Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
7 Αυγούστου 2015, 08:04

***Στη  σκιά των βράχων

_Μαρία ,  Μαρία , φώναζε τις προάλλες ο Κώστας Ράντος την συναδέλφισσά  του  στο δημοτικό συμβούλιο καθώς την πείρε το μάτι του να γλιστράει αθόρυβα στο γραφείο του Δημάρχου .

_Κυρία Γκαραγκάνη , ο Αντιδήμαρχος σας φωνάζει , της είπε μια κοπέλα της γραμματείας που «έπιασε» τη φάση .

_Ο Αντιδήμαρχος ; Ποιος Αντιδήμαρχος   σιγομουρμούρισε  κοιτώντας την κοπέλα της γραμματείας .

_Να ,  ο κύριος αυτός εκεί , απάντησε η κοπέλα δείχνοντας τον Κώστα Ράντο που είχε σηκώσει το χέρι του κάνοντας σινιάλο από το γραφείο Αντιδημάρχων .

_Ά …αα , καλά πάω στον Δήμαρχο και έρχομαι  φώναξε  , συνοδεύοντας την φράση της με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού της .

_Είχε  δεν είχε περάσει κανένα δεκάλεπτο όταν η δημοτική σύμβουλος εξέρχονταν του γραφείου  Δημάρχου κατευθυνόμενη προς το γραφείο Αντιδημάρχων .

_Βρε καλώς τον κύριο Αντιδήμαρχο…..οοοο , σιγοψιθύρισε καθώς χαιρέτησε τον Κώστα Ράντο που είχε απλώσει το χέρι του .

Το πήρες το χρωματάκι Κωστάκη ; Αλλοίμονο σε μας που δεν πήγαμε πουθενά , συνέχισε να λέει η δημοτική σύμβουλος .

_Τι να το κάνεις  ίσα που μπήκα στη Θάλασσα και βγήκα . Αυτό ήταν όλο κι’ όλα τα μπάνια του λαού Μαρία , απάντησε ο Κώστας Ράντος . Καλά , τι διάβασα ; Είναι αλήθεια ότι πήγες στα περισσότερα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής ; Συμπλήρωσε τη φράση του ο Αντιδήμαρχος .

_Γιατί πειράζει  κύριε Αντιδήμαρχε ;

_Αλλοίμονο , τι να πειράξει , απλά λέω πως τα κατάφερες .

_Τι θα πει πως τα κατάφερα . Ήθελα και  τα κατάφερα . Άλλωστε έχουμε υποχρέωση . Όχι μόνο ψήφοι αλλά και παρουσία Κωστάκη !!!

_Και  πήγες σε όλα ;

_Σε όσα μπόρεσα Κωστάκη , απάντησε η Μαρία Γκαραγκάνη .

_Και τι λένε τα χωριά ;

_Όλα ωραία , όλα καλά , που λες κι΄ εσύ  .

_Κοίτα , της Παναγίας  θα κάνουμε τουρ , είσαι ;

_Εγώ αγαπητέ  μου έχω το πρόγραμμά  μου , θέλεις να ακολουθήσεις , ακολούθα . Δε θέλεις  καλή καρδιά .

_Θέλω , θα έχουμε και τον Δήμαρχο μαζί μας τώρα , απάντησε ο Κώστας Ράντος .

_Ο δήμαρχος σε πανηγύρι ; Μνήσθητί μου Κύριε  , ακούστηκε παρεμβαίνοντας ο Ανδρέας Καλτσούδας

    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Και μετά τις ζέστες , που μας έδωσαν και καταλάβαμε ,  ήρθαν και οι δροσιές  με τις βροχούλες , κυρίως στα ορεινά , να χαλάνε κάποιες εκδηλώσεις .

Ωστόσο ακόμα η ατμόσφαιρα είναι  καθαρά Καλοκαιρινή με τα  ορεινά να σφύζουν από ζωή και το κλαρίνο να αχολογάει  στα βουνά και στα λαγκάδια !!!

Είπαμε , αθάνατη Ελληνική εσχατιά  με τα ωραία της που αφήνει πίσω  και την κρίση  ακόμα  !!!

……………………………………………….

 

*Με ρωτούν πολλοί να τους πληροφορήσω πότε θα γίνει η περιβόητη μετακόμιση των υπηρεσιών του δήμου  του πρώτου  ορόφου  στο κτήριο που  νοικιάστηκε  και διαμορφώνεται  με σκοπό  να στεγάσει κάποιες εξ΄ αυτών .

Αγαπητοί μου , τι να σας πω , η φράση που εισπράττω από τους υπεύθυνους  είναι «το συντομότερον» !! Τώρα γιατί  αυτό δεν επαληθεύεται , μάλλον σχετίζεται με κάποιες μικρολεπτομέρειες . Αλλά τόσο ενδιαφέρον πια για την συγκεκριμένη μετακόμιση ;  Απορώ και εξίσταμαι  , που λένε !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Κάποτε , η ξενιτιά αποτελούσε κάτι το δύσκολα εξ’ ου και τα τραγούδια της ξενιτιάς που ράγιζαν  καρδιές . Σήμερα , στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης ,  μάλλον θεωρείται θετική εξέλιξη και από στεναχώρια προκαλεί χαρά όταν ένας νέος  , κυρίως επιστήμων , γίνεται ξενάκι .

Άκουσα τις προάλλες μια κυρία να επαίρεται για την τύχη που έχει το παιδί της που ξενιτεύτηκε και έκανα το σταυρό μου !!!

Βρε τι σου κάνει η παγκοσμιοποίηση !!!  Να θεωρείσαι  πολίτης του κόσμου    !!!

………………………………………………..

*Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί το πρώιμο  της συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου .

Αγαπητοί μου , τι να σας πω , να συνδυάστηκε με την γιορτή της Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος , δεν το νομίζω . Οπότε μάλλον τα μπάνια του λαού φαίνεται να έπαιξαν ρόλο.

Αυτά τα μπάνια του λαού που κάποτε έριχναν κυβερνήσεις !!!

Πρόεδρε , Πολυζώη Χαλατσάκη  , είμαστε για Κρήτη ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τα τίναξαν για τα καλά τα ψίλια  οι αυτάδελφοι αντιδήμαρχοι  Ανδρέας Καλτσούδας , που έπαιζε  εντός έδρας , και ο Δημήτρης Βουρλίτσης στο χορό που οργάνωσε ο  γνωστός  Χασιώτης  επαγγελματίας  Ευθύμιος  Μπέλλος με την γνωστή ταβέρνα στη Μύκανη .

Δεν  έβαλαν , λένε οι πληροφορίες μου , κώλο κάτω με τον Βουρλίτση να τα δίνει όλα στο τραγούδι «Παιδιά απ΄τον Ασπροπόταμο» .

Αγαπητοί μου , με τις υγείες  σας !!!

…………………………………………………………

*Μια χαρακτηριστική στιγμή της συνεδρίας του δ.σ ήταν όταν , μετά από μια ώρα συζήτησης για το θέμα της αποχέτευσης Κορομηλιάς ο έχων το γενικό πρόσταγμα της κίνησης των Διαβιτών Λευτέρης Δημάσης , αναφώνησε  το αμίμητο : «Δήμαρχε , τι απόφαση να πούμε στους χωριανούς ότι πήρατε ;

Αγαπητέ , απ΄ ότι κατάλαβα  από  αυτά που είπε ο Δήμαρχος , «το συντομότερον» , με την  σύνδεση  του συνδετικού  αγωγού σε ένα  μικροπρόγραμμα !!!

Είδες ο Δήμαρχος Λευτέρη ;

***Είπαν

( για  τον οικισμό της Κορομηλιάς )

«…Η Κορομηλιά δεν είναι ούτε Βατικανό , ούτε Πριγκιπάτο να έχουν μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις …» .

Λευτέρης Δημάσης

(Επικεφαλής ομάδας πρωτοβουλίας Διαβιτών)

 

( για τον οικισμό της  Κορομηλιάς )

«.. Μπορεί η Κορομηλιά να είναι ένας αυτόνομος οικισμός αλλά πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στον Δήμο Καλαμπάκας …» .

Γιώργος Δήμου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για το ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας )

«…Λεωνίδα , αν και φοβήθηκα ότι θα μας διάβαζες κανένα κουμουνιστικό μανιφέστο , ψηφίζω την πρόταση  με κλειστά μάτια  …» .

Χρήστος  Σινάνης

(Δήμαρχος )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο) : Συγκινείσαι  και δακρύζεις όταν ακούς για Ασπροπόταμο αλλά την πρόταση του ΚΕΝΑΚΑΠ για τον νομαδικό πολιτισμό , την καταψήφισες ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Άκουσες Κώστα τι είπε ένας Διαβίτης ; Ότι στην Διάβα δεν βάρεσε καμπανάκι αλλά καμπάνα !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου) : Αγαπητέ , σε πήρε το μάτι μου να κάθεσαι στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων στην προχθεσινή συνεδρία του Δ.Σ . Να υποθέσω  κάτι ;

ΠΡΟΣ Λεωνίδα Κεραμίδα (επικεφαλής δημοτικής παράταξης):  Αγαπητέ , μήπως να ξαναδιαβάσεις τον Μαρξισμό – Λενινισμό ; Άμα η πρόταση ενός κουμουνιστή ψηφίζεται από τους εκπροσώπους της λυκοσυμμαχίας  , όπως λέτε, τότε ψάξε να δεις που κάνεις λάθος .

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Αγαπητέ , σε βλέπω σκεφτικό και σιωπηλό στις  τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου . Η σιωπή , όταν δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις , είναι καλή αλλά η σιωπή δεν  είναι χρυσός ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .