Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

11 Μαρτίου, 2016 07:56 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Γενικέ , τσίτς φάτς ; Καλημέρισε στην βλάχικη διάλεκτο ο πρώην δήμαρχος  Δημήτρης Σακελλαρίου που ανέβηκε στο δημαρχείο για εις μίαν εις έτι φορά .

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , απάντησε αυθόρμητα ο Γενικός Γραμματέας χωρίς να σηκώσει  κεφάλι από κάτι χαρτιά που είχε πάνω στο γραφείο του και επί των οποίων έσβηνε , έγραφε και , ξαναέσβηνε και ξαναέγραφε .

_Σιγά γενικέ ξεχαντριάσκις , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος χτυπώντας με τα κλειδιά που κρατούσε στο χέρι του επί του υαλοπίνακα του γραφείου του Γενικού αναγκάζοντάς τον να σηκώσει το βλέμμα του αντικρίζοντας τον Σακελλαρίου .

_Ω…ωωωω , μεγάλη μου τιμή δήμαρχε , παρακαλώ , παρακαλώ περάστε , καθίστε , να παραγγείλω καφέ ; έπεφταν βροχή οι φιλοφρονήσεις του Γενικού .

_Από μαλιμάτια  εσείς οι Διαβίτες  ; δε  σας πιάνει κανένας , έχετε σχολή , τον πείραξε , όπως συνηθίζει να κάνει  ο πρώην δήμαρχος .

_Δήμαρχε ,το  ένα που ξεχωρίζουν  οι Διαβίτες  είναι η φιλοξενία τους ,απάντησε ο Γενικός .

_Άμα μου πεις ποιο είναι το δεύτερο  , θα σε παραδεχθώ  , συνέχισε ο πρώην δήμαρχος .

_Μ……μμμμμμμ , με βρίσκετε απροετοίμαστο  κ. Δήμαρχε .

_Άστο , μην το ταλαιπωρείς  , Γενικέ !!!

_Καλά , θα το σκεφτώ και θα σας  απαντήσω , αλλά σε  τι χρωστώ την χαρά της επισκέψεώς  σας ; Ρώτησε   ευγενέστατα ο Γενικός .

_Γιώργο , μίλα κανονικά και άσε τις   τσιριτσάντζουλες , τον έκοψε ο πρώην δήμαρχος .

_Κύριε Δήμαρχε , τι εκφράσεις είναι αυτές ; Τσιριτσάντζουλες ; Σε ποιο λεξικό  την βρήκες αυτήν την λέξη , ρώτησε ο Γενικός γελώντας .

_Στου Μπαμπινιώτη , απάντησε ο πρώην δήμαρχος . Δε μου λες ; Τι θα ντυθείς ;

_ Γιατί δεν είμαι  καλά ντυμένος ;

_Βρε στις απόκριες τι θα ντυθείς ρωτάω ;  άσε τα Διαβίτικα , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος .

_Μ……μμμμμ , με βρίσκεις εντελώς αδιάβαστο .

_Πάλι αδιάβαστο σε βρίσκω ;

_Εσύ δήμαρχε τι θα ντυθείς ;

_Εγώ ; Τι θα ντυθώ εγώ ;

_Ναι .

_Σύριος πρόσφυγας !!!

_Έξυπνο ,  έξυπνο , μπράβο Δήμαρχε , έχεις χιούμορ , καλή αποκριά !!!

 

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τελικά τι παίζεται με το θέμα του πρώην στρατοπέδου Ζιώγα ; Θα χρησιμοποιηθεί ως  χώρος φιλοξενίας προσφύγων , όπως φέρεται να ανακοινώθηκε  από την Κυβέρνηση, ή όχι ; Πάντως ο δήμαρχος επιμένει στην άρνησή του να αποδεχθεί κάτι τέτοιο προβάλλοντας μια σειρά λόγους που  δεν επιτρέπουν να φιλοξενήσει η περιοχή πρόσφυγες  . Δήμαρχε , μην επιμένεις γιατί  κινδυνεύεις  να κατηγορηθείς  από κάποιους ,  που δεν δίνουν ούτε τ΄αγγέλου  τους νερό  , για έλλειψη ανθρωπισμού !!!

……………………………………………………….

 

*Δεν υπάρχει Έλλην  που να  μην συγκλονίζεται από την εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι  με τους χιλιάδες πρόσφυγες και ειδικότερα με τα μικρά παιδιά  ,που , ανεξαρτήτως εθνικότητας , θρησκευτικών πεποιθήσεων ,κ.λ.π ,  δεν παύουν να είναι ανυπεράσπιστες ψυχούλες  που αναζητούν ελπίδα . Και η ανταπόκριση του απλού λαού , ως συνήθως , είναι συγκλονιστική και δείχνει απλόχερα τα ανθρωπιστικά του αισθήματα  που απορρέουν από την ίδια την ψυχοσύνθεση του Έλληνα . Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο είναι να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hot spots  , όπως θέλουν κάποιοι .

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πολλοί ρωτάνε να τους πληροφορήσω για το θέμα αποκατάστασης των ζημιών  στη γέφυρα Διάβας . Αγαπητοί μου , η επίσημη θέση είναι ότι το θέμα βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης για το κονδύλιο . Η ενεπίσημη ; Ότι το θέμα το «έφαγε»  το προσφυγικό που απαιτεί  προσοχή  για  να μην ξεχαστεί ,  μια και αυτό που ακούγεται από την κεντρική εξουσία είναι ότι δεν υφίσταται θέμα αποκοπής του δήμου δεδομένου  ότι στα 10 χιλ υπάρχουν δύο γέφυρες πρόσβασης . Θού Κύριε  φυλακή το στόματί μου !!!

……………………………………………………………..

 

*Τριήμερο της αποκριάς από σήμερα που κορυφώνεται με την Καθαρά Δευτέρα και από Τρίτη νηστεία μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου μας . Στην περιοχή μας έγιναν και θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις  και απ΄ ότι λένε τα στοιχεία  θα μας έρθουν και πολλοί επισκέπτες να συνεορτάσουμε ομού .

Από θρησκευτικής άποψης το ενδιαφέρον εστιάζεται στον εσπερινό  της συγχωρήσεως την Κυριακή του βράδυ και από πολιτιστικής ο χορός «κάτω στον Άγιο  Θόδωρο…»  Καλές απόκριες !!!

***Εξ’   απορρήτων

*Πολύς λόγος , όπως φτάνει σε μένα τουλάχιστον , για το τραπέζι στο Σκεπάρι που οργάνωσε ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Ζησόπουλος και παραβρέθηκαν  ,εκτός των άλλων , ο  πρώην Δήμαρχος  Δημήτρης Σακελλαρίου , ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκ Αβραμό κ.α . Αγαπητοί μου , τι να σας πω ο Γκιάτας έγραψε στο «stagοn news» ότι από το Σκεπάρι ξεκινά τον νέο αγώνα ο Σακελλαρίου . Εγώ πάλι λέω ότι ήταν μια βραδιά μεταξύ καλών φίλων και ότι ήθελε προκύψει !!!  Γειά σου Γιώργο  με τα ωραία σου !!!

……………………………………………………….

 

*Δεν ξέρω αν ισχύουν  ή όχι τα δημοσιεύματα για την χρησιμοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιώγα ως χώρος φιλοξενίας  προσφύγων , αλλά κάποιοι προετοιμάζονται να απαντήσουν αν και οπόποτε αυτό συμβεί . Θα μου πείτε τι σόι προετοιμασία κάνουν ; Αυτό δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω , έτσι για να σας κρατήσω σε αγωνία !!!

Το μόνο πάντως που μπορούμε να πούμε εμείς από την πλευρά  μας είναι ίζι μπόϊ !!!

 

***Είπαν

( για την κοινωνική πολιτική του δήμου)

«…Η Δημοτική αρχή και ο δήμος προσπαθούν να βοηθήσουν προσφέροντας ότι μπορούν στους δημότες που έχουν ανάγκη …».

Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για  την γέφυρα  Διάβας)

«…Η γέφυρα  θα γίνει και θα είναι  πολύ καλύτερη , καινούργια ,  και μπορεί να λέμε ότι έπεσε για το καλό μας …» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος)

 

( για  την δημιουργία Hot spots στο στρατόπεδο Ζιώγα)

«…αυτοί που αποφασίζουν οφείλουν να λάβουν υπόψη τους ότι η πόλη και η περιοχή φιλοξενούν ένα από τα σημαντικότερα  μοναστικά κέντρα της Ορθοδοξίας …» .

Σωτήρης Βλιώρας

(πρώην Δημοτικός Σύμβουλος)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ  Γιώργο Ζησόπουλο (πρόεδρο Σκεπαρίου): πρόεδρε , δεν ξέρω αν και σε τι αποσκοπούσε το τσιμπούσι , ωστόσο  κατάφερες με την φωτό να συζητηθεί αρκετά !!!

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (επικεφαλής επιτροπής αγώνα Διαβιτών για γέφυρα) : Καμιά συνέντευξη τύπου δεν θα έχουμε για τα αποτελέσματα των επαφών ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Δήμαρχε , πρόσεχε που πας και τι κάνεις γιατί σου στέλνει ο άλλος το drone  από πάνω και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας !!!

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (πρόεδρο Βασιλικής)  : προεδρίνα , δεν διάβασα τίποτα για την διαρροή της πληροφορίας χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της «γουώτερ παρκ»  οι οποίες  παραμένουν αναξιοποίητες ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα : (Πρώην δήμαρχο Βασιλικής ): Δήμαρχε , μήπως στο επόμενη συνεδρία του Δ.Σ  να φέρεις πρόταση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του  γουώτερ παρκ ; Μήπως θα μπορούσε να ιδρυθεί και να στεγαστεί μια  ετήσια  έκθεση αγροτικών προϊόντων , βιολογικής  ή συμβατικής καλλιέργειας ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.