Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Απριλίου 2016, 08:12

***Στην σκιά των βράχων

_Κουμπάρε  , ισί  ίσι ;  φώναξε  ο πρόεδρος Αύρας  Χρήστος Κακούσιος  τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σακελλαρίου  καθώς , κατερχόμενος ζαλωμένος στην πλάτη το ψεκαστικό ,  τον δρόμο  που οδηγεί στα περβόλια , τον είδε ξεβοτανίζει τις ελιές .

_Εγώ , δε με γνωρίζεις κουμπάρε  ;

_ Αμ έτσι που είσαι μπουρμπουλομένος  πώς να σε γνωρίσω ; Τς τζτς  δήμαρχε  ;  συμπλήρωσε ο πρόεδρος εναποθέτοντας το ψεκαστικό κάτω .

_Α…ααα χα , έμαθες και βλάχικα βλέπω .

_Γιατί ρε κουμπάρε , δε με έχεις ικανό να μάθω βλάϊχκα ;

_Είπα εγώ τίποτα ; Εύχομαι να τα μάθεις φαρσί . Που πας  τώρα ; Έλα να κολατσίσουμε , συμπλήρωσε ο Δήμαρχος ξεκρεμάζοντας από ένα κλαδί ελιάς μια σακούλα .

_Δήμαρχε , ακόμα δεν αρχίσαμε τη δουλειά , θα φάμε ; απάντησε ο Πρόεδρος .

_Λίγο  , για τη λιγούρα , απάντησε ο δήμαρχος ψαχουλεύοντας την σακούλα .

_Καλά  , θα σε κάνω παρέα , είπε ο πρόεδρος κάθοντας  κατάχαμα στην πρασινάδα .

_Τι άκσα  στον Γκιάτα  κουμπάρε , άναψες το πράσινο φως στον Θοδωρή ;

_Λάθος κουμπάρε , μη σε παρασύρουν κι σένα  , εγώ πορτοκαλί άναψα .

_Κουμπάρε , δεν το έπραξες καλά .

_Γιατί ;

_Τι γιατί κουμπάρε . Και τον κουμπάρο τι θα τον κάνουμε ;

_Τον Σωτήρη ;

_Έχουμε κι΄ άλλον ;

_Τι να κάνω για τον Σωτήρη ;

_Να τουν δώκς  του δαχλίδι , απάντησε ο πρόεδρος .

_Τα  δαχλίδια  κουμπάρεμ  δε…εεε , δίνονται , ούτε χαρίζονται .

_Αλήθεια ; Γιατί ;

_Γιατί ;

_Γιατί έτσι , τι γιατί !!!

_Μήπως να του σκιφτίς  καλύτερα κουμπάρε ;

_Το σκέφτηκα , εσύ τι λες ότι δεν το σκέφτηκα ;

_Ξέρω γω κουμπάρεμ  ;

_Το σκέφτηκα καλά ,  δαχλίδια και μπιχλιμπίδια από μένα γιοκ . Άμα θέλουν δαχλίδια στον Πινιάρα , αυτός μοιράζει δαχλίδια , συμπλήρωσε με νόημα ο πρώην Δήμαρχος .

_Μοιράζι ο Πινιάρας δαχλίδια ;

_Όσα θες , δαχλίδια , μπιλτζίκια , τα πάντα όλα !!!

_Αμ να τουν  ανοίξου τα μάτια τουν κουμπάρου .

_Άργιασες κουμπάρεμ , άργιασες , απάντησε ο Δήμαρχος ξεδιπλώνοντας  το αλουμινόχαρτο με την πίτα  .

  Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Να που και στα  έδρανα του κοινοβουλίου  μπορεί να ανθήσει ο έρωτας . Ο λόγος  για την βουλευτή της Ν. Δ Άννα Καραμανλή, και τον «γαλάζιο» πρώην υπουργό, Κωστή Μουσουρούλη  οι οποίοι ,  σύμφωνα με εφημερίδα «Παραπολιτικά» , είναι ζευγάρι . Μάλιστα, πρόσφατα αποφάσισαν  , λέει , να συζήσουν στο σπίτι της κυρίας Καραμανλή στην Κηφισιά. Να λοιπόν  που συμβαίνουν και ωραία πράγματα στο εθνικό μας κοινοβούλιο .

……………………………………………………..

 

*Η τοποθέτηση σκάλας στην πεσμένη γέφυρα Διάβας έδωσε πολλές και καλές ιδέες για πρόχειρες λύσεις . Λοιπόν , οι προτάσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των επιτροπών και παραεπιτροπών , πέφτουν βροχή . Βέβαια υπάρχει και η τεχνολογικά προχωρημένη πρόταση για τοποθέτηση ασανσέρ που θα ανεβάζει το αυτοκίνητο με τον ον οδηγό και τους επιβάτες  από την κοίτη του ποταμού στο κατάστρωμα της γέφυρας . Κώστα Ράντο ακούς  οι χωριανοί μας ;

***Εξ΄ απορρήτων

* Εντατικοποιεί , λόγω ΠΑΣΧΑ φυσικά , τον καλλωπισμό του Καστρακίου ο πρόεδρος Περικλής Γιάννης για να είναι  , λέει , καθ΄ όλα  όμορφο το χωριό  μια και οι πληροφορίες λένε ότι θα έχουμε πλήθος επισκεπτών . Τελευταία παρέμβαση στον  χώρο του Αγίου Γεωργίου «Μαντηλά» διαμορφώνοντας κατάλληλα το χώρο για την Καλύτερη και ασφαλή  παρουσία και παρατήρηση των αναρριχήσεων στον βράχο . Γιώργο Γκόγκο τ΄ακούς  ;

……………………………………………………………….

*Κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι  δεν ξέρω αν  και τι είδους  τηλεφωνήματα δέχεστε από αγανακτισμένους δημότες  αλλά δέστε την αντίδραση  συναδέλφους  σας άλλου δήμου σε τηλεφώνημα που δέχθηκε  από αγανακτισμένο πολίτη και πάρτε μαθήματα . Λοιπόν , αφού άκουσε τα εξαμάξης  για έργα στο χωριό του , του λέει «κλείσε και έρχομαι» . Έ , με το που τον είδε μπροστά του ο εν λόγω δημότης άλλαξε  την πλάκα ζητώντας συγνώμη .

Ο λαός λέει : «και ο άγιος φοβέρα θέλει» !!!

 

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Κρίση ξεκρίση , όλοι οι δρόμοι την Κυριακή οδηγούν  στην Χρυσομηλιά  για  τις τετρακίνητες αυτοκινητιστικές   επιδείξεις που οργανώνει η Λέσχη 4Χ4 της Χρυσομηλιάς με πολύ κόπο και χωρίς οικονομική βοήθεια  απ΄ ότι γνωρίζω  και με είσοδο ελεύθερη περικαλώ !!! Όσοι λοιπόν φίλοι του αθλήματος , των αυτοκινητιστικών  αγώνων  και της περιπέτειας , σπεύσατε την Κυριακή προς τα άνω της περιοχής . Ήλιος , καθαρός αέρας και φαγητό για όσους τους ανοίξει η όρεξη επί χρήμασι φυσικά .

…………………………………………………………………….

* Με την φράση «γειά σου κ. έπαρχε» άκουσα στου «τσουκάτου» μεριά να προσφωνεί τον Ηλία Κωστόπουλο ο εκ Χασίων ορμώμενος Δημήτρης Σιούτας – νεοεκλεγείς στην Τ.Ε της Νέας Δημοκρατίας . Τι απάντησε ο έπαρχος ; ότι ευχαρίστως να του παραχωρήσει τον τίτλο αλλά με τις ιδέες που έχει δεν θα γίνει ποτέ έπραρχος . Ηλία , όλα καλά αλλά να μην συμφωνείς και με τον σύντροφο «τσουκάτο» , ειλικρινά δεν το περίμενα  να το ζήσω . Αλλά είμαστε στην εποχή των εκπλήξεων !!!

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου) : Περικλή , σταμάτησε τι έργο της αγροτικής οδοποιίας  ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Έμαθα ότι πήγες Φέρσαλα με τον Ασπροποταμάρχη . Πέρασες καλά με τους Βλάχους των ξεχειμαδιών ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο): Ανδρέα , τι λες για τις εξελίξεις στην Δ.ΟΜ της πλειοψηφίας  ; Αναμενόμενες ή όχι ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (μέλος επιτροπής διαμαρτυρίας ) : Λευτέρη , τι έγινε ; Αφωνία βλέπω . Γιατί   έτσι ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Κωνσταντίνε, πότε ετοιμάζεις την συνάντηση με τον εντεταλμένο για τον Τουρισμό Περιφερειακό Σύμβουλο ;

***Είπαν

( για την τοπική οικονομία)

«…Το όραμά μας για τον Νομό Τρικάλων είναι στραμμένο σε μια οικονομία πιο ανταποδοτική στην κοινωνία …»

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής Τρικάλων)

 

( για την ανεξαρτητοποίησή του)

«…κατέληξα στη λύση της ανεξαρτητοποίησής μου η οποία θα μου παρέχει τη δυνατότητα μιας δίκαιης και δυναμικής αντιπολίτευσης …».

Αντώνης Τούλας

(Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για την ανεξαρτητοποίηση δημοτικού του συμβούλου)

«…ο καθένας  μπορεί να πράξει ότι θέλει και να τραβήξει όποιον δρόμο θέλει…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .