Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Ιανουαρίου 2016, 08:10

***Στη σκιά των βράχων

_Κυρία Αντιδημαρχίνα , κυρία Αντιδημαρχίνα , ιδώϊα , ιδώϊα κοίτα , ακούστηκε μια αντρική φωνή Δευτέρα πρωϊ στον νέο αναδιαρρυθμισμένο χώρο του δημοτικού μεγάρου .

_Ελάτε κύριε , τι θέλετε ; Απάντησε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού  .

_Που να έρθω , ποιο είνι του θκός  , ιγώ χάθκα ιδώ μέσα , Τι κουτλούκια είνι αυτά ;  απάντησε ο Καλαμπακιώτης  .

_Εδώ ελάτε , εδώ , είπε η Αντιδήμαρχος  δείχνοντας με το χέρι το  γραφείο της .

_Ά….ααα , σας έβαλε  στην βιτρίνα ο Δήμαρχος βλέπου , σιγομουρμούρισε ο Καλαμπακιώτης καθώς κάθονταν στην πολυθρόνα που ήταν μπροστά από το γραφείο της Αντιδημάρχου .

_Μας έβαλε , μας έβαλε , δόξα το Θεό , απάντησε η Αντιδήμαρχος .

_Σας ακούω αγαπητέ  μου , τι θέλετε ;

_Έ, καλά τι βιάζισι ;  Έχουμι χρόνου , εεε…..εεεε !!!

_Δε σας καταλαβαίνω , εσείς χρόνο μπορεί να έχετε εγώ όχι , απάντησε η Αντιδήμαρχος προσδιορίζοντας τον χρόνο που είχε στην διάθεσή του ο πρώτος για την νέα χρονιά επισκέπτης του δημοτικού μεγάρου .

_Λοιπόν , σα να έχς λίγου δίκιου αυτούια , έχς κι σι χίλις δλιές  , σι καταλαβαίνου  .

_Είδατε  που σας έλεγα ;

_Είδα , είδα   μούλτου δίκιου .  Λοιπό…οοοον , Αντιδημαρχίνα , ιδώϊα του έχου , νάτου , πρόσθεσε ο Καλαμπακιώτης  βγάζοντας απ΄την τσέπη του ένα νόμισμα .

_Τι είναι αυτό  ;

_Του φλουρί , τι είνι !!!

_Ποιό φλουρί ;

_Α…αααα , αντιδημαρχίνα , σα να μην μη τα λες καλά .

_Τι δε σας τα λέω καλά , δεν καταλαβαίνω .

_Δεν του γνουρίζι  αυτό , αλήθεια λες ;

_Για να το δω καλύτερα ;

_Να  πάρτου , θκώ σας είνι , ιγώ του δώρου ήρθα να μη δώκς .

_Εγώ ;

_Ισι , ποιος άλλους . Πήγα στουν μιγάλου κι μ’ ιπι , στην Αντιδημαρχίνα , αυτήν τ΄όχι του δώρου .

_Έτσι είπε ο μεγάλος .

_Έτσι αμ΄ πως , αλλιώς ;

_Ακούστε αγαπητέ μου , δεν ξέρω  που το βρήκατε αυτό εδώ αλλά δεν είναι απ΄την δικιά  μας την πίτα .

_Απ΄την θκιά σας  είνι , επέμενε ο Καλαμπακιώτης  .

_Δεν είναι…αιιιιι !!!

_Είνι , για τήρα του καλά .

_Όχι αγαπητέ  μου δεν είναι ….

_Καλά , φέρτου , θα του πάου πίσου στουν μιγάλου …

        Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω πόσο κι’ αν είναι καλή η νέα χρονιά αφού στην πρώτη κοπή πίττας , αυτή στο Δημαρχείο το φλουρί βρέθηκε μετά από δύο μέρες  . Τώρα , αν αυτό σημαίνει κάτι αρνητικό δεν ξέρω να σας πω , πιστεύω πως όχι αλλά πάλι  και να μην βρεθεί το φλουρί άμεσα καλός οιωνός δε θα έλεγα πως είναι . Ο χρόνος βέβαια θα δώσει τις απαντήσεις    του !!!

………………………………………………………

 

*Το ότι ως λαός είμαστε εφευρετικός , είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο .

Κοιτάξτε τι σκαρφίστηκε κάποιος για να μην γράφει πολλά το κινητό του τώρα τις  γιορτές : Έπαιρνε τηλέφωνο  την πρωτοχρονιά και έλεγε ότι βρίσκεται στη Βιέννη οπότε ο άλλος  γνωρίζοντας ότι πληρώνει και κείνος έλεγε ένα ξερό χρόνια πολλά και έκλεινε αμέσως . :  «… στη Βιέ…εενη ;  «Καλή χρονιά, γειά σου !!!

Βρε τι σου κάνει η ανάγκη !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν είναι και λίγοι αυτοί που μου ζητάνε να τους κατονομάσω τα  θαύματα που έκανε , όπως είπε ο δήμαρχος στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου , η δημοτική αρχή  . Αγαπητοί μου ,δεν ξέρω αν είναι επτά ή οκτώ ή δεκαοκτώ ή  εκατόνεικοσιοκτώ , αλλά αφού με ρωτάτε θα ανέφερα τα εξής : 1.Μονιμοποίηση Μητρόπολις , 2.Παραχώρηση προς χρήση του  ΚΕΓΕ σε φορείς , 3.Οι τρείς πιάτσες ΤΑΞΙ , 4.Τα παρκινγκ , 5.Η διαρρύθμιση του Δημαρχείου , 6.Η λύση του κυκλοφοριακού , 7. Η  μπάντα , 8.Το υπό κατασκευή πάρκο στη θέση «ξεριζώματα» !!!

……………………………………………….

 

*Κάποιοι μου ζητάνε επίσης να σχολιάσω αν ο χαιρετισμός του Δημάρχου στην κοπή της πίττας , στο δημαρχείο ήταν ευχές ή απολογισμός . Αγαπητοί μου , πολλά δε μου ζητάτε να σχολιάσω ; Τι να σας πω , αυτός που τον έγραψε μάλλον θα πήγαινε με το παλιό ημερολόγιο !!! Γιατί ; Μα γιατί απ΄ όσο ξέρω στην πρώτη του έτους εύχεσαι για το καλύτερο πάντων και πασών . Εκτός κι΄ αν θεωρείς εκ των προτέρων ότι τα καλύτερα έγιναν και τα υπενθυμίζεις  για εμπέδωση , οπότε μια χαρά ήταν η ομιλία !!!

Σοβαρά και εύθυμα

*Κόσμος και κοσμάκης πέρασε ως επισκέπτης από την πόλη μας και τα καφέ είχαν την τιμητική τους . Τόσο καφέ ποια που πίνουμε εμείς οι Έλληνες δε πίνουν ούτε οι Βραζιλιάνοι που τον παράγουν . Μάλιστα έγινα  μάρτυρας σε μια περίπτωση που μια  ερίτιμος και καθώς πρέπει κυρία των Αθηνών ζήτησε τριπλό καφέ σε μεγάλη φλιτζάνα . Όταν είδα δε ότι ερχόμενος ο καφές σε υπερμεγέθη φλιτζάνα η κυρία έριξε μέσα δέκα μπισκοτάκια κάνοντας  παπάρα , δεν άντεξα και  αναφώνησα  Έ λ ε ω ς !!!

……………………………………………….

 

*Τους συνήθεις  δημοτικούς συμβούλους βλέπω να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις , (χοροεσπερίδες) των Πολιτιστικών Συλλόγων κάτι που με οδήγησε να εκφράσω την απορία σε κορυφαίο Αντιδήμαρχο ο οποίος μου εκμυστηρευτικέ ότι έχουν λάβει πράσινο φως απ΄τον Δήμαρχο ότι η παρουσία  στις χοροεσπερίδες είναι εντελώς προσωπικό θέμα και προαιρετική .

Αντιδήμαρχε , δεν ξέρω γιατί και με ποιο σκεπτικό το είπε ο δήμαρχος , αλλά πολιτικός και να μην παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις φορέων , ή δεν ξέρει από πολιτική συμπεριφορά ή είναι στην μετά- πολιτική εποχή !!!

***Είπαν

( για την ΦΑΤΑ)

«…για όσους  γνωρίζουν  την δράση της ΦΑΤΑ , ξέρουν ότι είναι ιστορία και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία …» .

Θανάσης Μουστάκας

(Επίτιμος πρόεδρος ΦΑΤΑ )

 

( για τον νέο χρόνο)

«…Εύχομαι το νέο έτος να μας κατακλύζει όλους μας μονάχα με χαρές…» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

 

( για την επίσκεψη του Δημάρχου στο Καστράκι τα Θεοφάνεια)

«…Σήμερα ,την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης , είχαμε την χαρά να μας επισκεφθεί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δημ. Βουρλίτσης …».

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Αγαπητέ , εσύ νοίκιασες  γραφείο  στο Δημαρχείο ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην  δημοτικό σύμβουλο): Εθεάθης , λένε οι πληροφορίες , να περνάς  νύχτα  αθορύβως την  πίσω πόρτα του δημαρχείου . Έχει γούστο να  νοίκιασες κι΄ εσύ γραφείο ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου (Δημοτικό Σύμβουλο): Πρόσεξε που και με ποιους συναγελάζεσαι γιατί δεν το’ χει πολύ ο Καλτσούδας να τραβήξει καμιά  διαγραφή ξεγυρισμένη

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητή μου , Εθεάθης να πας κατά μόνας στην Εκκλησία των Φώτων και όχι με την υπόλοιπη ομάδα . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (αρχηγός δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης): Δήμαρχε , εσύ που φωτίστηκες ;

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .