Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
21 Αυγούστου 2015, 09:35

***Στη σκιά των βράχων
_Γώγου λιβέντιμ , τι ριμαδοφκιάντζ ; Φώναξε τον Γιώργο Γκόγκο απ΄ το απέναντι πεζοδρόμιο , ο Δήμαρχος Καστρακίου Περικλής Γιάννης .
_Καλώς τον . Τι να κάνω , παρεμβαίνω με αγάπη για τα προβλήματα του χωριού κι΄ ας μην αρέσει στους φίλους σου της δημοτικής αρχής .
_Χμ…μμμμ, αυτούια , άμα θέλουμι του πιστεύουμι Γωγάκιμ , τον έκοψε ο Πέρρυ.
_Γιατί κακοπαθέντζτ ισί απ΄ τις παρεμβάσεις αυτές ;
_Όχι , δε λέου , αλλά να κάπους μ΄ έρχιτι .
_Τι σ΄ έρχιτι , δεν καταλαβαίνω , απάντησε ο Γιώργος Γκόγκος .
_Να μωρέ , ιγώ τρώου την ψυχήμ να κάνου κάτι κι έρχισι ισί κι τα ρίχς μια και παν καλιάτα , επέμενε ο Περικλής .
_Ά ….αααα Πέρρυ , αυτά έχι η πολιτική . Αμ πως νόμισις , ότι θα τι βγάλτς μέλι ;
_Όχι λιβέντιμ , όχι . Ιγώ κάτι που βλέπου ζαβό , δ…εεε μπουρού να του που ίσιου , ξέρς . Σ΄αρέσι , δε σ’ αρέσι , αυτός είμι .
_Μα…ααα , δε λέου , να πεις , άλλα πες κι κανένα καλό ; Έμ ούλα στραβά τα φκιάνου ιγώ ;
_Ορίστι , άνοιξις του σχουλείου για τσ’ ξένι . Ιμένα μη ρώτσις ; Δηλαδή Πέρρυ απουφασίζουμι κι διατάζουμι ;
_Ήθιλα να ξέρου ποιος κιαρατάς τσ΄ έμαθι αυτές τσ’ παλιουκουβέντις , ψιθύρισε ο Περικλής καθώς έδειχνε να τα παίρνει σιγά – σιγά .
_Οι θκίς οι λιβιντάδις , άμα θες να ξέρς .
_Μη μη βαντζ να μαλώσου τώρα . Ποιοι λιβιντάδις , δεν έχουν όνομα ;
_Αυτοί που μόλις μη βλέπν στου Δημαρχείου σουφρώνουν τα χείλια .
_Όχι βρε Γουγάκιμ , λάθους κάντζ λιβέντιμ , ποια χείλια σουφρώνουν , χαίρουντι που σι βλέπν έτσι θυρίου που ίσι κι λεν τι λιβέντζ είνι ου Γώγους … Έμ έτσι εξηγούντι ούλα αυτά που κάντζ .
_Δεν ξέρου τι λες ισί , αλλά ιγώ λίγα βλέπου πουλλά καταλαβαίνου . Αλλά θα τσ’ πιράσι , που θα παν …
_Ε΄, μη λες κι συ έτσι τώρα . Του παραπέρνς στραβά . Κοίτα να γίντζ καλό πιδί Γουγάκιμ , επέμενε σε πατρικό ύφος ο Περικλής . Άντι γειά μας τώρα κι σ΄ ευχαριτώ , συμπλήρωσε ο Περικλής .
_Βρε τι λέι ο Πέρρυ ; Γιατί με ευχαριστεί ; Σιγοψιθύριζε ο Γιώργος Γκόγκος .
Φαίδρα
***Ψίθυροι
* Και να που αργόσυρτα , εν μέσω του 3ου μνημονίου , φτάσαμε στην κορύφωση της Ελληνικής Καλοκαιρινής πανηγυριώτικης ατμόσφαιρας με τα πανηγύρια και τα πάσης φύσεως ανταμώματα να δίνουν και να παίρνουν !!!
Τώρα ο κάθε εις στο πόστο του και στην οικτρή πραγματικότητα αντιμέτωπος με τα καυτά θέματα της κρίσης και των απαιτήσεων του νέου μνημονίου .
……………………………………………

*Ποιος λέτε ότι εκπροσώπησε την δημοτική αρχή και τον δήμο γενικότερα το εορταστικό διήμερο της Παναγιάς στον περήφανο Ασπροπόταμο ; Αν δεν το μαντέψατε σπεύδω να σας ενημερώσω ότι αυτός ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος .
Γενικός , Βουρλίτσης και Μιχαλάκης έφτασαν μέχρι Συρράκο – Καλλαρύτες μεριά .
Αγαπητέ μου Γιώργο , έχω άδικο μετά εγώ που λέω ότι ανακηρύχτηκες επίτιμος Ασπροποταμίτης ; Και ο νοών νοείτω !!!
***Σοβαρά και εύθυμα
*«Αντιδήμαρχε , τι νέα; Ρωτάω τον Κώστα Ράντο καθώς μόλις είχε αποχωρήσει από τον χορό στο αντάμωμα στην περιοχή «ΣΙΔΕΡΗ» την Κυριακή το μεσημέρι και εν όσο η φασολάδα σιγόβραζε στο καζάνι .
«Όλα καλά , όλα ωραία . Γιατί έγινε τίποτα;» , με ρωτάει κάπως ανήσυχα απ΄ ότι πρόδιδε το βλέμμα του . Κωστάκη , εμπλούτισε κάπως το ρεπερτόριο της απάντησης . Η τέχνη του πολιτικού είναι να εννοεί πολλά χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα . Τα άλλα άστα σε μας !!!
…………………………………………………
*Απ΄ ότι πήρε το μάτι μου από κάποιες παρουσίες της δημοτικής αρχής η ολιγομελής ομάδα των άτυπων συνεργατών του δημάρχου εμπλουτίζεται με νέα πρόσωπα .
Εγώ δε θα σας αποκαλύψω τα πρόσωπα αλλά παραπέμπω στις πολλές φωτό όπου ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε νέα πρόσωπα να κινούνται στην άτυπη ομάδα – πολιτικό συμβούλιο του δημάρχου . Παιδιά , καλές αναλύσεις !!!
***Εξ’ απορρήτων
*Εγώ , ως όφειλα , είδα και έγραψα για την μεγάλη σημαία που έχει αναρτηθεί στον ιστό του δημοτικού μεγάρου νομίζοντας πως αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχή αλλά κάποιος φίλος σχολιάζοντας το σχόλιό μου με πληροφόρησε πως αυτήν η σημαία βρίσκονταν σε κάποια από τα συρτάρια του δήμου εδώ και πολλά χρόνια και απλά ανασύρθηκε .
Αγαπητέ μου , δεν ξέρω αν και ποια δημοτική αρχή κληροδότησε την εν λόγω σημαία στην σημερινή , ξέρω όμως ότι αναρτήθηκε !!!
…………………………………………………

*Πολύ μουρμούρα ακούω για τους ελέγχους που γίνονται στο κέντρο της πόλης όσον αφορά τα παράνομα παρκαρίσματα . Μάλιστα έτυχα σε περιστατικό όπου μια κυρία επισκέπτρια απολαμβάνοντας το καφεδάκι της σε κάποιο καφέ πήρε κλήση με αποτέλεσμα να κατεβάσει δεν ξέρω κι΄ εγώ πόσα καντήλια για το γεγονός .
«..Θα τη θυμάμαι την πόλη σας και θα βρίζω..» , έλεγε στον σερβιτόρο . Αγαπητή μου να κατεβάσεις όχι μόνο όσα καντήλια θέλεις αλλά και όλους τους πολυελαίους !!!
***Είπαν
( για την εκδήλωση στην Καλομοίρα )
«.. οι εκδηλώσεις αυτές στηρίζουν και αναδεικνύουν την παράδοσή μας που αποτελεί τον μεγαλύτερο πλούτο της περιοχής …» .
Χρήστος Μιχαλάκης
(Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων )

( για την παρουσία της δημοτικής αρχής το εορταστικό διήμερο της Παναγιάς)
«…Η παρούσα δημοτική αρχή είναι παρών στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και στα προβλήματα …».
Ανδρέας Καλτσούδας
(Αντιδήμαρχος)
( για το έργο της Περιφερειακής αρχής )
«…όταν υπάρχει προγραμματισμός, σχέδιο, μεθοδικότητα και ένωση δυνάμεων, μπορούμε να παράγουμε έργο ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες…» .
Κώστας Αγοραστός
(Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)
***Χαιρετίσματα
ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει η ακαδημία αξιών στα ψηλά της περιοχής ;
ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο): Αγαπητέ μου , πολύ χορό πρέπει να έριξες αυτό το τριήμερο ;
ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Δήμαρχε , ακόμα σε διακοπές η ομάδα ;
ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (επικεφαλής ομάδας πρωτοβουλίας Διαβιτών ): Τι λέει , εκδηλώθηκε η δέσμευση του δημάρχου για την αποχέτευση της Κορομηλιάς ;
ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Το αδιαχώρητο έμαθα ότι έγινε στο αντάμωμα . Μπράβο σας και σε άλλα με υγεία τώρα .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .