Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
24 Ιουλίου 2015, 07:56

***Στη σκιά των βράχων

_Αντιδήμαρχε , καλημέρα . Ίσι καλά όπους τα μουλουγάν ;

_Πρίμα γκούτ όλα . Αλλά ποιος ίσι  ;

_Δε μη γνώρσις , του λες αλήθιου ;

_Να  , μα τον Άγιο Μάμα , αν λέου ψέματα .

_Ά καλα….ά ; Άμα ορκίζεσαι στον Άγιο μας , σι πιστεύου . Ου Θουματζίκους είμι βρε…; Απαντά από την άλλη άκρη του τηλεφώνου ο πρωινός τηλεφωνικός επισκέπτης  του Αντιδημάρχου έργων Δημήτρη Βουρλίτση .

_Ποιός Θουματζίκους , θα με τρελάνεις ; Δεν ξέρου κανέναν Θουματζίκου εγώ , απάντησε ο Αντιδήμαρχος κλείνοντας το τηλέφωνο .

_Ποιός σε σύγχυσε πουρνό – πουρνό Αντιδήμαρχε , τον έκοψε ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Γιανάκος που εκείνη την ώρα περνούσε μπροστά από το γραφείο  του και έγινε μάρτυρας του συμβάντος  .

_Έχω έναν που με ζάλισε  από το πρωί ..  Θωματζίκους κι Θωματζίκος . Ποιος Θωματζίκος ; Δεν ξέρω κανένα Θωματζίκο , απάντησε ο Αντιδήμαρχος οργισμένα  και πριν προκάνει να αποσώσει ,  ντρ…ρρρρρνννν , το τηλέφωνο .

_Νάτονα , αυτός είναι πάλι . Βρε τι έπαθα σήμερα , σιγοψιθύρισε ο αντιδήμαρχος .

_Κάτσε να το σηκώσω εγώ , είπε ο γενικός κινούμενος αστραπιαία προς την μεριά του τηλεφώνου .

_Ναι μπρος ; Ποιος είναι ; Ο Θωματζίκος ; Ποιος Θωματζίκος ; Αναφώνησε ο γενικός σαστισμένος από την επιμονή του αλλά και την άρνηση, από την άλλη .

_Καλά στον δίνω πάρτον , είπε ο γενικός  χώνοντας το ακουστικό στη μούρη του Αντιδημάρχου .

Μετά από κανένα τέταρτο επεξηγήσεων τελικά ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο τον γνώριζε ο αντιδήμαρχος αλλά και είναι και Χαλικιώτης κτηνοτρόφος .

_Έλα βρε Θωμά και με μπέρδεψες με το Θωματζίκος , τι θες ;

_Έλα απαν  τώραϊά γιατί θα σκουτουθούμε , ακούστηκε να  λέει φωνασκώντας ο Θωματζίκος .

_Πάψε , τι  κουβέντες είναι αυτές ; Γιατί και με ποιόν να σκουτουθίτι ; Ρώτησε ο Αντιδήμαρχος κοιτώντας τον γενικό που σταυροκοπιόνταν .

_Με κατέλαβαν το γρέκι κι έμεινα χωρίς γρέκι , συνέχιζε να σκούζι ο Θωματζίκος .

_Σε πήραν το γρέκι ; Ποιος ; Ρώτησε ο Αντιδήμαρχος και με τη φράση , «καλά , θα έρθω την Παρασκευή το μεσημέρι», έκλεισε το τηλέφωνο .

_Κατάλαβες τώρα γενικέ γιατί δεν τον ήξερε ο βλάχος  ;

_Αντιδήμαρχε , είδα κι΄ αν είδα βλάχους , αλλά  σαν εσένα , δεν ματαείδα , αδερφέ μου σχολίασε ο γενικός εξερχόμενος .

                    Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , η κρίση , κρίσι και τα πανηγύρια , πανηγύρια . Ο χορός , λένε οι πληροφορίες μου , πήγε γόνα από τους δημοτικούς μας άρχοντες . Στον Άγιο Δημήτριο ειδικά , που γιόρταζε της Αγίας Μαρίνας  , το έκαψαν . Μέχρι και ο Βουρλίτσης χόρεψε το τραγούδι «Παιδιά απ΄τον Ασρποπόταμο» !!! Αντιδήμαρχε , με τις υγείες σου και του χρόνου καλύτερα !!!

………………………………………………

 

*Εμείς , ότι και να λένε κάποιοι , επιμένουμε πως στην πολιτική η χωροταξία , δηλαδή το πώς , που και με ποιους  διατάσσονται οι πολιτικοί στο χώρο , έχει σημασία για να καταλάβεις  ενδότερες σχέσεις και ισορροπίες  .

Να , το ότι ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου  στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Τσιούγκουρο  κάθονταν  με κάποιους συνεργάτες του  και ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαχρήστος  με άλλο γκρούπ  , στην άλλη γωνιά της πλατείας , λέτε να είναι τυχαίο ;

 

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Την Κυριακή είναι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής και τα μισά ορεινά χωριά πανηγυρίζουν  οπότε η άνοδος μπορεί , λόγω κρίσης , να καθυστέρησε , αλλά εξελίσσεται δυναμικά . Πάντως ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βουρλίτσης κατοικοεδρεύει  στο Χαλίκη  και έχει συντάξει λίστα με τους συνεργάτες και συναδέλφους  του δημοτικούς συμβούλους  που θα φιλοξενήσει .

Αντιδήμαρχε , καλώς να τους αποδεχθείς στο όμορφο χωριό σου , αλλά κοίτα να μην συμπέσουν κάποιοι με κάποιους .

……………………………………………………….

 

*Το σουβλάκι  ,το λουκάνικο , η μπύρα  και ο χαλβάς σαπουνέ , είχαν την τιμητική τους στο πανηγύρι (εμποροπανήγυρι) της πόλης μας . Τα πάντα από τις υπαίθριες «σουβλακερί»  είχαν κατακλειστεί από πανηγυριώτες που με τον τρόπο τους απαντάνε στην Μέρκελ και Σόιμπλε «κουφάλες , ποτέ δε θα πεθάνουμε» !!

Αγαπητοί μου , μην τα λέτε αυτά γιατί αυτά πληρώνουμε αν θέλετε να ξέρετε . Αφήστε που μέχρι και τα λακαριά θα μας κόψουν φέτος γιατί  , λένε , χάνουν φόρους !!! Ήμαρτον Παναγιά  μου . Τι θα ακούσουμε ακόμα !!!

 

***Εξ’  απορρήτων

*Δεν μπορώ να κατανοήσω  κάποιους  εποχούμενους με αυτοκίνητα και μηχανές τι καταλαβαίνουν  όταν μαρσάρουν στο κέντρο της πόλης  και κυρίως περνώντας μπροστά από τις καφετέριες τρομάζοντας τον κόσμο και κυρίως τους επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή να δουν άλλα και βλέπουν αυτά που έχουν και στους δικούς  τους τόπους .

Μήπως να κάνουμε την Τρικάλων πίστα κρος ;  Λέω μήπως !!!

……………………………………………………..

 

*Μια πολύ ωραία εκδήλωση με πρωτοβουλία  του γνωστού Καλαμπακιώτη χαράκτη Ηλία Κοτσίρα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καστρακίου φιλοξενώντας έργα μαθητών του που εισήχθησαν , ή  φοιτούν , ή ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους  στην σχολή  Καλών    τεχνών .

Πάντως στα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ο Ηλίας Κοτσίρας προσωπικά κράτησα το ότι  η Καλαμπάκα πρέπει να μετεξελιχθεί σε πόλη έμπνευσης , πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας .

Αγαπητέ , επιτέλους να ακουστεί και κάτι εξόχως σωστό !!!

 

***Είπαν

( για την δωρεά της )

«…Όνειρό μου ήταν να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και δικό μου όραμα να προσφέρω πρόσβαση και δυνατότητα σ΄ αυτήν την κοινωνία …» .

Αικ. Δημουλά

(Δωρήτρια  βιβλιοθήκης )

( για την οικογ. Δημουλά)

«…Γνωρίζουμε ότι το χρέος μας στην οικογένεια Δημουλά , θα μένει πάντα ανεξόφλητο …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος )

 

( για  την παρουσία του στα κοινά )

«…Μέλημά μου  δεν είναι η αυτοπροβολή  , αλλά η διαφάνεια και η ειλικρίνεια προς τους πολίτες  . Έτσι εκλέχτηκα και έτσι θα συνεχίσω για το καλό του χωριού μου.

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Δήμου (Προϊστάμενο Δ.Ε.Η Καλαμπάκας ): Αγαπητέ , είναι δυνατόν να γίνει διακοπή ρεύματος στο πανηγύρι της Βλαχάβας  ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Στα μπάνια του λαού αγαπητέ Κώστα ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην δημ. Σύμβουλο): Δεν πιστεύω να συνάντησες τον Ράντο εκέι που πήγες για πλάτσα – πλούτσα ;

ΠΡΟΣ Σάκη Κάψάλη (πρώην αντιδήμαρχο ): Δεν  ήξερα ότι η ανάπτυξη αγαπητέ περνάει και από εκεί ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο ): Καλά , και στο πανηγύρι με τον Καλτσούδα ; Δηλαδή , ούτε πανηγύρι δεν γίνεται χωρίς Ανδρέα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .