Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
11 Μαρτίου 2016, 07:56

***Στη σκιά των βράχων

_Γενικέ , τσίτς φάτς ; Καλημέρισε στην βλάχικη διάλεκτο ο πρώην δήμαρχος  Δημήτρης Σακελλαρίου που ανέβηκε στο δημαρχείο για εις μίαν εις έτι φορά .

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , απάντησε αυθόρμητα ο Γενικός Γραμματέας χωρίς να σηκώσει  κεφάλι από κάτι χαρτιά που είχε πάνω στο γραφείο του και επί των οποίων έσβηνε , έγραφε και , ξαναέσβηνε και ξαναέγραφε .

_Σιγά γενικέ ξεχαντριάσκις , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος χτυπώντας με τα κλειδιά που κρατούσε στο χέρι του επί του υαλοπίνακα του γραφείου του Γενικού αναγκάζοντάς τον να σηκώσει το βλέμμα του αντικρίζοντας τον Σακελλαρίου .

_Ω…ωωωω , μεγάλη μου τιμή δήμαρχε , παρακαλώ , παρακαλώ περάστε , καθίστε , να παραγγείλω καφέ ; έπεφταν βροχή οι φιλοφρονήσεις του Γενικού .

_Από μαλιμάτια  εσείς οι Διαβίτες  ; δε  σας πιάνει κανένας , έχετε σχολή , τον πείραξε , όπως συνηθίζει να κάνει  ο πρώην δήμαρχος .

_Δήμαρχε ,το  ένα που ξεχωρίζουν  οι Διαβίτες  είναι η φιλοξενία τους ,απάντησε ο Γενικός .

_Άμα μου πεις ποιο είναι το δεύτερο  , θα σε παραδεχθώ  , συνέχισε ο πρώην δήμαρχος .

_Μ……μμμμμμμ , με βρίσκετε απροετοίμαστο  κ. Δήμαρχε .

_Άστο , μην το ταλαιπωρείς  , Γενικέ !!!

_Καλά , θα το σκεφτώ και θα σας  απαντήσω , αλλά σε  τι χρωστώ την χαρά της επισκέψεώς  σας ; Ρώτησε   ευγενέστατα ο Γενικός .

_Γιώργο , μίλα κανονικά και άσε τις   τσιριτσάντζουλες , τον έκοψε ο πρώην δήμαρχος .

_Κύριε Δήμαρχε , τι εκφράσεις είναι αυτές ; Τσιριτσάντζουλες ; Σε ποιο λεξικό  την βρήκες αυτήν την λέξη , ρώτησε ο Γενικός γελώντας .

_Στου Μπαμπινιώτη , απάντησε ο πρώην δήμαρχος . Δε μου λες ; Τι θα ντυθείς ;

_ Γιατί δεν είμαι  καλά ντυμένος ;

_Βρε στις απόκριες τι θα ντυθείς ρωτάω ;  άσε τα Διαβίτικα , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος .

_Μ……μμμμμ , με βρίσκεις εντελώς αδιάβαστο .

_Πάλι αδιάβαστο σε βρίσκω ;

_Εσύ δήμαρχε τι θα ντυθείς ;

_Εγώ ; Τι θα ντυθώ εγώ ;

_Ναι .

_Σύριος πρόσφυγας !!!

_Έξυπνο ,  έξυπνο , μπράβο Δήμαρχε , έχεις χιούμορ , καλή αποκριά !!!

 

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τελικά τι παίζεται με το θέμα του πρώην στρατοπέδου Ζιώγα ; Θα χρησιμοποιηθεί ως  χώρος φιλοξενίας προσφύγων , όπως φέρεται να ανακοινώθηκε  από την Κυβέρνηση, ή όχι ; Πάντως ο δήμαρχος επιμένει στην άρνησή του να αποδεχθεί κάτι τέτοιο προβάλλοντας μια σειρά λόγους που  δεν επιτρέπουν να φιλοξενήσει η περιοχή πρόσφυγες  . Δήμαρχε , μην επιμένεις γιατί  κινδυνεύεις  να κατηγορηθείς  από κάποιους ,  που δεν δίνουν ούτε τ΄αγγέλου  τους νερό  , για έλλειψη ανθρωπισμού !!!

……………………………………………………….

 

*Δεν υπάρχει Έλλην  που να  μην συγκλονίζεται από την εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι  με τους χιλιάδες πρόσφυγες και ειδικότερα με τα μικρά παιδιά  ,που , ανεξαρτήτως εθνικότητας , θρησκευτικών πεποιθήσεων ,κ.λ.π ,  δεν παύουν να είναι ανυπεράσπιστες ψυχούλες  που αναζητούν ελπίδα . Και η ανταπόκριση του απλού λαού , ως συνήθως , είναι συγκλονιστική και δείχνει απλόχερα τα ανθρωπιστικά του αισθήματα  που απορρέουν από την ίδια την ψυχοσύνθεση του Έλληνα . Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο είναι να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hot spots  , όπως θέλουν κάποιοι .

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πολλοί ρωτάνε να τους πληροφορήσω για το θέμα αποκατάστασης των ζημιών  στη γέφυρα Διάβας . Αγαπητοί μου , η επίσημη θέση είναι ότι το θέμα βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης για το κονδύλιο . Η ενεπίσημη ; Ότι το θέμα το «έφαγε»  το προσφυγικό που απαιτεί  προσοχή  για  να μην ξεχαστεί ,  μια και αυτό που ακούγεται από την κεντρική εξουσία είναι ότι δεν υφίσταται θέμα αποκοπής του δήμου δεδομένου  ότι στα 10 χιλ υπάρχουν δύο γέφυρες πρόσβασης . Θού Κύριε  φυλακή το στόματί μου !!!

……………………………………………………………..

 

*Τριήμερο της αποκριάς από σήμερα που κορυφώνεται με την Καθαρά Δευτέρα και από Τρίτη νηστεία μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου μας . Στην περιοχή μας έγιναν και θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις  και απ΄ ότι λένε τα στοιχεία  θα μας έρθουν και πολλοί επισκέπτες να συνεορτάσουμε ομού .

Από θρησκευτικής άποψης το ενδιαφέρον εστιάζεται στον εσπερινό  της συγχωρήσεως την Κυριακή του βράδυ και από πολιτιστικής ο χορός «κάτω στον Άγιο  Θόδωρο…»  Καλές απόκριες !!!

***Εξ’   απορρήτων

*Πολύς λόγος , όπως φτάνει σε μένα τουλάχιστον , για το τραπέζι στο Σκεπάρι που οργάνωσε ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Ζησόπουλος και παραβρέθηκαν  ,εκτός των άλλων , ο  πρώην Δήμαρχος  Δημήτρης Σακελλαρίου , ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκ Αβραμό κ.α . Αγαπητοί μου , τι να σας πω ο Γκιάτας έγραψε στο «stagοn news» ότι από το Σκεπάρι ξεκινά τον νέο αγώνα ο Σακελλαρίου . Εγώ πάλι λέω ότι ήταν μια βραδιά μεταξύ καλών φίλων και ότι ήθελε προκύψει !!!  Γειά σου Γιώργο  με τα ωραία σου !!!

……………………………………………………….

 

*Δεν ξέρω αν ισχύουν  ή όχι τα δημοσιεύματα για την χρησιμοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιώγα ως χώρος φιλοξενίας  προσφύγων , αλλά κάποιοι προετοιμάζονται να απαντήσουν αν και οπόποτε αυτό συμβεί . Θα μου πείτε τι σόι προετοιμασία κάνουν ; Αυτό δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω , έτσι για να σας κρατήσω σε αγωνία !!!

Το μόνο πάντως που μπορούμε να πούμε εμείς από την πλευρά  μας είναι ίζι μπόϊ !!!

 

***Είπαν

( για την κοινωνική πολιτική του δήμου)

«…Η Δημοτική αρχή και ο δήμος προσπαθούν να βοηθήσουν προσφέροντας ότι μπορούν στους δημότες που έχουν ανάγκη …».

Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για  την γέφυρα  Διάβας)

«…Η γέφυρα  θα γίνει και θα είναι  πολύ καλύτερη , καινούργια ,  και μπορεί να λέμε ότι έπεσε για το καλό μας …» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος)

 

( για  την δημιουργία Hot spots στο στρατόπεδο Ζιώγα)

«…αυτοί που αποφασίζουν οφείλουν να λάβουν υπόψη τους ότι η πόλη και η περιοχή φιλοξενούν ένα από τα σημαντικότερα  μοναστικά κέντρα της Ορθοδοξίας …» .

Σωτήρης Βλιώρας

(πρώην Δημοτικός Σύμβουλος)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ  Γιώργο Ζησόπουλο (πρόεδρο Σκεπαρίου): πρόεδρε , δεν ξέρω αν και σε τι αποσκοπούσε το τσιμπούσι , ωστόσο  κατάφερες με την φωτό να συζητηθεί αρκετά !!!

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (επικεφαλής επιτροπής αγώνα Διαβιτών για γέφυρα) : Καμιά συνέντευξη τύπου δεν θα έχουμε για τα αποτελέσματα των επαφών ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Δήμαρχε , πρόσεχε που πας και τι κάνεις γιατί σου στέλνει ο άλλος το drone  από πάνω και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας !!!

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (πρόεδρο Βασιλικής)  : προεδρίνα , δεν διάβασα τίποτα για την διαρροή της πληροφορίας χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της «γουώτερ παρκ»  οι οποίες  παραμένουν αναξιοποίητες ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα : (Πρώην δήμαρχο Βασιλικής ): Δήμαρχε , μήπως στο επόμενη συνεδρία του Δ.Σ  να φέρεις πρόταση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του  γουώτερ παρκ ; Μήπως θα μπορούσε να ιδρυθεί και να στεγαστεί μια  ετήσια  έκθεση αγροτικών προϊόντων , βιολογικής  ή συμβατικής καλλιέργειας ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .