Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Μαρτίου 2016, 08:04

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , καλημέρα , πως τα πουρεύς ; Χαιρετίζει τον πρώην δήμαρχο ο μπάρμπα – Γιάννης καθώς τον συνάντησε τυχαία στο δρόμο .

_Που την είδες μπάρμπα – Γιάννη ;

_Ποιά να δω ;

_Την καλή μέρα λέω ,  που την είδες ;  απάντησε ο πρώην δήμαρχος .

_Γιατί ;  απ΄ότι  είδα  στις φωτογραφίες  έφαγες ήπιες και την Άρτα φοβέρισες  τον πείραξε ο Μπάρμπα – Γιάννης  αναφερόμενος προφανώς στην κοινή τράπεζα  με τον Δήμαρχο Αντιδημάρχους , Δήμαρχο Φαρσάλων , στην Διάβα .

_Εγώ ;

_Αμ ποιος  ιγώ ;

_Λάθος σε πληροφόρησαν αγαπητέ μου .

_Τι λάθος , εδώ έχουμε ντοκουμέντα .

_Ποιά ντοκουμέντα εννοείς .

_Τούτα δώ , απάντησε ο μπάρμπα – Γιάννης βγάζοντας από την τσέπη του σακακιού του ένα φύλλο της «ΕΡΕΥΝΑΣ» όπου φιλοξενούσε το περίφημο τραπέζι εν Διάβα παρακαλώ .

_Τι είναι αυτό ;

_Τα ντοκουμέντα που ζητάς .

_Μπάρμπα Γιάννη , μην πιστεύς ούτε αυτό που βλέπς , ούτι αυτό που σι λεν .

_Γιατί  ; ιδώ σι βλέπω φάτσα κάρτα να λιανίζ  τ΄ αρνί  .

_Μην πιστεύς σι λέου….ουυυ !!!

_Θα με τρελάντζ  ; Ιδώ βλέπου πάει το  παϊδάκι γόνα .

_Φωτομοντάζ  του Γκιάτα .

_Τι είνι  πάλι αυτό ;

_Τι είνι αυτό ; Δεν ξέρς ;

_Όχι , που να ξέρω .

_Να , κόβουν του κιφάλι απ΄  άλλον κι βάζν του θκός  απάν .

_Δήμαρχε άσε τα τρελάς . Βρες άλλη δικιουλουγία , νουμίζι ότι τα χαύτου ιγώ αυτά ;

_Τα χαύφτς  , δεν τα χάφτς , αυτήν είνι η αλήθεια , επέμενε ο πρώην Δήμαρχος .

_Δε πας να βρείς κανέναν μικρότερο να δλέψι Τάκα ;

_Την  φουτουγραφία  μη τη φουστανέλλα  τη θυμάσι  ; ρωτάει τον Μπάρμπα –  Γιάνννη ο πρώην Δήμαρχος .

_Πως δεν την θυμάμαι , την θυμάμαι .

_Έ , νουμίζι ότι  ιγώ έβαλα φουστανέλα ;

_Ώρα είνι τώρα να πεις ότι έκουψι οι Γκιάτας του κιφάλι αλνού κι έβαλι του θκός ;

_Μάγος είσαι αγαπητέ μου ;

_Άρα για ντυπ χαζό μη πιρνάς ; κρατάι κάλα ακόμα του μυαλόμ , επέμενε  ο Μπάρμπα –  Γιάννης .

_Άρε Γκιάτα δε θα σε λάβω στα χέρια ; μουρμούρισε ο πρώην Δήμαρχος τραβώντας ίσια κατά το Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» .

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Απόκριες ήταν και πάνε κι΄ αυτές καθώς , όπως όλα  , περνάνε στον ιστορικό χρόνο αφήνοντας σαφώς άρωμα χαρμολύπης . Βέβαια ο καιρός μας τα μούσκεψε για τα καλά , αλλά τι να κάνουμε , δεν μπορεί να τα έχουμε όλα όταν και όπως  εμείς  τα θέλουμε .

Ωστόσο  καλά ήταν , κάποιοι επισκέπτες ήρθαν , κάποια κίνηση και θόρυβος δημιουργήθηκε … Έ, εν καιρώ κρίσης , παρά καλά ήταν , να μην είμεθα και πλεονέκτες ;

*Ένα απέραντο μαγέρικο η περιοχή την Καθαρά Δευτέρα καθώς παντού σχεδόν τα καζάνια βρέθηκαν πάνω στις φωτιές με την φασολάδα να αχνίζει βοηθούντος , ως προς την όρεξη τουλάχιστον , του καιρού .

Στην Καλαμπάκα  το υπαίθριο μαγέρικο  και η τράπεζα  στήθηκαν  στον Χώρο του «ΞΕΝΙΑ» και παρά την βροχή αρκετός κόσμος συνέρευσε για τα καθιερωμένα κούλουμα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μεγάλη ανησυχία διαπιστώνω  όσον αφορά την γέφυρα Διάβας μετά  το κατέβασμα , λόγω βροχής , που παρατηρείται στο ποτάμι . Σε τι συνίσταται η ανησυχία ; Οι δικές μου πληροφορίες  λένε ότι αφορούν  την στατικότατα  του κομματιού που απέμεινε από την πτώση !!! Τι να πω , τεχνικός δεν είμαι αλλά φρονώ ότι πρέπει να  καθαριστεί η κοίτη για να  απλωθούν τα νερά σε όλο το πλάτος της γέφυρας  και όχι να περνά όλος ο όγκος των νερών από ένα σημείο !!!

………………………………………………………

***Εξ’   απορρήτων

*Παρατηρώντας την κινητικότητα ανθρώπων στην κοίτη του ποταμιού στο ύψος της γέφυρας Διάβας , η εικόνα που αντικρίζεις σε γυρίζει σε εικόνες της περιόδου του 1960 όπου υπήρχαν οι πέρα και η δώθε κοινωνίες κάτι που η κατασκευή της γέφυρας το 1982 , άλλαξε δημιουργώντας  ενιαίο κοινωνικό και οικονομικό σύνολο που κράτησε μέχρι την πτώση της γέφυρας . Μια απλή παρατήρηση των δρώμενων στο ποτάμι φάνει για να πειστεί κάποιος περί άμεσης αναγκαιότητας ανακατασκευής της ώστε να αποκατασταθεί  το κοινωνικό και οικονομικό όλον της περιοχής  !!!

………………………………………………………….

 

*Και μέσα σ΄ όλα αυτά φούσκωσε και ο «ΛΗΘΑΙΟΣ» κατεβάζοντας πολλά νερά ανεβάζοντας επικίνδυνα την στάθμη με τον φόβο υπερχείλισης να είναι διάχυτος  στους Θεοπετρινούς . Παρών ο πρόεδρος Γιώργος Παπαβασιλείου ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης  Παπαναστασίου και αργά το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Χρ. Σινάνης με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο που κάποιος του σφύριξε στ΄  αυτί να μην επισκέπτεται γέφυρες μην τυχόν και έχουν την τύχη της  γέφυρας Διάβας . Κωνσταντίνε , μην ακούς τις κακές γλώσσες !!!

***Είπαν

( για τους πρόσφυγες)

«…δεν θα δεχθούμε ποτέ να γίνει η Καλαμπάκα Ειδομένη…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την φιλοξενία προσφύγων)

«…για να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες πρέπει να προετοιμάσουμε κάτι συγκροτημένο και οργανωμένο …» .

Βαϊος  Ζιάκας

(επικεφαλής παράταξης «ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ»)

 

( για την φιλοξενία προσφύγων)

«…τα αίτια του προσφυγικού τα ξέρουμε αλλά πολλοί απ΄αυτούς θα παραμείνουν στην Ελλάδα και πρέπει να φιλοξενηθούν κάπου ανθρώπινα …» .

Λεωνίδας Κεραμίδας

(επικεφαλής Δ. παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δ.Σ): Αγαπητέ , μη…ηηη , ματαξαναλείψεις από το συμβούλιο  γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται .

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Ανδρέα , εσύ έκανες έλεγχο των γεφυριών στα Χάσια ; Για κοίταξέ το μη βρεθούμε προ εκπλήξεων  ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Δεν σε είδαν εξ΄αρχής στην συνεδρία του δ.σ και κάποιοι ανησύχησαν αν θα γίνει ή όχι τελικά η συνεδρία !!!

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (αγαπητέ μου , αφού οι απόψεις σου  σχολιάζονται (είτε θετικά , είτε αρνητικά) , θα πρέπει να αισθάνεσαι δικαιωμένος.

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Συμφωνώ ότι η πρότασή σου για οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ  περιέχει ένα συμβολισμό , αλλά αγαπητέ μου δε νομίζεις ότι αυτός ο συμβολισμός θα ήταν εντονότερος με περισσότερα ευρώπουλα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .