Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
16 Οκτωβρίου 2015, 08:26

***Στη σκιά των βράχων

Πού λέτε φίλοι μου αναγνώστες κάθε ενέργεια μιας εξουσίας , τοπικής ή κεντρικής , έχει πολλές αναγνώσεις και πολλές αντιμετωπίσεις  απ΄ τον κόσμο  . Καλή ώρα η απόφαση της Δημοτικής  Αρχής να μπαζώσει το σιντριβάνι  στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου»  και να το κάνει ένα ωραιότατο παρτέρι με λογής – λογής  άνθη . Κάποιοι λένε «μπράβο τον κιαρατάρα τον Σινάνη , μας έσωσε  , και κάποιοι  μας κατέστρεψε» . Θα μου πείτε όλα τα θέματα έχουν δύο όψεις . Ναι , πράγματι , έχουν !!!

_Είδις που σ΄ έλεγα κιτσιάρα ότι δεν μπουρού να κοιμπθού απ΄ τον σαματά που κάνει του σιντριβάνι ; Ουρίστι , του τσάκουσι ου Σινάντζ κι μας τακτουποίησι .

_Καλά Μητσιάκου λες αλήθεια  ότι δεν μπουρούσις να κοιμθής ;

_Μα την Παναγιά τη Βυτουμίτσα , μέχρι που έφτασα  να  πλήσου του σπίτι να φύγου . Ξέρς τι είνι να έχς ένα βρ…..ρρρρρρρρρ   , μπρ…ρρρρρρρ , συνέχεια μέσα στ΄ αυτιάς ; Άσε το άλλο.

_Ποιό ;

_Ποιό ; Ότι κάθε λίγου κι λιγάκι ήθιλα να κατρίσου .

_Είχις πάθει τέτοια δλιά ;

_Ή ψυχούλαμ  του ξέρει τι τράβηξα τόσα χρόνια . Να ζήσει χίλια χρόνια , να τουν έχει ου Θεός  καλά . Σώθκα , σώθκα , αναφώνησε ο Μητσιάκος  .

_Ποιός ;

_Άντι πάλι….ιιιιι ;

_Τι ποιος ; Ου Δημαρχάρας μας .

_Ιγώ πάλι λέου ότι έκανι λάθους ου Δήμαρχους κι δεν έπριπι να του μπαζώσι του  σιντριβάνι . Οι άλλοι που τ΄όφκιαξαν ήταν χαζοί κι΄ αυτός είνι ου έξυπνους ; Νιρό βρε…εεεε , νιρό . Όλις οι πόλεις   στουν κόσμου  που έχουν ή πουτάμια  ,  ή σιντριβάνια  χαζές είνι κι ιμίς είμιστι οι έξυπνοι κι κάνουμι του υνί βιλόνι ;

Έπιφτι του νιράκι  βρ……ρρρρρρρ , του Καλοκαίρι δρουσιά ουραία , νανούρισμα γλυκό , έφιρναν τα πιδάκια σφούρλις  γύρου – γύρου , έπιφτι κι κανένα μέσα …  _Παππού  θα μη πας στου σιντριβάνι  ; Μ’  έλιγι του αγγουνάκιμ  , κι τόπιρνα  απ΄του χέρι  και τ΄όφιρνα . Δεν ήταν  ουραία  ; Τι τουν ήρθι τουν βλουγημένου κι του μπάζουζι ; Λάθους – λάθους – λάθους !!! Είπαμε όλα τα θέματα έχουν δύο όψεις .

                                          Φαίδρα

***Ψίθυροι

*«Ο Γιώργος Γκόγκος πέρασε και είδε τη σημαία σχισμένη στο κοιμητήριο  Καστρακίου αλλά αντί να πάει να αγοράσει και να τοποθετήσει καινούργια σημαία βγήκε και  με καταγγελία στα Μ.Μ.Ε» , σχολίασε Καστρακινός αναγνώστης της στήλης . Αγαπητέ φίλε η πολιτική δεν γίνεται έτσι όπως λες αλλά όπως έκανε ο Γιώργος  αλλά να που έτσι επιβεβαιώνει τον Περικλή που αν δεν υπήρχε ο Γιώργος έπρεπε να τον  εφέβρρει !!! Αλλά τι να κάνει , όλα δεν μπορείς να τ΄άχεις  !!!

………………………………………………..

 

*Πέρα από τις  σύνηθες  λειτουργίες  , εξέφρασε την χαρά του  για την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την μονιμότητα της Μητρόπολής μας  ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας .

Στα  ΑΓΡΟΤΙΚΑ , όπως με πληροφόρησαν έγινε μεγάλη σύναξη με τα χαμόγελα όλων να έχουν φτάσει μέχρι αυτιά και δικαιολογημένα  , θα έλεγα , καθώς η ιστορία θα γράψει ότι επί δημάρχου Σινάνη η Μητρόπολη έγινε μόνιμη . Δεν είναι και λίγο  να περάσεις στην ιστορία ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Καταστρόφα πάλι στον Ασπροπόταμο με το έμπα του Φθινοπώρου και με τις πρώτες μπόρες που έριξε . Φυσικά ο Αντιδήμαρχος έργων και Ασπροποταμίτης Δημήτρης Βουρλίτσης έσπευσε να αποτυπώσει τις συνέπειες  .

Αντιδήμαρχε , μάλλον δε σ΄ άφησε ο καιρός να χαρείς  την πολιτική και διοικητική αυτονομία που σε παρεχώρησε ο δήμαρχος .Τι να κάνουμε ουδέν καλόν αμιγές κακού!!

………………………………………………………

*Όταν ως δημοτική αρχή έχεις διακηρύξει  ότι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους  προορίζεται για ανάπλαση και διαμόρφωσή της σε χώρο αναψυχής , έ , δε μπορεί να εγκρίνεις  για είκοσι  χρόνια άδεια σταυλικών εγκαταστάσεων . Σημαίνει αυτό πως δεν έχεις σκοπό να υλοποιήσεις τις διακηρύξεις σου . Ωστόσο ας μην είμαστε αυστηροί γιατί μπορεί να διαψευστούμε . Εμείς απλούς συλλογισμούς κάνουμε προτρέχοντας ίσως  των  εξελίξεων !!!

**Εξ’  απορρήτων

*Ο δήμος , λέει το σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη  της συνεδρίας του δ.σ ,  συμμετέχει στην εξοικείωση δημοσιογράφων στα ΜΕΤΕΩΡΑ . Αγαπητοί μου , δεν ξέρω πως και με ποια μέσα συμμετέχει ο δήμος αλλά εκείνο που νομίζω πρέπει να μάθουν οι δημοσιογράφοι είναι ότι  πάνω στους βράχους υπάρχει ζωντανό μοναστικό κέντρο με πλούσιο ιστορικό , φυσικό και αρχιτεκτονικό απόθεμα που έδωσε στην Εκκλησία μεγάλα πνευματικά αναστήματα που κοσμούν το αγιολόγιό της .

…………………………………………………..

*Αφού πια η αναχωροθέτηση  των δημοτικών υπηρεσιών  ολοκληρώθηκε και ο χώρος του πρώτου ορόφου άδειασε , σύντομα , απ΄ότι πληροφορούμαι  , ξεκινά η δεύτερη παρέμβαση , να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να δημιουργηθούν γραφεία Αντιδημάρχων .

Δήμαρχε , καλό οι αντιδήμαρχοι να έχουν τον χώρο τους αλλά προσοχή γιατί μετά θα σου ζητήσουν  και   γραμματειακή  υποστήριξη .

Εκτός αν πάει πακέτο με τους χώρους  και τους το κρατάς  για έκπληξη, οπότε πάω πάσο  , που λένε !!!

***Είπαν

( για  την μονιμοποίηση της Μητρόπολης )

«…Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να είμαι δήμαρχος όταν μονιμοποιήθηκε η Μητρόπολη…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

 

( για  την μονιμοποίηση της Μητρόπολης )

«… Το θέμα  δεν είναι να  μοιράσουμε  τα  λάφυρα αλλά πως θα αξιοποιήσουμε την  απόφαση αυτή …» .

Γιάννης Παπαπούλιος

(Δημ. Σύμβουλος)

 

( για την διαπαραταξιακή επιτροπή)

«…Τι διαπαραταξιακή είναι αυτή που καταργεί το Δ.Σ και είστε πίσω απ΄τσ’ αλπότρυπες  και κάνετε ότι θέλετε …» .

Γιώργος Τσεκούρας

(πρώην πρόεδρος Βλαχάβας)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ μου , μέλος της επιτροπής βοσκής και όπως είπες δεν κλήθηκες ,σε καμία συνεδρία ; Και ποιοι καλούνται αυτοί που δεν είναι ;

ΠΡΟΣ Άλκη  Αναγνωστόπουλο(Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης ): Αντιδήμαρχε , την  λαϊκή  ρήση «το χαρτί λαλεί» , την ξέρεις φαντάζομαι  . Άντε τώρα να αποδείξεις ότι κλήθηκαν αλλά δεν ήρθαν .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κόττη (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , ζήτησες να γίνει και πεζοδρόμιο απ΄ την δεξιά μεριά του δρόμου προς Δημοτικό Στάδιο . Δεξιά όπως πάς ή δεξιά όπως έρχεσαι ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας Δήμου): Είδα τον υιό  να κάθετε στα έδρανα  του δημοτικού συμβουλίου . Τον προετοιμάζεις   για την πολιτική ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Πληροφορήθηκα ότι έχεις άκρες στο Δασαρχείο . Δε λες τίποτα για να πάρει ο δήμος κανένα παγκάκι ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .