Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Οκτωβρίου 2015, 08:04

***Στη σκιά των βράχων

_Αντιδήμαρχε  , μπράβους , σι βγάζου του καπέλου .

_Ποιό καπέλο , αφού δεν έχς  ;

_Έ ,  άμα είχα θα στόβγαζα , είναι γεγονός .

_Γιατί , τι έκανα κι θα μ΄ έβγαζις του καπέλου , αν είχες κατά πως λες ; Ρώτησε ο Αντιδήμαρχος  ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Βουρλίτσης τον αναπάντεχο συνομιλητή του  .

_Έμαθα κάντζ καλά πράγματα , επέμενε στην υμνολογία ο συνομιλητής του χωρίς να προσδιορίζει περί ποίου πράγματος  ομιλεί   .

_ Βρε φίλε , μη με πιλατεύς , ποιος σ΄ έβαλε να με πειράξεις ;

_Όχι , όχι , κανένας , να , μα τον Θεό .  Ούι…ιιι  , ιμένα να μη βάλν ; Ποιος να με βάλι , χάζιψις ντυπ για ντυπ ;

_Δε μπουρεί ; Ικίνους ο  αέρας  ψυχανεμίζομαι  ότι σ΄ έβαλι !!!

_Ποιός αέρας ;

_Ικίινους ου  Καλτσούδας τη σκάρωσε   τη δλιά , επέμενε και ο Αντιδήμαρχος βγάζοντας μια ανεξήγητη καχυποψία , φανερό ότι κάποια κασκαρίκα τον έκαναν τον άνθρωπο .

_Βρε κανένας σι λέο…..οου , μη βάζι στου μυαλός τέτοιου πράγμα ;

_Τέλος πάντων , στουν προυκείμενου , τώρα … , από πού έρχεσαι και που πας  , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος  ρωτώντας  .

_Απ’  τσ’ μαρτάρις .

_Τι είναι τούτου ; Απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Καλά , λες ότι είσι βλάχους κι δεν ξέρς τσ΄ μαρτάτις ;

_Δε λέου , είμι βλάχους αλλά αυτό που μη λες πρώτη φορά τ΄ ακούου .

_Δεν έχς ακούσι για τσ΄ μαρτάρις , αλήθεια λες ;

_Να μη κόψι του ξύλινου του τρένου άμα λέου ψέματα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Τα μανιτάρια βρε….εεεε !!!! Πως τα λέτε ισίς οι βλάχι ;

_Μανιτάρια , τι πως τα λέμε . Εμείς έτσι τα λέμε ανά νταμ παπαντάμ !!!

_Ναι , τα λέτι επιστημουνικά !!!

_Λοιπόν , κι για κάτι άλλου ίσι ουραίους αντιδήμαρχι .

_Για ποιο ;

_Έμαθα ότι ίσι μη τουν Τζιτζικώστα  , αληθεύει ;

-Φουλ , όλα τα λεφτά . Όχι που δε θα βρούμι ομουρφότερον απ΄τον  Τσίπρα αρχηγό ιμίς ; Έ…εεεε ,  ε…εεεεε  ,  κούνια που τα’  κούναγι κι δεν τηρούσι τι είχι μέσα στην σαρμάντζα ;

Μιτά , είνι κι θκός  μας , βλάχους . Άσι που έμαθα ότι η μάνατ  είνι απ΄ τα θκά μας  τα μέρια συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος .

Αν δεν καταλάβατε , φίλοι μου αναγνώστες , η μάχη για αρχηγό , στην Ν.Δ ξεκίνησε  για τα καλά !!!

 

          Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Να λοιπόν που και η Καλαμπάκα μπήκε στο κλάμπ των μανιρατοπόλεων  και είχε και την πρώτη της   γιορτή μανιταριού χάρη στη  δράση των επιχειρηματιών που έστησαν και διαχειρίζονται το μουσείο φυσικής ιστορίας .

Κόσμος πολύς και επισκέπτες οι περισσότεροι με τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης να κάνουν χρυσές δουλειές , που λένε .

Ευτυχώς υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία που με ίδιους πόρους αναπτύσσει δράσεις που ωφελούν   την τοπική οικονομία και κοινωνία  . Δήμαρχε κάνω λάθος ;

……………………………………………………

 

*Το ότι η μισή δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας  στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα το διαπίστωσα κατ΄ ιδίαν από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους που το επιβεβαίωσαν . Τώρα πως και γιατί αυτό , είναι ένα θέμα που θέλει πολύ ανάλυση αλλά ο καθένας τους έχει  δέκα και ένα λόγους  να τον προτιμά έναντι των άλλων συνυποψήφιων του . Πάντως ο Αντιδήμαρχος  ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Βουρλίτσης , που φαίνεται ηγούμενος της κίνησης τοπικά , έχει και έναν ακόμα : Η μάνα του Τζιτζικώστα , λέει , έλκει την καταγωγή της  εκ   της  περιοχής Καλαμπάκας . Και τώρα το λες αγαπητέ  μου !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Βιομηχανία μηνυμάτων  έχει αναπτύξει , όπως διαβάζω , ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Τουρισμού Κώστας Ράντος τονίζοντας τα σχετικά με τον τουρισμό και τον αθλητισμό .

Αγαπητέ  μου , καλά τα μηνύματα , καλές οι ανακοινώσεις , καλές οι απόψεις , αλλά με μέτρο και κυρίως να συμβαδίζουν με το έργο στον δήμο . Πάντως , για να μην παρεξηγηθώ , σε ότι αφορά τον τομέα ευθύνης σου , μάλλον  τα πας καλά , απ΄ ότι μπορώ να εκτιμήσω σύμφωνα μ΄ αυτά που βλέπω  και ακούω !!!

……………………………………………………

 

*Μάλλον  το πήραν στα ζεστά η ομάδα πρωτοβουλίας Χασιωτών που συνεχίσουν τις επαφές τους με  παράγοντες της τοπικής πολιτικής εξουσίας . Προχθές επισκέφθηκαν στο γραφείο  του τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σακελλαρίου ο οποίος , όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ , όχι μόνο στηρίζει την δημιουργία  του αναρριχητικού κέντρου Χασίων , την μελέτη του οποίου επί των ημερών του επικαιροποίησε , αλλά και εντάσσεται στην κίνηση . Αγαπητοί μου , ιδού το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας : μετράτε ακόμα ένα στήριγμα !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Από Θεού άρξασθαι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας που την Κυριακή το  απόγευμα  πραγματοποίησε αγιασμό με τον Πρόεδρο Δημήτρη Παπακώστα να τονίζει τις σκέψεις και τις δράσεις  του Συλλόγου για τη νέα χρονιά . Έ , αγιασμός στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεόπετρας χωρίς την παρουσία του  προέδρου  του «αδελφού» Συλλόγου  Ξηροκάμπου  Γιάννη Καρανίκα , δε θα μπορούσε να γίνει . Παρόν και δυναμικά δίπλα στον φίλο του Δημήτρη Παπακώστα . Καλή πολιτιστική χρονιά αγαπητοί μου !!!

……………………………………………………

*Την Τρίτη , κατά την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» πραγματοποιήθηκε  καθάπασαν την επικράτειαν  δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας . Στις 11:00 το πρωί σήμανε ο συναγερμός   αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων  με διακοπτόμενο  ήχο διαφορετικής έντασης . Λοιπόν , επειδή προσωπικά δεν άκουσα  και ούτε  όσους  ρώτησα  έτυχε ν΄ ακούσουν , ρωτάω : Υπάρχει στην Καλαμπάκα τέτοια σειρήνα ;

 

***Είπαν

( για  την σημαία στο κοιμητήριο Καστρακίου)

«…Από ότι αποδεικνύετε εσάς δεν σας ενδιαφέρουν τα εθνικά μας σύμβολα και προτιμάτε δεξιώσεις , παράτες και πανηγύρια…» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

 

( για  την Βιβλιοθήκη )

«Η βιβλιοθήκη ανοίγει  τις πόρτες  της για όλους . Είναι ένα βήμα στον κόσμο της        γνώσης …» .

Κατερίνα Δημουλά

(Δωρήτρια Βιβλιοθήκης)

 

( για το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα )

«…Το λεωφορείο χωρίς οδηγό είναι κάτι πρωτοποριακό αλλά εμείς μέσω αυτού θέλουμε να προβάλουμε την Πόλη μας …» .

Δημήτρης Παπαστεργίου

(Δήμαρχος Τρικκαίων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ): Δυο προεδρίες πρόεδρε ; Δεν ξέρεις ότι δυο καρπούζια  δεν κρατιέντε  στην ίδια μασχάλη  ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (πρόεδρο Σ.Ε Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Αγαπητέ , μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή  στην κίνηση  και από την άλλη μεριά των Χασίων διαπιστώνω ότι καταγράφεται .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (πρόεδρο Πολιτιστικού  Συλλόγου Θεόπετρας): Μήπως να αδελφοποιήσετε του Συλλόγους Θεόπετρας και Ξηροκάμπου ;

ΠΡΟΣ Ευθύμιο Παπαδόπουλο (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγναντίας ): Όπως έμαθα περάσατε ωραία στα χανουμάκια στην Πόλη .

ΠΡΟΣ Γιώργο Παρθένη (Δ/ντή kalabaka city) : Γιώργη , τι έγινε , μπήκες στο πρωτόκολλο του δήμου ή όχι ακόμα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .