Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

9 Οκτωβρίου, 2015 08:04 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Αντιδήμαρχε  , μπράβους , σι βγάζου του καπέλου .

_Ποιό καπέλο , αφού δεν έχς  ;

_Έ ,  άμα είχα θα στόβγαζα , είναι γεγονός .

_Γιατί , τι έκανα κι θα μ΄ έβγαζις του καπέλου , αν είχες κατά πως λες ; Ρώτησε ο Αντιδήμαρχος  ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Βουρλίτσης τον αναπάντεχο συνομιλητή του  .

_Έμαθα κάντζ καλά πράγματα , επέμενε στην υμνολογία ο συνομιλητής του χωρίς να προσδιορίζει περί ποίου πράγματος  ομιλεί   .

_ Βρε φίλε , μη με πιλατεύς , ποιος σ΄ έβαλε να με πειράξεις ;

_Όχι , όχι , κανένας , να , μα τον Θεό .  Ούι…ιιι  , ιμένα να μη βάλν ; Ποιος να με βάλι , χάζιψις ντυπ για ντυπ ;

_Δε μπουρεί ; Ικίνους ο  αέρας  ψυχανεμίζομαι  ότι σ΄ έβαλι !!!

_Ποιός αέρας ;

_Ικίινους ου  Καλτσούδας τη σκάρωσε   τη δλιά , επέμενε και ο Αντιδήμαρχος βγάζοντας μια ανεξήγητη καχυποψία , φανερό ότι κάποια κασκαρίκα τον έκαναν τον άνθρωπο .

_Βρε κανένας σι λέο…..οου , μη βάζι στου μυαλός τέτοιου πράγμα ;

_Τέλος πάντων , στουν προυκείμενου , τώρα … , από πού έρχεσαι και που πας  , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος  ρωτώντας  .

_Απ’  τσ’ μαρτάρις .

_Τι είναι τούτου ; Απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Καλά , λες ότι είσι βλάχους κι δεν ξέρς τσ΄ μαρτάτις ;

_Δε λέου , είμι βλάχους αλλά αυτό που μη λες πρώτη φορά τ΄ ακούου .

_Δεν έχς ακούσι για τσ΄ μαρτάρις , αλήθεια λες ;

_Να μη κόψι του ξύλινου του τρένου άμα λέου ψέματα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Τα μανιτάρια βρε….εεεε !!!! Πως τα λέτε ισίς οι βλάχι ;

_Μανιτάρια , τι πως τα λέμε . Εμείς έτσι τα λέμε ανά νταμ παπαντάμ !!!

_Ναι , τα λέτι επιστημουνικά !!!

_Λοιπόν , κι για κάτι άλλου ίσι ουραίους αντιδήμαρχι .

_Για ποιο ;

_Έμαθα ότι ίσι μη τουν Τζιτζικώστα  , αληθεύει ;

-Φουλ , όλα τα λεφτά . Όχι που δε θα βρούμι ομουρφότερον απ΄τον  Τσίπρα αρχηγό ιμίς ; Έ…εεεε ,  ε…εεεεε  ,  κούνια που τα’  κούναγι κι δεν τηρούσι τι είχι μέσα στην σαρμάντζα ;

Μιτά , είνι κι θκός  μας , βλάχους . Άσι που έμαθα ότι η μάνατ  είνι απ΄ τα θκά μας  τα μέρια συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος .

Αν δεν καταλάβατε , φίλοι μου αναγνώστες , η μάχη για αρχηγό , στην Ν.Δ ξεκίνησε  για τα καλά !!!

 

          Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Να λοιπόν που και η Καλαμπάκα μπήκε στο κλάμπ των μανιρατοπόλεων  και είχε και την πρώτη της   γιορτή μανιταριού χάρη στη  δράση των επιχειρηματιών που έστησαν και διαχειρίζονται το μουσείο φυσικής ιστορίας .

Κόσμος πολύς και επισκέπτες οι περισσότεροι με τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης να κάνουν χρυσές δουλειές , που λένε .

Ευτυχώς υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία που με ίδιους πόρους αναπτύσσει δράσεις που ωφελούν   την τοπική οικονομία και κοινωνία  . Δήμαρχε κάνω λάθος ;

……………………………………………………

 

*Το ότι η μισή δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας  στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα το διαπίστωσα κατ΄ ιδίαν από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους που το επιβεβαίωσαν . Τώρα πως και γιατί αυτό , είναι ένα θέμα που θέλει πολύ ανάλυση αλλά ο καθένας τους έχει  δέκα και ένα λόγους  να τον προτιμά έναντι των άλλων συνυποψήφιων του . Πάντως ο Αντιδήμαρχος  ΠΕΧΩΔΕ Δημήτρης Βουρλίτσης , που φαίνεται ηγούμενος της κίνησης τοπικά , έχει και έναν ακόμα : Η μάνα του Τζιτζικώστα , λέει , έλκει την καταγωγή της  εκ   της  περιοχής Καλαμπάκας . Και τώρα το λες αγαπητέ  μου !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Βιομηχανία μηνυμάτων  έχει αναπτύξει , όπως διαβάζω , ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Τουρισμού Κώστας Ράντος τονίζοντας τα σχετικά με τον τουρισμό και τον αθλητισμό .

Αγαπητέ  μου , καλά τα μηνύματα , καλές οι ανακοινώσεις , καλές οι απόψεις , αλλά με μέτρο και κυρίως να συμβαδίζουν με το έργο στον δήμο . Πάντως , για να μην παρεξηγηθώ , σε ότι αφορά τον τομέα ευθύνης σου , μάλλον  τα πας καλά , απ΄ ότι μπορώ να εκτιμήσω σύμφωνα μ΄ αυτά που βλέπω  και ακούω !!!

……………………………………………………

 

*Μάλλον  το πήραν στα ζεστά η ομάδα πρωτοβουλίας Χασιωτών που συνεχίσουν τις επαφές τους με  παράγοντες της τοπικής πολιτικής εξουσίας . Προχθές επισκέφθηκαν στο γραφείο  του τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σακελλαρίου ο οποίος , όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ , όχι μόνο στηρίζει την δημιουργία  του αναρριχητικού κέντρου Χασίων , την μελέτη του οποίου επί των ημερών του επικαιροποίησε , αλλά και εντάσσεται στην κίνηση . Αγαπητοί μου , ιδού το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας : μετράτε ακόμα ένα στήριγμα !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Από Θεού άρξασθαι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας που την Κυριακή το  απόγευμα  πραγματοποίησε αγιασμό με τον Πρόεδρο Δημήτρη Παπακώστα να τονίζει τις σκέψεις και τις δράσεις  του Συλλόγου για τη νέα χρονιά . Έ , αγιασμός στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεόπετρας χωρίς την παρουσία του  προέδρου  του «αδελφού» Συλλόγου  Ξηροκάμπου  Γιάννη Καρανίκα , δε θα μπορούσε να γίνει . Παρόν και δυναμικά δίπλα στον φίλο του Δημήτρη Παπακώστα . Καλή πολιτιστική χρονιά αγαπητοί μου !!!

……………………………………………………

*Την Τρίτη , κατά την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» πραγματοποιήθηκε  καθάπασαν την επικράτειαν  δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας . Στις 11:00 το πρωί σήμανε ο συναγερμός   αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων  με διακοπτόμενο  ήχο διαφορετικής έντασης . Λοιπόν , επειδή προσωπικά δεν άκουσα  και ούτε  όσους  ρώτησα  έτυχε ν΄ ακούσουν , ρωτάω : Υπάρχει στην Καλαμπάκα τέτοια σειρήνα ;

 

***Είπαν

( για  την σημαία στο κοιμητήριο Καστρακίου)

«…Από ότι αποδεικνύετε εσάς δεν σας ενδιαφέρουν τα εθνικά μας σύμβολα και προτιμάτε δεξιώσεις , παράτες και πανηγύρια…» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

 

( για  την Βιβλιοθήκη )

«Η βιβλιοθήκη ανοίγει  τις πόρτες  της για όλους . Είναι ένα βήμα στον κόσμο της        γνώσης …» .

Κατερίνα Δημουλά

(Δωρήτρια Βιβλιοθήκης)

 

( για το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα )

«…Το λεωφορείο χωρίς οδηγό είναι κάτι πρωτοποριακό αλλά εμείς μέσω αυτού θέλουμε να προβάλουμε την Πόλη μας …» .

Δημήτρης Παπαστεργίου

(Δήμαρχος Τρικκαίων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ): Δυο προεδρίες πρόεδρε ; Δεν ξέρεις ότι δυο καρπούζια  δεν κρατιέντε  στην ίδια μασχάλη  ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (πρόεδρο Σ.Ε Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Αγαπητέ , μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή  στην κίνηση  και από την άλλη μεριά των Χασίων διαπιστώνω ότι καταγράφεται .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (πρόεδρο Πολιτιστικού  Συλλόγου Θεόπετρας): Μήπως να αδελφοποιήσετε του Συλλόγους Θεόπετρας και Ξηροκάμπου ;

ΠΡΟΣ Ευθύμιο Παπαδόπουλο (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αγναντίας ): Όπως έμαθα περάσατε ωραία στα χανουμάκια στην Πόλη .

ΠΡΟΣ Γιώργο Παρθένη (Δ/ντή kalabaka city) : Γιώργη , τι έγινε , μπήκες στο πρωτόκολλο του δήμου ή όχι ακόμα ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.