Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

7 Αυγούστου, 2015 08:04 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη  σκιά των βράχων

_Μαρία ,  Μαρία , φώναζε τις προάλλες ο Κώστας Ράντος την συναδέλφισσά  του  στο δημοτικό συμβούλιο καθώς την πείρε το μάτι του να γλιστράει αθόρυβα στο γραφείο του Δημάρχου .

_Κυρία Γκαραγκάνη , ο Αντιδήμαρχος σας φωνάζει , της είπε μια κοπέλα της γραμματείας που «έπιασε» τη φάση .

_Ο Αντιδήμαρχος ; Ποιος Αντιδήμαρχος   σιγομουρμούρισε  κοιτώντας την κοπέλα της γραμματείας .

_Να ,  ο κύριος αυτός εκεί , απάντησε η κοπέλα δείχνοντας τον Κώστα Ράντο που είχε σηκώσει το χέρι του κάνοντας σινιάλο από το γραφείο Αντιδημάρχων .

_Ά …αα , καλά πάω στον Δήμαρχο και έρχομαι  φώναξε  , συνοδεύοντας την φράση της με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού της .

_Είχε  δεν είχε περάσει κανένα δεκάλεπτο όταν η δημοτική σύμβουλος εξέρχονταν του γραφείου  Δημάρχου κατευθυνόμενη προς το γραφείο Αντιδημάρχων .

_Βρε καλώς τον κύριο Αντιδήμαρχο…..οοοο , σιγοψιθύρισε καθώς χαιρέτησε τον Κώστα Ράντο που είχε απλώσει το χέρι του .

Το πήρες το χρωματάκι Κωστάκη ; Αλλοίμονο σε μας που δεν πήγαμε πουθενά , συνέχισε να λέει η δημοτική σύμβουλος .

_Τι να το κάνεις  ίσα που μπήκα στη Θάλασσα και βγήκα . Αυτό ήταν όλο κι’ όλα τα μπάνια του λαού Μαρία , απάντησε ο Κώστας Ράντος . Καλά , τι διάβασα ; Είναι αλήθεια ότι πήγες στα περισσότερα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής ; Συμπλήρωσε τη φράση του ο Αντιδήμαρχος .

_Γιατί πειράζει  κύριε Αντιδήμαρχε ;

_Αλλοίμονο , τι να πειράξει , απλά λέω πως τα κατάφερες .

_Τι θα πει πως τα κατάφερα . Ήθελα και  τα κατάφερα . Άλλωστε έχουμε υποχρέωση . Όχι μόνο ψήφοι αλλά και παρουσία Κωστάκη !!!

_Και  πήγες σε όλα ;

_Σε όσα μπόρεσα Κωστάκη , απάντησε η Μαρία Γκαραγκάνη .

_Και τι λένε τα χωριά ;

_Όλα ωραία , όλα καλά , που λες κι΄ εσύ  .

_Κοίτα , της Παναγίας  θα κάνουμε τουρ , είσαι ;

_Εγώ αγαπητέ  μου έχω το πρόγραμμά  μου , θέλεις να ακολουθήσεις , ακολούθα . Δε θέλεις  καλή καρδιά .

_Θέλω , θα έχουμε και τον Δήμαρχο μαζί μας τώρα , απάντησε ο Κώστας Ράντος .

_Ο δήμαρχος σε πανηγύρι ; Μνήσθητί μου Κύριε  , ακούστηκε παρεμβαίνοντας ο Ανδρέας Καλτσούδας

    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Και μετά τις ζέστες , που μας έδωσαν και καταλάβαμε ,  ήρθαν και οι δροσιές  με τις βροχούλες , κυρίως στα ορεινά , να χαλάνε κάποιες εκδηλώσεις .

Ωστόσο ακόμα η ατμόσφαιρα είναι  καθαρά Καλοκαιρινή με τα  ορεινά να σφύζουν από ζωή και το κλαρίνο να αχολογάει  στα βουνά και στα λαγκάδια !!!

Είπαμε , αθάνατη Ελληνική εσχατιά  με τα ωραία της που αφήνει πίσω  και την κρίση  ακόμα  !!!

……………………………………………….

 

*Με ρωτούν πολλοί να τους πληροφορήσω πότε θα γίνει η περιβόητη μετακόμιση των υπηρεσιών του δήμου  του πρώτου  ορόφου  στο κτήριο που  νοικιάστηκε  και διαμορφώνεται  με σκοπό  να στεγάσει κάποιες εξ΄ αυτών .

Αγαπητοί μου , τι να σας πω , η φράση που εισπράττω από τους υπεύθυνους  είναι «το συντομότερον» !! Τώρα γιατί  αυτό δεν επαληθεύεται , μάλλον σχετίζεται με κάποιες μικρολεπτομέρειες . Αλλά τόσο ενδιαφέρον πια για την συγκεκριμένη μετακόμιση ;  Απορώ και εξίσταμαι  , που λένε !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Κάποτε , η ξενιτιά αποτελούσε κάτι το δύσκολα εξ’ ου και τα τραγούδια της ξενιτιάς που ράγιζαν  καρδιές . Σήμερα , στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης ,  μάλλον θεωρείται θετική εξέλιξη και από στεναχώρια προκαλεί χαρά όταν ένας νέος  , κυρίως επιστήμων , γίνεται ξενάκι .

Άκουσα τις προάλλες μια κυρία να επαίρεται για την τύχη που έχει το παιδί της που ξενιτεύτηκε και έκανα το σταυρό μου !!!

Βρε τι σου κάνει η παγκοσμιοποίηση !!!  Να θεωρείσαι  πολίτης του κόσμου    !!!

………………………………………………..

*Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί το πρώιμο  της συνεδρίας του δημοτικού συμβουλίου .

Αγαπητοί μου , τι να σας πω , να συνδυάστηκε με την γιορτή της Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος , δεν το νομίζω . Οπότε μάλλον τα μπάνια του λαού φαίνεται να έπαιξαν ρόλο.

Αυτά τα μπάνια του λαού που κάποτε έριχναν κυβερνήσεις !!!

Πρόεδρε , Πολυζώη Χαλατσάκη  , είμαστε για Κρήτη ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τα τίναξαν για τα καλά τα ψίλια  οι αυτάδελφοι αντιδήμαρχοι  Ανδρέας Καλτσούδας , που έπαιζε  εντός έδρας , και ο Δημήτρης Βουρλίτσης στο χορό που οργάνωσε ο  γνωστός  Χασιώτης  επαγγελματίας  Ευθύμιος  Μπέλλος με την γνωστή ταβέρνα στη Μύκανη .

Δεν  έβαλαν , λένε οι πληροφορίες μου , κώλο κάτω με τον Βουρλίτση να τα δίνει όλα στο τραγούδι «Παιδιά απ΄τον Ασπροπόταμο» .

Αγαπητοί μου , με τις υγείες  σας !!!

…………………………………………………………

*Μια χαρακτηριστική στιγμή της συνεδρίας του δ.σ ήταν όταν , μετά από μια ώρα συζήτησης για το θέμα της αποχέτευσης Κορομηλιάς ο έχων το γενικό πρόσταγμα της κίνησης των Διαβιτών Λευτέρης Δημάσης , αναφώνησε  το αμίμητο : «Δήμαρχε , τι απόφαση να πούμε στους χωριανούς ότι πήρατε ;

Αγαπητέ , απ΄ ότι κατάλαβα  από  αυτά που είπε ο Δήμαρχος , «το συντομότερον» , με την  σύνδεση  του συνδετικού  αγωγού σε ένα  μικροπρόγραμμα !!!

Είδες ο Δήμαρχος Λευτέρη ;

***Είπαν

( για  τον οικισμό της Κορομηλιάς )

«…Η Κορομηλιά δεν είναι ούτε Βατικανό , ούτε Πριγκιπάτο να έχουν μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις …» .

Λευτέρης Δημάσης

(Επικεφαλής ομάδας πρωτοβουλίας Διαβιτών)

 

( για τον οικισμό της  Κορομηλιάς )

«.. Μπορεί η Κορομηλιά να είναι ένας αυτόνομος οικισμός αλλά πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στον Δήμο Καλαμπάκας …» .

Γιώργος Δήμου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για το ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας )

«…Λεωνίδα , αν και φοβήθηκα ότι θα μας διάβαζες κανένα κουμουνιστικό μανιφέστο , ψηφίζω την πρόταση  με κλειστά μάτια  …» .

Χρήστος  Σινάνης

(Δήμαρχος )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο) : Συγκινείσαι  και δακρύζεις όταν ακούς για Ασπροπόταμο αλλά την πρόταση του ΚΕΝΑΚΑΠ για τον νομαδικό πολιτισμό , την καταψήφισες ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Άκουσες Κώστα τι είπε ένας Διαβίτης ; Ότι στην Διάβα δεν βάρεσε καμπανάκι αλλά καμπάνα !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου) : Αγαπητέ , σε πήρε το μάτι μου να κάθεσαι στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων στην προχθεσινή συνεδρία του Δ.Σ . Να υποθέσω  κάτι ;

ΠΡΟΣ Λεωνίδα Κεραμίδα (επικεφαλής δημοτικής παράταξης):  Αγαπητέ , μήπως να ξαναδιαβάσεις τον Μαρξισμό – Λενινισμό ; Άμα η πρόταση ενός κουμουνιστή ψηφίζεται από τους εκπροσώπους της λυκοσυμμαχίας  , όπως λέτε, τότε ψάξε να δεις που κάνεις λάθος .

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Αγαπητέ , σε βλέπω σκεφτικό και σιωπηλό στις  τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου . Η σιωπή , όταν δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις , είναι καλή αλλά η σιωπή δεν  είναι χρυσός ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.