Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
11 Σεπτεμβρίου 2015, 08:02

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , Τάκη , στάκα κι θέλου να σ΄ πω , φώναζε τον πρώην Δήμαρχο  παλιός Καλαμπακιώτης  καθώς τον πήρε το μάτι  του να διαβαίνει  την Ευθ. Βλαχάβα κρατώντας υπό μάλης ένα μάτσο χαρτιά .

Ο πρώην Δήμαρχος γύρισε προς στιγμήν το βλέμμα  του προς το μέρος που ακούστηκε η φωνή συνεχίζοντας  να βαδίζει προς τη απέναντι πλευρά του δρόμου όπου η πλατεία Δημαρχείου .

_Δήμαρχε  , σε φωνάζει δεν ακούς ; Παρενέβη ο τσουκάτος που είχε πιάσει όλη τη διαδραματιστείσα φάση .

_Ποιός είναι αυτός , να έρθει εδώ , απάντησε ο πρώην δήμαρχος πετώντας τα χαρτιά πάνω σε ένα τραπέζι .

_Έ…εεε , έλα , εδώ είναι ο δήμαρχος άμα τον θες ;  Φώναξε ο τσουκάτος τον Καλαμπακιώτη κουνώντας τα χέρια .

_Αυτού είνι ; Έρχουμι πέτον , να πάρου χαλβά απ΄τουν Ρόμπου , συμπλήρωσε τρέχοντας προς το γνωστό χαλβαδοποιείο .

Δεν είχαν περάσει πέντε  και ο γνωστός Καλαμπακιώτη  αφίχθη ασθμαίνων επί του τραπεζακίου που είχε πιάσει ο πρώην δήμαρχος με τον τσουκάτο να γυρίζει γύρω – γύρω για να μη χάσει τη φάση που μάλλον οσμίστηκε ότι θα προκύψει .

_Λία , ένα καραφάκι ιμένα  κι τουν δήμαρχου τι τραβάει η ψυχάρατ  , κι άσι μας , έχουμι σοβαρή κουβέντα , πρόσθεσε ο Καλαμπακιώτης .

_Βρε Δήμαρχε τι έκανις πάλι ;

_Τι άκσις ισί ;  Ποιος σ΄ είπι ; Απάντησε απνευστί ο δήμαρχος .

_Τι που άκσα , ιδώ βούιξι ου Γκιάτας . Έχς πολλές παλιές αμαρτίες και συ και ο Βύρων , είπι ου Ράντους .

_Έτσι είπι ;

_Ιγώ στου συμβούλιου δεν είμαν , αλλά έτσι άκσα , ότι είπι .

_Και τώρα τι θες ;

_Τι να θέλου , τίποτα δε θέλου . Αλλά βρε δήμαρχε πως την έκανες την αμαρτία αυτήν ;

_Την έκανα , τι να κάνου τώρα .

_Ά….αααα , να πας να ξουμουλουγηθείς του καλό π΄ σι θέλου . Δεν είνι πράμα αυτό .

_Θα πάου , έχς να μη συστήσει κανέναν καλό ;

_Έχου , να πάρς κι τουν Βύρων , έχει κι΄  αυτός παλιές αμαρτίες , να πάτι μαζί , συνέχιζε να λέει ο παλιός Καλαμπακιώτης ο οποίος προφανώς παρεξήγησε τη φράση του Αντιδημάρχου Κώστα  Ράντου ότι το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας είναι μια παλιά αμαρτία του πρώην Δημάρχου Βύρωνα Μπουτίνα που συνέχισε ο Σακελλαρίου .

 

                                                                                                                                                                                                    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Όλο το Καλοκαίρι τη βγάλαμε καθαρή από πυρκαγιές και  την πάθαμε το Φθινόπωρο…οοοο !!! Και που παρακαλώ ; Στη γνωστή περιοχή της Νέας Ζωής πάλι , όπως και πέρσι Τυχαίο ; Θα δείξει !!! Δήμαρχος , Μιχαλάκης , πυροσβεστικές δυνάμεις , εναέρια μέσα ενεργούσαν μέχρι  το σούρουπο της Κυριακής . Και να πεις ότι δεν υπήρχαν προειδοποιητικά για κίνδυνο πυρκαγιάς , θα έλεγα . Αλλά εδώ ραδιόφωνα , τηλεοράσεις Σόσιαλ μιντια , όλα προειδοποιούσαν .

…………………………………………………..

 

*Όχι μόνο ήταν στην Λάρισα , στην ομιλία του Μεϊμάρ (του προσωρινού , και απ΄ότι φαίνεται  , μόνιμου προέδρου της Ν.Δ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ) ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης , αλλά σε κάποιο φωτογραφικό  ενσταντανέ  τον είδα με ένα χαμόγελο μέχρι τ΄ αυτιά , αντάμα με Μιχαλάκη   , Κουτσονάσιο , Βλαχογιάννη και άλλα καλά παιδιά .

Δήμαρχε , πως τον έκοψες τον Βαγγέλα ; Ανεβασμένος , ε ; Για να δούμε , θα μας θυμηθεί όταν έρθει η ώρα ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Σε όλα σχεδόν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων , απ΄ ότι είδα διαβάζοντας τις λίστες , υπάρχουν Καλαμπακιώτες υποψήφιοι Βουλευτές και μόνο στη Ν.Δ και το Κ.Κ.Ε  δεν υπάρχει εκπροσώπηση αφού η δεχθείσα πρόταση δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη , μάλλον δεν είπε ναι !!  Δήμαρχε , σε σένα πέφτει η κουλούρα (ευθύνη) , όπως λένε στο χωριό μας , που δεν είπε το ναι η συνεργάτης σου . Εκτός αν όλοι του ψηφοδελτίου  δηλώνουν φύση Καλαμπακιώτες , οπότε δεν υπάρχει  θέμα .

………………………………………….

 

*Σε περίοδο μετακόμισης και διοικητικών ανακατατάξεων βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο δήμος με υπηρεσίες να μετακομίζουν , με προϊσταμένους  και Δ/ντές να έρχονται και να φεύγουν . Κοσμογονία , θα έλεγα εν μέσω εκλογών . Τώρα  τι θα βγει από όλες αυτές τις χωροταξικές και διοικητικές ανακατατάξεις , ίδωμεν . Πάντως η δημοτική αρχή τις κάνει για το καλύτερο  για τις δημότες  και την λειτουργία του δήμου κάτι που εμείς ευχόμαστε να επιτύχει !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μια δήλωση ψυχής που δημιούργησε αναταράξεις στα δημοτικά μας πολιτικά πράγματα ήταν αυτή που έκανε στην συνεδρία του Δ.Σ την Παρασκευή το βράδυ ο   ψηλός και  λυγερός  Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος . Τι είπε ; Ότι το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται μετ΄ εμποδίων , ειρήσθω εν παρόδω , «αποτελεί παλιά αμαρτία του πρώην δημάρχου Βύρωνα Μπουτίνα , που συνέχισε και ο κ. Σακελλαρίου» .

Κωνσταντίνε , στην πολιτική γίνονται πράγματα που δε λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται !!!

……………………………………………….

*Ξεσπάθωσε προς στιγμήν ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης  στο έργο με την ανάπλαση της πλατείας Βασιλικής και απευθυνόμενος στον   εισηγητή – δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ζαρόπουλο τόνισε : «εσείς  δεν ψηφίσατε το πάρκο της Καλαμπάκας και θα ψηφίζατε την πλατεία της βασιλικής !!» .

Δήμαρχε , δεν ξέρω προς τι το ξεσπάθωμα αλλά οι δικοί μου υπολογισμοί λένε ότι το 97% των θεμάτων που ψηφίζει το δ.σ , ψηφίζονται ομόφωνα . Έ , ούτε μια καταψήφιση πια δεν δικαιολογείς;

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα στέλεχος Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ») : Το δικό  σας το μαγαζί δεν  μπορεί να οργανώσει τράπεζα ντόπιων σπόρων ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση συντονιστή ομάδας πρωτοβουλίας Χασιωτών (Αγαπητέ , καλή δουλειά  στην πρωτοβουλία  σας όχι μόνο για το αναρριχητικό κέντρο Γάβρου αλλά και για την γενικότερη πρόοδο των Χασίων .

ΠΡΟ Χαράλαμπο Ζούζουλα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου ) : Μπάμπη , είπα κι΄ εγώ θα λείπει ο Μάρτης απ΄ την Σαρακοστή ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (επικεφαλής Διαβιτών ): Λευτέρη , πότε λήγει το περιθώριο στον Δήμαρχο για την λύση του θέματος της Κορομηλιάς

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου ) Αγαπητέ , δεν σ΄ ακούει ο Πέρρυ και ανησυχεί !!!

*Είπαν

( για  τον Βύρωνα Μπουτίνα )

«…Ήμουν νιος και γέρασα να ψηφίζω και να στηρίζω Μπουτίνα . Επειδή έχω διαφορετική άποψη για μια επιλογή του , έγινα ο κακός ;» .

( για τον  Κώστα Ράντο)

«…Ο κ. Ράντος ήταν ο μόνος που πολέμησε το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Γενικό Λύκειο …» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην δήμαρχος )

 

( για  το ψήφισμα του Δ.Σ για  προβλήματα  στο Κ.Υ )

«…Το  ψήφισμα δεν καταλογίζει   ευθύνες σε κανέναν , ούτε και συκοφαντεί   οποιονδήποτε  άλλον …» .

Πολυζώης Χαλατσάκης

(Πρόεδρος  δημ. Συμβ.)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .