Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
22 Ιανουαρίου 2016, 08:09

***Στη σκιά των βράχων

_Αντρέα , Αντρέα…ααα , ακούστηκε μια φωνή .

_Ποιός ίσι , τι σκούζι ; σιγομουρμούρισε ο  αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλτσούδας γυρίζοντας το κεφάλι πίσω του .

_Που πας ;

_Που θες να πάου , δε βλέπς ; στου Μπέλλου πάου .

_Καλά κάντζ , η φτώχια θέλι καλουπέρσι . Θέλου να σι απασχουλήσου ψύχα , είπε διστακτικά ο Χασιώτης .

_Τι θες πάλι , δε μπουρού , έλα κατ , στου γραφείου ,τη Διφτέρα .

_Αρά που κάτ να έρθου , ιδώ σι βρήκα ιδώ κατ θα έρθου ; επέμενε ο Χασιώτης .

_Είπα κατ, απάντησε κοφτά ο Αντιδήμαρχος .

_Αμ τώρα καλά μη κάντζ , ίσι απ΄ την πέρα μεριά απ΄του πουτάμι , σιγομουρμούρισε ο Χασιώτης .

_Κατ – κατ , επέμενε  ο αντιδήμαρχος και ντύριασε στην ταβέρνα .

Τη  Διφτέρα ο Χασιώτης , με το πρώτο λεωφορείο ,κατ. Η ώρα ήταν δεν ήταν επτά πρωινή και ο Χασιώτης είχε πιάσει την πόρτα του δημοτικού μεγάρου καθώς ακόμα δεν είχε  ανοίξει .Κατά της επτάμιση άρχισαν να αραδιάζουν οι εργαζόμενοι οπότε απάν ο Χασιώτης .

_Μπαρμπούλη , τι θες ; τον ρώτησε ο Γιώργος Τάκος .

_Τουν θκώμ τουν πιριφεριακό , απάντησε ο Χασιώτης .

_Απ΄τα Χάσια είσαι ;

_Ναι γιατί ; απάντησε ο Χασιώτης .

_Ο αντιδήμαρχος έρχεται αργότερα , σύρε να πιείς κανένα καφέ και ματαέλα αργότερα , τον προέτρεψε ο Γιώργος .

_Αμ δεν κατάλαβις καλά , θα τουν πιριμένου . Κατ  τη διφτέρα δε μ΄ήπι ;

Που λέτε κατά της δέκα ο Αντιδήμαρχος περιφέρειας έμπαινε στο γραφείο του .

_Ιδώ ξημέρουσις Μήτρου ;

_Ιδώ .

_Ήπιες  καφέ ; θέλτς ;

_Κι καφέ θέλου και ρουσφέτι θέλου .

_Τι θες ;

­_Ρουσφέτι . Αμ πως !!! Tζιτζικώστα είπις , τζιτζικώστα ψήφσα , Κυριάκου είπις Κυριάκου ψήφσα . Έ τώρα που ου Κυριάκους είνι αρχηγός κι συ απ΄ότι άκσα λύντζ κι δεντζ , θέλου ρουσφέτι .

_Σιγά βλογημένε , θα μας ακούσουν κι θα μας βάλουν τσ΄ ιφιμιρίδις ;

_Γιατί έχουμι κανέναν ανάγκη ;

_Βρέ ανάγκη και κόψιμο έχουμε , πάψι .

_Ά…ααα , σα να μη μη τα λες καλά Αντρίκου ;

_Πάψι κι΄ότι θέλτς , απάντησε ο Ανδρέας  ερχόμενος μάγουλο με μάγουλο με τον Χασιώτη.

 

 

        Φαίδρα

***Ψίθυροι

* Ο δήμαρχος της Γερμανικής πόλης Kelcherbach , κύριος  Manfred Ockel , ήρθε για επίσημη επίσκεψη που πέρασε στα ψιλά του τοπικού γίγνεσθαι . Γιατί και πως ουδείς γνωρίζει . Ρώτησα σχετικά κορυφαίο Αντιδήμαρχο αλλά ενώ ήταν λαλίστατος για την επίσκεψη όταν τον ρώτησα για τα επικοινωνιακά , απορία ψάλτου βήξ !!!

Αντιδήμαρχε , αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός , να το καταπιούμε  , αν είναι όμως  αποτέλεσμα επικοινωνιακής στρατηγικής , φρονώ ότι ο εμπνευστής πρέπει να παραδώσει μαθήματα  επικοινωνιακού σχεδιασμού  .

……………………………………………………….

 

*Πολλοί με ρωτούν να τους αποκαλύψω τι  ακριβώς ταινία γύρισε το κινηματογραφικό συνεργείο στους βράχους του Γάβρου . Αγαπητοί μου , τι να σας πω , από τις πληροφορίες που συνέλεξα οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την Αφρικανική  κινηματογραφική εκδοχή της Γκόλφως !!!

Ναι , φαίνεται ότι η ν γνωστή ελληνική ταινία ενέπνευσε τους εν λόγω κινηματογραφιστές και βρήκαν  το μέρος για να γυρίσουν κάποιες επίμαχες ρόζ σκηνές  !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Με την πρώτη κατεβασιά πάει καλιάτ και το ζαρζανέτι στη γέφυρα της Διάβας, καθώς παρασύρθην από τον μεγάλο όγκο νερού φτάνοντάς το στην γέφυρα Σαρακίνας , με το τραγικό  να υποσκαφθεί  η θεμελίωση του πέδιλου μιας κολώνας και να καταρρεύσει η γέφυρα  μπροστά στα μάτια Χρήστου Μιχαλάκη , Κώστα Ράντου και Γιάννη Μπουτίνα που είχαν σπεύσει νωρίτερα προκειμένου να παρατηρήσουν το φαινόμενο το οποίο όμως τους πρόλαβε !!

……………………………………………………….

 

*Μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να μιλούνε για αλπότρυπες στο ανακαινισμένο δημαρχείο αλλά αυτό είναι μια υποκειμενική άποψη καθώς εκείνο που έχει σημασία είναι ότι έχουμε μια εντελώς διαφορετική χωροταξία . Ρώτησα να μάθω αν ισχύει η προεκλογική δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής ότι η αντιπολίτευση πρέπει και θα έχει δικό της χώρο για να πληροφορηθώ ότι ισχύει αλλά στο ΚΕΓΕ !!! Αγαπητέ μου σαν πολύ κοντά δεν είναι στον ιστό της πόλης ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τα τίναξαν για τα καλά τα ψύλλια οι αυτάδελφοι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καλτσούδας και Δημήτρης Βουρλίτσης στην εκδήλωση του «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ»  . Μάλιστα , απ΄ ότι είδα στις φωτό φορούσαν  το ίδιο χρώμα γραβάτας . Νομίζω  είναι περιττό να σας πω το τραγούδι που χόρεψε ο Αντιδήμαρχος έργων . Το «Λα πάτρου τσίντζι μάρμαρι» , πήγε , μου είπαν , γόνα με τον Καλτσούδα να κρατά μαντίλι . Με τις υγείες σας παιδιά !!!

 

……………………………………………………..

 

*Το γεγονός  της πτώσης της γέφυρας είναι τραγικό αλλά μέσα στην τραγικότητα ακούς και κάποια καλά σχόλια που κάνουν οι απλοί άνθρωποι . Που λέτε , άκουσα κάποιον να λέει : «αφού βγήκε ο Μητσοτάκης δε θα έπεφτε η γέφυρα;» … Άλλος πάλι έλεγε ότι έπιασε η ευχή να πέσει η γέφυρα για να μην βγει δήμαρχος ξανά απ΄ τη Διάβα …, και άλλα τέτοια .

Ελλάς  , (τρ)ελάς !!! Και μέσα στη συμφορά το χιούμορ δεν υπολείπεται !!!

***Είπαν

( για τους νέους αγρότες)

«…Για να κρατήσουμε τους νέους γεωργούς σε ενέργεια και μετά την λήξη των προγραμμάτων θα πρέπει να τους χορηγηθούν επιπλέον δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα….».

Δημήτρης  Κόττης

(Πρόεδρος Α.Σ Μετέωρα)

 

( για το αποτέλεσμα των επαφών στην Αθήνα)

«…ευχαριστούμε  τον Υπουργό, τον  Αγοραστό και τους βουλευτές του νομού για τις ενέργειες τους  να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης μετά την πτώση της     γέφυρας ..».

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την κατάρρευση της γέφυρας Διάβας )

«…η πτώση της γέφυρας είναι σαν να απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου να πάρει θέση …» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτική Σύμβουλος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Αγαπητέ , θα έλεγα ότι βρέθηκες στο λάθος σημείο  τη λάθος ώρα !!!

ΠΡΟΣ Γιάννη Μπουτίνα (Περιφεριακό Σύμβουλο): Δε φτάνει που ενημέρωνες για την πτώση της γέφυρας , δε σε πίστευαν κι΄ όλας !!!

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (επικεφαλής δημ. παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ):  Στην πεσμένη γέφυρα πήγες , απ΄ ότι πληροφορήθηκα . Συμπέρασμα έβγαλες ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ μου , ευτυχώς το Καστράκι δεν έχει γέφυρα , θα είχε πέσει εκατό φορές με την γλωσσοφαγιά.

ΠΡΟΣ Κώστα Γιαννάκο (τσιπουράδικο «παραλία»): Άκουσες τα νέα ; Οι φίλοι της παραλίας θα βάλουν  , λένε λεωφορείο για να έρχονται , από κάτω πια ,στην παραλία !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .