Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

26 Φεβρουαρίου, 2016 08:21 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Πρόεδρε , τι θα γίνι ;

_Για ποιο πράγμα απάντησε ο πρόεδρος της Διάβας Θανάσης Κύρος .

_Έλα ρε πρόεδρε , για ποιο πράγμα ; Ρωτάς ; Ένα θέμα είνι του θέμα που καίι , μη κάντζ του μούτου να κρίνι ;

_Μα για ποιο πράγμα , δεν καταλαβαίνω  αλήθεια ; Επέμενε ο Πρόεδρος .

_Για την αρμάδα τη γέφυρα , υπάρχει άλλο θέμα τώρα ποια ;

_Όλα καλά . Τουν άκσις ,  δεν  τουν  άκσις τουν Δήμαρχου ;

_Τουν άκσα .

_Έ, αφού είπι ου δήμαρχους  ιγώ τι να που ; Λέει ου διάκους άμα βλουγάει ου δεσπότς ;

_Όχι , αλλά καμιά βουλά πρέπι να λέει κι ου διάκους , επέμενε ο Διαβίτης .

_Έχουμι καλά νέα ; Τι είπι ου Δήμαρχους ; Ξαναρώτησε πάλι τον πρόεδρο ο Διαβίτης που μάλλον ρωτούσε από  ειλικρινή αγωνία παρά για να πειράξει τον Πρόεδρο .

_Ετελείωσε , απάντησε ο Πρόεδρος κοφτά .

_Δηλαδή πρόεδρε ;

_Σκόλασε το θέμα σου λέω , εμείς δε…ε  θα έχουμε γέφυρα , Ρίο θα έχουμε .

_Δηλαδή πρόεδρε ; ξανά πάλι ο Διαβίτης .

_Ά…αααα , είσαι και βραδυκίνητος τρομάρα  σου , γέφυρα όπως  στο Ρίο  Αντίρριο  , απάντησε ο πρόεδρος .

_Σοβαρά λες πρόεδρε ;

_Βλέπεις να γελάω ; Σοβαρά  αμτι  ασόβαρα ; Για να δείτε πως καθαρίζει ο Δήμαρχος  , όχι τίποτ΄ άλλο ;

_Ά…αααα , άμα είναι έτσι ιμείς πρέπι να τουν στήσουμι άγαλμα .

_Ένα μόνο ;

_Καλά λες , ένα δε λέει , δυο . Ένα απ΄ την μία μεριά ένα απ΄ την άλλη μεριά της γέφυρας , συνέχισε  να λέει ο Διαβίτης σοβαρά .

_Τώρα μιλάς σωστά . Τώρα μάλιστα , επανέλαβε ο πρόεδρος πίνοντας μια γουλιά απ΄ το τσίπουρο που είχε παραγγείλει και βρίσκονταν στο τραπέζι αρκετή ώρα μη προκάνοντας να το αγγίξει .

_Κώστα , Κώστα , έλα δω , κέρνα όλο το μαγαζί , εδώ έχουμε ευχάριστα , φώναξε ο Διαβίτης όλο χαρά για τις εξελίξεις επί του φλέγοντος  , κυρίως για της πέραν της παραπήνειας όχθης κοινωνίας , θέματος των ημερών , την γέφυρα  Διάβας .

 

    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δήμαρχος ,  με παρανταριά τους  αντιδημάρχους ,  έδωσε συνέντευξη τύπου στους τοπικούς μούμιδες  το Σάββατο το μεσημέρι για τα αποτελέσματα της ομοθυμαδόν καθόδου στο κλεινόν άστυ για το θέμα της γέφυρας . Το συμπέρασμα ; Ότι με την δημοπράτηση της μελέτης από την Περιφέρεια θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος  με τους Goriles του (γερανούς) για να μετακινήσουν τους πεσμένους φορείς και να στερεώσουν τις κολώνες και φυσικά να τις ξανατοποθετήσουν . Αμήν , αλλά πολύ εύκολα δείχνουν να επιτεύχθηκαν όλα . Όμως εμάς το αποτέλεσμα μας νοιάζει !!!

……………………………………………………

 

*Βλέποντας τις φωτό από την συνέντευξη Δημάρχου και αντιδημάρχων είδα τον πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη αλλά όχι και τον πρόεδρο Διάβας Θανάση Κύρο . Θα μου πείτε τώρα πως όσον αφορά τον Περικλή τίποτα δεν γίνεται χωρίς την παρουσία  του . Σωστό , αλλά προσωπικά ήμουν σίγουρος για την παρουσία του προέδρου  Διάβας  .

Θανάση , τι γίνεται ; Δεν γνώριζες , δεν προσκλήθηκες ή σας εκπροσώπησε ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Μικρά Hot Spot  σχεδιάζεται να γίνουν σε όλους τους δήμους προκειμένου να γίνεται ευκολότερα η φιλοξενία των μεταναστευτικών ροών στην χώρα  μας . Αυτό , όπως πληροφορούμε αποτελεί πρόταση της ΚΕΔΕ μετά από αίτημα  Καμίνη .

Δήμαρχε , οι εκπρόσωποι του δήμου  μας που συμμετέχουν στα όργανα της ΠΕΔ ΚΑΙ ΚΕΔΕ  τι άποψη εξέφρασαν επί του θέματος ; Όχι τίποτ΄ άλλο για να ξέρουμε τι γίνεται τελικά .

……………………………………………………….

 

*Κουρασμένος επέστρεψε από την Αθήνα ο Δήμαρχος καθώς αποκλείστηκε επί τρίωρο στα μπλόκα και τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει μέσω Μπράλου .

Δήμαρχε , αφού τα νέα για τα θέματα που μας καίνε είναι καλά η κούραση ξεχνιέται . Φαντάζεσαι να μην ήταν καλά και να ήσουνα και αποκλεισμένος ; Γι΄  αυτό σου λέω ότι η κούραση ξεχνιέται ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ευωδιές από λύματα που ξεχείλισαν από καπάκι του δικτύου αποχέτευσης διαχύθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι με τους περιοίκους να μην μπορούν να σταθούν . Απ΄ ότι είδα το συνεργείο με το αποφρακτικό μηχάνημα έκαναν  καλά την δουλειά τους που θα ήταν τέλεια αν μετά το πέρας της εργασίας έπλεναν τον δρόμο με την μάνικα υδροφόρας . Αγαπητοί μου περίοικοι , τι να κάνουμε  , ουδέν καλόν αμιγές κακού !!!

…………………………………………………….

 

*Δυναμική επανεμφάνιση , μετά από ένα διάστημα περισυλλογής , κάνει ο σύμβουλος στο Τ.Σ Καστρακίου Γιώργος Γκόγκος με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δ.Σ Πολυζώη Χαλατσάκη . Τώρα επί του περιεχομένου της ερώτησης μάλλον αυτό συνδέεται με κάποια κακώς κείμενα που εντόπισε στο Καστράκι .

Γιώργο , η αλήθεια είναι ότι μας έλειψες , αλλά αν η περισυλλογή κατέληξε σε δυναμική επιστροφή , τότε όλα καλά καθώς από την δράση αυτή κάτι καλό θα προκύψει για το Καστράκι .

***Είπαν

( για το έργο αγροτικής οδοποιίας  στο Καστράκι)

«…Το έργο σταμάτησε γιατί σταμάτησε η χρηματοδότηση  και ο ανάδοχος πρέπει να πληρωθεί…» .

Σακελλαρίου Δημήτριος

(πρώην Δήμαρχος )

 

( για τους πρόσφυγες)

«…Ας τους πάνε όπου αλλού θέλουνε και ο δήμος Καλαμπάκας θα αναλάβει να τους ταΐσει…»

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για τους πρόσφυγες )

«…Ούτε ξέρουμε τι γίνεται , ούτε  είχαμε ενημέρωση από κανέναν για την παρουσία των προσφύγων στο Μουργκάνι…» .

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφεερειάρχης)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο  Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου): Καλά , σταμάτησαν οι εργασίες στο αγροτικό δίκτυο και δεν υπέβαλες ερώτηση ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Αγαπητέ μου,λένε ότι η πολιτική θέλει μεγάλο στομάχι .  Τι λες ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (Δημοτικό Σύμβουλο) : Άκουσα πως θα έρθουν πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της πρώην γουώτερλαντ . Πως το βλέπεις ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο): Πως τα είδες τα πράγματα με τους πρόσφυγες ;  Αντιμετωπίζεται ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο(πρόεδρο Κορυδαλλού):  Αντώνη , τι έγινε βρε αδερφέ ; Επειδή σου έλυσε η δημοτική όλα τα προβλήματα  στο χωριό , σιωπητήριο ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.