Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

4 Δεκεμβρίου, 2015 08:15 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Υπουργέ , καλώς  μας ήρθες  από τα βόρεια  της Ευρώπης , πέρασες καλά ; έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις  ενός Καλαμπακιώτη που περισσότερο από συνήθεια και λιγότερο από ανάγκη ανήλθε στα ανώγεια  του δημοτικού μεγάρου , όπου πια κατοικοεδρεύον  τα  πολιτικά πρόσωπα της δημοτικής αρχής , για να βρει κανένα να μαλακώσει την γλώσσα του  .

_Κάτσε , κάτσε , κάτσε , γιατί με πήρες αλλά κάπα , ούτε υπουργός είμαι , ούτε ταξίδι αναψυχής πήγα , ούτε τίποτα απ΄ αυτά που βάζεις στο νοσηρό  σου  μυαλουδάκη .Είμαι ένας  φτωχός και  ταπεινός   δημοτικός σύμβουλος που είπα , που να μην έσωνα  να το έλεγα , να βοηθήσω τον τόπο μου . Αυτά είναι όλο ,  τ΄ άλλα που λες είναι εκ του πονηρού , απάντησε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος .

_Βρε αδερφέ , τι δεν είσαι Υπουργός μου λες . Είσαι και μια χαρίτσα ,  για τα τοπικά τουριστικά μας πράγματα είσαι και παραείσαι . Όσο για το ταξίδι στας Ευρώπας , έ, το τερπνόν μετά του    ωφελίμου , άστα αυτά τώρα , πως πάει ; συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης  αλλάζοντας την κουβέντα .

_Τι πως πάει  ; Δεν το κατάλαβα .

_Γενικώς και ειδικώς .

_Δηλαδή ;

_Ά…αααα , μου φαίνεται είσαι με τον αέρα της Ευρώπης ακόμα . Προσγειώσου Κωστάκη…ηηη !!!

_Δηλαδή πώς και που να προσγειωθώ .

_Στην πραγματικότητα την τοπική  , που αλλού να προσγειωθείς , στην Τουρκία ; Είδες τι έπαθε ο  Ρώσος πιλότος που προσγειώθηκε εκεί.

_Μια χαρίτσα είναι , όλα καλά και όλα ωραία , απάντησε ο Αντιδήμαρχος . Το κόμμα πάει για ανασυγκρότηση – αναγέννηση , εμείς ως τοπική αρχή καλύτερα δεν γίνεται να είμαστε , Χριστούγεννα πλησιάζουν …, έ, δεν είμαστε καλά ;

_Πως δεν είμαστε καλά , τόσο καλά όσο καλά είναι ο Αλέξης και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι Καλομοιριώτες , Αμπελοχωρίτες και Ματονερίτες που αποκλείστηκαν τα χωριά τους από την κατολίσθηση .

_Είμαστε καλά…αααααα !!!

_Δηλαδή να το βάλουμε στραβά ;

_Τι στραβά ; Στραβά μόνο ; Κοιμήσου ξεβράκωτος .

_Ούϊ ;

_ Βρε άκου που σού λέω !!!

_Μπράβο Αντιδήμαρχε , τώρα με έφτιαξες  . Ξεβράκωτος ε ;

_Ναι σου λέω…ωωωω !!!

_Ευχαριστώ πάω για ξεβράκωμα .

_φύγε , άργησες κι΄ όλας .

                                                                                                                                                  Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όταν εγώ λέω , ή μάλλον γράφω ακριβέστερα , ότι ο Περικλής Γιάννης , ο πρόεδρος του Καστρακίου , βρίσκεται παρασάγγας μπροστά στην πολιτική λειτουργία , να με πιστεύετε και ξέρω τι λέω και τι γράφω .

Έ, ο άνθρωπος το απέδειξε με την παρουσία του στην εκδήλωση του Συλλόγου Αλβανών μεταναστών . Και μη μου πείτε ότι πήγε γιατί ο χορός πραγματοποιούνταν σε μαγαζί της διοικητικής περιφερείας Καστρακίου ;

………………………………………………………

*Τους κούμπωσε ( μη με ρωτήσετε ποιους γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται )  πάλι ο Μιχαλάκης !!! Με το που έλαβε το κρίσιμο τηλεφώνημα που τον πληροφορούσε για την κατολίσθηση , έκανε αγώνα δρόμου για να στείλει τα μηχανήματα που έφτασαν , όπως με πληροφόρησαν και άμεσα και πρώτα .

Τα υπόλοιπα επί του Ράδιου «ΣΤΑΓΩΝ» από το μικρόφωνο του οποίου έλαβε , και δικαίως , τα μπράβο και τα ευχαριστώ των προέδρων .

Βουρλίτση , τα βλέπεις ;

***Ψίθυροι

*Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο  που ρωτάω αλλά επειδή με ρωτάνε πολλοί , κάνω κι΄ εγώ τον μεταφορέα μεταφέροντας το ερώτημα αν η παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος του κ. Μπουφίδη σημαίνει ταυτόχρονα και παραίτηση από την αρχηγία του συνδυασμού ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ !!!

Επειδή ρωτάμε χωρίς να λαμβάνουμε απάντηση υποβάλουμε  ευσεβάστως το ερώτημα που μας θέτουν πολλοί πολίτες , πιστεύω από ενδιαφέρον και  μόνο από ενδιαφέρον !!!

………………………………………………………..

*Λοιπόν, για  το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ  , λέγονται διάφορα θα πρέπει να ξέρουμε ότι η παραίτηση του κ. Μπουφίδη από δημοτικός σύμβουλος δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην  και παραίτηση από επικεφαλής της . Είναι δύο  εντελώς  διαφορετικά πράγματα .

Αν μεν ο κ. Μπουφίδης συνεχίσει να ηγείται της παράταξης ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ , τότε θα πρέπει να ορισθεί εκπρόσωπος της παράταξης στο δημοτικό Συμβούλιο από τους  δύο δημοτικούς συμβούλους  Σπυρίδων Μέμτσα και Βάϊο Ζιάκα . Αν ο κ. Μπουφίδης παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής , τότε θα πρέπει το ψηφοδέλτιο να αναδείξει τον νέο αρχηγό  . Και αν μεν αυτός είναι ένας εκ των δύο  δημοτικών συμβούλων  κανένα πρόβλημα . Αν όχι τότε έχουμε την περίπτωση της Ν.Δ αν εκλεγεί πρόεδρος ο Τζιτζικώστας ο οποίος  δεν είναι βουλευτής .

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολύ μουρμούρα πείρε το αυτί μου στην Διάβα !!!

Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς , αλλά εγώ , επειδή  ούτε   κουφός  είμαι , ούτε υποκρίνομαι ότι είμαι , αυτό διαπίστωσα και οφείλω να το μεταφέρω μια και η Διάβα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του δημάρχου , του Αντιδημάρχου Τουρισμού , του Γενικού Γραμματέα και όχι μόνο .

Πρόεδρε , Θανάση , τι λέει η αφεντιά  σου ;

………………………………………………….

*Παράπονα άκουσα από πολλούς διατελέσαντες προέδρους και δημάρχους για μείωση  στο μέρισμα (σύνταξη) που λαμβάνουν .

Αγαπητοί μου , μεταφέρω τα παράπονά  σας αλλά στα οικονομικά χάλια που βρίσκεται η χώρα θα πρέπει να ανησυχείτε όχι για την μείωση του εν λόγω μερίσματος , αλλά και για την ίδια την σύνταξη . Γιατί όταν λέμε όχι στις μειώσεις λέμε ναι στη  συνέχιση του ανορθολογισμού . Ποιού ανορθολογισμού ; Ότι στην Ελλάδα της πτωχείας υπάρχουν συντάξεις των 2.500 ευρω παρακαλώ . Αν αυτό είναι σωστό και δίκιο ορθώς  οι διαμαρτυρίες  σας !!!

 

***Είπαν

( για  τον Περιφερειάρχη)

«…Για μας τους Καλαμπακιώτες  κύριε  Περιφερειάρχα  είστε πρωθυπουργός…».

Σινάνης Χρήστος

(Δήμαρχος)

( για  την αυτοδιοίκηση )

«…Επιζητούμε την ειλικρινή συνεργασία κι εδώ είναι η ιστορική, ανατρεπτική στιγμή να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να επαναφέρουμε στη φυσιολογική σειρά την τοπική αυτοδιοίκηση..»

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης)

 

( για το νομοσχέδιο βοσκήσιμες γαίες )

«…Με το νομοσχέδιο μειώνεται το κόστος παραγωγής και βελτιώνεται η ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων …» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (επικεφαλής Ομάδας Αγώνα Διαβιτών): Αγαπητέ , τι έγινε εκείνη η εξουσιοδότηση  του  δημάρχου ; Βρέθηκε λύση ή…..

ΠΡΟΣ Νικόλα Μπαρμπάτη (πρώην πρόεδρο Διάβας ): Είπαμε χαμηλοί τόνοι αλλά όχι και σιωπή ; Εκτός κι΄ αν η Διάβα έλυσε όλα τα προβλήματα !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Λαδά (πρώην Λυκειάρχη Γ.Ε.Λ): Άκουσες  ; Η αίθουσα  πολλαπλών  χρήσεων προχωρά προς ολοκλήρωση  και γρήγορα θα έχουμε κορδέλες .

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (πρώην πρόεδρο Βλαχάβας ): Πρόεδρε , τι έγινε , βρέθηκαν εκείνες οι πέτρες ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου ): Γιώργο , θα έχουμε εξελίξεις  στην δημοτική παράταξη που ήσουν υποψήφιος ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.