Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Αυγούστου 2015, 07:56

***Στη σκιά των βράχων

_Αποχαιρέτισες  τα ψηλά οριστικά Αντιδήμαρχε ; Ρώτησε  τον Δημήτρη Βουρλίτση ο Γενικός Γραμματέας  του δήμου Γιώργος Γιαννάκος .

_Είσαι καλά Γώγο που θα αποχαιρετίσω  εγώ το Χαλίκι τώρα που οδεύουμε προς εκλογάς ; Αμ τα κατάφερε μια χαρά  ο Αλέξης φέτος Γώγο…οοοο !!!

_Τι σχέση έχουν οι εκλογές  με σένα και το Χαλίκι , δεν καταλαβαίνω ; Αναρωτήθηκε ο γενικός  ξύνοντας τους γκρίζους κροτάφους του .

_Αν έχει λέε….ιιιιι  . Μόνο με τις εκλογές μπορεί να έχει . Ξέρεις ότι αυτές τις εκλογές θα  τις κάνουμε  στο Χαλίκι ; Λίγο   τ’ οχεις ;

_Βρε Αντιδήμαρχε , εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω .  Και ή  εγώ  έμεινα πολιτικά  μετεξεταστέος ,  στην πρώτη μικρή ,  ή  εσύ προχώρησες πολιτικά πολύ μπροστά  , δεν εξηγείται αλλιώς .

_Γώγο , σου είπα κάτσε μαζί μου κανένα μήνα ακόμα στο Χαλίκι να πάς κατ΄ ευθείαν από μετεξεταστέος  αριστούχος , δεν  ήθελες . Έ , εγώ φταίω πάλι ;

_Και τι σημαίνει αυτό που λες Δημήτρη ;

_Ποιό απ΄ όλα ;

_Αυτό ότι θα κάνεις εκλογές   απ΄ το Χαλίκι και όχι απ΄ τα Φέρσαλα .

_Ά…. Αααα , εσύ θέλεις εντατικά μαθήματα πολιτικής . Μα λίγο το έχεις ; Κατ΄ αρχήν θα αριβάρουν απάν οι υποψήφιοι  .

_Έ , και ;

_Τι ε και ; Μη δλεύς  ; Που σε σφάζι και που σε πουνάι .  Θα τσ΄ τα  χώσουμι για τα καλά .

_Ποιά Βρε Δημητράκημ ; Δεν καταλαβαίνω ,  μιλάς κάπως , ξέρεις .

_Γενικέ με εκπλήσσεις . Εγώ έλεγα να μάθου  απου σένα , όχι να μάθεις ισί απού μένα ; Βρε θα τσ’  βάλουμι να υποσχεθούν  να λύσουν ούλα τα προυβλήματα των χωριών .

_Έ και ;

_Μη το ξαναπείς αυτό με τρελαίνι  ;  Απ  τσ΄ πουλές υπουσχέσεις  μία δεν θα  μας κάνουν ; Θα μας κάνουν . Έ, δεν  έχουμι κέρδους ; Έχουμι . Οπότε κερδισμένοι θα είμαστι . Ενώ στα Φέρσαλα τι να τσ΄πούμι ; Άμα δεν ίσι  επί τόπου …

_Αντιδήμαρχε , σα να μου φαίνεται ότι χρειάζεσαι   πολιτική  προγύμανση .

_Γιατί ;

_Γιατί  θα  περιμένεις   σαν την Αλεπού με τ΄ κριαργιού , γι΄ αυτό .

_Βρε  Γώγουμ  , πως μπερδευτήκαμε έτσι ;

_’Ελα ντε ;

_Μάλλον θέλουμι προγύμανση και οι δυό καθώς βλέπω Γώγουμ  !!!

 

                                                                                                                                              Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ωραιότατη η παρουσίαση του παραδοσιακού βλάχικου γάμου το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία της πανέμορφης και φιλόξενης Καλομοίρας , που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία και συμμετοχή του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού  Συλλόγου των Απανταχού  Καλομοιριωτών  «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» . Λοιπόν ,  ένα μεγάλο μπράβο στους μετέχοντες στα δρώμενα .  Γι’  αυτό  και ο Θεός τα  οικονόμησε έτσι και δεν έβρεξε ενώ γύρω – γύρω από την Καλομοίρα έβρεχε  .

…………………………………………………..

 

*Δεν ξέρω αν και τι έκανε εντύπωση στα δρώμενα της απόδοσης του παραδοσιακού βλάχικου γάμου με τίτλο «της γαλανής το φόρεμα» αλλά προσωπικά με εντυπωσίασε η σεμνότητα της νύφης που  καθ΄ όλη την διάρκεια της εξέλιξης των δρώμενων τα μάτια  της ήταν καρφωμένα στο  έδαφος .

Σε ερώτηση γιατί τέτοια  υπερβολική  σεμνότητα έμαθα ότι η γιαγιά της την δασκάλευε επί μια βδομάδα ότι  το βλέμμα της  πρέπει να είναι καρφωμένο στις μύτες των παπουτσιών κάτι που τήρησε με σχολαστική ευλάβεια γη νύφη και φυσικά έκανε , νομίζω , την   διαφορά !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Το βασικό ερώτημα που άκουσα  , κατά κόρον θα έλεγα , να τίθεται  από  πολλούς στην Καλομοίρα , ήταν για την απουσία του δημάρχου . _ «ο δήμαρχος που είναι ;  Δεν ήρθε ;» . Και βέβαια ο έχων το γενικό πρόσταγμα ,  λόγω βλάχικης συγγένειας με τους Καλομοιρώτες ,  Αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Βουρλίτσης ,  έδινε την απάντηση .  Δήμαρχε , μήπως πρέπει να καθιερώσεις δελτίο τύπου  κίνησης Δημάρχου ;  Εμ , καλά λέω . «Που είναι ο δήμαρχος ; Δεν ήρθε ο Δήμαρχος ; Λείπει ο Δήμαρχος ; Βαρεθήκαμε και εμείς να απαντάμε που δεν μας πέφτει και λόγος όχι μόνο οι συνεργάτες σου ;

…………………………………………………….

 

*Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το χαρακτηριστικό των Καλομοιριωτών  θα σας έλεγα ευθέως ότι είναι οι ανοιχτές καρδιές και τα πολύ φιλόξενα αισθήματά  τους . Μετά την λήξη των δρώμενων του παραδοσιακού βλάχικου γάμου περπατώντας στα μεσοχώρι δεχθήκαμε πληθώρα προσκλήσεων για κέρασμα και  για  φαγητό . «Είστε φαγωμένοι ; Ελάτε να πάρετε ένα μεζέ;», έπεφταν βροχή οι προσκλήσεις .

Αγαπητοί  Καλομοιριώτες  , σας  ευχαριστούμε όλους  σας αλλά  εκείνο που μας χόρτασε είναι ο λόγος και η ειλικρίνεια  , παρά  το φαί !!!

 

***Εξ΄  απορρήτων

* Ευτυχώς ήταν προχωρημένη νύχτα και ο κόσμος δεν πολυκατάλαβε το μπλακ αουτ  που έγινε  στην Καλαμπάκα . Από την 1:30 νυχτερινή μέχρι την 3:00 ,  πίσσα η Καλαμπάκα . Που οφείλονταν  αυτό  ;  Σε κάποιο βραχυκύκλωμα σε  υποσταθμό της ΔΕΗ , όπως ειπώθηκε .

Αγαπητέ προϊστάμενε Γιώργο Δήμου , μη μου πεις πάλι ότι φταίει  εκείνο το  μαυροκούναβο ; Αν ένα μαυροκούναβο  κάνει τόσο σαματά , τι να πω , μπράβο του !!!

………………………………………………

 

*Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιοι λόγοι επέβαλαν να φύγει  από τον τοίχο του γραφείου του δημάρχου η Καλαμπάκα και οι βράχοι των Μετεώρων .

Μέσα στα πολλά που άκουσα πάντως άκουσα και τούτο:  ότι η εν λόγω φωτό ήταν κιτς !!!

Περί στιλιστικής  άποψης ουδείς λόγος . Αναρωτιέμαι όμως  πως δεν τοποθετήθηκε ένα  τεράστιο ρολόι που να δείχνει 12 ακριβώς  , που  ως γνωστόν ήταν και το  προεκλογικό σύνθημα  της σημερινής δημοτικής αρχής .

***Είπαν

( για το μοίρασμα ροδάκινων )

«… οι άνθρωποι  ήρθαν και πήραν ωραία και μυρωδάτα ροδάκινα …» .

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για την εκδρομή στην Πόλη)

«…κάνουμε εκλογές και αμέσως μετά πάμε Κωνσταντινούπολη να ησυχάσουμε και           λίγο …» .

Ευθύμιος Παπαδόπουλος

(πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Αγναντιάς )

 

( για την δραστηριότητά  του)

«…θα είμαι στα τρία ποτάμια για να επισκευάσω την σκεπή στο διοικητήριο …»

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος έργων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτική Σύμβουλο): Προς στιγμήν είχα την εντύπωση ότι χορεύατε το «Λα πατρου τσίντζι μάρμαρi» στην εκδήλωση στην Καλομοίρα .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αναπληρωτή Δήμαρχο): Αγαπητέ , αν δεν βάλεις γαλότσες , δεν γίνεις παπάκι απ΄τη  βροχή και δεν ανακατευτείς με τις λάσπες , πολιτική δεν γίνεται !!!

ΠΡΟΣ Απόστολο Κολίτσα (περιφερειακό Σύμβουλο) : Πολύ στενό μαρκάρισμα βλέπω ότι κάνεις με τον Μιχαλάκη στην περιοχή της Καλαμπάκας .

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (πρώην αντιδήμαρχο):Πολύ σου ,μου ,του με  Σακελλαρίου  είδα στην Καλομοίρα  και πολλούς ψιθύρους , για που το πας , άκουσα από φίλους σου .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Μια κίνηση έκανες στην Καλομοίρα και δεν συζητήθηκε τίποτ΄ άλλο αυτήν την  βδομάδα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .