Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

16 Οκτωβρίου, 2015 08:26 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

Πού λέτε φίλοι μου αναγνώστες κάθε ενέργεια μιας εξουσίας , τοπικής ή κεντρικής , έχει πολλές αναγνώσεις και πολλές αντιμετωπίσεις  απ΄ τον κόσμο  . Καλή ώρα η απόφαση της Δημοτικής  Αρχής να μπαζώσει το σιντριβάνι  στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου»  και να το κάνει ένα ωραιότατο παρτέρι με λογής – λογής  άνθη . Κάποιοι λένε «μπράβο τον κιαρατάρα τον Σινάνη , μας έσωσε  , και κάποιοι  μας κατέστρεψε» . Θα μου πείτε όλα τα θέματα έχουν δύο όψεις . Ναι , πράγματι , έχουν !!!

_Είδις που σ΄ έλεγα κιτσιάρα ότι δεν μπουρού να κοιμπθού απ΄ τον σαματά που κάνει του σιντριβάνι ; Ουρίστι , του τσάκουσι ου Σινάντζ κι μας τακτουποίησι .

_Καλά Μητσιάκου λες αλήθεια  ότι δεν μπουρούσις να κοιμθής ;

_Μα την Παναγιά τη Βυτουμίτσα , μέχρι που έφτασα  να  πλήσου του σπίτι να φύγου . Ξέρς τι είνι να έχς ένα βρ…..ρρρρρρρρρ   , μπρ…ρρρρρρρ , συνέχεια μέσα στ΄ αυτιάς ; Άσε το άλλο.

_Ποιό ;

_Ποιό ; Ότι κάθε λίγου κι λιγάκι ήθιλα να κατρίσου .

_Είχις πάθει τέτοια δλιά ;

_Ή ψυχούλαμ  του ξέρει τι τράβηξα τόσα χρόνια . Να ζήσει χίλια χρόνια , να τουν έχει ου Θεός  καλά . Σώθκα , σώθκα , αναφώνησε ο Μητσιάκος  .

_Ποιός ;

_Άντι πάλι….ιιιιι ;

_Τι ποιος ; Ου Δημαρχάρας μας .

_Ιγώ πάλι λέου ότι έκανι λάθους ου Δήμαρχους κι δεν έπριπι να του μπαζώσι του  σιντριβάνι . Οι άλλοι που τ΄όφκιαξαν ήταν χαζοί κι΄ αυτός είνι ου έξυπνους ; Νιρό βρε…εεεε , νιρό . Όλις οι πόλεις   στουν κόσμου  που έχουν ή πουτάμια  ,  ή σιντριβάνια  χαζές είνι κι ιμίς είμιστι οι έξυπνοι κι κάνουμι του υνί βιλόνι ;

Έπιφτι του νιράκι  βρ……ρρρρρρρ , του Καλοκαίρι δρουσιά ουραία , νανούρισμα γλυκό , έφιρναν τα πιδάκια σφούρλις  γύρου – γύρου , έπιφτι κι κανένα μέσα …  _Παππού  θα μη πας στου σιντριβάνι  ; Μ’  έλιγι του αγγουνάκιμ  , κι τόπιρνα  απ΄του χέρι  και τ΄όφιρνα . Δεν ήταν  ουραία  ; Τι τουν ήρθι τουν βλουγημένου κι του μπάζουζι ; Λάθους – λάθους – λάθους !!! Είπαμε όλα τα θέματα έχουν δύο όψεις .

                                          Φαίδρα

***Ψίθυροι

*«Ο Γιώργος Γκόγκος πέρασε και είδε τη σημαία σχισμένη στο κοιμητήριο  Καστρακίου αλλά αντί να πάει να αγοράσει και να τοποθετήσει καινούργια σημαία βγήκε και  με καταγγελία στα Μ.Μ.Ε» , σχολίασε Καστρακινός αναγνώστης της στήλης . Αγαπητέ φίλε η πολιτική δεν γίνεται έτσι όπως λες αλλά όπως έκανε ο Γιώργος  αλλά να που έτσι επιβεβαιώνει τον Περικλή που αν δεν υπήρχε ο Γιώργος έπρεπε να τον  εφέβρρει !!! Αλλά τι να κάνει , όλα δεν μπορείς να τ΄άχεις  !!!

………………………………………………..

 

*Πέρα από τις  σύνηθες  λειτουργίες  , εξέφρασε την χαρά του  για την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την μονιμότητα της Μητρόπολής μας  ο δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας .

Στα  ΑΓΡΟΤΙΚΑ , όπως με πληροφόρησαν έγινε μεγάλη σύναξη με τα χαμόγελα όλων να έχουν φτάσει μέχρι αυτιά και δικαιολογημένα  , θα έλεγα , καθώς η ιστορία θα γράψει ότι επί δημάρχου Σινάνη η Μητρόπολη έγινε μόνιμη . Δεν είναι και λίγο  να περάσεις στην ιστορία ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Καταστρόφα πάλι στον Ασπροπόταμο με το έμπα του Φθινοπώρου και με τις πρώτες μπόρες που έριξε . Φυσικά ο Αντιδήμαρχος έργων και Ασπροποταμίτης Δημήτρης Βουρλίτσης έσπευσε να αποτυπώσει τις συνέπειες  .

Αντιδήμαρχε , μάλλον δε σ΄ άφησε ο καιρός να χαρείς  την πολιτική και διοικητική αυτονομία που σε παρεχώρησε ο δήμαρχος .Τι να κάνουμε ουδέν καλόν αμιγές κακού!!

………………………………………………………

*Όταν ως δημοτική αρχή έχεις διακηρύξει  ότι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους  προορίζεται για ανάπλαση και διαμόρφωσή της σε χώρο αναψυχής , έ , δε μπορεί να εγκρίνεις  για είκοσι  χρόνια άδεια σταυλικών εγκαταστάσεων . Σημαίνει αυτό πως δεν έχεις σκοπό να υλοποιήσεις τις διακηρύξεις σου . Ωστόσο ας μην είμαστε αυστηροί γιατί μπορεί να διαψευστούμε . Εμείς απλούς συλλογισμούς κάνουμε προτρέχοντας ίσως  των  εξελίξεων !!!

**Εξ’  απορρήτων

*Ο δήμος , λέει το σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη  της συνεδρίας του δ.σ ,  συμμετέχει στην εξοικείωση δημοσιογράφων στα ΜΕΤΕΩΡΑ . Αγαπητοί μου , δεν ξέρω πως και με ποια μέσα συμμετέχει ο δήμος αλλά εκείνο που νομίζω πρέπει να μάθουν οι δημοσιογράφοι είναι ότι  πάνω στους βράχους υπάρχει ζωντανό μοναστικό κέντρο με πλούσιο ιστορικό , φυσικό και αρχιτεκτονικό απόθεμα που έδωσε στην Εκκλησία μεγάλα πνευματικά αναστήματα που κοσμούν το αγιολόγιό της .

…………………………………………………..

*Αφού πια η αναχωροθέτηση  των δημοτικών υπηρεσιών  ολοκληρώθηκε και ο χώρος του πρώτου ορόφου άδειασε , σύντομα , απ΄ότι πληροφορούμαι  , ξεκινά η δεύτερη παρέμβαση , να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να δημιουργηθούν γραφεία Αντιδημάρχων .

Δήμαρχε , καλό οι αντιδήμαρχοι να έχουν τον χώρο τους αλλά προσοχή γιατί μετά θα σου ζητήσουν  και   γραμματειακή  υποστήριξη .

Εκτός αν πάει πακέτο με τους χώρους  και τους το κρατάς  για έκπληξη, οπότε πάω πάσο  , που λένε !!!

***Είπαν

( για  την μονιμοποίηση της Μητρόπολης )

«…Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να είμαι δήμαρχος όταν μονιμοποιήθηκε η Μητρόπολη…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

 

( για  την μονιμοποίηση της Μητρόπολης )

«… Το θέμα  δεν είναι να  μοιράσουμε  τα  λάφυρα αλλά πως θα αξιοποιήσουμε την  απόφαση αυτή …» .

Γιάννης Παπαπούλιος

(Δημ. Σύμβουλος)

 

( για την διαπαραταξιακή επιτροπή)

«…Τι διαπαραταξιακή είναι αυτή που καταργεί το Δ.Σ και είστε πίσω απ΄τσ’ αλπότρυπες  και κάνετε ότι θέλετε …» .

Γιώργος Τσεκούρας

(πρώην πρόεδρος Βλαχάβας)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ μου , μέλος της επιτροπής βοσκής και όπως είπες δεν κλήθηκες ,σε καμία συνεδρία ; Και ποιοι καλούνται αυτοί που δεν είναι ;

ΠΡΟΣ Άλκη  Αναγνωστόπουλο(Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης ): Αντιδήμαρχε , την  λαϊκή  ρήση «το χαρτί λαλεί» , την ξέρεις φαντάζομαι  . Άντε τώρα να αποδείξεις ότι κλήθηκαν αλλά δεν ήρθαν .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κόττη (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , ζήτησες να γίνει και πεζοδρόμιο απ΄ την δεξιά μεριά του δρόμου προς Δημοτικό Στάδιο . Δεξιά όπως πάς ή δεξιά όπως έρχεσαι ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας Δήμου): Είδα τον υιό  να κάθετε στα έδρανα  του δημοτικού συμβουλίου . Τον προετοιμάζεις   για την πολιτική ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Πληροφορήθηκα ότι έχεις άκρες στο Δασαρχείο . Δε λες τίποτα για να πάρει ο δήμος κανένα παγκάκι ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.