Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

25 Δεκεμβρίου, 2015 08:49 Επιμέλεια: /

kalibas new site

***Στη σκιά των βράχων

_Καλήν ημέ…εερα…αα  άρχοντε…εες , α…ααν  , αν  είναι ορισμό..οος  σας , Χριστού τη Θεία…αα  γέννηση   , να…ααα  πω , να πω στ΄ αρχοντικό…οο σας !!! , ακούστηκαν να άδουν  οι παιδικές φωνούλες  στο διπλανό σπίτι προαναγγέλλοντας κατά κάποιον τρόπο την έλευση της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων αλλά η πόρτα παρέμεινε ερμητικά κλειστή .

Τα παιδιά είπαν τα κάλαντα μέχρι εκεί που είχαν μάθει και μετά σιωπή . Περίμεναν για λίγο αλλά η πόρτα δεν άνοιγε . Τα παιδιά , θες από πείσμα , θες από περιέργεια που δεν τους ανοίγουν , επέμεναν χτυπώντας το κουδούνι  αλλά επί ματαίω  . Κάτι ψιθύρισαν μεταξύ τους και έκαναν να φύγουν με έκδηλη απογοήτευση που κανείς δεν τους άνοιξε .

Πριν κατέλθουν την σκάλα μια γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι  που μάλλον πήρε μάτι την σκηνή , τους φώναξε :  _Παιδιά , παιδιά  , ελάτε να τραγουδήσετε σε μένα , εκεί δεν μένει  κανένας .

_Πως δεν μένει εμείς πέρσι τραγουδήσαμε , απάντησε ένα παιδάκι από την παρέα των καλάντων .

_Πέρσι ναι , αλλά η γιαγιάκα έφυγε , απάντησε η γειτόνισσα .

_Που πήγε ; Στα παιδιά  της  ; Ρώτησε το παιδί .

_Όχι πήγε στον ουρανό , την πήρε ο Θεούλης παιδιά . Γι΄  αυτό σας λέω , ελάτε σε μένα να τα πείτε , επέμενε η γειτόνισσα .

Άλλο που δεν ήθελαν ν΄ ακούσουν τα παιδιά , συνωστίστηκαν και τρέχοντας έφτασαν στο κατώφλι της γειτόνισσας του ερημικού σπιτιού αρχίζοντας πάλι να άδουν τα κάλαντα : _Καλήν ημέ…εεερα ά…αρχοντες  … , με τα τριγωνάκια να έχουν πάρει φωτιά μάλλον για να απαντήσουν  στην θερμή υποδοχή που τους έκανε η γειτόνισσα .

_Φτάνει παιδιά , μπράβο  σας χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι , είπε η γειτόνισσα και άνοιξε την χούφτα του ενός χεριού της  όπου κρατούσε τα κέρματα και το άλλο το έχωσε σε μια βαθιά  τσέπη που είχε η ποδιά που φορούσε . Τα απιδιά άπλωσαν τα χεράκια τους αλλά μάλλον δεν   έδειξαν  να ικανοποιούνται  κάτι που κατάλαβε η κυρά Πανάγιω .

_Περιμένετε παιδιά , να πάρτε και από μια καραμέλα  και θα σας φέρω και μελομακάρονο , πρόσθεσε .

_Χαρτί , δεν έχει ; τόλμησε να ξεστομίσει ένα παιδί εννοώντας χαρτονόμισμα  .

_Παιδάκια , έχουμε κρίσι , τα καταλάβατε ;

_Αν το καταλάβαμε λέει…ιιι , απάντησε ένα παιδάκι με νόημα καθώς ξετύλιγε  την καραμέλα ξερολούκουμο  .

_Του χρόνου που θα ξανάρθετε να μου τα πείτε θα έχει βοηθήσει ο Χριστούλης και δεν θα έχουμε κρίση . Ε, σας δίνω το λόγο μου ότι θα σας δώσω χαρτί ….

Χριστούγεννα της κρίσης στην Καλαμπάκα !!!

             Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Στην  γιορτινή  ατμόσφαιρα των ημερών , χόρεψαν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ !! Όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας παρόν , μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικοί και φυσικά η πολιτική εκπροσώπηση του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και εκπαιδευτικό Κώστα Ράντο που μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου και τα χρόνια πολλά.

Κώστα , καλά αυτά αλλά  σφούρλα , δεν είδα , γιατί ;

……………………………………………………..

 

*Η φάτνη στα «πλατάνια» , στη Διάβα , είναι μια απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι για να γίνει μια φάτνη θέλει πολλά λεφτά . Λοιπόν , με απλές πετρούλες σε διάφορα σχήματα , με ξύλα και άχυρα , αλλά με μεράκι και έμπνευση ζωγραφισμένα , μέσα σε μια κουφάλα πλατάνου , η φάτνη έτοιμη και χωρίς υποχρέωση στη δημοτική αρχή .

Περικλή , είδες μυαλό οι Διαβίτες αν και έχουν άκρες στην δημοτική αρχή να έχουν την καλύτερη φάτνη !

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τέλος καλό , όλα καλά  και στην τοπική Νέα Δημοκρατία με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού . Τώρα , μελετώντας το αποτέλεσμα και κάνοντας αναγωγές στα πολιτικά πρόσωπα που τοποθετήθηκαν εγκαίρως και ευκρινώς όσον αφορά την προτίμησή  τους στα πρόσωπα των υποψηφίων , θα έλεγα ότι τα κουκιά μάλλον δεν βγαίνουν . Ανδρέα Καλτσούδα , Δημήτρη Βουρλίτη , τι έγινε ; Ποιοι και γιατί λοξοδρόμησαν στην πορεία  ;

……………………………………………………………

 

*Στο Περτούλι  του δήμου Πύλης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας με θέμα «Διαχείριση Δασών και ο ρόλος της Τ.Α»  !!! Σημαντικό και ενδιαφέρον το θέμα  από όλες τις απόψεις (οικονομικά , περιβαλλοντικά , κοινωνικά) και με έντονο τοπικό ενδιαφέρον καθώς η περιοχή μας είναι ορεινή και  δασοσκέπαστη . Απ΄ότι έμαθα παρόν ήταν ο πρώην δήμαρχος Δημ. Σακελλαρίου με διπλή ιδιότητα , αυτή του δημ. συμβούλου και του μέλους του Δ.Σ της ΠΕΔ .

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολύς  λόγος για τα κλειδιά του δήμου στην προτελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο Βάϊος Ζιάκας , σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος , βλέποντας και διαβάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα , τρόμαξε αναφωνώντας «να παραδώσουμε τα κλειδιά» , οι Αντιδήμαρχοι Παπαγεωργίου και Ράντος , αντέτειναν ότι ούτε κλειδιά παραδίδουν , ούτε χρέη στο τέλος της πενταετίας . Κώστα,  «βάστα  τα κλειδιά καλά , βάστα τα γερά» , για να θυμηθούμε  το  γνωστό  άσμα  επί επάρατης επταετίας !!!

…………………………………………………………

*Όπου και να βγεις στα πέριξ μπάμ και μπούμ πέφτουν οι κουμπουριές απ΄τους κυνηγούς που ασκούν το  «άθλημα» της θεάς Άρτεμης . Τόσα μπάμ και μπούμ ούτε σε πόλεμο πιστεύω να ακούγονται . Αλλά έτσι είμαστε οι Έλληνες , πάντα πληθωρικοί σε όλες μας τις εκφάνσεις . Πάντως , όπως έμαθα , γνωστός κυνηγός πεδικλώθηκε από αγριογούρουνο και αστόχησε . Αγαπητέ , αν νομίζεις ότι τα ζωάκια δεν καταλαβαίνουν , κάνεις λάθος !!!

 

***Είπαν

( για  το έργο δημιουργίας πάρκου)

«…Το έργο αυτό θα ένια ένα από τα θαύματα της δημοτικής αρχής …».

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για το πρωτόκολλο)

«…Εγώ προσωπικά είμαι  ένα  διαχρονικό θύμα του πρωτοκόλλου …».

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

( για την αποχώρηση από την συνεδρία του Δ.Σ)

«…Δήμαρχε  μια κουβέντα είπα για ενημέρωση και είπατε εκατό . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί .» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην δήμαρχος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο): Αγαπητέ , επειδή η πολιτική έχει πολλά γυρίσματα , μην ξανοίγεσαι στις δεσμεύσεις μην σπάσει κανένας διάολος το ποδάρι και …

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δ.Σ) : Πρόεδρε , παρουσίαση της μελέτης χωρίς οπτικοακουστική προβολή , δε λέει . Άλλωστε  ναι φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις .

ΠΡΟΣ Λεωνίδα Κεραμίδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Τελικά ψήφισες ναι στην αδελφοποίηση με την Ρώσικη πόλη Σεργκέϊ Ποσάν ;

ΠΡΟΣ Ευαγγελία Μπαντέκα (Αντιδήμαρχο Πολιτισμού): Αφού υπάρχουν αμφισβητήσεις για το πρωτόκολλο μήπως να ρωτήσετε την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής διοίκησης  να τελειώνει το θέμα ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Δήμου (Δημοτικό Σύμβουλο): Καλά , τόσα χρόνια στα κοινά και δεν είχες σκεφθεί τον χώρο για  να γίνει το πάρκο ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.