τα «ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΙΚΑ»  είναι αφιερωμένα στα ΧΑΣΙΑ  θα ήταν παράλειψη να μην τονίσω και να μην υπογραμμίσω την παρουσία των γυναικών της Ασπροκκλησιάς υπό τον Ηλία Κοτσίρα ο οποίος ξέρει όσο κανένας άλλος την Χασιώτικη αυθεντική λαϊκή μουσική παράδοση !!!  Ηλία , τι λες , οργανώνουμε στο πάρκο αναψυχής Αγίου Θεοδοσίου  μια φεγγαρόφωτη  βραδιά ένα μουσικό χοροστάσι  αναδεικνύοντας  τον  μουσικό πλούτο της Χασιώτικης  γης  ;

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (Δημοτικό Σύμβουλο): Πολύ ανήσυχο σε είδα στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου της Τρίτης . Γιατί ;

ΠΡΟΣΝίκο Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο): Νικόλα , μην ακολουθείς τον φίλο σου τον Κότη . Ασε να σ΄ ακολουθεί εκείνος .

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο) : Μα να στήσεις τον Περικλή να περιμένει τους  υπαλλήλους του δήμου και τελικά  από τις 7:30 το πρωί να φτάσουν 13:30 μ.μ ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο): Αγαπητέ μου , είσαι αιτία που εξαγριώθηκε ο πρώην δήμαρχος με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας .

ΠΡΟΣ Περιστέρα Χαρτοπούλου (επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΣΥΡΙΖΑ): Καλά , κάνατε σύσκεψη με τους Βουλευτές και δεν καλέσατε τον Δήμαρχο ;

***Είπαν

( για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ)

«…επιτέλους ποιος διευθύνει την συζήτηση εδώ πέρα ; Ο Πρόεδρος ή ο Δήμαρχος ;» .

Πολυζώης Χαλατσάκης

(Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)

 

( για την μη κατάθεση εγγράφων  στην Αντιπολίτευση)

«…επί ενάμιση χρόνια που φωνάζουμε  τα έγγραφα και τα έγγραφα δεν προσβληθήκατε , τώρα σας προσβάλλαμε ;» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην Δήμαρχος)

 

( για  την αποχώρηση δημ. Συμβούλων από την συνεδρίαση του Δ.Σ)

«…έμειναν μέσα οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και έφυγε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων που πρέπει να μας εξηγήσει ;» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

  • Speedy Gozales

    «…έμειναν μέσα οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και έφυγε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων που πρέπει να μας εξηγήσει ;» η σου εξηγήσουν είτε όχι εσύ θα δήμαρχε θα καταλάβεις ότι σε βολεύει όπως πάντα, σωστή άποψη έχουν μόνο οι πιο γαλάζιοι.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .