Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

1 Ιανουαρίου, 2016 10:02 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι , καλή χρονιά , ευτυχισμένο το δεκάξι  , ευχήθηκε στον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη ένας Καλαμπακιώτης  , κατερχόμενος τα σκαλιά των προπυλαίων του ναού  του Αγίου Βησσαρίωνα .

_Ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι τα ίδια , αλλά  δεν το βλέπω , απάντησε με νόημα ο Δήμαρχος  κόβοντας την φόρα  στον έρμο τον Καλαμπακιώτη που μονομιάς άλλαξε χρώμα ακούγοντας τον δήμαρχο να αμφισβητεί το αν θα είναι καλό το νέον ενιαυτό !!!

_Δήμαρχε , δεν ξέρω τι λες , αλλά γιατί στα μουγκά φέτο η αλλαγή του χρόνου ; Περίμενα κι΄ εγώ ν΄ ακούσου ν΄ ρίχνς κανένα κουφέτου στουν αέρα , αλλά μπιά…ααα .

_Τι κουφέτα ; γάμο έχουμε ή νέα χρονιά ; Εγώ ξέρω στο γάμο ρίχνουν κουφέτα , επέμενε ο δήμαρχος γελώντας φανερώνονατς ότι μάλλον το διασκέδαζε κάνοντας χιούμορ .

_Βρε δε λέου για τέτοια κουφέτα , απ΄ τ΄  άλλα λέου , επέμενε ο Καλαμπακιώτης .

_Ποιά άλλα ;

_Τ΄  άλλα , σαν αυτά που έριξε ου Περι .

_Ποιος  Περι αγαπητέ  μου  , με δουλεύεις ; Έριξε ο Περι  κουφέτα ;

_Ιγώ άκσα , τώρα τι λες ισί δεν ξέρου , επέμενε ο Καλαμπακιώτης .

_Ίδις καλά ;

_Αν είδα λέει .  Λαμπουκόψι ου τόπους ούλους .

_Και που τα βρήκε τα κουφέτα ο Περι ;  Έχει γούστο  , σιγοψιθύρισε ο δήμαρχος .

_Είπις  τίπουτα δήμαρχι ; Όχι , τι να πω , ωραία – ωραία , όλα ωραία , καλή χρονιά να έχουμε , απάντησε ο δήμαρχος απομακρινόμενος .

_Μπα…ααα , σα να μην τον άρεσε τον δήμαρχο που τον είπα για τα κουφέτα τ’ Περι , σιγομουρμούρισε ο Καλαμπακιώτης  καθώς προχωρούσε την κατωφέρεια του δρόμου που οδηγεί στα «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» .

Στο Δημαρχείο , λίγο αργότερα , ο  Περικλής  ορκίζονταν πως δεν έριξε κουφέτα  στην αλλαγή του χρόνου .

_Έριξες , δε μπορεί να λέν έτσι ; Έλεγε ο Δήμαρχος .

_Βρε δεν έριξα , που να τα βρω να τα ρίξω , απαντούσε ο Περικλής .

_Πέρι ; Αφού λιβέντιμ τα σχόλια θα τ΄ άκουγες που θα τ΄ άκουγες  , δεν έριχνες να λένε δικαίως ;

_Ά..ααα , του χρόνου , ξέρου ιγώ . Θα λαμπουκουπίσι  του Καστράκι !!!

 

 Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Περιπέτειες είχε η συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό του δήμου . Τη μία αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση για το λόγο ότι δεν εστάλησαν προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους , την άλλη παρ΄ όλίγον να είχαμε άλλα παρατράγουδα καθώς κανένας δεν είχε κλειδιά απ΄ το εργατικό κέντρο . Πρόεδρε , μήπως να κάνεις κανένα ευχέλαιο ; Γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση και τον νέο ενιαυτό !!!

……………………………………………….

 

*Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έψαχνε να βρει τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Χρήστο Γ. Σινάνη για ν΄ ανοίξει την πόρτα του Εργατικού Κέντρου και κάποιοι μάλλον τον πείραζαν λέγοντάς του να τηλεφωνήσει στον Βάϊο Ζιάκα . Όταν ο άνθρωπος ρώτησε τι σχέση έχει ο Ζιάκας του ειπώθηκε ότι του  έδωσε τα κλειδιά ο δήμαρχος . Δήμαρχε , ορίστε , σε έβγαλαν και κλειδοκράτορα !!! Και να ήσουν  δικαίως αλλά που να δώσει ο Σινάνης κλειδιά !!

…………………………………………………………..

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολυσυζητήθηκε η δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Δήμου και του πρώην δημάρχου Αντώνη Πινιάρα το βράδυ του εσπερινού στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου .

Εμείς δεν μπορεί να μην το σχολιάσουμε μια και πιστεύουμε ότι στην πολιτική τα πάντα έχουν σχέση ακόμα και η χωροταξία , όχι να εμφανιστείς αλλαμπρατζέτα με τον Πινιάρα ;

Αντώνη , μη μου πεις ότι η εμφάνιση ήταν εκτός πολιτικής γιατί μια εικόνα είναι  όσο χίλιες λέξεις ;

…………………………………………………………………

 

*Ολόκληρα Χίλια πεντακόσια ευρώ ενέγραψε στον νέο προϋπολογισμό για την προβολή του τοπικού τουρισμού η δημοτική αρχή . Καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες και χρειάζεται οικονομία στα έξοδα αλλά αντιδήμαρχε , αν για την βιομηχανία που είναι ο τουρισμός για την τοπική οικονομία , εγγράφεις  χίλια πεντακόσια  γιούρος , επιτρέψτε μου να πω ότι υποδηλώνει απουσία δράσεων . Αν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα  για τον δήμο , δεν αναθέτετε στους επιχειρηματίες του τουρισμού να αναλάβουν εκείνοι  την τουριστική προβολή ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Στην γενέτειρά  του , την Διάβα γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης . Που λέτε οι Διαβίτες γιορτάζουν την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και έτσι ο δήμαρχος μετά την Θεία λειτουργία , έκανε περαντζάδα από τα καφενεία και τις ταβέρνες δεχόμενος ευχές και φυσικά κερνώντας !!! Το μεσημέρι δε της Κυριακής , αμέσως μετά την συνεδρία του δ.σ ,  δεξιώθηκε τα μέλη της Δ.ΟΜ. και τους άμεσους συνεργάτες του , απ΄ότι έμαθα !!! Δήμαρχε , χιλιόχρονος  και του χρόνου στο δημαρχείο !!!

……………………………………………………..

 

*Τα τίναξε για τα καλά τα ψύλλια ο Ανδρέας  Καλτσούδας , όπως που μετέφεραν  , στο χορό του Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο «ΤΣΙΚΑΡΗΣ» . Μάλιστα  ο χορευτικός  οίστρος του Αντιδημάρχου έκανε εντύπωση κάτι που έδωσε την αφορμή να γίνουν διάφορα   σχόλια . Ανδρέα , είναι αλήθεια ότι χόρεψες γιατί ο δήμαρχος σου είπε ότι θα εγκατασταθείς στο «11500» για το λόγο ότι  δεν περίσσεψε  χώρος για γραφείο στο Δημαρχείο ; Εγώ αυτό άκουσα , αυτό σου μεταφέρω  , αλλά με μια απορία παρακαλώ  : Γιατί τώρα και όχι στην αρχή της Αντιδημαρχείας !!

***Χαιρετίσματα  

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (Πρώην Δήμαρχο Βασιλικής) : Είδες πόσο μπροστά προχώρησαν τα πράγματα στην Τ.Α δήμαρχε ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο οικονομικών) : Είδες τι σου κάνει ένα τυπικό λάθος στην πολιτική ; Ο αντίπαλος μπορεί πάνω σ΄ αυτό το λάθος να οικοδομήσει ολόκληρη αντιπολιτευτική στρατηγική .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο  (Αντιδήμαρχο Παιδεία & Αθλητισμού) : Απ΄ ότι κατάλαβα μάλλον θα πρέπει η εγκατάσταση με τα φωτοβολταϊκά  στο κλειστό να παρουσιαστεί ως πρότυπη !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο  έργων ) : Έμαθα πως ήσουν παρόν στην συνεστίαση που οργάνωσε ο δήμαρχος για το ύψωμά του !!

ΠΡΟΣ Λεωνίδα Κεραμίδα (Δημ. Σύμβουλο): Άκουσες , Τον Παπαπούλιο τι είπε ; Είναι  έτοιμος και πανώ να σηκώσει και πέτρες να ρίξει , να χρειαστεί !!!

***Είπαν

( για  την κατάσταση στην Τ.Α )

«…κ. Ζιάκα , λυπάμαι , αλλά έχετε μείνει πολύ πίσω …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για την στάση της Τ.Α σήμερα )

«…Φίλτατε Λεωνίδα , μαζί είμαστε να διεκδικήσουμε και να υψώσουμε και πανό άμα χρειαστεί  …» .

Γιάννης  Παπαπούλιος

(Δημοτικός  Σύμβουλος )

 

( για τον Πρϋπολογισμό του Δήμου)

«…Ο  νέος προϋπολογισμός  είναι  άκρως διαχειριστικός  και δεν προδιαγράφει καμία αναπτυξιακή κατεύθυνση και προοπτική στον δήμο…»

Δημήτρης Σακελλαρίου

(Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης )

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.