Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Φεβρουαρίου 2016, 08:11

***Στη σκιά των βράχων

_Πρόϊδρι , πρόϊδρι , φώναζε τον Χρήστο Κακούσιο , τον Πρόεδρο της Αύρας , ένας Αυριώτης  καθώς τον είδε να ξεπεζεύει απ΄  το αγροτικό μπροστά στην γνωστή ταβέρνα «ΛΙΜΑΝΑΚΙ» που βρίσκεται εκείθεν  του δρόμου που τραβάει για τα   χωριά  των Αντιχασίων .

_Έλα , σ΄ άκσα , τι χαλέβς ; Τον ρώτησε ο πρόεδρος καθώς πλησίαζε προς το μέρος του.

_Τι να χαλέψου , τίπουτα , να σι ρουτήξου κάτι τις θέλου , απάντησε ο Αυριώτης .

_Να μι ρουτήξι ότι θες αλλά όχι  στου δρόμου . Έλα να σε κεράσω μια κούπα κρασί και να τα πούμε , πρόσταξε ο Πρόεδρος κινούμενος προς το ταβερνείο με τον Αυριώτη να ακολουθεί  ξοπίσω .

Σε λίγο Πρόεδρος και Αυριώτης στρογγυλοκάθονταν στο τον καναπέ , δίπλα στο τζάκι κρατώντας ο καθείς από μια κούπα κρασί .

_Στην υγειάς Πρόεδρε , κι κοίτα , μη φουβάσι κανέναν κιαρατάρα , συμπλήρωσε .

_Να φουβθώ ; Δε μη ξερς καλά πατριώτι .

_Καλά , τι άκσα , σ΄ έβγαλαν κόκκινη κάρτα στου Δημαρχείου ;

_Κι μετά ; Κόκκινη αυτοί ; Φούξια εγώ , απάντησε ο Χρήστος Κακούσιος .

_Τι κόκκινη , κόκκινη μόνου λες ;  Ιδώ τουν κήρυξαν περσόνα νο γκράτα , φώναξε  παρεμβαίνοντας στην κουβέντα κάποιος άλλος Αυριώτης που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι και άκουγε την κουβέντα .

_Τι θα πει αυτό που είπι ου Θουδουράκς πρόϊδρι ; Ρώτησε ο ομοτράπεζός του .

_Τι θα πει ; Ανεπιθύμητος αγαπητέ  μου , απάντησε ο πρόεδρος .

_Πρόϊδρι , μη του συμπάθιου να σε που κάτι ;

_Να με πεις , απάντησε ο πρόεδρος .

_Δε…εε , του πας καλά του γράμμα .

_Τι…ιιιι ;

_Αυτό π΄ ακούς . Δεν του πας καλά .

_Ιγώ δεν πάνου του γράμμα καλά ;  Ρώτησε αναρωτήθηκε ο πρόεδρος .

_Ισί .

_Δηλαδή τι να κάνου ;

_ Κοινότητα Πρόϊδρι….ιιιιι , κοινότητα .

_Θα γίνι κι΄ αυτό μη τη σειρά όμως .

_Δεν  ήμασταν καλά σαν κοινότητα ;

_Πως δεν ήμασταν , μπέϊδες !!!

_Έ, να ξαναγίνουμε .

_Με τη σειρά…ααααα  , όλα στην ώρα του…ουυυς , συμπλήρωσε ο Πρόεδρος με σημασία .

 

      Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*  Σάββατο βράδυ γύρω στις οκτώ κατηφόριζα την Τρικάλων . Έξω  ψυχή , ούτε άνθρωπο συναπάντησα  , ούτε αυτοκίνητο κυκλοφορούσε  , ερημιά , λες και με  μαγικό τρόπο κάποιος είχε παγώσει την εικόνα . Κοιτώντας αριστερά – δεξιά στα καφέ  παρατήρησα ότι όπου υπήρχαν στημένες οθόνες τα καφέ ήταν πήχτρα . Έ, δεν ήθελα πολύ για να καταλάβω ότι υπήρχε αγώνας . Και άμα υπάρχει αγώνας στην Ελλάδα και ο Χριστός ο Ίδιος να κατέβει κάτω , είμαστε ικανοί να του πούμε λάθος ώρα διάλεξε κι΄ ας περάσει καμιά άλλη φορά που δε θα έχει αγώνα . Ήμαρτον !!!

…………………………………………..

 

*Μόνιμος κάτοικος Καλαμπάκας τείνει να γίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης . Το Σάββατο  το πρωί  προς μεσημέρι κάποιοι μου μετέφεραν ότι εθεάθη να γυρίζει στο κέντρο . Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά εικάζω ότι επισκέφθηκε την πεσμένη γέφυρα εξετάζοντας προφανώς την διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση των τεσσάρων  γερανών τύπου  «Gorila» , όπως με πληροφόρησαν . Χρήστο , στο Δημαρχείο δεν σε είδαν να περνάς  μου είπαν !! Γιατί ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πριν προκάνουμε εμείς από τούτη δω τη στήλη να αναρωτηθούμε για την ηρεμία εν Άυροις , ξέσπασε «πόλεμος» . Τώρα πως γίνεται , όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος  έργων Δημήτρης Βουρλίτσης , όλα τα μηχανήματα να επιχειρούν στην Αύρα και κανένας να μην είναι ευχαριστημένος , τι να πω , μάλλον χρίζει κοινωνιολογικής ανάλυσης . Αντιδήμαρχε , στην πολιτική 1+1 δεν κάνει 2 , ενίοτε μπορεί να κάνει και 14 , όπως έλεγε  και ο Μητσοτάκης !!!

………………………………………………….

 

*Πρόβλημα με τον φωτισμό στην πλατεία «Δημουλά»  επισημαίνουν  πολλοί  που  δεν μπορούν να καταλάβουν  το λόγο . Οι λάμπες αντικαταστάθηκαν , οι καλωδιώσεις ελέχθησαν  , αλλά μόλις προχωρήσει η νύχτα κλά…αατς  , βαθύ έρεβος η πλατεία .Τι συμβαίνει ; Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Βουρλίτση γίνεται παιχνίδι με τις ασφάλειες.

Ο δήμος  τις ανεβάζει και οι άλλοι τις κατεβάζουν !!! Αντιδήμαρχε , ωραίο παιγνίδι     γίνεται !!! Αντιδήμαρχε , κλειδαριά δεν έχει  ;

 

***Εξ΄ απορρήτων

*  Ωραία η άποψη του Αντιδημάρχου Χρήστου Παπαγεωργίου περί ανθρώπινης πόλης και μακάρι να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα . Έως ότου όμως γίνει κάτι τέτοιο η πραγματικότητα , αγαπητέ αντιδήμαρχε , είναι εντελώς διαφορετική . Μια περπατησιά  εις τας οδούς και τας ρίμας της πόλεως θα αποδείξει του λόγου του αληθές . Αν μπορέσεις να περπατήσεις ελεύθερα στα πεζοδρόμια , εμένα να με τρυπήσεις τη μύτη με κοκοτόφτερο !!!

………………………………………….

 

*Πολύς λόγος , όπως διαπίστωσα , ακούστηκε  για ένα περιβόητο σκίτσο που κάποιοι  κυκλοφόρησαν  . Δεν ξέρω αν και κατά πόσο ισχύει άλλα όπως πληροφορήθηκα, στο δημοτικό μέγαρο παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα  προκειμένου να ανακαλύψουν  τους δημιουργούς του σκίτσου .

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε , εκείνο που θα ρωτούσα εγώ είναι όχι τα γιατί και τα πως περί σκίτσου , αλλά αν γράφει ευκρινώς το όνομά μου . Νομίζεις ότι  όσους  με καυστικό τρόπο σατιρίζουν  στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο έχουν κόστος ; Στην αρχαιότητα δε τον Αριστοφάνη τον έκαναν Θεό να τους συμπεριλάβει στη σάτιρα !!!

 

***Είπαν

( για την απάντηση του Υπουργού για την γέφυρα Διάβας)

«…η αλήθεια είναι ότι η του υπουργού στην ερώτηση των Βουλευτών του Κ.Κ.Ε μας ανησύχησε  λίγο ..» .

Βασίλης Τσιαντής

(πρώην δημ. σύμβουλος)

 

( για τον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας )

«…Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωσή    μας ..» .

Ελένη Καρούτα

(Πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας )

 

( για  τους αγροτικούς δρόμους στο Καστράκι)

«…εδώ δεν γίνεται δρόμος , αεροδρόμιο γίνεται ; …» .

Περικλής Γιάννης

(πρόεδρος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση   Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ) : Πρόεδρε , μήπως εσύ ανακάλυψες από πού προήλθε το σκίτσο ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας): Αγαπητέ , κάποιος φίλος του χωριού σου μου κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το πάρκο .

ΠΡΟΣ Ζήση Καραγιάννη(Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιοφύλλου): Ζήση , μπορείς να μου πεις σε ποιόν χορό δεν πήγες ;

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Συλλόγου Σαρακίνας ): Προεδρίνα , συγχαρητήρια  σε σένα και στα μέλη του δ.σ για την άψογη οργάνωση του χορού . Αλλά ανέβασες πολύ ψηλά τον πήχη  ψυχανεμίζομαι !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Σε αναζητώ Καλαμπάκα σε βρίσκω Θεσσαλονίκη , σε αναζητώ Θεσσαλονίκη είσαι Καλαμπάκα . Τι θα γίνει επιτέλους  εκείνη η κουβέντα  ; Θα γίνει καμιά φορά ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .