Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

19 Φεβρουαρίου, 2016 08:11 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Πρόϊδρι , πρόϊδρι , φώναζε τον Χρήστο Κακούσιο , τον Πρόεδρο της Αύρας , ένας Αυριώτης  καθώς τον είδε να ξεπεζεύει απ΄  το αγροτικό μπροστά στην γνωστή ταβέρνα «ΛΙΜΑΝΑΚΙ» που βρίσκεται εκείθεν  του δρόμου που τραβάει για τα   χωριά  των Αντιχασίων .

_Έλα , σ΄ άκσα , τι χαλέβς ; Τον ρώτησε ο πρόεδρος καθώς πλησίαζε προς το μέρος του.

_Τι να χαλέψου , τίπουτα , να σι ρουτήξου κάτι τις θέλου , απάντησε ο Αυριώτης .

_Να μι ρουτήξι ότι θες αλλά όχι  στου δρόμου . Έλα να σε κεράσω μια κούπα κρασί και να τα πούμε , πρόσταξε ο Πρόεδρος κινούμενος προς το ταβερνείο με τον Αυριώτη να ακολουθεί  ξοπίσω .

Σε λίγο Πρόεδρος και Αυριώτης στρογγυλοκάθονταν στο τον καναπέ , δίπλα στο τζάκι κρατώντας ο καθείς από μια κούπα κρασί .

_Στην υγειάς Πρόεδρε , κι κοίτα , μη φουβάσι κανέναν κιαρατάρα , συμπλήρωσε .

_Να φουβθώ ; Δε μη ξερς καλά πατριώτι .

_Καλά , τι άκσα , σ΄ έβγαλαν κόκκινη κάρτα στου Δημαρχείου ;

_Κι μετά ; Κόκκινη αυτοί ; Φούξια εγώ , απάντησε ο Χρήστος Κακούσιος .

_Τι κόκκινη , κόκκινη μόνου λες ;  Ιδώ τουν κήρυξαν περσόνα νο γκράτα , φώναξε  παρεμβαίνοντας στην κουβέντα κάποιος άλλος Αυριώτης που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι και άκουγε την κουβέντα .

_Τι θα πει αυτό που είπι ου Θουδουράκς πρόϊδρι ; Ρώτησε ο ομοτράπεζός του .

_Τι θα πει ; Ανεπιθύμητος αγαπητέ  μου , απάντησε ο πρόεδρος .

_Πρόϊδρι , μη του συμπάθιου να σε που κάτι ;

_Να με πεις , απάντησε ο πρόεδρος .

_Δε…εε , του πας καλά του γράμμα .

_Τι…ιιιι ;

_Αυτό π΄ ακούς . Δεν του πας καλά .

_Ιγώ δεν πάνου του γράμμα καλά ;  Ρώτησε αναρωτήθηκε ο πρόεδρος .

_Ισί .

_Δηλαδή τι να κάνου ;

_ Κοινότητα Πρόϊδρι….ιιιιι , κοινότητα .

_Θα γίνι κι΄ αυτό μη τη σειρά όμως .

_Δεν  ήμασταν καλά σαν κοινότητα ;

_Πως δεν ήμασταν , μπέϊδες !!!

_Έ, να ξαναγίνουμε .

_Με τη σειρά…ααααα  , όλα στην ώρα του…ουυυς , συμπλήρωσε ο Πρόεδρος με σημασία .

 

      Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*  Σάββατο βράδυ γύρω στις οκτώ κατηφόριζα την Τρικάλων . Έξω  ψυχή , ούτε άνθρωπο συναπάντησα  , ούτε αυτοκίνητο κυκλοφορούσε  , ερημιά , λες και με  μαγικό τρόπο κάποιος είχε παγώσει την εικόνα . Κοιτώντας αριστερά – δεξιά στα καφέ  παρατήρησα ότι όπου υπήρχαν στημένες οθόνες τα καφέ ήταν πήχτρα . Έ, δεν ήθελα πολύ για να καταλάβω ότι υπήρχε αγώνας . Και άμα υπάρχει αγώνας στην Ελλάδα και ο Χριστός ο Ίδιος να κατέβει κάτω , είμαστε ικανοί να του πούμε λάθος ώρα διάλεξε κι΄ ας περάσει καμιά άλλη φορά που δε θα έχει αγώνα . Ήμαρτον !!!

…………………………………………..

 

*Μόνιμος κάτοικος Καλαμπάκας τείνει να γίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης . Το Σάββατο  το πρωί  προς μεσημέρι κάποιοι μου μετέφεραν ότι εθεάθη να γυρίζει στο κέντρο . Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά εικάζω ότι επισκέφθηκε την πεσμένη γέφυρα εξετάζοντας προφανώς την διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση των τεσσάρων  γερανών τύπου  «Gorila» , όπως με πληροφόρησαν . Χρήστο , στο Δημαρχείο δεν σε είδαν να περνάς  μου είπαν !! Γιατί ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πριν προκάνουμε εμείς από τούτη δω τη στήλη να αναρωτηθούμε για την ηρεμία εν Άυροις , ξέσπασε «πόλεμος» . Τώρα πως γίνεται , όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος  έργων Δημήτρης Βουρλίτσης , όλα τα μηχανήματα να επιχειρούν στην Αύρα και κανένας να μην είναι ευχαριστημένος , τι να πω , μάλλον χρίζει κοινωνιολογικής ανάλυσης . Αντιδήμαρχε , στην πολιτική 1+1 δεν κάνει 2 , ενίοτε μπορεί να κάνει και 14 , όπως έλεγε  και ο Μητσοτάκης !!!

………………………………………………….

 

*Πρόβλημα με τον φωτισμό στην πλατεία «Δημουλά»  επισημαίνουν  πολλοί  που  δεν μπορούν να καταλάβουν  το λόγο . Οι λάμπες αντικαταστάθηκαν , οι καλωδιώσεις ελέχθησαν  , αλλά μόλις προχωρήσει η νύχτα κλά…αατς  , βαθύ έρεβος η πλατεία .Τι συμβαίνει ; Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Βουρλίτση γίνεται παιχνίδι με τις ασφάλειες.

Ο δήμος  τις ανεβάζει και οι άλλοι τις κατεβάζουν !!! Αντιδήμαρχε , ωραίο παιγνίδι     γίνεται !!! Αντιδήμαρχε , κλειδαριά δεν έχει  ;

 

***Εξ΄ απορρήτων

*  Ωραία η άποψη του Αντιδημάρχου Χρήστου Παπαγεωργίου περί ανθρώπινης πόλης και μακάρι να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα . Έως ότου όμως γίνει κάτι τέτοιο η πραγματικότητα , αγαπητέ αντιδήμαρχε , είναι εντελώς διαφορετική . Μια περπατησιά  εις τας οδούς και τας ρίμας της πόλεως θα αποδείξει του λόγου του αληθές . Αν μπορέσεις να περπατήσεις ελεύθερα στα πεζοδρόμια , εμένα να με τρυπήσεις τη μύτη με κοκοτόφτερο !!!

………………………………………….

 

*Πολύς λόγος , όπως διαπίστωσα , ακούστηκε  για ένα περιβόητο σκίτσο που κάποιοι  κυκλοφόρησαν  . Δεν ξέρω αν και κατά πόσο ισχύει άλλα όπως πληροφορήθηκα, στο δημοτικό μέγαρο παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα  προκειμένου να ανακαλύψουν  τους δημιουργούς του σκίτσου .

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε , εκείνο που θα ρωτούσα εγώ είναι όχι τα γιατί και τα πως περί σκίτσου , αλλά αν γράφει ευκρινώς το όνομά μου . Νομίζεις ότι  όσους  με καυστικό τρόπο σατιρίζουν  στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο έχουν κόστος ; Στην αρχαιότητα δε τον Αριστοφάνη τον έκαναν Θεό να τους συμπεριλάβει στη σάτιρα !!!

 

***Είπαν

( για την απάντηση του Υπουργού για την γέφυρα Διάβας)

«…η αλήθεια είναι ότι η του υπουργού στην ερώτηση των Βουλευτών του Κ.Κ.Ε μας ανησύχησε  λίγο ..» .

Βασίλης Τσιαντής

(πρώην δημ. σύμβουλος)

 

( για τον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας )

«…Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωσή    μας ..» .

Ελένη Καρούτα

(Πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας )

 

( για  τους αγροτικούς δρόμους στο Καστράκι)

«…εδώ δεν γίνεται δρόμος , αεροδρόμιο γίνεται ; …» .

Περικλής Γιάννης

(πρόεδρος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση   Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ) : Πρόεδρε , μήπως εσύ ανακάλυψες από πού προήλθε το σκίτσο ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας): Αγαπητέ , κάποιος φίλος του χωριού σου μου κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το πάρκο .

ΠΡΟΣ Ζήση Καραγιάννη(Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιοφύλλου): Ζήση , μπορείς να μου πεις σε ποιόν χορό δεν πήγες ;

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Συλλόγου Σαρακίνας ): Προεδρίνα , συγχαρητήρια  σε σένα και στα μέλη του δ.σ για την άψογη οργάνωση του χορού . Αλλά ανέβασες πολύ ψηλά τον πήχη  ψυχανεμίζομαι !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Σε αναζητώ Καλαμπάκα σε βρίσκω Θεσσαλονίκη , σε αναζητώ Θεσσαλονίκη είσαι Καλαμπάκα . Τι θα γίνει επιτέλους  εκείνη η κουβέντα  ; Θα γίνει καμιά φορά ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.