Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

8 Ιανουαρίου, 2016 08:10 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Κυρία Αντιδημαρχίνα , κυρία Αντιδημαρχίνα , ιδώϊα , ιδώϊα κοίτα , ακούστηκε μια αντρική φωνή Δευτέρα πρωϊ στον νέο αναδιαρρυθμισμένο χώρο του δημοτικού μεγάρου .

_Ελάτε κύριε , τι θέλετε ; Απάντησε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού  .

_Που να έρθω , ποιο είνι του θκός  , ιγώ χάθκα ιδώ μέσα , Τι κουτλούκια είνι αυτά ;  απάντησε ο Καλαμπακιώτης  .

_Εδώ ελάτε , εδώ , είπε η Αντιδήμαρχος  δείχνοντας με το χέρι το  γραφείο της .

_Ά….ααα , σας έβαλε  στην βιτρίνα ο Δήμαρχος βλέπου , σιγομουρμούρισε ο Καλαμπακιώτης καθώς κάθονταν στην πολυθρόνα που ήταν μπροστά από το γραφείο της Αντιδημάρχου .

_Μας έβαλε , μας έβαλε , δόξα το Θεό , απάντησε η Αντιδήμαρχος .

_Σας ακούω αγαπητέ  μου , τι θέλετε ;

_Έ, καλά τι βιάζισι ;  Έχουμι χρόνου , εεε…..εεεε !!!

_Δε σας καταλαβαίνω , εσείς χρόνο μπορεί να έχετε εγώ όχι , απάντησε η Αντιδήμαρχος προσδιορίζοντας τον χρόνο που είχε στην διάθεσή του ο πρώτος για την νέα χρονιά επισκέπτης του δημοτικού μεγάρου .

_Λοιπόν , σα να έχς λίγου δίκιου αυτούια , έχς κι σι χίλις δλιές  , σι καταλαβαίνου  .

_Είδατε  που σας έλεγα ;

_Είδα , είδα   μούλτου δίκιου .  Λοιπό…οοοον , Αντιδημαρχίνα , ιδώϊα του έχου , νάτου , πρόσθεσε ο Καλαμπακιώτης  βγάζοντας απ΄την τσέπη του ένα νόμισμα .

_Τι είναι αυτό  ;

_Του φλουρί , τι είνι !!!

_Ποιό φλουρί ;

_Α…αααα , αντιδημαρχίνα , σα να μην μη τα λες καλά .

_Τι δε σας τα λέω καλά , δεν καταλαβαίνω .

_Δεν του γνουρίζι  αυτό , αλήθεια λες ;

_Για να το δω καλύτερα ;

_Να  πάρτου , θκώ σας είνι , ιγώ του δώρου ήρθα να μη δώκς .

_Εγώ ;

_Ισι , ποιος άλλους . Πήγα στουν μιγάλου κι μ’ ιπι , στην Αντιδημαρχίνα , αυτήν τ΄όχι του δώρου .

_Έτσι είπε ο μεγάλος .

_Έτσι αμ΄ πως , αλλιώς ;

_Ακούστε αγαπητέ μου , δεν ξέρω  που το βρήκατε αυτό εδώ αλλά δεν είναι απ΄την δικιά  μας την πίτα .

_Απ΄την θκιά σας  είνι , επέμενε ο Καλαμπακιώτης  .

_Δεν είναι…αιιιιι !!!

_Είνι , για τήρα του καλά .

_Όχι αγαπητέ  μου δεν είναι ….

_Καλά , φέρτου , θα του πάου πίσου στουν μιγάλου …

        Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω πόσο κι’ αν είναι καλή η νέα χρονιά αφού στην πρώτη κοπή πίττας , αυτή στο Δημαρχείο το φλουρί βρέθηκε μετά από δύο μέρες  . Τώρα , αν αυτό σημαίνει κάτι αρνητικό δεν ξέρω να σας πω , πιστεύω πως όχι αλλά πάλι  και να μην βρεθεί το φλουρί άμεσα καλός οιωνός δε θα έλεγα πως είναι . Ο χρόνος βέβαια θα δώσει τις απαντήσεις    του !!!

………………………………………………………

 

*Το ότι ως λαός είμαστε εφευρετικός , είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο .

Κοιτάξτε τι σκαρφίστηκε κάποιος για να μην γράφει πολλά το κινητό του τώρα τις  γιορτές : Έπαιρνε τηλέφωνο  την πρωτοχρονιά και έλεγε ότι βρίσκεται στη Βιέννη οπότε ο άλλος  γνωρίζοντας ότι πληρώνει και κείνος έλεγε ένα ξερό χρόνια πολλά και έκλεινε αμέσως . :  «… στη Βιέ…εενη ;  «Καλή χρονιά, γειά σου !!!

Βρε τι σου κάνει η ανάγκη !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν είναι και λίγοι αυτοί που μου ζητάνε να τους κατονομάσω τα  θαύματα που έκανε , όπως είπε ο δήμαρχος στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου , η δημοτική αρχή  . Αγαπητοί μου ,δεν ξέρω αν είναι επτά ή οκτώ ή δεκαοκτώ ή  εκατόνεικοσιοκτώ , αλλά αφού με ρωτάτε θα ανέφερα τα εξής : 1.Μονιμοποίηση Μητρόπολις , 2.Παραχώρηση προς χρήση του  ΚΕΓΕ σε φορείς , 3.Οι τρείς πιάτσες ΤΑΞΙ , 4.Τα παρκινγκ , 5.Η διαρρύθμιση του Δημαρχείου , 6.Η λύση του κυκλοφοριακού , 7. Η  μπάντα , 8.Το υπό κατασκευή πάρκο στη θέση «ξεριζώματα» !!!

……………………………………………….

 

*Κάποιοι μου ζητάνε επίσης να σχολιάσω αν ο χαιρετισμός του Δημάρχου στην κοπή της πίττας , στο δημαρχείο ήταν ευχές ή απολογισμός . Αγαπητοί μου , πολλά δε μου ζητάτε να σχολιάσω ; Τι να σας πω , αυτός που τον έγραψε μάλλον θα πήγαινε με το παλιό ημερολόγιο !!! Γιατί ; Μα γιατί απ΄ όσο ξέρω στην πρώτη του έτους εύχεσαι για το καλύτερο πάντων και πασών . Εκτός κι΄ αν θεωρείς εκ των προτέρων ότι τα καλύτερα έγιναν και τα υπενθυμίζεις  για εμπέδωση , οπότε μια χαρά ήταν η ομιλία !!!

Σοβαρά και εύθυμα

*Κόσμος και κοσμάκης πέρασε ως επισκέπτης από την πόλη μας και τα καφέ είχαν την τιμητική τους . Τόσο καφέ ποια που πίνουμε εμείς οι Έλληνες δε πίνουν ούτε οι Βραζιλιάνοι που τον παράγουν . Μάλιστα έγινα  μάρτυρας σε μια περίπτωση που μια  ερίτιμος και καθώς πρέπει κυρία των Αθηνών ζήτησε τριπλό καφέ σε μεγάλη φλιτζάνα . Όταν είδα δε ότι ερχόμενος ο καφές σε υπερμεγέθη φλιτζάνα η κυρία έριξε μέσα δέκα μπισκοτάκια κάνοντας  παπάρα , δεν άντεξα και  αναφώνησα  Έ λ ε ω ς !!!

……………………………………………….

 

*Τους συνήθεις  δημοτικούς συμβούλους βλέπω να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις , (χοροεσπερίδες) των Πολιτιστικών Συλλόγων κάτι που με οδήγησε να εκφράσω την απορία σε κορυφαίο Αντιδήμαρχο ο οποίος μου εκμυστηρευτικέ ότι έχουν λάβει πράσινο φως απ΄τον Δήμαρχο ότι η παρουσία  στις χοροεσπερίδες είναι εντελώς προσωπικό θέμα και προαιρετική .

Αντιδήμαρχε , δεν ξέρω γιατί και με ποιο σκεπτικό το είπε ο δήμαρχος , αλλά πολιτικός και να μην παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις φορέων , ή δεν ξέρει από πολιτική συμπεριφορά ή είναι στην μετά- πολιτική εποχή !!!

***Είπαν

( για την ΦΑΤΑ)

«…για όσους  γνωρίζουν  την δράση της ΦΑΤΑ , ξέρουν ότι είναι ιστορία και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία …» .

Θανάσης Μουστάκας

(Επίτιμος πρόεδρος ΦΑΤΑ )

 

( για τον νέο χρόνο)

«…Εύχομαι το νέο έτος να μας κατακλύζει όλους μας μονάχα με χαρές…» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

 

( για την επίσκεψη του Δημάρχου στο Καστράκι τα Θεοφάνεια)

«…Σήμερα ,την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης , είχαμε την χαρά να μας επισκεφθεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δημ. Βουρλίτσης …».

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Αγαπητέ , εσύ νοίκιασες  γραφείο  στο Δημαρχείο ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην  δημοτικό σύμβουλο): Εθεάθης , λένε οι πληροφορίες , να περνάς  νύχτα  αθορύβως την  πίσω πόρτα του δημαρχείου . Έχει γούστο να  νοίκιασες κι΄ εσύ γραφείο ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου (Δημοτικό Σύμβουλο): Πρόσεξε που και με ποιους συναγελάζεσαι γιατί δεν το’ χει πολύ ο Καλτσούδας να τραβήξει καμιά  διαγραφή ξεγυρισμένη

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητή μου , Εθεάθης να πας κατά μόνας στην Εκκλησία των Φώτων και όχι με την υπόλοιπη ομάδα . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (αρχηγός δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης): Δήμαρχε , εσύ που φωτίστηκες ;

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.