Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Νοεμβρίου 2015, 08:09

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , καλωσόρισες . Πως πήγε το ταξίδι στην Γερμανία ; Τι λέει η φροιλάιν Μέρκελ ; Έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις από τον Ανδρέα Καλτσούδα και τον Δημήτρη Βουρλίτση με το που αντίκρισαν τον δήμαρχο άμα τη αφίξη του από το ταξίδι στο Βερολίνο .

_Σιγά παιδιά , σιγά,  με ζαλίσατε , ένα – ένα , απάντησε ο δήμαρχος ξαπλώνοντας στην πολυθρόνα  .

_Πριν σας πω εγώ πέστε μου τα νέα από δω , όλα καλά ή έχουμε λανάρια ;

_Τι είναι αυτό ; Ρώτησε ο Ανδρέας Καλτσούδας .

_Ποιό ;

_Τα λανάρια .

_Καλτσούδα , να ήσαν απ΄ την πρωτεύουσα θα έλεγα , αλλά Χασιώτς κι να μην ξέρς τι είναι τα λανάρια , ήμαρτον !!

_Καλά σι λέει ου Δήμαρχους Ανδρέα . Άμα δεν ξέρς τι είνι τα λανάρια παραιτίς τώρα .

_Έ….εεεε , Βουρλίτση τι είναι τα λανάρια μπορεί να μην ξέρου , αλλά τα πουλιτικάντικα τα θκάσας , τα καταλαβαίνου . Λείπαμε κι΄ μεις δήμαρχι .

_Λείπατι ;

_Ναι λείπαμε .

_Καλά ιγώ σας άφησα στο ποδάριμ  κι σεις την κάνατε ; Α π α ρ ά δ ε τ ο ι !!!!

_Όχι βρε δήμαρχε , δεν μας κατάλαβες , μια βόλτα πήγαμε για θέματα  ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης , αναφώνησαν με μια φωνή Καλτσούδας και Βουρλίτσης .

_Τι…ιιι;

_Ναι δήμαρχε , τι νόμισες ότι καθόμαστε ή ότι πήγαμε εκδρομή ;

_Και που πήγατε ;

_Στην Αετομηλίτσα !!!

_Στην Αετομηλίτσα ; Που είνι αυτό ;

_Καλά , να ήσαν απ΄την Πρωτεύουσα δήμαρχε , θα έλεγα , αλλά Καλαμπακιώτης και να μην ξέρς την Αετομηλίτσα , Α π α ρ ά δ ε κ τ ο !!!

_Καλτσούδα , αυτά που σου λέω το πρωί μη μου τα λες το βράδυ ;

_Πέστε ότι πήγατε γα να ξιχλάντι κι΄ αφήστε την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη , απάντησε ο δήμαρχος .

_Βρε δήμαρχε θα με τρελάνεις . Πήγες στη Γερμανία και έμαθες πέντε Γερμανικά και μας τις ρίχνεις ;

_Ποια Γερμανικά   βρέ…εεεεε !!! Ελληνικά , ελληνικότατα είναι , μάθτε  την ντοπιολαλιά επιτέλους , απάντησε ο δήμαρχος .

_Δήμαρχε , άστο , έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας . Άλλου είσαι εσύ αλλού εμείς , παμίτι να ποιούμι κανά ουισκάκι μπας κι συνέλθουμι , είπε ο Καλτσούδας  ανοίγονατς την πόρτα .

 

   Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ότι έκαναν οι Υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων με την βιομηχανία ξύλου , δηλαδή κουβέντες και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ , τα ίδια , ας ελπίσουμε , δεν θα επαναλάβει  και ο νυν  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης που την περασμένη παρασκευή επισκέφθηκε τη βιομηχανία ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας  και εξεπλάγη , όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ  , με τις ξυλοκατασκευές.

Το ελπίζουμε !!!

…………………………………..

 

*Άρτι αφιχθείς ο Δήμαρχος από το Βερολίνο κατευθείαν στο εργοστάσιο Ξύλου να υποδεχθεί τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη  και την συνοδεία του που αποτελούσαν η Βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη και άλλα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Δήμαρχε δεν ξέρω αν το αεροπλάνο είχε καλή προσγείωση αλλά η προσγείωση από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στο  τοπικό γίγνεσθαι μάλλον θα πρέπει να ήταν απότομο !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Θετική κατάληξη , ας το ελπίσουμε , φαίνεται  πως  έχουμε  με  την «Λαδάδιο» , συγνώμη , με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Λυκείου ήθελα να πω , αφού μετά την έκπτωση του αναδόχου τις εναπομείνασες εργασίες θα εκτελέσει ο νέος ανάδοχος ελπίζοντας πως σύντομα θα έχουμε την χαρά να εγκαινιασθεί η αίθουσα και να δοθεί προς χρήση στο σχολείο . Όσο για την ονομασία  είδωμεν !!!

…………………………………………………..

 

*Λοιπόν , δεν ξέρω τι συμβαίνει στο κεντρικό πολιτικό γίγνεσθαι αλλά στο τοπικό εκείνο που βρίσκεται στις δόξες τους είναι τα λακαριά . Τα καζαναριά  δηλαδή όπου γίνεται η απόσταξη του τσίπουρου που ρέει λύρα , που λένε στις νταμιτζάνες .

Στο καζάνι της Βασιλικής λ.χ , τις προάλλες έγινε μεγάλο γλέντι και με καραόκε      παρακαλώ .  Όχι παίζουμε . Η κρίση την δουλειά  της και εμείς τη  δική   μας !!!

Καλές σούρες παιδιά !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δε θέλω να το αδικήσω το παιδί , τον Κυριάκο Μητσοτάκη εννοώ , αλλά δεν ξέρω αν ήξερε κατά που έπεφταν τα Τρίκαλα . Να όμως που συν Αθηνά και χείρα κίνει !!! Δηλαδή χάρην των εσωκομματικών διαδικασιών εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία , ήρθε και στα Τρίκαλα  ο  άνθρωπος .

Τώρα αν γνωρίζει ότι εδώ παίζει μπάλα ο Τζιτζικώστας , ότι και να σας πω θα σας       γελάσω . Αλλά επειδή ο νέος είναι έξυπνος ήρθε για να σπείρει ώστε κάποτε να θερίσει !!!

……………………………………………………..

 

*Ότι το άγχος είναι  ένα από τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών ,  που εξελίσσεται σε μάστιγα  , είναι απολύτως βέβαιο  . Κατά πόσο  όμως οι Έλληνες αγχώνονται  ας μου επιτραπεί να έχω κάποιες αμφιβολίες  μια και το Ελληνικό ταπεραμέντο είναι από την φύση του  αντιαγχωτικό   και αισιόδοξο όπως πιστοποιούν και σχετικές αναλύσεις που έχουν  γίνει !!! Άγχος και να μην έχουμε αφήσει  όλο το Καλοκαίρι πανηγύρι για πανηγύρι , χορό για χορό , εκδήλωση για εκδήλωση , ταβέρνα για ταβέρνα , τσιπουράδικο για τσιπουράδικο , δεν ξέρω τι σόι άγχος είναι αυτό . Εκτός κι΄ αν ισχύει και εδώ το συναμφότερον του Ζουράρη !!!

***Είπαν

( για την επίσκεψη Υπουργού στο εργοστάσιο ξυλείας Δασαρχείου Καλαμπάκας )

«Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή για τα προβλήματα της Βιομηχανίας και με το ενδιαφέρον που έδειξε πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί…».

Χρήστος Πίσσιας

(Δασάρχης Καλαμπάκας )

 

( για το εργοστάσιο ξυλείας Δασαρχείου Καλαμπάκας )

«…Δυστυχώς και το εργοστάσιο ξυλείας δεν έμεινε ανέγγιχτο από τις ακολουθούμενες πολιτικές του ασκήθηκαν στο παρελθόν  από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις …» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής )

( για την συμμετοχή του στο Δ.Σ ως δημοτικός Σύμβουλος)

«…Θα είμαι δημοτικός σύμβουλος όχι της αντιπολίτευσης  αλλά της παραγωγικής λειτουργίας …».

Βάϊος Ζιάκας

(πρώην δήμαρχος Βασιλικής)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δ.Σ): Πρόεδρε , πότε η ορκωμοσία του Βάϊου Ζιάκα ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (πρώην δήμαρχο Βασιλικής , Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμπάκας): Καλή αρχή και ευελπιστούμε να ακουστεί κάποια πολιτική φωνή στο όργανο.

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , να μην ξεχάσεις να συγχαρείς τον συνυποψήφιό  σου Βάϊο Ζιάκα  επί τη ορκωμοσία  του ως δημοτικού συμβούλου .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού ): Να υποθέσω πως θα ανέλθεις στην νύμφη του Βορά για την Φιλοξένεια ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (πρόεδρο της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Την Παναγιώτα και τα μάτια  σας καθώς μάλλον βλέπω να είναι ο βασικός υποστηρικτικός μοχλός του αναρριχητικού κέντρου Χασίων .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .