Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Φεβρουαρίου 2016, 08:17

***Στη σκιά των βράχων

_Πρόεδρε , πρόεδρε , ιδώια  , ιδώια , φώναζε ένας παλιός Καστρακινός τον Περικλή Γιάννη καθώς τον είδε να περιεργάζεται τον χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών  στο παλιό κτήριο του σχολείου δωρεά τους αείμνηστου  Αλέξανδρου Συγγρού .

_Έ …εεε , σταμάτα πρόεδρε και πρόεδρε ; Τι θες και σκούζεις λες και σε σφάζουν ;

_Τι τηράς αουτούϊα  πρωί – πρωί ;

_Τι να κοιτάξου , την πρόοδο των ανασκαφών .

_Ποιές ανασκαφές τζάνεμ ;

_Που ζας μπάρμπα – Βαγγέλη ; Εδώϊα ιά που τηράμι βρήκαν τάφο .

_Τάφου ; Τι τάφου βρήκαν ; δε νουγάου .

_Για θυμίς , ισι που ίσι παλιός μπάρμπα – Βαγγέλη , θυμάσι παλιά τι υπήρχι ιδώϊα ;

_Μ…μμμμ , δύσκουλα μι βάζι πρόϊδρι , κι στου πουδάρι , δε…εεεεν κατιβάζι η γκλάβα . Θα με κιράσι ένα τσιπουράκι στου καλάμι , μπας κι θυμθού ;

_Προυϊ – προυϊ τσίπουρου μπάρμπα – Βαγγέλη , τι φκιάντζ  ;

_Τι προυί λες πρόϊδρέμ , ιδώ ου ήλιους πήγι δυο αξιάλις απάν απ΄τ΄ Άγιου Πνέμα , πρωϊ λες ισί ;  Άϊντι προυχώρα , πρόσταξε ο μπάρμπα Βαγγέλης τον Περικλή Γιάννη που συνέχιζε  να περιεργάζεται τον γούπατο που είχαν ανοίξει  οι εργάτες .

Σε λίγο Περικλής και μπάρμπα – Βαγγέλτς  κάθονταν δίπλα στην σόμπα που βρίσκονταν στη μέση του μαγαζιού απολαμβάνοντας την ζέστη .

_Λοιπόν , Περικλή , ποιοι λιβέντις  είνι αυτούνι που σκάβν ;

_Αρχαιολόγοι λεν , ξέρου κι γω μπάρμπα – Βαγγέλη ;

_Καλά ποιόν ρώτσαν κι σκάβν ;

_Ξέρου γω ; Ιμένα πάντως δε με ρώτσι κανένας .

_Κι τι λεν ότι βρήκαν  ;

_Θόλου , λεν .

_Θόλου ;

_Ναι , έτσι λεν .

_Έ…εεεε  ρε λούρα ακαθάρστιν !!!

_Γιατί μπάρμπα – Βαγγέλημ ;

_Τι γιατί βρε πρόϊδρι ; Ρωτάς γιατί ;

_Ρουτάου για ; Άμα δεν ξέρς  , ρουτάς .

_Ικία τότινις , στα παλιά τα χρόνια είχαμι έναν απόπατο κι κάναμι τη δλιά  μας .

_Από…οοοπατος ;

_Αμ τι νόμιζις δόλιι…ιιιιι ; Ότι ότι βρίκατι τον τάφο Καστά ;

_ώ…οοορε μπάρμπα – Βαγγέλη , μπράβο . Άμα ξέρς και τον τάφο Καστά σι βγάζου του καπέλου .

_Όχι , του καπέλου δε  θέλου να μη του βγάλτς . Ένα τσιπουράκι θέλου ακόμα , τον έκοψε ο μπάρμπα – Βαγγέλης .

_Έ..εενα  ; Δέκα , θα πληρώσω , να έχς καβάντζα , για το καλό που μ΄ έκανες και με είπες ότι εκία ια , ήταν απόπατος . Να ίσι καλά !!!

 

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Την ένταξη του δήμου  στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων της UNESCO (learning cities – πόλεις μάθησης), πρότεινε  η δημοτική αρχή στην  πρώτη ενημερωτική συνάντηση που έγινε  στο υπουργείο εξωτερικών από τον Δήμαρχος και την Αντιδήμαρχο Λίλα Μπαντέκα που παραβρέθηκαν  .Ποια τα  οφέλη ένταξης στο παγκόσμιο δίκτυο «Πόλεων Μάθησης» ; Διασύνδεση με Πανεπιστήμια, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας, ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.α.  Τι λέμε εμείς ; Αμήν !!!

…………………………………………………

 

*Οι μέρες περνάνε , η πολιτική αστάθεια εντείνεται , η κρίση διευρύνεται και εμείς εδώ εν αναμονή έναρξης των εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας ώστε να επανέλθει η κανονικότητα λειτουργίας του δήμου που παραμένει αποκομμένος  στα  δύο με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία .  Δήμαρχε , συγκάθα  γιατί , όπως λέει και το τραγούδι , «Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε..» , και τα προβλήματα μένουν .

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Συνέδριο για τον τουρισμό πληροφορούμαι ότι ετοιμάζεται από ιδιωτικό φορέα , τη συνεργασία δήμου και τοπικών τουριστικών , φαντάζομαι , φορέων . Εκπρόσωποι του εν λόγω φορέα που έχει την πρωτοβουλία , βρέθηκαν την Παρασκευή στην Καλαμπάκα και είχαν συνάντηση εργασία με τον δήμαρχο παρόντος και του δημοτικού Συμβούλου και επιχειρηματία  στον κλάδο των ξενοδοχείων Γιάννη Παπαπούλιου !!! Νομίζω καλό θα είναι και μακάρι να γίνει .

……………………………………..

 

*Έτοιμη , πληροφορούμαι σχετικά , είναι η πρόταση του Δήμου όσον αφορά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα οργανώσει ο δήμος . Έμπειρη καθώς είναι πια η αρμοδία Αντιδήμαρχος Λίλα Μπαντέκα μάλλον έχει καταστρώσει το σχέδιό της .

Αντιδήμαρχε , μπορεί να τα έχεις όλα έτοιμα , αλλά στην πολιτική πρέπει να δείχνεις ότι δεν τα έχεις και ότι συνομιλείς με φορείς για να δίνεις την αίσθηση ότι διαβουλεύεσαι . Εκτός κι΄ αν το έχεις κάνει και αυτό και εμείς που κάνουμε τον έξυπνο ότι τα γνωρίζουμε όλα κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Παρατηρώ την συμπεριφορά κάποιων θερμόαιμων αγροτοσυνδικαλιστών  στα μπλόκα και αλλού που νομίζουν πως με προπηλακισμούς , φωνασκίες και εντάσεις κατά πολιτικών ,  συμβάλλουν   στην επίλυση των θεμάτων . Ωστόσο για να λυθούν  χρειάζεται διάλογος  που δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη την συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας λόγω της κρίσης όπου όλοι θέλουμε παροχές παχυλές χωρίς παραγωγή , χωρίς δουλειά και κυρίως χωρίς ατομική και συλλογική συνεισφορά .

……………………………………………

*Τελικά σ΄ αυτήν την χώρα ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς !!! Εμ καλά λέω . Ο άνθρωπος έτυχε να ταξιδέψει προς την άνω Ιερουσαλήμ την ημέρα της γενικής απεργίας . Έ , είδαν και έπαθαν οι τεθλιμμένοι συγγενείς του θανόντος να βρουν γραφείο  τελετών που δεν απεργούσε . Είπαμε να απεργούν άπαντες αλλά όχι και τα γραφεία κηδειών ; Άσε που το εν λόγω γραφείο βρήκε τον μπελά του με τους συναδέλφους τους που του ρίχτηκαν ότι έσπασε την απεργία . Ήμαρτον τι θ΄ ακούσουμε ακόμα !!!

***Είπαν

( για  τον Ε65)

«…Συμφωνώ ότι αν ο Ε 65 δεν συνδεθεί με την ΕΓΝΑΤΙΑ , θα είναι ένας τυφλός δρόμος …» .

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης )

 

( για τις παρεμβάσεις στην πόλη)

«…θέλουμε ο πεζός να περπατά άνετα στα πεζοδρόμια . Αυτό σημαίνει λειτουργική πόλη…».

Χρήστος Παπαγεωργίου

(Αντιδήμαρχος)

 

( για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις )

«…Θέλουμε οι εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσουν αυτοί που θα έρθουν να μην έχουν δει κάτι παρόμοιο στο τόπο του…».

Ευαγ. Μπαντέκα – Νάνη

(Αντιδήμαρχος )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτικό  Σύμβουλο) : Ζήτησες μηχανήματα για την Χρυσομηλιά και αμέσως ο Αντιδήμαρχος  έργων τα έστειλε . Αυτό θα πει άμεση ανταπόκριση .

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο  Αύρας ) : Πρόεδρε , είπαμε ηρέμησαν τα πράγματα και παρ΄  ολίγον να έχουμε σύρραξη βορείων – νοτίων !!!

ΠΡΟΣ Άλκη Αναγνωστόπουλο (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης): Αγαπητέ , στην πολιτική όλα είναι θέμα στρατηγικής , ξέρεις . Αλλάζεις στρατηγική αλλάζουν τα δεδομένα !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (πρόεδρο Α.Σ.ΜΕΤΕΩΡΑ) : Πρόεδρε , στάχτη στα μάτια δια της ατόπου απαγωγής ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Καλά , δεν πήγες στην κοπή της πίτας του κινήματος ; Γιατί ; Έχουμε αποχώρηση από την ομάδα Γιώργου;

 • ΟΧΙάς

  Χρήστος Παπαγεωργίου«…θέλουμε ο πεζός να περπατά άνετα στα πεζοδρόμια . Αυτό σημαίνει λειτουργική πόλη…».
  Και εμείς να περπατάμε άνετα θέλουμε αλλά οι ζαρντινιέρες που τοποθετήσατε στις διαβάσεις πεζών μας εμποδίζουν, οι κίτρινες διαγραμμίσεις στα πεζοδρόμια και στις πλατείες μας εκνευρίζουν, γιατί το δούλεμα έχει και τα όρια του.

  • βραχνος προφητης

   πλεον συναγωνιζεσαι σε γραφικοτητα το γεφυρι της Σαρακινας…

   • ΟΧΙάς

    Οι «ΆΡΧΟΝΤΕΣ» στην προσπάθειά τους να αντισταθμίσουν την
    φοβία που τους διακατέχει από το ενδεχόμενο της απώλειας της διαχείρισης της
    (μικροκομματικής ή πολιτειακής) εξουσίας, ενεργοποιούν το εργαλείο της
    μαζικής εξαπάτησης, στηριγμένοι στην Αυλή τους που αποτελείται από αυτοαποκαλούμενους προφήτες και φακίρηδες.
    Άλλωστε σε λίγο καιρό θα έχουμε αποκριές και ο καθένας θα μπορεί να μεταμφιεστεί όπως θέλει και όπως αισθάνεται.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .