Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
4 Μαρτίου 2016, 08:09

***Στην σκιά των βράχων

_Κωνσταντίνε  μου , σα να μη σε βλέπω καλά ; Ποιος σε στεναχώρησε  πάλι ; πείραξε  τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο ο φίλος και συνεργάτης του Γιώργος Γιαννάκος  , καθώς τον είδε να μπαίνει στο Δημαρχείο  κουτσοκεφαλιασμένος .

_Άσε  φίλε και πάω να κλατάρω , απάντησε ο Αντιδήμαρχος βγάζοντας βαθύ αναστεναγμό μέσα απ΄τα  φυλλοκάρδια του λες και τον είχαν πνιγεί τα καράβια .

_Ποιος  σε στεναχώρησε  , να μου πεις  ποιος σε στεναχώρησε , επέμενε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου .

_Όλοι και όλα , απάντησε κοφτά ο Αντιδήμαρχος .

_Όλοι  και όλα ; Γιατί βρε αδερφέ το λες αυτό ;

_Καλά , δεν είσαι εδώ ;

_Εδώ  είμαι  , που είμαι , αλλού είμαι ; Δε με βλέπεις ; Κάθε μέρα μαζί δεν δίνουμε τη   μάχη ;

_Έ , αφού είσαι εδώ και δεν είσαι αλλού πρέπει να με καταλαβαίνεις  , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Βρε αδερφέ , θέλω να σε καταλάβω , προσπαθώ , αλλά δε …εεε , μου βγαίνει .

_Κάτσε , κάτσε , να σου εξηγήσω , τον έκοψε ο Αντιδήμαρχος και προχώρησε στο εσωτερικό του γραφείου του Γενικού Γραμματέα καθήμενος στην καρέκλα μπροστά απ΄ το γραφείο .

_Για  πέστα μου ρε φίλε  τι σε βασανίζει σιγοψιθύρισε  ο Γιώργος Γιαννάκος .

_Όλη  μέρα είμαστε απίκο δεν είμαστε ; Μας βλέπεις , δε μας βλέπεις ;

_Αν σας βλέπω λέει !!!

_Έ , καλή κουβέντα δεν άκουσα από κανέναν . Ό…οοολα λάθος τα κάνουμε ; Ορίστε , εμείς τραβήξαμε το μανίκι με τους πρόσφυγες , τον  Περικλή είπαν μπέϊμπι .

_Ο Πέρρυ μπέϊμπι ; Ας γελάσω , απάντησε ο Γενικός  Γραμματέας ξεσπώντας στα γέλια .

_Γιατί γελάς ;

_Αυτό είναι το πρόβλημά  σου ;

_Όχι , δεν είναι αυτό το πρόβλημά  μου αλλά σου λέω ένα παράδειγμα .

_Άκου  λέει τον είπε μπέϊμπι ; να είσαι καλά με έκανες και γέλασα  .

_Μη γελάς , είναι κι΄ άλλο .

_Ποιό άλλο ;

_Ότι οι χωριανοί  μας απέναντι μας κάνουν καζούρα .

_Αυτό είναι καλό .

_Πως είναι καλό ; Που το βλέπεις εσύ καλό .

_Είναι καλό σου λέω…ωωωω  , τραγούδα !!!

Κωνσταντίνε , τι θέλει να πει ο Ποιητής ;

Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ωραίος ο προεδρεύον , λόγω απουσίας προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου , ο Γιώργος Παπανικολάου . Ο άνθρωπος με την λιγοστή εμπειρία , όπως είπε και ο ίδιος , ότι  είχε , πείρε δέκα με τόνο . Αυτό  άκουσα από τους ψιθύρους του ακροατηρίου που παρακολούθησε την συνεδρία . Αγαπητέ , όπως κατάλαβες έδωσες εξετάσεις και πέρασες .

………………………………………………

 

*Στην ίδια γραμμή βρέθηκαν οι δύο Αντωνάδες της Δ.ΟΜ  της πλειοψηφίας  (Αντώνης Παπαναστασίου , Αντώνης Τούλας) σε ότι αφορά την τοποθέτησή  τους επί του μανιφέστου που κατέθεσε η επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως ΣΥΡΙΖΑ Περιστέρας Χαρτοπούλου .

«..Αφού τους συμπονάτε  τόσο πολύ πάρτε καμιά δεκαριά  στο σπίτι σας…» , είπε ο κ. Παπαναστασίου ενώ ο άλλος Αντώνης , ο Αντ. Τούλας , τόνισε πως ντρέπεται για το κείμενο χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση ως Κυβέρνηση των πολυεθνικών .

***Ψίθυροι

*Την παρουσίαση της πρότασης του στρατηγικού σχεδίου δράσης του Δήμου Καλαμπάκας έκανε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Χρήστος Παπαγεωργίου για να δεχθεί την ερώτηση από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Σακελλαρίου  αν πιστεύει αυτά που διαβάζει . Η απάντηση του Αντιδημάρχου ; Άφησέ με να ονειρεύομαι . Σωστό…οοοος !!! Αλίμονο  αν πάψουμε να ονειρευόμαστε έστω και την ουτοπία !!!

……………………………………………..

 

*Επιτροπή αγώνα για την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας συνέστησαν οι Διαβίτες και ξεκινούν  παρεμβάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών . Ωστόσο σ΄ εκείνο που επιμένουν , και επιμένουν πολύ , είναι η δημιουργία  πρόχειρης  διέλευσης  εντός της κοίτης του ποταμιού , ώστε  τώρα που το νερό είναι λίγο , να περνάνε απέναντι με δική τους ευθύνη.

Αγαπητοί μου , πολύ καλά κάνετε και αιτήστε την εν λόγω λύση αλλά στο δημοτικό συμβούλιο κάποιος είπε ότι αν ένας δήμαρχος πάει φυλακή για ένα σκύλο , φαντάζεσθε που θα πάει για άνθρωπο !!! Οπότε , σκούρα τα πράγματα , όπως καταλαβαίνετε !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δυναμική και αποκαλυπτική η Δέσποινα Δημάδη στο Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» , όπου σχολίασε τα όσα εξελίσσονται στην Άυρα που από ένα χωριό ήρεμο και αγαπημένο μετεξελίχθηκε , άγνωστο γιατί , σε χωριό ερίδων . Με την ευθύνη των λόγων της πρότεινε στον Πρόεδρο Χρήστο Κακούσιο και στον Θόδωρο Κουζίνα να δώσουν τα χέρια . Δέσποινα , μάλλον μου φαίνεται ότι χρειάζεται αρκετοί περισσότεροι των δύο να δώσουν τα χέρια . Βέβαια εσύ ξέρεις περισσότερα , αλλά κάτι  ψυχανεμιζόμαστε  κι΄ εμείς για τα Αυριώτικα κοινωνικά  και άλλα δρώμενα .

…………………………………………………..

 

*Μαζί και αγαπημένους πείρε το  μάτι μου στο φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου  εν αναμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΜΕΤΕΩΡΡΑ» και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ» _ πρώην Δήμαρχο Βασιλικής Βάϊο Ζιάκα οι οποίοι τα λέγανε στο πόδι . Τι λέγανε δεν άκουσα για να σας τα  μεταφέρω , αλλά μάλλον έχει σπάσει ο πάγος στις σχέσεις των δύο ανδρών . Και μη μου πουν ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν παγωμένες ;

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Βασίλη Τσιαντή (Επικεφαλής  επιτροπής αγώνα για την γέφυρα ): Δεν μπορώ να εξηγήσω την διχοστασία της δημοτικής αρχής αναφορικά με την φωτογραφική αποτύπωση της συνάντησή σας με τον δήμαρχο . Από τη μία λέει  όχι φωτό και από την άλλη δίνει φωτό στα μέσα .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο έργων): Πολύ σκεπτικό και προβληματισμένο σε πήρε το μάτι μου αν ανέρχεσαι το στενό μεταξύ δημαρχείου και καφέ «ΜΕΛΥΔΡΟΝ» : Γιατί ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Ζησόπουλο (πρόεδρο Σκεπραρίου): Αγαπητέ πρόεδρε , πολλά «σύρτα –  φέρτα» είδα στις φωτο στο Σκεπάρι . Πόθεν πως ;

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο (δημοτικό Σύμβουλο): Νικόλα , μήπως ξεκινάει τίποτα απ΄τα  Χάσια ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ») : Βάϊο , η τοποθέτησή σου στο προσφυγικό μάλλον εξαγρίωσε τον Γιώργο Γκόγκο .

***Είπαν

( για την διαχείριση των μεταναστών)

«…ως  δημοτική αρχή  δώσαμε εξετάσεις και περάσαμε  στην διαχείριση  των μεταναστών που μας ήρθαν στο Μουργκάνι ..» .

Γιώργος Δήμου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για  το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Δήμου)

«…Αγαπητέ , Αντιδήμαρχε , αλήθεια , τα πιστεύετε όλα αυτά που μας διαβάσατε ;» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην Δήμαρχος)

 

( για το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Δήμου)

«…Το στρατηγικό σχέδιο δράσης περιγράφει το θεωρητικό υπόβαθρο του οράματος για την ανάπτυξη της περιοχής..» .

Χρήστος  Παπαγεωργίου

(Αντιδήμαρχος)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .