Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
30 Οκτωβρίου 2015, 08:16

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , καλώς τον αποδεχτήκατε , ακούστηκε μια φωνή καθώς ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης  έριχνε το πρώτο ντρασκίλι να ανεβεί τα σκαλιά του δημοτικού μεγάρου από την πίσω είσοδο , γυρίζοντας απότομα το κεφάλι προς την πλευρά του δρόμου .

_Ποιός …..  είναι πάλι , το κέρατό μου  ψιθύρισε  καθώς έβανε το κλειδί στην πορτοξυλιά του Δημαρχείου .

_Άμα θες ξύσιμο έλα , ειδάλλως τον δρόμο σου ευθεία μπροστά , συμπλήρωσε .

_Έρχομαι , έρχομαι , φώναξε ο απέναντι και κινήθηκε προς το δημαρχείο προκάνοντας τον δήμαρχο πριν κλείσει την πόρτα ορμητικά .

_Τι λες ; Ποιόν καλώς αποδεχθήκαμε; Ρώτησε ο δήμαρχος σηκώνοντας το χέρι και καταφέρνοντας μια σφαλιάρα φλά…αααπ , στον απογευματινό επισκέπτη του .

_Τον Τζίτζι , τι ποιόν . Πλάκα μου κάνεις δήμαρχε ; Συμπλήρωσε .

_Ποιός είναι αυτός , δεν ξέρω κανένα Τζίτζι εγώ , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Δήμαρχε μην κάντζ τουν μούτου να κρίνι ; Σε παρακαλώ . Ένας είναι ο Τζίτζι , επέμενε ο συνομιλητής του .

_Δεν ξέρω κανέναν Τζίτζι …ιιιιι , επέμενε ο δήμαρχος καθώς κάθονταν στην καρέκλα του γραφείου του .

_Ά…αααα , ωραία είσαι εδώ δήμαρχε βλέπω , ούτε ο Αλέξης δεν έχει τέτοια γραφειάρα , σχολίασε ο επισκέπτης περιεργαζόμενος το χώρο .

_Θες να κάτσι ισί να δεις τι καλά είναι ; Απάντησε ο δήμαρχος .

_Ά..αααα πα πα , να μη λείπι , έκανε ο επισκέπτης φτύνοντας τον κόρφο του .

_Είνι έμουρφους ου Τζίτζι ; Θα τουν  καταφέρι του Αλέξη ; Τι λες ;

_Παναγία σκέτι .

_Ούϊ ;

_Αμ τι νόμισες άϊντι έτσι ;

_Κι είστι ούλοι σύσωμοι μη τουν Τζίτζι .

_Γιατί κακό είναι ; Χωριανός είνι , καλό παιδί είναι , έμορφος είνι , Ου καλύτερους , απάντησε ο δήμαρχος .

_Τι χωριανός ; Μη μου πεις ότι κρατάει του ζνάριτ απ΄την Πρεβέντα γιατί θα τρελαθώ , εξανέστη ο επισκέπτης του δημάρχου .

_Όχι , απ΄την Πρεβέντα δεν κρατάει , απού λίγου παραπανούλια ναι .

-Απ΄τα Βανακούλια ;

_Ανέβα , ανέβα .

_Απ΄τα απάν Πυρλιάγκου  ;

_Ανέβα , ανέβα .

_Απ΄την Βιντίστα ;

_Ανέβα , ανέβα κι΄ άλλο .

_Που παραπάν ν΄ανέβου Δήμαρχι ;

_Λίγου παρπάν .

_Κατάλαβα , στι Βλαχέστι !!!

_Α…ααα γειά  σου , του απέτχις .

_Εμ άμα στι Βλαχέστι  , να πάνου κι γω να  τουν δώκου ψήφου .

_Απορώ γιατί είσαι ακόμα εδώ , απάντησε ο δήμαρχος δείχνοντας την πόρτα στον συνομιλητή του  με ανακούφιση  .

 

 

                                                                                                                                    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τελικά με μια έξυπνη κίνηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βουρλίτση  , την ώρα που χαιρετούσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα που επισκέφθηκε το δημαρχείο την Κυριακή το απόγιομα , κατάφερε να μιλάνε όλοι γι΄  αυτόν και όχι για τον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας . Τι έκανε  ;  Μίλησε στην βλάχικη διάλεκτο με αποτέλεσμα να ψάχνουν όλοι τι ακριβώς του είπε . Αντιδήμαρχε , τον πέρασες τον Περικλή Γιάννη σε κινήσεις ματ !!!

………………………………………………….

*Αν ο Βουρλίτσης είχε την γνωστή στιχομυθία στην βλάχικη , ο Πρόεδρος του Καστρακίου που εθεάθη με απαστράπτον κουστούμι , μάλλον γαμπριάτικο όπως σχολιάστηκε , τι του έλεγε του Τζιτζικώστα μάγουλο με μάγουλο ;

Λοιπόν , το χέρι στη φωτιά δεν το βάζω για να είμαι ειλικρινής αλλά αυτόπτης μάρτυς που έπιασε την σκηνή ισχυρίζεται ότι είπε του Τζιτζικώστα να μην παίρνει τις μετρητής το «προχώρα λεβέντη μας είμαστε μαζί σου» . Πρόεδρε , δεν πιστεύω ότι ξέρεις καί  βλάχικα ;

……………………………………………….

***Σοβαρά και εύθυμα

*Λοιπόν , από τα πολιτικά αξιοσημείωτα των παρουσιών και απουσιών  της επίσκεψης Τζιτζικώστα στο Δημαρχείο  εμείς καταγράψαμε την απουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Μπουτίνα . Δεν θέλουμε να εξάγουμε συμπεράσματα που ίσως αποδειχθούν λανθασμένα , αλλά λέμε το εξής απλό : Ο άνθρωπος , ο Τζιτζικώστας δηλαδή , είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , δηλαδή αυτοδιοικητικός . Έ , μόνο μ΄ αυτήν την σχέση   αγαπητέ Γιάννη μπορούσε να δικαιολογηθεί ή να μην παρερμηνευτεί η  παρουσία σου !!!

………………………………………………..

*Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Περιφέρειας Ανδρέας Καλτσούδας , λόγω συμμετοχής στην εκδρομή που οργάνωσε το Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» να απουσίαζε από την επίσκεψη Τζιτζικώστα στο Δημαρχείο αλλά τον αντικατέστησε επαξίως ο υιός Γιάννης , φέρελπις , απ΄ ότι φαίνεται ,  στην ενασχόληση με την πολιτική , που δήλωσε αναφανδόν  Τζιτζικωστικός , ως νέος .

Ανδρέα Καλτσούδα , τόπο στα νιάτα , απ΄ ότι κατάλαβες , λέει ο υιός , οπότε ….. παραμέρα .

 

***Ψίθυροι

*Τι θα ακούσουμε ακόμα αγαπητοί μου αναγνώστες !!! Σε κλήσεις ροζ τηλεφώνων , όπως αποκάλυψε σχετική έρευνα , οφείλονται οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί που αφορούν την ΔΕΥΑ Ελασσόνας .

Βέβαια , όπως λένε  σχετικά ρεπορτάζ των σόσιαλ μίντια της Λάρισας , γίνονται ενδελεχείς έρευνες για να βρεθεί ο υπαίτιος αλλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που  αποδίδουν ,  καί αυτό το συμβάν , στην κρίση .

Αγαπητοί μου έχω ακούσει δικαιολογίες αλλά ότι η κρίση ευθύνεται για τις ρόζ κλήσεις , δεν έχω ματ΄ακούσει  ειλικρινά !!!

………………………………………………….

*Τον έλυσε τον γρίφο που έψαχνε απεγνωσμένα να λύσει ο Πρόεδρος  Καστρακίου . Ο άνθρωπος  έψαχνε πότε έχει το ύψωμά του , την γιορτή του δηλαδή , και απεκαλύφθη  ότι όχι μόνο έχει ύψωμα αλλά και ότι υπάρχει και άγιος Περικλής , μεγάλη η χάρη του !!!

Πρόεδρε , εγώ το σημειώνω από τώρα  : Στις δέκα Απριλίου που η εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Περικλή  , θέλω κέρασμα !!! Για να μη σου πω πως επειδή τόσα χρόνια γλίτωσες τα κεράσματα θα πρέπει να κάνεις γιορτή στην πλατεία Καστρακίου με μανέστρα και προβατίνα σε καζάνι !!!

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Χρόνια πολλά για το ύψωμά  σου και μη νομίζεις ότι επειδή απουσίαζες και εσύ και ο άλλος , ότι θα αποφύγετε το κέρασμα ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Παρθένη (Δ/ντή Kalabaka Gity) :  Γιώργη , τι έγινε εκείνο το πρωτόκολλο του δήμου ;  Συμπεριλήφθης  ή είσαι υποεξέταση από εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή  ;

ΠΡΟΣ Νεκτάριο Τσάτσο (Δ/ντή Τουριστικού γραφείου – οδηγό λεωφορείου): Τι έγινε αγαπητέ , τους έφερες πίσω σώους και αβλαβείς  από τας Ευρώπας ;

ΠΡΟΣ Νικόλα Κακαγιάννη (εκδρομέα): Νικόλα , πως την είδες την Ευρώπη ;  Δεν πιστεύω να είχες πάλι αναλύσεις  για το τοπικό (Καλαμπακιώτικο) πολιτικοοικονομικοκοινωνικό γίγνεσθαι ;

ΠΡΟΣ Βαγγέλη Γκιάτα (Οργανωτή – υπεύθυνο εκδρομής Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ»): Καλά πήγατε , καλά περάσατε , καλά γυρίσατε πίσω , και σε άλλα με υγεία τώρα …..

***Είπαν

(για  την στάση του)

«…Σας το λέω και να  ξέρετε :  είμαι ελευθέρας βοσκής …»

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για το Καστράκι )

« Το Κασράκι περνά τον Χρυσό αιώνα του Περικλέους (Γιάννη)..»

Θανάσης Καραπέτσας

(Πρώην Δημ. Συμβ. Χασίων )

( για τον Απ. Τζιτζικώστα)

«…Ο άνθρωπος είναι η αλλαγή της παράταξης και της χώρας…» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .