Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
1 Ιανουαρίου 2016, 10:02

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι , καλή χρονιά , ευτυχισμένο το δεκάξι  , ευχήθηκε στον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη ένας Καλαμπακιώτης  , κατερχόμενος τα σκαλιά των προπυλαίων του ναού  του Αγίου Βησσαρίωνα .

_Ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι τα ίδια , αλλά  δεν το βλέπω , απάντησε με νόημα ο Δήμαρχος  κόβοντας την φόρα  στον έρμο τον Καλαμπακιώτη που μονομιάς άλλαξε χρώμα ακούγοντας τον δήμαρχο να αμφισβητεί το αν θα είναι καλό το νέον ενιαυτό !!!

_Δήμαρχε , δεν ξέρω τι λες , αλλά γιατί στα μουγκά φέτο η αλλαγή του χρόνου ; Περίμενα κι΄ εγώ ν΄ ακούσου ν΄ ρίχνς κανένα κουφέτου στουν αέρα , αλλά μπιά…ααα .

_Τι κουφέτα ; γάμο έχουμε ή νέα χρονιά ; Εγώ ξέρω στο γάμο ρίχνουν κουφέτα , επέμενε ο δήμαρχος γελώντας φανερώνονατς ότι μάλλον το διασκέδαζε κάνοντας χιούμορ .

_Βρε δε λέου για τέτοια κουφέτα , απ΄ τ΄  άλλα λέου , επέμενε ο Καλαμπακιώτης .

_Ποιά άλλα ;

_Τ΄  άλλα , σαν αυτά που έριξε ου Περι .

_Ποιος  Περι αγαπητέ  μου  , με δουλεύεις ; Έριξε ο Περι  κουφέτα ;

_Ιγώ άκσα , τώρα τι λες ισί δεν ξέρου , επέμενε ο Καλαμπακιώτης .

_Ίδις καλά ;

_Αν είδα λέει .  Λαμπουκόψι ου τόπους ούλους .

_Και που τα βρήκε τα κουφέτα ο Περι ;  Έχει γούστο  , σιγοψιθύρισε ο δήμαρχος .

_Είπις  τίπουτα δήμαρχι ; Όχι , τι να πω , ωραία – ωραία , όλα ωραία , καλή χρονιά να έχουμε , απάντησε ο δήμαρχος απομακρινόμενος .

_Μπα…ααα , σα να μην τον άρεσε τον δήμαρχο που τον είπα για τα κουφέτα τ’ Περι , σιγομουρμούρισε ο Καλαμπακιώτης  καθώς προχωρούσε την κατωφέρεια του δρόμου που οδηγεί στα «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» .

Στο Δημαρχείο , λίγο αργότερα , ο  Περικλής  ορκίζονταν πως δεν έριξε κουφέτα  στην αλλαγή του χρόνου .

_Έριξες , δε μπορεί να λέν έτσι ; Έλεγε ο Δήμαρχος .

_Βρε δεν έριξα , που να τα βρω να τα ρίξω , απαντούσε ο Περικλής .

_Πέρι ; Αφού λιβέντιμ τα σχόλια θα τ΄ άκουγες που θα τ΄ άκουγες  , δεν έριχνες να λένε δικαίως ;

_Ά..ααα , του χρόνου , ξέρου ιγώ . Θα λαμπουκουπίσι  του Καστράκι !!!

 

 Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Περιπέτειες είχε η συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό του δήμου . Τη μία αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση για το λόγο ότι δεν εστάλησαν προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους , την άλλη παρ΄ όλίγον να είχαμε άλλα παρατράγουδα καθώς κανένας δεν είχε κλειδιά απ΄ το εργατικό κέντρο . Πρόεδρε , μήπως να κάνεις κανένα ευχέλαιο ; Γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση και τον νέο ενιαυτό !!!

……………………………………………….

 

*Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έψαχνε να βρει τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Χρήστο Γ. Σινάνη για ν΄ ανοίξει την πόρτα του Εργατικού Κέντρου και κάποιοι μάλλον τον πείραζαν λέγοντάς του να τηλεφωνήσει στον Βάϊο Ζιάκα . Όταν ο άνθρωπος ρώτησε τι σχέση έχει ο Ζιάκας του ειπώθηκε ότι του  έδωσε τα κλειδιά ο δήμαρχος . Δήμαρχε , ορίστε , σε έβγαλαν και κλειδοκράτορα !!! Και να ήσουν  δικαίως αλλά που να δώσει ο Σινάνης κλειδιά !!

…………………………………………………………..

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολυσυζητήθηκε η δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Δήμου και του πρώην δημάρχου Αντώνη Πινιάρα το βράδυ του εσπερινού στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου .

Εμείς δεν μπορεί να μην το σχολιάσουμε μια και πιστεύουμε ότι στην πολιτική τα πάντα έχουν σχέση ακόμα και η χωροταξία , όχι να εμφανιστείς αλλαμπρατζέτα με τον Πινιάρα ;

Αντώνη , μη μου πεις ότι η εμφάνιση ήταν εκτός πολιτικής γιατί μια εικόνα είναι  όσο χίλιες λέξεις ;

…………………………………………………………………

 

*Ολόκληρα Χίλια πεντακόσια ευρώ ενέγραψε στον νέο προϋπολογισμό για την προβολή του τοπικού τουρισμού η δημοτική αρχή . Καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες και χρειάζεται οικονομία στα έξοδα αλλά αντιδήμαρχε , αν για την βιομηχανία που είναι ο τουρισμός για την τοπική οικονομία , εγγράφεις  χίλια πεντακόσια  γιούρος , επιτρέψτε μου να πω ότι υποδηλώνει απουσία δράσεων . Αν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα  για τον δήμο , δεν αναθέτετε στους επιχειρηματίες του τουρισμού να αναλάβουν εκείνοι  την τουριστική προβολή ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Στην γενέτειρά  του , την Διάβα γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης . Που λέτε οι Διαβίτες γιορτάζουν την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και έτσι ο δήμαρχος μετά την Θεία λειτουργία , έκανε περαντζάδα από τα καφενεία και τις ταβέρνες δεχόμενος ευχές και φυσικά κερνώντας !!! Το μεσημέρι δε της Κυριακής , αμέσως μετά την συνεδρία του δ.σ ,  δεξιώθηκε τα μέλη της Δ.ΟΜ. και τους άμεσους συνεργάτες του , απ΄ότι έμαθα !!! Δήμαρχε , χιλιόχρονος  και του χρόνου στο δημαρχείο !!!

……………………………………………………..

 

*Τα τίναξε για τα καλά τα ψύλλια ο Ανδρέας  Καλτσούδας , όπως που μετέφεραν  , στο χορό του Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο «ΤΣΙΚΑΡΗΣ» . Μάλιστα  ο χορευτικός  οίστρος του Αντιδημάρχου έκανε εντύπωση κάτι που έδωσε την αφορμή να γίνουν διάφορα   σχόλια . Ανδρέα , είναι αλήθεια ότι χόρεψες γιατί ο δήμαρχος σου είπε ότι θα εγκατασταθείς στο «11500» για το λόγο ότι  δεν περίσσεψε  χώρος για γραφείο στο Δημαρχείο ; Εγώ αυτό άκουσα , αυτό σου μεταφέρω  , αλλά με μια απορία παρακαλώ  : Γιατί τώρα και όχι στην αρχή της Αντιδημαρχείας !!

***Χαιρετίσματα  

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (Πρώην Δήμαρχο Βασιλικής) : Είδες πόσο μπροστά προχώρησαν τα πράγματα στην Τ.Α δήμαρχε ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο οικονομικών) : Είδες τι σου κάνει ένα τυπικό λάθος στην πολιτική ; Ο αντίπαλος μπορεί πάνω σ΄ αυτό το λάθος να οικοδομήσει ολόκληρη αντιπολιτευτική στρατηγική .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο  (Αντιδήμαρχο Παιδεία & Αθλητισμού) : Απ΄ ότι κατάλαβα μάλλον θα πρέπει η εγκατάσταση με τα φωτοβολταϊκά  στο κλειστό να παρουσιαστεί ως πρότυπη !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο  έργων ) : Έμαθα πως ήσουν παρόν στην συνεστίαση που οργάνωσε ο δήμαρχος για το ύψωμά του !!

ΠΡΟΣ Λεωνίδα Κεραμίδα (Δημ. Σύμβουλο): Άκουσες , Τον Παπαπούλιο τι είπε ; Είναι  έτοιμος και πανώ να σηκώσει και πέτρες να ρίξει , να χρειαστεί !!!

***Είπαν

( για  την κατάσταση στην Τ.Α )

«…κ. Ζιάκα , λυπάμαι , αλλά έχετε μείνει πολύ πίσω …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την στάση της Τ.Α σήμερα )

«…Φίλτατε Λεωνίδα , μαζί είμαστε να διεκδικήσουμε και να υψώσουμε και πανό άμα χρειαστεί  …» .

Γιάννης  Παπαπούλιος

(Δημοτικός  Σύμβουλος )

 

( για τον Πρϋπολογισμό του Δήμου)

«…Ο  νέος προϋπολογισμός  είναι  άκρως διαχειριστικός  και δεν προδιαγράφει καμία αναπτυξιακή κατεύθυνση και προοπτική στον δήμο…»

Δημήτρης Σακελλαρίου

(Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .