Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

5 Φεβρουαρίου, 2016 08:07 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

***Στη σκιά των βράχων

_Ό…οοο  πρόεδρι ;

_Ό..οόο…ου , απάντησε ο πρόεδρος της Διάβας Θανάσης Κύρος .

_Τι βαράς αυτού πρωί , πρωί ;

_Τι να κάνου  , δε βλέπς ; δεύου για του χουριό!!

_Τι  δλιά φκιάντζ μέσα τσ΄φούντις ,  δε  καταλαβαίνου ;

_Μωρέ μια χαρά καταλαβαίντζ  αλλά κάντζ πως δεν καταλααβαίντζ , απάντησε ο πρόεδρος συνεχίζοντας να βαράει με το τσεκούρι που κρατούσε στο ένα χέρι ένα μακρύ χειρόξυλο καθαρίζοντάς το .

_Τι τα  θες αυτά βρε πρόεδρε ; παλούκια για τς ντουμάτις απού τώρα ; λίγου πρώϊμα δεν του πήρις ;  Ακόμα ίμιστι  τσ΄ αρχές τ΄ Φλιβάρι ;

_Έ..εεε, πόσου πίσου είσί…ιιι ;  Ποια παλούκια για ντουμάτις τσαμπουνάς , για παλούκια τα βλεπς ισί αυτά ;

_Κι τι είνι μιτά άμα δεν είνι παλούκια ;

_Να σε ρωτήσω κάτι ;

_Να με ρωτίξι πρόϊδρε .

_Ισί είσι πουλί μιγαλίτιρους  από μένα , έτσι δεν είνι ;

_Ίτσι είνι .

_Θα θυμάσι  πως πιρνούσατι  πέρα μιριά ;

_Πως , του Χειμώνα απου κάτ κι του Καλουκαίρι  απου μέσα .

_Άμ δεν τα θυμάσαι καλά .

_Γιατί ;

_Τι γιατί ; Πως περνούσατε πέρα μεριά ;

_Τι πως περνούσαμε ; φτάναμε στου ποτάμι , βγάζαμε τα παπούτσια , σηκώναμε τα παντελόνια και περνούσαμε μέσα απ΄το νερό , πέρα .

_Είδες που δε θυμάσαι καλά ;

_Τι δεν θυμάμαι ;

_Τις πατερίτσες τις θυμάσαι ;

_Α…ααα , ναι , έχς δίκιου , του αστόχσα αυτό .

_Τώρα κατάλαβες τι φκιάνου ;

_Μη μου πεις ; Φκιάντζ πατερίτσις ;

_Άμ τι κάνου νουμίζι ;

_Μπράβου πρόεδρε , σε παραδέχομι  . Κι τι θα τσ  κάντζ ;

_Τι ρωτάς . Θα τζ΄ βάλου να πιρνάμι πέρα .

_Κατάλαβα τι θέλτς να πεις .

_Τι  θέλου να που ;

_Ότι θα πιράσι του καλοκαίρι χουρίς γέφυρα !!!

_Όχι , ου δήμαρχους θα την φκιάσι αγλήγουρα αλλά ιγώ καλού κακού προυετοιμάζουμι !!

_Αμ τότενες να σι βουθήσου , απάντησε ο Διαβίτης και πήρε το τσεκούρι στο χέρι καθαρίζοντας τα ξύλα .

      Φαίδρα 

***Εξ΄ απορρήτων

*Όλα καλά με τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η γέφυρα , τόνισε στην συνεδρία του Δ.Σ ο Δήμαρχος Χρ. Σινάνης . Η μόνη του ανησυχία , την οποία και ομολόγησε , είναι να πάει καλά η Άνοιξη . Δηλαδή να μην έχουμε βροχές που θα συμβάλλουν στο «φούσκωμα»  του ποταμιού κάτι που θα  εμποδίσει την ανάπτυξη των εργασιών . Δήμαρχε , αν πάρουμε υπόψη τον ήπιο Χειμώνα μάλλον θα είμαστε τυχεροί !!!

…………………………………………

*έντονη η παρουσία των Διαβιτών στην συνεδρία του Δ.Σ της Παρασκευής λόγω της ενημέρωσης για την γέφυρα από τον δήμαρχο . Όλοι , αν διείδα καλά , ήταν σκεφτικοί και προβληματισμένοι εκτός απ΄τον   Αποστόλη  Μανώλη που σιγοτραγουδούσε μια παραλλαγή τους δημώδους άσματος «πέντε μήνους , έξι αδράχτια , πότε τ΄ άγνεσες Μαρουσιάνα» . Ποια ήταν η παραλλαγή ; «πέντε μήνους  έξι αμάξια ..» , δηλώνοντας μουσικά την άποψή του για την πρόοδο των  εργασιών  που ξεκίνησαν στην γέφυρα !!!

 

***Ψίθυροι

*Απίθανος ο πρόεδρος Καστρακίου στην συνεδρία του Δ.Σ , έγραψε πάλι . Με το που άκουσε περί έκδοσης ψηφισμάτων  υπέρ των αγροτών ψιθύρισε «στηρίξτε την κυβέρνηση για να μην πέσει και χάσουμε την γέφυρα . Μόλις την φτιάξουμε βγάλτε όσα ψηφίσματα θέλετε υπέρ των αγροτών και την ρίχνουμε όλοι μαζί» !!! Περικλή , δεν ξέρω πως και γιατί αλλά εκείνο που έχω αντιληφθεί είναι ότι η Δημοτική Αρχή αυτόν τον καιρό πολιτικά αλληθωρίζει προς ΣΥΡΙΖΑ !!!

……………………………………………

 

*Σιωπηλός και αμίλητος , αν και δήμαρχος έργων , ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βουρλίτσης κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου πειράζοντάς τον με την φράση: _ Αντιδήμαρχε έργων  , ούτε  σ΄ ακούσαμε  , ούτε μας είπες τίποτα για την γέφυρα . Γιατί ; Θέλετε την απάντηση του πολυμήχανου βλάχου ; _Τάκη , μπροστά στον Δεσπότη , δεν ευλογάει ο διάκος !!! Αντιδήμαρχε , δε λέω  , καλή η ατάκα , αλλά και  τέτοια  σιωπή  πάλι , βάζει σε σκέψεις , ξέρεις !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Με την πλευρά   της συμπολίτευσης συντάχθηκε στην πρόταση για  συγκρότηση επιτροπής που ζήτησε η ελάσσων αντιπολίτευση , ο δημοτικός σύμβουλος της μείζον αντιπολίτευσης και Διαβίτης  Νίκος Αβραμόπουλος κάτι που  φυσικά  δεν πέρασε απαρατήρητο καθώς σήκωσε το χέρι μαζί με τους συναδέλφους του της αντιπολίτευσης .

Τι απάντησε στα σχόλια αν σκαπέτσε ; Ότι στο θέμα αυτό στηρίζει τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας . Σε όλα τ΄ άλλα  συντάσσεται και στηρίζει δυναμικά τον Σακελλαρίου !!! Ξεκάθαρος ο Νίκος !!!

………………………………………………………..

 

*Εκείνος που ευχαριστήθηκε που είδε τον Νίκο Αβραμόπουλο να  σηκώνει το χέρι και να ψηφίζει  μαζί του κατά της πρότασης σύστασης επιτροπής αναζήτησης ευθυνών , όπως πρότεινε η ελάσσων αντιπολίτευση , ήταν ο Αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Νικόλα , τώρα ναι , τώρα μάλιστα . Ότι θες από μένα τώρα . Και χαλίκια να σου ρίξω και δρόμους για μαντριά να σου ανοίξω , ότι θες !!

Νίκο , είδες αγάπες ο φίλος  σου ο Αντιδήμαρχος . Φαντάσου και να προχωρήσεις  σε άλλες κινήσεις τα θα σου κάνει !!!

 

***Είπαν

( για το Διοικητήριο στα Τρία Ποτάμια )

«…Αλήθεια  Αντιδήμαρχε , γιατί αυτό το κτήριο στα Τρία Ποτάμια παθαίνει τόσες πολλές ζημιές ;» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτική Σύμβουλος)

 

( για την κυκλοφορία στο δρόμο Σαρακήνα – Διαβα)

«…Θέλω να απιστήσω την προσοχή τους οδηγούς που κυκλοφορούν στο δρόμο Σαρακίνα – Διάβα …» .

Χρήστος   Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την στάση του στο Δ.Σ )

«…Εγώ στηρίζω δύο πράγματα : την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας  και  τον Σακελλαρίου …» .

Νίκος Αβραμόπουλος

(Δημοτικός Σύμβουλος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο έργων): Αγαπητέ  μου , βρέθηκε ο απρόσεκτος που σκόρπισε στον Δρόμο Διάβας  – Σαρακήνα χαλίκια ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , μαθαίνω ευχάριστα πράγματα για τις σχέσεις με παράγοντες της δημοτικής αρχής .

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου ): Πρόεδρε , είναι αλήθεια ότι το σύνθημα για την φετινή τουριστική  περίοδο είναι «Καστράκι – Σουβλάκι – Καμάκι» ;

ΠΡΟΣ Νίκο  Αβραμόπουλο (Δημ. Σύμβουλο):  Νίκο , Τελικά κατάλαβα ότι πράγματι  στηρίζεις κάργα Σακελλαρίου  !!!

ΠΡΟΣ Περιστέρα Χαρτοπούλου (Δημ. Σύμβουλο): Σου δόθηκε απάντηση γιατί το  διοικητήριο στα Τρία Ποτάμια  παθαίνει τόσες πολλές    ζημιές ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Γρηγόρη για την αποχέτευση έδωσε απάντηση ο δήμαρχος στον κ. Κεραμίδα;

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.