Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

28 Αυγούστου, 2015 07:56 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Αποχαιρέτισες  τα ψηλά οριστικά Αντιδήμαρχε ; Ρώτησε  τον Δημήτρη Βουρλίτση ο Γενικός Γραμματέας  του δήμου Γιώργος Γιαννάκος .

_Είσαι καλά Γώγο που θα αποχαιρετίσω  εγώ το Χαλίκι τώρα που οδεύουμε προς εκλογάς ; Αμ τα κατάφερε μια χαρά  ο Αλέξης φέτος Γώγο…οοοο !!!

_Τι σχέση έχουν οι εκλογές  με σένα και το Χαλίκι , δεν καταλαβαίνω ; Αναρωτήθηκε ο γενικός  ξύνοντας τους γκρίζους κροτάφους του .

_Αν έχει λέε….ιιιιι  . Μόνο με τις εκλογές μπορεί να έχει . Ξέρεις ότι αυτές τις εκλογές θα  τις κάνουμε  στο Χαλίκι ; Λίγο   τ’ οχεις ;

_Βρε Αντιδήμαρχε , εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω .  Και ή  εγώ  έμεινα πολιτικά  μετεξεταστέος ,  στην πρώτη μικρή ,  ή  εσύ προχώρησες πολιτικά πολύ μπροστά  , δεν εξηγείται αλλιώς .

_Γώγο , σου είπα κάτσε μαζί μου κανένα μήνα ακόμα στο Χαλίκι να πάς κατ΄ ευθείαν από μετεξεταστέος  αριστούχος , δεν  ήθελες . Έ , εγώ φταίω πάλι ;

_Και τι σημαίνει αυτό που λες Δημήτρη ;

_Ποιό απ΄ όλα ;

_Αυτό ότι θα κάνεις εκλογές   απ΄ το Χαλίκι και όχι απ΄ τα Φέρσαλα .

_Ά…. Αααα , εσύ θέλεις εντατικά μαθήματα πολιτικής . Μα λίγο το έχεις ; Κατ΄ αρχήν θα αριβάρουν απάν οι υποψήφιοι  .

_Έ , και ;

_Τι ε και ; Μη δλεύς  ; Που σε σφάζι και που σε πουνάι .  Θα τσ΄ τα  χώσουμι για τα καλά .

_Ποιά Βρε Δημητράκημ ; Δεν καταλαβαίνω ,  μιλάς κάπως , ξέρεις .

_Γενικέ με εκπλήσσεις . Εγώ έλεγα να μάθου  απου σένα , όχι να μάθεις ισί απού μένα ; Βρε θα τσ’  βάλουμι να υποσχεθούν  να λύσουν ούλα τα προυβλήματα των χωριών .

_Έ και ;

_Μη το ξαναπείς αυτό με τρελαίνι  ;  Απ  τσ΄ πουλές υπουσχέσεις  μία δεν θα  μας κάνουν ; Θα μας κάνουν . Έ, δεν  έχουμι κέρδους ; Έχουμι . Οπότε κερδισμένοι θα είμαστι . Ενώ στα Φέρσαλα τι να τσ΄πούμι ; Άμα δεν ίσι  επί τόπου …

_Αντιδήμαρχε , σα να μου φαίνεται ότι χρειάζεσαι   πολιτική  προγύμανση .

_Γιατί ;

_Γιατί  θα  περιμένεις   σαν την Αλεπού με τ΄ κριαργιού , γι΄ αυτό .

_Βρε  Γώγουμ  , πως μπερδευτήκαμε έτσι ;

_’Ελα ντε ;

_Μάλλον θέλουμι προγύμανση και οι δυό καθώς βλέπω Γώγουμ  !!!

 

                                                                                                                                              Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ωραιότατη η παρουσίαση του παραδοσιακού βλάχικου γάμου το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία της πανέμορφης και φιλόξενης Καλομοίρας , που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία και συμμετοχή του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού  Συλλόγου των Απανταχού  Καλομοιριωτών  «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» . Λοιπόν ,  ένα μεγάλο μπράβο στους μετέχοντες στα δρώμενα .  Γι’  αυτό  και ο Θεός τα  οικονόμησε έτσι και δεν έβρεξε ενώ γύρω – γύρω από την Καλομοίρα έβρεχε  .

…………………………………………………..

 

*Δεν ξέρω αν και τι έκανε εντύπωση στα δρώμενα της απόδοσης του παραδοσιακού βλάχικου γάμου με τίτλο «της γαλανής το φόρεμα» αλλά προσωπικά με εντυπωσίασε η σεμνότητα της νύφης που  καθ΄ όλη την διάρκεια της εξέλιξης των δρώμενων τα μάτια  της ήταν καρφωμένα στο  έδαφος .

Σε ερώτηση γιατί τέτοια  υπερβολική  σεμνότητα έμαθα ότι η γιαγιά της την δασκάλευε επί μια βδομάδα ότι  το βλέμμα της  πρέπει να είναι καρφωμένο στις μύτες των παπουτσιών κάτι που τήρησε με σχολαστική ευλάβεια γη νύφη και φυσικά έκανε , νομίζω , την   διαφορά !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Το βασικό ερώτημα που άκουσα  , κατά κόρον θα έλεγα , να τίθεται  από  πολλούς στην Καλομοίρα , ήταν για την απουσία του δημάρχου . _ «ο δήμαρχος που είναι ;  Δεν ήρθε ;» . Και βέβαια ο έχων το γενικό πρόσταγμα ,  λόγω βλάχικης συγγένειας με τους Καλομοιρώτες ,  Αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Βουρλίτσης ,  έδινε την απάντηση .  Δήμαρχε , μήπως πρέπει να καθιερώσεις δελτίο τύπου  κίνησης Δημάρχου ;  Εμ , καλά λέω . «Που είναι ο δήμαρχος ; Δεν ήρθε ο Δήμαρχος ; Λείπει ο Δήμαρχος ; Βαρεθήκαμε και εμείς να απαντάμε που δεν μας πέφτει και λόγος όχι μόνο οι συνεργάτες σου ;

…………………………………………………….

 

*Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το χαρακτηριστικό των Καλομοιριωτών  θα σας έλεγα ευθέως ότι είναι οι ανοιχτές καρδιές και τα πολύ φιλόξενα αισθήματά  τους . Μετά την λήξη των δρώμενων του παραδοσιακού βλάχικου γάμου περπατώντας στα μεσοχώρι δεχθήκαμε πληθώρα προσκλήσεων για κέρασμα και  για  φαγητό . «Είστε φαγωμένοι ; Ελάτε να πάρετε ένα μεζέ;», έπεφταν βροχή οι προσκλήσεις .

Αγαπητοί  Καλομοιριώτες  , σας  ευχαριστούμε όλους  σας αλλά  εκείνο που μας χόρτασε είναι ο λόγος και η ειλικρίνεια  , παρά  το φαί !!!

 

***Εξ΄  απορρήτων

* Ευτυχώς ήταν προχωρημένη νύχτα και ο κόσμος δεν πολυκατάλαβε το μπλακ αουτ  που έγινε  στην Καλαμπάκα . Από την 1:30 νυχτερινή μέχρι την 3:00 ,  πίσσα η Καλαμπάκα . Που οφείλονταν  αυτό  ;  Σε κάποιο βραχυκύκλωμα σε  υποσταθμό της ΔΕΗ , όπως ειπώθηκε .

Αγαπητέ προϊστάμενε Γιώργο Δήμου , μη μου πεις πάλι ότι φταίει  εκείνο το  μαυροκούναβο ; Αν ένα μαυροκούναβο  κάνει τόσο σαματά , τι να πω , μπράβο του !!!

………………………………………………

 

*Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιοι λόγοι επέβαλαν να φύγει  από τον τοίχο του γραφείου του δημάρχου η Καλαμπάκα και οι βράχοι των Μετεώρων .

Μέσα στα πολλά που άκουσα πάντως άκουσα και τούτο:  ότι η εν λόγω φωτό ήταν κιτς !!!

Περί στιλιστικής  άποψης ουδείς λόγος . Αναρωτιέμαι όμως  πως δεν τοποθετήθηκε ένα  τεράστιο ρολόι που να δείχνει 12 ακριβώς  , που  ως γνωστόν ήταν και το  προεκλογικό σύνθημα  της σημερινής δημοτικής αρχής .

***Είπαν

( για το μοίρασμα ροδάκινων )

«… οι άνθρωποι  ήρθαν και πήραν ωραία και μυρωδάτα ροδάκινα …» .

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για την εκδρομή στην Πόλη)

«…κάνουμε εκλογές και αμέσως μετά πάμε Κωνσταντινούπολη να ησυχάσουμε και           λίγο …» .

Ευθύμιος Παπαδόπουλος

(πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Αγναντιάς )

 

( για την δραστηριότητά  του)

«…θα είμαι στα τρία ποτάμια για να επισκευάσω την σκεπή στο διοικητήριο …»

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος έργων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτική Σύμβουλο): Προς στιγμήν είχα την εντύπωση ότι χορεύατε το «Λα πατρου τσίντζι μάρμαρi» στην εκδήλωση στην Καλομοίρα .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αναπληρωτή Δήμαρχο): Αγαπητέ , αν δεν βάλεις γαλότσες , δεν γίνεις παπάκι απ΄τη  βροχή και δεν ανακατευτείς με τις λάσπες , πολιτική δεν γίνεται !!!

ΠΡΟΣ Απόστολο Κολίτσα (περιφερειακό Σύμβουλο) : Πολύ στενό μαρκάρισμα βλέπω ότι κάνεις με τον Μιχαλάκη στην περιοχή της Καλαμπάκας .

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (πρώην αντιδήμαρχο):Πολύ σου ,μου ,του με  Σακελλαρίου  είδα στην Καλομοίρα  και πολλούς ψιθύρους , για που το πας , άκουσα από φίλους σου .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Μια κίνηση έκανες στην Καλομοίρα και δεν συζητήθηκε τίποτ΄ άλλο αυτήν την  βδομάδα !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.