Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

18 Μαρτίου, 2016 08:04 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , καλημέρα , πως τα πουρεύς ; Χαιρετίζει τον πρώην δήμαρχο ο μπάρμπα – Γιάννης καθώς τον συνάντησε τυχαία στο δρόμο .

_Που την είδες μπάρμπα – Γιάννη ;

_Ποιά να δω ;

_Την καλή μέρα λέω ,  που την είδες ;  απάντησε ο πρώην δήμαρχος .

_Γιατί ;  απ΄ότι  είδα  στις φωτογραφίες  έφαγες ήπιες και την Άρτα φοβέρισες  τον πείραξε ο Μπάρμπα – Γιάννης  αναφερόμενος προφανώς στην κοινή τράπεζα  με τον Δήμαρχο Αντιδημάρχους , Δήμαρχο Φαρσάλων , στην Διάβα .

_Εγώ ;

_Αμ ποιος  ιγώ ;

_Λάθος σε πληροφόρησαν αγαπητέ μου .

_Τι λάθος , εδώ έχουμε ντοκουμέντα .

_Ποιά ντοκουμέντα εννοείς .

_Τούτα δώ , απάντησε ο μπάρμπα – Γιάννης βγάζοντας από την τσέπη του σακακιού του ένα φύλλο της «ΕΡΕΥΝΑΣ» όπου φιλοξενούσε το περίφημο τραπέζι εν Διάβα παρακαλώ .

_Τι είναι αυτό ;

_Τα ντοκουμέντα που ζητάς .

_Μπάρμπα Γιάννη , μην πιστεύς ούτε αυτό που βλέπς , ούτι αυτό που σι λεν .

_Γιατί  ; ιδώ σι βλέπω φάτσα κάρτα να λιανίζ  τ΄ αρνί  .

_Μην πιστεύς σι λέου….ουυυ !!!

_Θα με τρελάντζ  ; Ιδώ βλέπου πάει το  παϊδάκι γόνα .

_Φωτομοντάζ  του Γκιάτα .

_Τι είνι  πάλι αυτό ;

_Τι είνι αυτό ; Δεν ξέρς ;

_Όχι , που να ξέρω .

_Να , κόβουν του κιφάλι απ΄  άλλον κι βάζν του θκός  απάν .

_Δήμαρχε άσε τα τρελάς . Βρες άλλη δικιουλουγία , νουμίζι ότι τα χαύτου ιγώ αυτά ;

_Τα χαύφτς  , δεν τα χάφτς , αυτήν είνι η αλήθεια , επέμενε ο πρώην Δήμαρχος .

_Δε πας να βρείς κανέναν μικρότερο να δλέψι Τάκα ;

_Την  φουτουγραφία  μη τη φουστανέλλα  τη θυμάσι  ; ρωτάει τον Μπάρμπα –  Γιάνννη ο πρώην Δήμαρχος .

_Πως δεν την θυμάμαι , την θυμάμαι .

_Έ , νουμίζι ότι  ιγώ έβαλα φουστανέλα ;

_Ώρα είνι τώρα να πεις ότι έκουψι οι Γκιάτας του κιφάλι αλνού κι έβαλι του θκός ;

_Μάγος είσαι αγαπητέ μου ;

_Άρα για ντυπ χαζό μη πιρνάς ; κρατάι κάλα ακόμα του μυαλόμ , επέμενε  ο Μπάρμπα –  Γιάννης .

_Άρε Γκιάτα δε θα σε λάβω στα χέρια ; μουρμούρισε ο πρώην Δήμαρχος τραβώντας ίσια κατά το Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» .

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Απόκριες ήταν και πάνε κι΄ αυτές καθώς , όπως όλα  , περνάνε στον ιστορικό χρόνο αφήνοντας σαφώς άρωμα χαρμολύπης . Βέβαια ο καιρός μας τα μούσκεψε για τα καλά , αλλά τι να κάνουμε , δεν μπορεί να τα έχουμε όλα όταν και όπως  εμείς  τα θέλουμε .

Ωστόσο  καλά ήταν , κάποιοι επισκέπτες ήρθαν , κάποια κίνηση και θόρυβος δημιουργήθηκε … Έ, εν καιρώ κρίσης , παρά καλά ήταν , να μην είμεθα και πλεονέκτες ;

*Ένα απέραντο μαγέρικο η περιοχή την Καθαρά Δευτέρα καθώς παντού σχεδόν τα καζάνια βρέθηκαν πάνω στις φωτιές με την φασολάδα να αχνίζει βοηθούντος , ως προς την όρεξη τουλάχιστον , του καιρού .

Στην Καλαμπάκα  το υπαίθριο μαγέρικο  και η τράπεζα  στήθηκαν  στον Χώρο του «ΞΕΝΙΑ» και παρά την βροχή αρκετός κόσμος συνέρευσε για τα καθιερωμένα κούλουμα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μεγάλη ανησυχία διαπιστώνω  όσον αφορά την γέφυρα Διάβας μετά  το κατέβασμα , λόγω βροχής , που παρατηρείται στο ποτάμι . Σε τι συνίσταται η ανησυχία ; Οι δικές μου πληροφορίες  λένε ότι αφορούν  την στατικότατα  του κομματιού που απέμεινε από την πτώση !!! Τι να πω , τεχνικός δεν είμαι αλλά φρονώ ότι πρέπει να  καθαριστεί η κοίτη για να  απλωθούν τα νερά σε όλο το πλάτος της γέφυρας  και όχι να περνά όλος ο όγκος των νερών από ένα σημείο !!!

………………………………………………………

***Εξ’   απορρήτων

*Παρατηρώντας την κινητικότητα ανθρώπων στην κοίτη του ποταμιού στο ύψος της γέφυρας Διάβας , η εικόνα που αντικρίζεις σε γυρίζει σε εικόνες της περιόδου του 1960 όπου υπήρχαν οι πέρα και η δώθε κοινωνίες κάτι που η κατασκευή της γέφυρας το 1982 , άλλαξε δημιουργώντας  ενιαίο κοινωνικό και οικονομικό σύνολο που κράτησε μέχρι την πτώση της γέφυρας . Μια απλή παρατήρηση των δρώμενων στο ποτάμι φάνει για να πειστεί κάποιος περί άμεσης αναγκαιότητας ανακατασκευής της ώστε να αποκατασταθεί  το κοινωνικό και οικονομικό όλον της περιοχής  !!!

………………………………………………………….

 

*Και μέσα σ΄ όλα αυτά φούσκωσε και ο «ΛΗΘΑΙΟΣ» κατεβάζοντας πολλά νερά ανεβάζοντας επικίνδυνα την στάθμη με τον φόβο υπερχείλισης να είναι διάχυτος  στους Θεοπετρινούς . Παρών ο πρόεδρος Γιώργος Παπαβασιλείου ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης  Παπαναστασίου και αργά το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Χρ. Σινάνης με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο που κάποιος του σφύριξε στ΄  αυτί να μην επισκέπτεται γέφυρες μην τυχόν και έχουν την τύχη της  γέφυρας Διάβας . Κωνσταντίνε , μην ακούς τις κακές γλώσσες !!!

***Είπαν

( για τους πρόσφυγες)

«…δεν θα δεχθούμε ποτέ να γίνει η Καλαμπάκα Ειδομένη…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την φιλοξενία προσφύγων)

«…για να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες πρέπει να προετοιμάσουμε κάτι συγκροτημένο και οργανωμένο …» .

Βαϊος  Ζιάκας

(επικεφαλής παράταξης «ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ»)

 

( για την φιλοξενία προσφύγων)

«…τα αίτια του προσφυγικού τα ξέρουμε αλλά πολλοί απ΄αυτούς θα παραμείνουν στην Ελλάδα και πρέπει να φιλοξενηθούν κάπου ανθρώπινα …» .

Λεωνίδας Κεραμίδας

(επικεφαλής Δ. παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δ.Σ): Αγαπητέ , μη…ηηη , ματαξαναλείψεις από το συμβούλιο  γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται .

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Ανδρέα , εσύ έκανες έλεγχο των γεφυριών στα Χάσια ; Για κοίταξέ το μη βρεθούμε προ εκπλήξεων  ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Δεν σε είδαν εξ΄αρχής στην συνεδρία του δ.σ και κάποιοι ανησύχησαν αν θα γίνει ή όχι τελικά η συνεδρία !!!

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (αγαπητέ μου , αφού οι απόψεις σου  σχολιάζονται (είτε θετικά , είτε αρνητικά) , θα πρέπει να αισθάνεσαι δικαιωμένος.

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Συμφωνώ ότι η πρότασή σου για οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ  περιέχει ένα συμβολισμό , αλλά αγαπητέ μου δε νομίζεις ότι αυτός ο συμβολισμός θα ήταν εντονότερος με περισσότερα ευρώπουλα ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.