Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Μαρτίου 2016, 09:18

***Στην σκιά των βράχων

_Γενικέ , καλημερούδια . Τσιτς φατς ; Χαιρέτισε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Γιαννάκο γνωστός  Καλαμπακιώτης  μισανοίγοντας  την πόρτα  του γραφείου του  προβάλλοντας το κεφάλι του .

_Έλα μέσα αγαπητέ μου , μη φοβάσαι , δεν δαγκώνουμε , είμαστε καλοί άνθρωποι , απάντησε πειράζοντάς τον ο Γενικός .

_Είπα εγώ το αντίθετο ; Να πέσει φωτιά να με κάψει , για όνομα του Θεού , αλλά να , δεν πολύδιαβαίνω  τέτοιες πόρτες .

_Κακώς  , εδώ είναι το  σπίτι του λαού , εμάς ο λαός μας κατέστησε ενοικιαστές για πέντε χρόνια  . Σήμερα εμείς , αύριο οι άλλοι . Έτσι είναι αυτά . Η δημοκρατία  έτσι λειτουργεί .

_Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την διάλεξη περί δημοκρατίας . Έτσι είναι , δεν αντιλέγω , αλλά ποιοί άλλοι να έρθουν , δεν καταλαβαίνω , συμπλήρωσε ο επισκέπτης .

_Τόσοι είναι που μπορεί να ενδιαφέρονται να γίνουν Δήμαρχοι .

_Μπά…ααα ;

_Τι μπα , δεν έχει μπα , όλοι μπορούν ελευθέρως να διεκδικήσουν  τον δημαρχιακό θώκο .

_Δεν ξέρω τι και ποιους υπονοείς αλλά εγώ δεν ξέρω κανέναν . Εκτός από έναν που τον έχεις και ξάδερφο , αν δεν απατώμαι .

_Εννοείς τον Θοδωρή ;

_Ε..εεε , ναι αυτόν εννοώ , απάντησε ο Καλαμπακιώτης με νόημα .

_Με τις ευχές μου και την  ολόψυχη  στήριξή μου .

_Μπα…αααα ;

_Τι μπα , μαζί του .

_Σοβαρώς ;

_Σοβαρώς και ανεπιφυλάκτως .

_Μπορεί , ίσως , αλλά…αααα !!!

_Τι αλλά ; Ξάδερφος είναι αυτός δεν είναι παίξε – γέλασε ;

_Το καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να αναλύσω  το πολιτικό υπόβαθρο αυτού που μου λες ; αναρωτήθηκε ο Καλαμπακιώτης .

_Πολιτικό πόβαθρο…οοο ; Τι πολιτικό υπόβαθρο , απλά είναι τα πράγματα , το αίμα νερό δε γίνεται , δεν το ξέρεις ;

_Σοβαρώς ;

_Όσο σοβαρή είναι η κρίση που περνά η χώρα αγαπητέ  μου , απάντησε ο Γενικός .

_Άστην αυτήν , αυτήν μας έφαγε που μας έφαγε . Μπορεί , ίσως , αν και αυτά στην πολιτική μπορεί να λέγονται αλλά δε γίνονται , συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης  αποχωρώντας που μόλις είχε πάρει ένα μάθημα υψηλής πολιτικής ανάλυσης απ΄τον Γενικό .

     Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Αγριεύουν , όπως διαπίστωσα  το Σάββατο που επισκέφθηκα την Διάβα  , τα πράγματα αναφορικά με την αποκατάσταση της  γέφυρας . Οι άνθρωποι   ζητούν πρόχειρη λύση καθώς πιστεύουν ότι η γέφυρα θα αργήσει να αποκατασταθεί στην προτεραία της κατάσταση . Αγαπητοί μου , τι να πω , η ηγεσία  του Δήμου από Διάβα , επιτροπή αγώνα υπάρχει  , άλλη επιτροπή διαμαρτυρίας  συστήθηκε . Αν δεν μπορούν να «σιουμπίσουν»  τα πράγματα , τι να πουν και οι άλλες περιοχές !!

……………………………………………………

 

*Ξεκίνησε η μάχη με το κόψιμο των  χορταριών στο Καστράκι , όπως με πληροφόρησαν σχετικά κάποιοι καλοί φίλοι . Πάντως ο Περικλής Γιάννης δεν βιάζεται αλλά ωστόσο προετοιμάζεται καταλλήλως  σε επιχειρησιακό επίπεδο να δώσει την μάχη .

Μάλιστα επί του θέματος και με τις πιέσεις που δέχεται από Καστρακινούς , προκάλεσε σύσκεψη με τον Δήμαρχο ο οποίος ακούγοντας το αίτημά του συνεργάτη του πήγε και γύρισε  !!! Περικλή, σωστός ο προγραμματισμός  αλλά μήπως το παράκανες κομμάτι ; όχι τίποτ΄ άλλο αλλά στεναχωρείς  το δήμαρχο !!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Εντατικές , όπως πληροφορούμαι , οι προετοιμασίες της εκκολαπτόμενης Δημοτικής Φιλαρμονικής  καθώς η παγκόσμια πρώτη θα είναι στην σημερινή παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας . Αναμφίβολα πρόκειται   για μια καλή προσπάθεια όχι μόνο για τα της παρελάσεως αλλά και για τα τοπικά μουσικά μας πράγματα .

Σίγουρα  λοιπόν και θα τους καμαρώσουμε και θα τους ακούσουμε . Καλή αρχή !!!

……………………………………………….

 

*Μέρα της γης η 19η Μαρτίου και η παγκόσμια κοινότητα συμμετέχει στις συμβολικές δράσεις που οργανώνονται ανά τον κόσμο  όπως  το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα , από της 08:30 έως στις 09:30 το βράδυ . Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , παντού τα φώτα χαμήλωσαν εκτός από την Ελλάδα που φεγγοβολούσαν . Και σ΄  αυτό μοναδικοί εμείς οι Έλληνες . Δεν παιζόμαστε με τίποτα , ούτε πιανόμαστε πουθενά !!! Όλοι και όλα συνωμοτούν  για το κακό μας .

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Με αθλητική περιβολή , αυτή του ποδηλάτη , εθεάθη ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου  στην Καλαμπάκα όπου η αφετηρία του ημιμαραθώνιου «Θαν. Σταμόπουλος» . Ο νεαρός και εξόχως επικοινωνιακός δήμαρχος Τρικκαίων  ήρθε Καλαμπάκα με ποδήλατο και επέστρεψε Τρίκαλα  με ποδήλατο για να υποδεχθεί τους δρομείς . Κώστα  Ράντο , σε κούμπωσε ο δήμαρχος !!! Αλλά είπαμε , κατέχει το επικοινωνιακό  άθλημα ο άνθρωπος .

…………………………………………………………….

 

*Το χάρηκα ειλικρινά το θέαμα στον βράχο της Σαρακίνας  , που βρίσκεται δίπλα στην τοξωτή πέτρινη γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα και στην βάση του υπάρχει ο σπηλαιώδης ναός των Αγίων Αποστόλων , θωρώντας την γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανη .

Δεν ξέρω πως μπορεί αυτό το συναίσθημα να χαρακτηριστεί , αλλά όπως και να το χαρακτηρίσουν μερικοί , προσωπικά με ικανοποίησε . Με άλλα λόγια «σ΄ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε» !!!

***Είπαν

( για τις επιτροπές στην Διάβα)

«…τι επιτροπές διαμαρτυρίας είναι αυτές ; Ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος , ο Γραμματέας του Δήμου αυτοί είναι επιτροπή…» .

Περικλής Γιάννης

(πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για την γενικότερη κατάσταση)

«…ας μην κοιτάμε πίσω πως ήταν τα πράγματα . Να προσαρμοστούμε στα νέα         δεδομένα …» .

Πολυζώης Χαλατσάκης

(πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)

 

( για τις  παρεμβάσεις του)

«…εγώ , όπως έχω καθήκον ως σύμβουλος Καστρακίου  , επισημαίνω τα προβλήματα που     βλέπω ότι υπάρχουν στο χωριό …».

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Κάποιοι φίλοι σου , θέλουν σφόδρα να σε αφιερώσουν τους στίχους του  τραγουδιού  που λέει «στα ξένα νιώθω έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» .

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , μόνο ανθοδέσμη  δεν τον πρόσφεραν τον Γιώργο Γκόγκο  στο Δημαρχείο την Δευτέρα  το μεσημέρι . Τι γίνεται ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Ζησόπουλο(πρόεδρο Σκεπαρίου) : Πρόεδρε , τι γίνεται , παίζει τίποτα σε μάζωξη μετά σφαχτού;  ή επειδή είμαστε στην Σαρακοστή θα πάει μετά το Πάσχα;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (μέλος επιτροπής αγώνα για την γέφυρα , και της επιτροπής διαμαρτυρίας ) : Αγαπητέ , αν σε βγάλει ο δρόμος προς  Δημαρχείο μεριά μη λησμονήσεις να πεις μια καλημέρα  τον Δήμαρχο .

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (επικεφαλής επιτροπή αγώνα για γέφυρα Διάβας): Κανά καλό νέο από κέντρο για την γέφυρα έχουμε ;

 • Μπέσιου Τασ.

  Όταν φτάνεις ψηλά επαγγελματικά,κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά όχι γιατί είσαι άξιος αλλά γιατί κάποιοι σε κουβάλησαν στην πλάτη τους,αυτό μπορεί να ειπωθεί έξυπνη διαχείριση σχέσεων και γνωριμιών,άρα είσαι ικανός να κάνεις και υψηλές πολιτικές αναλύσεις.

  • Γιώργος Γιαννάκος

   Μέχρι σήμερα δεν απάντησα ποτέ σε σχόλια, είτε ήταν θετικά , είτε αρνητικά.
   Σήμερα , όμως θα απαντήσω με το όνομά μου, χωρίς να κρύβομαι πίσω από ψεύτικα ονόματα.
   Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, κα Μπέσιου , όλους όσους με κουβάλησαν στην πλάτη τους τόσα χρόνια για να φτάσω » ψηλά», επαγγελματικά, κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά , χωρίς βέβαια καμιά προσωπική συμβολή.
   Φαντάζομαι ένας από αυτούς να είστε και εσείς. Γι΄αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα.
   Αυτή, βέβαια, είναι η πρώτη και τελευταία φορά που απαντώ σε σχόλιο με ψευδώνυμο. Εκτός αν τολμήσετε να γράψετε το αληθινό σας όνομα…
   Εάν βέβαια έχετε…
   Γιαννάκος Γεώργιος

   ,

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .