Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Νοεμβρίου 2015, 08:14

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε  , τσιτ φάτς ;

_Γκίνι ,γκίνι , μούλτου γκίνι , αλλά πολύ θα σε παρακαλέσω να το κόψεις αυτό .

_Ποιο ;

_Αυτό το Δήμαρχε , Αντιδήμαρχος είμαι , όχι δήμαρχος , απαντά ο Δημήτρης Βουρλίτσης σε γνωστό Ασπροποταμίτη που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο λίαν πρωί Δευτέρας .

_Ά…ααα , δε θα μπορέσω , τί  δήμαρχος , τί αντιδήμαρχος , δηλαδή τον αντιστράτηγο πως τον λέμε , Αντιστράτηγε ;  Στρατηγό δεν τον λέμε ;

_Έ…εεεε  , δε λέω  αλλά να το αποφεύγεις  . ακούνε οι άλλοι και ….

_Και….ιιιι  τι ; Σουφρώνουν τα μούτρα ; Έ , ας τα σουφρώνουν , τι να κάνουμε , εμείς οι Ασπροποταμίτες στη βλαχέστι , σε είχαμε δήμαρχο . Ήσαν και θα είσαι δήμαρχος κι΄ ας  σουφρώνουν τσ μύτις οι άλλι . Δε με λες , σκαπέτσις , πάει  ;

_Από που να σκαπιτίσου ;

_Απ΄τουν Τζίτζι . Είδα κάτι φουτουγραφίις που φλούσις τουν Μειμάρ εφέντι .

_Ιγώ ;

_Αμ ποιος ιγώ που δεν είμαν ικί  ;

_Ψέματα , μην πιστεύς ότι βλέπς .

_Πως να μην πιστέψου , ιδώ υπάρχουν  παπία .

_Παπία  ; Τι είνι αυτό ;

_Παπία , ντοκουμέντα , πως το λέν.

_Βρε μην πιστεύς σου λέω…ωωω .

_Πως να μην πιστέψω ιδώ είδα μη τα μάτιαμ ότι άρπαξις τουν Μεϊμάρ εφέντι  κι τουν ρούφσις ,  κι ισυ μη λες να μην του πιστέψου ;

_Βρε σου λέω δεν είμαι ιγώ , άλλους ήταν κι ικίνα τα παλιόπαιδα έκοψαν του κιφάλι του θκόμ  κι τ’ οβαλαν σ’  άλλον .

_Ούϊ μανούλαμ . Αρά σι ποιόν τα πλας αυτά ; Ισί ήσαν , σκαπέτσις  , μας πήγις ιμας καλά – καλά στουν Τζίτζι κι σι την έκανις με αλαφρά …

_Για κοίτα καλά την φωτογραφία ιδώ . Μη γνωρίζι ; Είνι αυτήν η πλάτη η θκίμ ;

_Πάντως θκιμ δεν είνι σίγουρα .

_Ούτι η θκιμ πάντως είναι .

_Έ , τότενες τίνος είνι ;

_Αλνού , ξέρου γω ;

_Ποιανού ;

_Που να ξέρω ποιανού πλάτι πήραν και κόλτσαν του κιφάλι του θκομ .

_ Ήμαρτον Παναϊαμ , αρά γίνουντι αυτά ;

_Βρε σου λέου μην πιστεύς ότι βλέπς . Είδις ισί τουν Σακελλαρίου να έβαλι φουστανέλα ;

_Όχι .

_Κι΄ όμους κοίτα μια φουστανέλα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος δείχνοντας την γνωστή φωτογραφία του Σακελλαρίου με φουστανέλα  .

         Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Όλα περίμενα να τ΄ ακούσω αλλά ότι ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης θα έπαιρνε μέρος  σε καραόκε , ομολογώ ότι δεν το περίμενα αλλά έγινε και μας εξέπληξε ευχάριστα , ομολογώ .

Ήταν σε γνωστή ταβέρνα του Καστρακίου με υψηλές παρουσίες που σχετίζονταν με τον όμιλο «ΥΓΕΙΑ» όταν  ο δήμαρχος βρέθηκε με μικρόφωνο στο χέρι να τραγουδά το γνωστό λαϊκό άσμα «Δεν καταλαβαίνω  τίποτα…αααα» .  Δήμαρχε , με τις ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ !!!

……………………………………………

 

*Να σας αποκαλύψω ότι στην παρέα  του δημάρχου  , στην γνωστή ταβέρνα του Καστρακίου όπου είχαμε το καραόκε  , ήταν και ο Γενικός,  Γιώργος Γιαννάκος ο οποίος , όπως λένε οι πληροφορίες  μου , έμεινε ενεής και περιδεής ακούγοντας τον δήμαρχο να άδει  το ρεφρέν «να πέσει ο Αλέξης και ο Τσίπρας» !!!

Αγαπητέ μου , για να πέσει ο Αλέξης , θέλει δουλειά πολύ , πιστέψτεμε !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα στοιχήματα που βάζουν συναμετάξυ τους οι Νεοδημοκράτες για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας . Πάντως ο Περικλής δίνει 53% στον Μεϊμάρ , 25% στον Τζίτζι , 17% στον Μητσοτάκη και 5% στον Άδωνη . Πρόεδρε , επιμένεις ακόμα ;

………………………………………………..

 

*Πολύ κουβέντα για λαχανικά και ζαρζαβατικά στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής με αφορμή την απευθείας ανάθεση που ήταν ως θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη .

Δεν υπήρξε , λέει η δημοτική αρχή, ενδιαφέρον από κανένα και έτσι αναγκάζονται να πάνε σε απ΄ ευθείας ανάθεση του έργου . Δήμαρχε , το ψάξατε καλά ; Είναι δυνατόν να μην υπάρξει ενδιαφέρον από κανένα μανάβη της περιοχής ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ερώτηση στον δήμαρχο για τα ταξίδι του δημάρχου στο Βερολίνο υπέβαλε η δημοτική σύμβουλος  Περιστέρα Χαρτοπούλου ζητώντας να μάθει αν ήταν και ο Φούχτελ τον οποίο ο δήμαρχος , έδειξε να μην γνωρίζει , απαντώντας ότι ήταν και ο Μπουτάρης .

Δήμαρχε , προσκλήσεις μπορεί να έχεις πολλές αλλά το αν και που θα πας πρέπει να το ψάχνεις καλά γιατί ορίστε τα αποτελέσματα . Η  Πέρρυ ζητάει εξηγήσεις για τον Φούχτελ . Αν δεν πήγαινες θα ρωτούσε ; Όχι βέβαια !!!

…………………………………………………

 

*Και να που από στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ θα έχουμε την πρώτη αλλαγή στην διάρθρωσή του καθώς την θέση του παραιτηθέντα Γιάννη Μπουφίδη παίρνει , ως πρώτος επιλαχόν του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ» , ο πρώην δήμαρχος Βασιλικής Βάϊος Ζιάκας για τον οποίο , οφείλουμε να πούμε , ότι ανοίγεται μια πόρτα . Το αν και πως θα τη διαβεί είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο που αν και στο βαθμό που θα το κερδίσει θα καθοριστούν και οι επόμενες τοπικές πολιτικές εξελίξεις !!! Εμείς πάντως θα τον παρατηρούμε ανελλιπώς !!!

***Είπαν

( για το ταξίδι του Δημάρχου Στο Βερολίνο)

«…μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ζητούσατε στον Φούχτελ ..;)

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτικός  Σύμβουλος)

 

( για το ταξίδι του στο Βερολίνο)

«…Δεν ξέρω για τον Φούχτελ αλλά στην συνάντηση των δημάρχων στο Βερολίνο ήταν και ο Μπουτάρης …».

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος )

( για τους Μαλακασιώτες

«…Πιστεύω πως οι Μαλακασιώτες τρέφουν αυταπάτες αν νομίζουν ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ενέργεια …» .

Λεωνίδας Κεραμίδας

(Δημοτικός Σύμβουλος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα  Δήμου): Φιλοξένησες τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού στην Θεσσαλονίκη , έμαθα . Περάσατε καλά;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (πρόεδρο ομάδας πρωτοβουλίας Χασιωτών): Μετά την δήλωση της Βουλευτή Παναγιώτας  Δριτσέλη  περίμενα  να συνόδευες τον δήμαρχο στην Αθήνα έχοντας την μελέτη  για το αναρριχητικό υπό μάλης !!

ΠΡΟΣ Βάϊα Κολώνα (πρόεδρο Βασιλικής ) : Προεδρίνα , με τρείς Δημοτικούς Συμβούλους και μάλιστα ένας επικεφαλής  δημοτικής  παράταξης  της ελάσσων αντιπολίτευσης , μάλλον ζωγραφίζετε για το επόμενο της δημοτικής περιόδου .

ΠΡΟΣ Περιστέρα Χαρτοπούλου (Δημ. Σύμβουλο): Νομίζω καί  κατάλαβες  και πείστηκες για το περιεχόμενο του  ταξιδιού  του Δημάρχου  μας στο Βερολίνο !!!

ΠΡΟΣ Ευριπίδη  Δαφούλα (πρώην Δημ. Σύμβουλο Μαλακασίου): Μήπως αγαπητέ μου πρέπει να οργανώσεις μια επίσκεψη των δημοτικών συμβούλων στο Μαλακάσι ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .