Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

31 Ιουλίου, 2015 08:10 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων

_Γώγου , είσι λεβέντζ , σι βγάζου  του καπέλου . Μ…μμμμ , μπράβους , μπράβους . Τέτοιους πουλιτκούς θέλουμι , όχι σαν τσι’άλλι που δεν ξέρουν που βαϊζν ; Φώναζε  επί σκοπού , προφανώς για ν’  ακουστεί στον περίγυρο  , γνωστός και μη εξαιρετέος Βλαχαβιώτης  τον Γιώργο Δήμου καθώς τον συνάντησε σε σουβλακερί στο πανηγύρι τ΄ Αηλιώς  .

_Πάψε βρε αφουρισμένε και  θα μας ακούει η μισή Καλαμπάκα ; Φώναξε ο Γιώργος Δήμου αντιλαμβανόμενος προφανώς τα καρφιά που έριχνε σαν τα φαρμακερά βέλη του Ηρακλή , ο Βλαχαβιώτης .

_Ά…αααα , να με συμπαθάς , αλλά ιγώ τα λέω τσεκουράτα κι σ΄αφνούς  π’  αρέσι ,  για τσ’ άλλι , δε θα μπουρέσου , επέμενε να φωνασκεί ο Βλαχαβιώτης λες και βρίσκονταν στην βίγλα , πάνω στην Βλαχάβα .

_Μη , μη ,μη…ηηηηη αναφέρεις αυτό το όνομα και θα με κάψι , τον έκοψε ο Γιώργος Δήμου παίρνοντας τον Βλαχαβιώτη απ΄το μανίκι και τραβώντας τον σε μια άκρη της υπαίθριας  σουβλακερί .

_Θα δουκιμάσουμι κανένα λουκάϊγκου  , Γώγου ; Ρώτησε ο Βλαχαβιώτης τον Γιώργο Δήμου που κοιτούσε γύρω του περιεργαζόμενος την ομήγυρη  .

_Θα πάρουμι , παρήγγιλι  ότι  τραβάει η ψυχάρας , απάντησε ο Γώγος Δήμου κοιτώντας το κινητό του που δεν έλεγε να σταματήσει να χτυπάει όση ώρα μιλούσε με τον Βλαχαβιώτη .

_Απ΄λες Γώγου , μιταξί μας  τώρα  , είσι ουραίους , μια χαρίτσα τα καταάφερις .

_Μ…μμμμ ….., έκανε ο Γιώργος Δήμου στην προσπάθειά του να αρθρώσει λόγο αλλά ο Βλαχαβιώτης του έκοψε  την φόρα .

_Σού…οοοουτ , μη…ηηηη λες τίπουτα  ισί , λίγα λες πουλλά καταλαβαίνου , επέμενε να λέει ο Βλαχαβιώτης .

_Εσύ μπορεί να καταλαβαίντζ  , ιγώ  όμως όχι , επέμενε να λέει ο Γιώργος Δήμου .

_Ισύ  δεν καταλαβαίντζ ; Ίσι  ισί μια μάρκα ;  Έ…εεεε  έ..εεε  . Του νιρό κατ΄απ΄τ΄ αχυρα …

_Βρε λεβέντιμ , για ποιο λες ;  Αλήθεια δεν καταλαβαίνου ; Επέμενε να ρωτάει ο Γιώργος Δήμου πάλι  .

_Για τα φέξα απάν τη βραδυά του πανηγυριού λέου … , Κλά….ααατς , ου διακόπτς  , πίσσα η Βλαχάβα . Την τύφλα μας δεν βλέπαμε .

_Ιγώ ; Πουτέ τέτοιου πράγμα . Ο ασβός .

_ Βρε ποιος ασβός κι κουραφέξαλα μιλάς ….  Πάψι , είσι ουραίους , επέμενε να λέει ο Βλαχαβιώτης με τον έρμο τον Γιώργο Δήμου  να προσπαθεί επί ματαίω  να αποδείξει  Βλαχαβιώτη ότι δεν είσαι ελέφας !!!

           Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πανηγυριώτες  όλοι το περασμένο Σαββατοκύριακο , λόγω Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος , πανηγυριώτες και οι τοπικοί μας άρχοντες αφού , άλλος λίγο , άλλος πολύ , έκαναν  τις τσάρκες τους στα πέριξ πανηγυρίζοντα χωριά .

Λοιπόν , τσεκάροντας τώρα τις παρουσίες δημοτικών συμβούλων διαπιστώνω  ότι τις περισσότερες  παρουσίες καταγράφει με διαφορά  η δημοτική Σύμβουλος κυρία Μαρία Γκαραγκάνη η οποία επισκέφθηκε  τα περισσότερα πανηγυρίζοντα χωριά κυρίως του ορεινού όγκου .

Χαρά στο κουράγιο σου , αγαπητή μου !!!

………………………………………………………

 

*Και μέσα στα πολλά και ωραία εορταστικά που «έπιασα» ότι  έλαβαν χώρα είναι και η γιορτή «κασσαρίας» στην Πολυθέα Ασπροποτάμου .

Τι έκαναν οι Πολυθεάτες  , που ειρήσθω εν παρόδω  είχαν τους καλύτερους κασσερομαστόρους ; Αναβίωσαν την λειτουργία των κασσαριών , όπου ως γνωστόν παράγονται  και ωριμάζουν τα κασέρια .

Βέβαια μπορεί η καλοκαιρινή μπόρα , μπορεί να τροποποίησε το πρόγραμμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό .

Λοιπόν , μήπως ήρθε η ώρα , λόγω της κρίσης , να επανέλθουν  οι παραγωγικές μας ενασχολήσεις ;

***Ψίθυροι

*Την μήνη πολλών δέχεται  , όπως μαθαίνω , ο «δήμαρχος» Καστρακίου Περικλής Γιάννης για το ότι δεν τηρήθηκε φέτος το έθιμο του καζανιού  στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην περιοχή .

Τώρα γιατί στον Περικλή τα πυρά και όχι αλλού , είναι ένα θέμα , αν και η απάντηση που έλαβα από κάποιους Καστρακινούς , ήταν ότι «είθισται και τα καλά και τα άσχημα να τα δέχεται ο πρώτος του χωριού , είτε φταίει , είτε όχι» .

Περικλή ,  μάλλον για τον Γκόγκο  ψυχανεμίζομαι  ότι δουλεύεις !!!

…………………………………………….

*Λάτρης της περιοχής Ασπροποτάμου και των βλάχων , δηλώνει ευθαρσώς ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Γιώργος Γιαννάκος που με βάση το Χαλίκη , φιλοξενούμενος του πρώην δημάρχου  Ασπροποτάμου  και νυν αντιδημάρχου Δημήτρη Βουρλίτση , εξέδραμε  στην γύρω περιοχή γνωρίζοντας την πολύπλευρα  .

Αγαπητέ , δεν έχεις άδικο για την μοναδικότητα του οικοσυστήματος , της ιστορίας και παράδοσης της περιοχής , αλλά η διαχείριση του θέματος , θέλει ρέγουλα !!!

***Εξ’ απορρήτων

*Δεν είναι και λίγοι αυτοί που με ρωτάνε για το πρόγραμμα επισκέψεων του Δημάρχου το εορταστικό διήμερο . Αγαπητοί μου ,  λίγο η απουσία δελτίου τύπου , λίγο εμείς που δεν τα προκάνουμε όλα , λίγο η επιλεκτική επιλογή των παρουσιών  του Δημάρχου , άντε να μάθεις μετά αν και που πανηγύρισε ο δήμαρχος .

Αγαπητέ δήμαρχε , για να μην πέφτουμε «θύματα»  παραπληροφόρησης , μήπως να συστήσεις εκείνο το ριμαδογραφείο επικοινωνίας ;

…………………………………………

 

*Κατά πως πάει να εξελιχθεί το πράμα  η Καλαμπάκα  έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει  σε ότι αφορά το μέλλον  της . Ή θα εξελιχθεί σε  Μύκονο  της Ηπειρωτικής Ελλάδας , ή θα ακολουθήσει αυτό που η φύση και τα έργα των χειρών και του πνεύματος δημιούργησαν και μας παρέδωσαν ως διαθήκη και παρακαταθήκη μαζί .

Η επιλογή  για την αναθεώρηση  της ταυτότητας  της πόλης  είναι δική  μας φυσικά , αλλά έρχονται στιγμές που πρέπει να πάρεις μια απόφαση που θα δρομολογήσει εξελίξεις καθοριστικές για το μέλλον .

***Είπαν

( για το σπήλαιο Θεόπετρας)

«…Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς ο δήμος δεν μπορεί να εκπαιδεύσει έναν νέο εργαζόμενο και να έχει το σπήλαιο ανοιχτό !!!» .

Βάϊος    Ζιάκας

(Πρώην Δήμαρχος Βασιλικής )

 

( για  τις παιδικές χαρές)

«…Στόχος μας είναι να πάρουν οι παιδικές χαρές  ISO , αλλά με τα προαπαιτούμενα που τίθενται μάλλον το βλέπω δύσκολο …»

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος )

( για )

«…Τα  μέτρα έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και γεωργούς…» .

Δημήτρης Κόττης

(Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (πρόεδρο Διάβας): Αγαπητέ πρόεδρε , δεν σε είδα στα ψηλά λόγω της πανηγύρεως  της  Αγίας Παρασκευής . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Ζήση Καραγιάννη (Πρόεδρο Πoλιτιστικού Συλλόγου Αγιοφύλλου) : Ζήση , συγχαρητήρια για την εκδήλωση αλλά πουνα  πιστώσουμε  το θαύμα ; Στην Έφη Θώδη , ή στην Αγία Παρασκευή ;

ΠΡΟΣ Κατερίνα Καλαμπάκα – Μπέλλου(Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης): Αγαπητή μου , και οι συγχωριανοί σου βγήκαν έξω και πολλούς φιλοξενούμενους  είχατε στην εκδήλωση . Και σε άλλα με υγεία τώρα !!!

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Απ΄ότι βλέπω μάλλον διεκδικείς ασυζητητί τη θέση του προέδρου των κριτών των πανηγύρεων .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας) : Ασυζητητί , την θέση του Αντιπροέδρου των κριτών των τοπικών πανηγύρεων .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.