Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Ιουλίου 2015, 08:05

***Στη σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι  μου αναγνώστες  , μπορεί η χώρα να τραβάει τα πάνδεινα και να την προσβάλει ο πάσα ένας κιαρατάς εταίρος  λέγοντάς  μας κατάμουτρα ότι δεν εκπέμπουμε  καμία εμπιστοσύνη και ότι για να μας σώσουν θα πρέπει να μας δέσουν χειροπόδαρα , όπως παλιά οι μανάδες φάσκιωναν τα γεντσιάρκα  , αλλά στο τοπικό γίγνεσθαι πάμε πρίμα γκούτ.

Εκείνος ο Μπάμπης Ζούζουλας και οι συν αυτό διοργανωτές του θέρου και του αλωνίσματος  δεν προκάνουν να δέχονται συγχαρητήρια μια και ήταν  μια εκδήλωση αλλιώτικη από τις άλλες που έγραψε .

Όμως  στα  τόσα άγνωστα , δυστυχώς  για  τους νεότερους  , πράγματα ανέδειξε η αναπαράσταση του θέρου , σε εκείνο  που σταμάτησαν οι περισσότεροι ήταν η ξυδοσκορδοπάπαρα . Ξέρετε , το  γνωστό  για τους παλιότερους που έζησαν την εποχή , αναψυκτικό του θέρου .

_Συγχαρητήρια σι σένα και  στην παρέα  όλη , τον Γιάννη , τον Ζήση , τον Κώστα …. , όλους που συμμετείχαν  στην αναπαράσταση , ήταν καταπληκτική η εκδήλωση , έλεγε τις προάλλες στον Μπάμπη Ζούζουλα , ένας που τον βρήκε να ανεβαίνει ασθμαίνων  τις βαθμίδες του δημοτικού μας μεγάρου .

_Σ΄ ευχαριστώ , σ΄ ευχαριστώ , καλή ήταν , πήγαμε καλά πράγματι , απάντησε ο Μπάμπης ανεβαίνοντας προς το υπερώων του δημαρχείου .

_Έ, είχες και καλούς συνεργάτες για ; Τον έκοψε ο άλλος που τον ακολουθούσε πιτσί λουρί .

_Είχα , είχα , τι ψέματα να λέου ; Είχα . Καλά είνι τα πιδιά ούλα εκτός απ΄ εκείνο το διαλυτικό στοιχείο . Αλλά καλά . καλά , συνέχισε να λέει ο Μπάμπης .

_Σ΄ έχω  δυο  καλές  προτάσεις Μπάμπη .

_Πέτις .

_Να , εκείνη η ξυδοσκορδοπάπαρα , με εντυπωσίασε πολύ  ξέρεις . Σκέφτομαι ότι  θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το τοπικό  αναψυκτικό του καλοκαιριού . Να το πίνουμε , να δροσιζόμαστε  και να λέμε στην υγειά του Μπάμπη  και των άλλων  παιδιών .

_Πέκα κι του δεύτερου .

_Να  του χρόνου να πήξουμε  τυρί .

_Θές να μας σκουτώσι ο Ανδρέας ; Μην του ξαναπείς αυτό .

_Βρε να του κάνουμε παραδοσιακά . Να κλείσουμε τα πρόβατα στη  στρούγκα , να τ΄ αρμέξουμε  στην καρδάρα , να κουβαλήσουμε  του γάλα στις γκάζες , να το μεταφέρουμε με τα ζώα , να του στραγγίσουμε στην τσαντύλα , να το βάλουμε στα καζάνια να το πήξουμε με  πυτιά από μικρό κατσίκι  να το στραγγίσουμε , να το αλατίσουμε να το βάλουμε  να ωριμάσει  , όλα .

_Βρε σα καλά να τα λες . Θα συσκιφτούμι  κι θα δούμι .

 

                                                                                                                                       Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Οι Βλαχαβιώτες αντάμωσαν το Σάββατο το βράδυ κατά το ήμισυ καθώς ακολουθεί  , το άλλο μισό , που ενσωματώνει το πανηγύρι του χωριού τ’ Άη Λιός . Πάντως Το Σάββατο το βράδυ όσοι ανηφόρησαν προς  τα άνω πρέπει να έμειναν  ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και την ατμόσφαιρα του ανταμώματος .

Να μην είχαμε και το πρόβλημα της κρίσης θα ήταν σαφώς καλύτερα , αλλά τι ν κάνουμε , δε μπορεί να τα έχουμε όλα !!!

………………………………………………………

 

*Νέα δεδομένα , όπως πληροφορούμε , έχει για το θέμα της ξύλευσης  ατομικών  αναγκών , ο Γιώργος Γκόγκος .Τα πως και τα  γιατί προσεχώς από τον ίδιο καθώς θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις . Αγαπητέ , δεν ξέρω ποια είναι τα νέα δεδομένα αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι  όλα τελούν υπό την σκιά των εξελίξεων της συμφωνίας . Άσε να κοπάσει λίγο αυτό το θέμα και μετά βλέπουμε !!!

 

***Έξ΄ απορρήτων

*Μπορεί να πάρθηκαν μέτρα από την δημοτική αρχή , μπορεί να συντάξαμε μελέτες , μπορεί οι επιστήμονες να προτείνουν ,αλλά  το κυκλοφορικό  δεν μας υπολείπεται . Ειδικά στην πλατεία Δημαρχείου τα πράγματα ορισμένες φορές είναι τραγελαφικά . Λεωφορεία του ΚΤΕΛ , λεωφορεία  τουριστικά , Ε.Ι.Χ , Δίκυκλα , τουρίστες ντόπιοι , όλα ένα κουβάρι . Καλά , εκείνα τα πάρκιγκ  τι τα θέλουμε μετά αφού παρκάρουμε όπου λάχει !!!

……………………………………………….

*Περνώντας τη  «Μεγάλη» Δευτέρα(!) το πρωί από την πιάτσα των ΤΑΧΙ, πήρε το μάτι μου  τους ταρίφες να έχουν καθίσει στο παγκάκι και να σχολιάζουν τις δραματικές  για την  Ελλάδα εξελίξεις.

Εν τη αφελεία μου κι εγώ ρώτησα να μάθω το λόγο για να λάβω την απάντηση  ότι «δεν υπάρχει δουλειά αφού ο κόσμος δεν έχει παράδες στην τσέπα»  οπότε το έριξαν  κι΄ αυτοί στην φιλοσοφία και στις πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις .

Αγαπητοί μου , μετά την ψήφιση  της  συμφωνίας ,μην ανησυχείτε γιατί έρχεται η ανάκαμψη και η ανάπτυξη !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Το Σάββατο το μεσημέρι βρέθηκα στα πλατάνια της Διάβας με παρέα φίλων  απολαμβάνοντας την δροσιά τους αλλά και σχολιάζοντας τα τοπικά , Διαβίτικα  , και όχι μόνο , κοινωνικοπολιτικά δρώμενα . Λίγο παραπέρα κάποιοι εθελοντές , όπως ο Χρήστος Ντάπας (ο γνωστός Σαλαριάς) καθάριζε το σιντριβάνι της πλατείας .

Είπαμε ο θεσμός  του κοινοτισμού που μπορεί να κάνει θαύματα !!!

………………………………………….

*Ποιος  μπορεί να φανταστεί ότι ενώ σε επίπεδο χώρας δίνεται μάχη για να αποφύγουμε το ντετ , την πτώχευση δηλαδή, το δημοτικό συμβούλιο θα κουβέντιαζε για τα γρέκια .

Ναι , μαλλιά κουβάρια πρόεδρος και κτηνοτρόφοι  ενός χωριού για τα γρέκια με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Άλκη Αναγνωστόπουλο να λέει πως αν δεν συμμορφωθούν  με τους κανονισμούς θα πέσουν πρόστιμα .

Τελικά δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα τηρούν τους κανονισμούς και η αντιπαράθεση έληξε εκεί προς το παρόν !!!

***Είπαν

( για την έκπτωση εργολάβου)

«…το δ.σ έδωσε τις νόμιμες παρατάσεις αλλά ο εργολάβος δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος…» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος έργων)

 

( για την συμφωνία με τους δανειστές )

«…Αν πτωχεύαμε η ζωή θα επέστρεφε στο ΄50 . Ευτυχώς το αποφύγαμε την τελευταία στιγμή …» .

Γιάννης Παπαπούλιος

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για τα «γρέκια»)

«…Αν δεν επιβάλλουμε πρόστιμα το πρόβλημα με τα γρέκια δε θα λυθεί και θα το ξαναβρούμε μπροστά μας …» .

Άλκης  Αναγνωστόπουλος

(Αντιδήμαρχος  Αγροτικής Ανάπτυξης)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο) : Όρισες κάποιον αντικαταστάτη ως επικεφαλής της δημοτικής σας παράταξης ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (πρώην δήμαρχο Βασιλικής ): Πότε θα έχουμε ορκωμοσίες ;

ΠΡΟΣ Γκαραγκάνη (Δημοτικό Σύμβουλο): Καλά , που τον έστειλες τον αντιδήμαρχο έργων και χάθηκε ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Παπαγεωργίου (Αντιδήμαρχο οικονομικών ):Η περίπτωση αναχρηματοδότησης των δανείων του δήμου με νέο δάνειο μου θυμίζει τη συνταγή που έφερε τη χώρα στα σημερινά χάλια απευχόμενος να συμβεί το ίδιο και στον δήμο .

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη): Είδες μοντέλο διακυβέρνησης που εφαρμόζει ο πρόεδρος ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .