Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Απριλίου 2016, 08:11

***Στη σκιά των βράχων

_Πρόεδρε , τι λέει , θα πιράσουμι  απάν του καλουκαίρι  ;

_Γιατί τώρα άμα θες δεν περπατάς απάν ; απάντησε ο πρόεδρος της Διάβας Θανάσης  Κύρος  στην ερώτηση του χωριανού του που όπως καταλάβατε  αφορούσε την γέφυρα.

_Ούι ; Τι  , ξικίνσαν  ιργασίες , δώθκαν τα λιφτά ; έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις του Διαβίτη .

_Τα πάντα όλα , τι μας πέρασες άντε ού ;

_Βρε…εεε , άσε τι σας πέρασα εγώ , σκόλασε δηλαδή του θέμα ; συνέχισε να ρωτά ο Διαβίτης τον πρεβεντάρχη  .

_Ετελείωσε , δεν άκσις στουν Γκιάτα τουν Δήμαρχου που βγήκε κι τ’ ούπι  ;

_Άκα  , δεν άκσα . Μη χάλασι του σκασμένου του ράδιου  κι δεν άκσα .

_Έμ , άμα δεν άκσις τι να σι κάνου ιγώ .

_Μπουρού να πάου να πιράσω απάν , λες αλήθεια ;

_Κι΄ απού παν κι΄  απου κάτ , απάντησε ο πρόεδρος .

_Πως γίνιτι αυτό , δεν του κατάλαβα βρε πρόεδρε κι με συγχωρείς δηλαδής .

_Να , πας μέχρι την γέφυρα με το αυτοκίνητο , το αφήνεις , κατεβαίνεις , περπατάς με τα ποδαράκιας απαν στην γέφυρα ,  πιάνεις τα κάγκελα καλά προσέχοντας μη αγλιστρίσι κι κατεβαίνεις την  ξύλινη σκάλα . Έ , μόλις πατήσι χώμα περνάς απχάτ κι από ένα μονοπατάκι ρίχνισι  πέρα μιριά .

_Σα να μην τα λες καλά πρόεδρι , απάντησε ο Διαβίτης ξύνοντας το κεφάλι δείγμα πως πράγματι δεν είχε καταλάβει τι του είπε ο πρόεδρος .

_Βρε αδερφέ , αν μπορείς να περάσι απ΄ την γέφυρα δε με ρώτσης ;

_Ε…..εεε ναι .

_Κι΄  γω σι απάντζα . Τι δεν καταλαβέντζ  ; επέμενε ο πρόεδρος .

_Καλά , αυτό  ινουίς ότι τιλίουσε ;

_Αυτό , αμπ΄ ποιο άλλου , απάντησε ο πρόεδρος .

_Ά …..αααα , ιντάξι , έτσι μάλιστα . Έτσι ξέρου κι γω . Αμ άμα είνι έτσι πιρνάου κι μέσα απ΄του νιρό , παλιάμ τέχνι κόσκινο , πρόεδρε…εεεε .

_Αγαπητέ μου , λύσεις δεν θες ; Ορίστε οι λύσεις .

_Πρόεδρε , τι να σι που , μ΄ άγκσις  την καρδιά , μπράβου , άξιος !!!

 

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά καθώς ψυχανεμίζομαι απ΄αυτά που αποτυπώνονται στις φωτό που κάποιοι καλοί μας φίλοι μας στέλνουν με την βοήθεια της τεχνολογίας τώρα ποιά , μάλλον βρισκόμαστε προς  εκκόλαψη νέας Δημοτικής κίνησης . Μια μάζωξη,  όχι τυχαία σε χρόνο , τόπο και πρόσωπα , είχαμε το Σάββατο το μεσημέρι   στην παραπήνεια  περιοχή Διάβας και συγκεκριμένα στου Μπλάκ με  κεντρικό πρόσωπο  τον Θοδωρή Αλέκο και  πολιτική στήριξη από τον  πρώην Δημάρχου Αντώνη Πινιάρα .

…………………………………………….

 

*Βλέποντας τις φωτό από την μάζωξη στου Μπλάκ , αναρωτήθηκα για μια απουσία – κλειδί για τις μελλοντικές εξελίξεις στα τοπικά πολιτικά δρώμενα και αυτήν ακούει στο όνομα Δημήτρης Σακελλαρίου . Στην προσπάθεια να  μάθω και να σας μεταφέρω νέα , πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως  Δημήτρης Σακελλαρίου φρόντιζε τον μπαχτσέ ενόψει σποράς κηπευτικών . Δήμαρχε , να το δεχθώ ως δικαιολογία αλλά το ερώτημα  είναι αν η εν λόγω συνεύρεση τελούσε υπό τις ευλογίες σου . Άλλως  η πολιτική ανάγνωση  έχει άλλο περιεχόμενο !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όποιοι νομίζουν ότι η παραίτηση του Αντιδημάρχου Στέργιου Τσιαντούλα ήρθε άξαφνα , που λένε , μάλλον δεν γνωρίζουν ότι αυτή , η επιθυμία παραίτησής του δηλαδή , σοβούσε προ  Χριστουγέννων . Βέβαια στην εν λόγω παραίτηση δεν δόθηκε πολιτικό περιεχόμενο καθώς κάτι τέτοιο  δεν αφέθηκε εκατέρωθεν να διαφανεί αλλά  δικαιολογήθηκε ως έχουσα καθαρά προσωπικό περιεχόμενο του πρώην Αντιδημάρχου . Στέργιο , καλός πολίτης και σ΄ άλλα με υγεία  που λένε !!!

…………………………………………………..

 

*Συνεπής αναγνώστης της στήλης  μου εξέφρασε τον συλλογισμό του για τις μελλοντικές τοπικές πολιτικές εξελίξεις  με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές  θέτοντας το ρητορικό  ερώτημα αν φαντάζομαι οι επόμενες δημοτικές εκλογές να έχουν καθαρά Διαβίτικο άρωμα εννοώντας ότι θα έχουμε δύο Διαβίτες  κύριους αντιπάλους .

Αγαπητέ μου , τι να σου πω , για δύο δεν ξέρω  ούτε εγγυώμαι , για τρείς μπορώ να σου πω πολλά !!! Όχι παίζουμε!!!

**Εξ΄ Απορρήτων

*Μέχρι τώρα όλοι  ξέρουμε το «Βινι Πώχο;» . Τώρα  έχουμε το «Βίνι Περικλής;» !!! Γιατί αυτό ; Μα γιατί  όταν εμφανίστηκε ασθμαίνων στον περίβολο του Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου  ο πρόεδρος Καστρακίου  και είχε στα πεταχτά  μια σύντομη συνεννόηση  με τον δήμαρχο , τότε  αφίχθη και η εικόνα της σταυρώσεως  .

Τι απαντά ο πρόεδρος ; «θέλω ν΄ αγιάσω μα δε μ’  αφήνουν» !!! Αγαπητέ , επισκέφθηκες τον  φίλο και συνεργάτη σου στο τοπικό Συμβούλιο Γιώργο  Γκόγκο να του ευχηθείς καλή ανάρρωση;

……………………………………………….

*Δυο πράγματα δεν κατάφερα να διασταυρώσω αναφορικά με την κίνηση του Δημάρχου κ. Σινάνη : Το πρώτο αν παραβρέθηκε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη  στην Λάρισα και το δεύτερο αν πήγε να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές για την  ανάδειξη  συνέδρων και κομματικών οργάνων που διεξήχθησαν την προηγούμενη Κυριακή .

Δήμαρχε , τι έγινε , πήγες στην Λάρισα ή όχι ; Ψήφισες τελικά ή όχι στις εσωκομματικές εκλογές ; Δε σε ρωτάω αν το έριξες  δαγκωτό  Γεωργίου  γιατί το θεωρώ και λογικό και πολιτικά ορθόν ελέω Διαβίτικης αλληλεγγύης βέβαια  !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο): Μη μου πεις ότι η πρώτη επίσκεψη ως αντιδημάρχου έγινε στην Αύρα ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας ): Πρόεδρε , ορίστε , και η νέα Αντιδήμαρχος στην Αύρα ήρθε άμα τη ανάληψη των καθηκόντων της !!!

ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη (πρώην πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αύρας): Αγαπητή μου , Αύρα χωρίς Δέσποινα , επίτρεψέ  μου να πω , ότι  δε…εεε  λέει !!!

ΠΡΟΣ Στέργιο Τσιαντούλα (πρώην Αντιδήμαρχο) : Στέργιο , τι λέει ο βίος του πολίτη ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην  δημ. σύμβουλο) : Από τους τρείς πρώην Δημάρχους ο Πινιάρας  δημοσιοποίησε την στήριξή του , ο  Σακελλαρίου άναψε , λέει , πορτοκαλί , απομένει  ο Κάχρι !!!

***Είπαν

( για την πολιτική στήριξή του)

«…θα  είμαι ο πολιτικός καθοδηγητής του Θοδωρή Αλέκου αρκεί εκείνος να αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος …» .

Αντώνης Πινιάρας

(Δήμαρχος)

 

( για την παραίτησή του από τον φιλοζωϊκό Σύλλογο)

«…Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο  δεν έχω βοήθεια από κανέναν , γι΄  αυτό και παραιτούμε της προσπάθειας …» .

Χρήστος Κτενάς

(πρόεδρος φιλοζωϊκού Συλλόγου)

( για το αν έδωσε το δαχτυλίδι διαδοχής)

«..κανένα δαχτυλίδι διαδοχής δεν έδωσα σε κανέναν , ούτε πράσινο φως  άναψα . Πορτοκαλί ναι …» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην Δήμαρχος )

  • ΜΠΕΣΙΟΥ Τ.

    Αναφερόμενη σε σχολιασμό από δημόσιο λειτουργό της περιοχής μας παλαιότερου σχολίου μου στη συγκεκριμένη στήλη,αντιπαρέρχομαι τα χαμηλού επιπέδου εξυπνακίστικα υπονοούμενα και εχω να πω πως δεν είναι στις προθέσεις μου να αντιπαρατεθώ με οποιονδήποτε.Αν το προέβλεπε η διαδικασία κάτω από το όνομα μου θα ήταν η διεύθυνσή μου και το τηλέφωνό μου.Σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο όλοι οι ενασχολούμενοι με τα κοινά υπόκεινται σε κριτική είτε καλοπροαίρετη είτε κακοπροαίρετη.Οποιος εξ αιτίας αυτής χάνει την ψυχραιμία του η δεν το μπορεί ας θέσει εαυτόν εκτός δημοσίου βίου.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .