Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

19 Ιουνίου, 2015 08:04 Επιμέλεια: /

καλυβας

Μυστήριο  με κείνα τα φώτα που έφαγε τα λυσακά του να βάλει ο Πέρρυ στην οδό  αναπαύσεως  , στο Καστράκι .

Τη μέρα λαμποκοπάνε , μόλις πέφτει η νύχτα πίσσα , μαύρη μαυρίλα πλάκωσε με τον Πέρρυ να μην μπορεί να καταλάβει το γιατί !!

Ανεβάζει διακόπτες , κατεβάζει αυτόματους , τίποτα . Μαύρο τα σκασμένα  .

Τις προάλλες , καθώς επιχειρούσε ακόμα μια προσπάθεια να βγει το φώς τα αληθινό , τον συνάντησε ο Γιώργος ο Γκόγκος καθώς ο άνθρωπος το συνηθίζει να περνάει από την οδό αναπαύσεως   για την βραδινή ρεμβαστική βόλτα  .

_Πέρρυ , τι κάνεις εκεί ; Με τα φώτα ασχολείσαι πάλι ;

_Ναι βρε Γωγάκομ , με κάνουν νούμερα , δεν φέγγουν , απαντά ο Πέρρυ .

_Δε φέγγουν ;

_Ά κα , δε φέγγν , ξέρς κανένα κόλπο να τα κάντζ ν΄ ανάψν ;

_Αν ξέρω λέει…ιιιι . Κόλπα όχι κόλπο !!!

_Έλα βρε παλικάριμ κι κουντεύου να γίνου νευρικός , που ιγώ νεύρα δεν ξέρου τι λουγιά  είνι ;

_Λοιπόν , Πέρρυ , θα σ΄ έλεγα να κάντζ ένα αγιασμό , να φύγει η αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί αλλά  εσύ απ΄ ότι βλέπω επείγεσαι . Εσύ θες εδώ και τώρα …

_Τι εδώ και τώρα , εδώ και χθες , εδώ και  τώρα λες εσύ ;  Αμ αν είναι εδώ και τώρα τι κάνουμε  ;  Δεν κάνουμε τίποτα , πρόσθεσε ο Πέρρυ γεμάτος αγωνία  καθώς βαρούσε απάν κατ   ένα μπουτόν .

_Σ’  έφαγε η γλωσσοφαγιά του κόσμου Πέρρυ…υυυυ , δεν το κατάλαβες ; Φώναξε ο Γιώργος .

_Βρε βλογημένε , ξέρς κανένα κόλπο ν’  αν’ αψν  , ή δεν ξέρς ; Φιλοσοφική κουβέντα θ’  ανοίξουμε τώρα ; Επέμενε ο Πέρρυ που δεν μπορούσε με τίποτα να αποδεχθεί ότι τα φώτα που με τόση επιμονή κατάφερε να τοποθετηθούν , ήταν ποιο μαύρο απ΄ το μαύρο της ΕΡΤ .

_Πάψε , σ΄ έσωσα , απάντησε ο Γιώργος Γκόγκος .

_Πως  μ΄ έσωσες  δηλαδή ;

_Θες ν’  ανάψουν τα φώτα τώρα ;

_Άντε  βάλτα να τα’   αρμέξουμε πάλι ετούτος ; Θέλου βρε Γωγάκημ , θέλου .

_Θες , α;

_Είπαμε , θέλω , φώναξε ο Πέρρυ .

_Βάλε το δάχτυλό σου εδώ .

_Που , έχει ρεύμα , θα γίνω λαμπάδα  άμα το βάλω .

_Ά..ααα , Πέρρυ , ή θυσιάζεσαι για το χωριό ή όχι, απάντησε σοβαρά ο Γιώργος Γκόγκος καθώς ανέβαινε  στο μηχανάκι να φύγει κάτω από το πετροβόλημα του Πέρρυ.

  Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Λοιπόν και ο Κινέζος θέλει τον Περικλή του. Που λέτε άδραξε της ευκαιρίας ο πρόεδρος Καστρακίου , μόλις πληροφορήθηκε ότι έρχεται ο Κινέζος διπλωμάτης στο Δημαρχείο , και βάζοντας το απόκομμα της Έρευνας  που εικονίζονταν η Κινέζα νύφη και ο γαμπρός  υπό μάλης , νάσου  φάντης μπαστούνης μπροστά δείχνοντάς του πως υποδέχεται το Καστράκι τους συμπολίτες του.

Πως απάντησε ο Τζάγκ βλέποντας τη φωτό με το ζευγάρι των κινέζων  ;  Έκανε το σταυρό του απλά . Κύριε  ελέησον !!!

………………………………………………………….

*Δεν είναι και λίγο , εδώ που τα λέμε  ,να υποδέχεσαι τον Κινέζο πρόξενο και να σου θέτει το ερώτημα πότε θα γίνουν  τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης ; Λοιπόν , σύξυλοι έμειναν Δήμαρχος και συνεργάτες του ακούγοντας τον Τζάγκ να ρωτά για τα εγκαίνια και για την δωρεά της  οικογένειας Δημουλά . Η εξήγηση ; Ο υιός Τζάγκ σπουδάζει στην  Αμερική και έχει ακούσει σχετικά  περί δωρεάς και βιβλιοθήκης .

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ο άνθρωπος , ο κινέζος πρόξενος δηλαδή , δήλωσε ότι μπορεί και θέλει να βοηθήσει στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με κινέζικα βιβλία αλλά κάποια χαμόγελα πρόδιδαν το αυτονόητο : Ότι  αν τα βιβλία είναι στα Κινέζικα μάλλον θα είναι αχρείαστα καθώς κανένας δεν ξέρει κινέζικα για να τα διαβάσει .

Αγαπητοί μου , μη γελάτε καθόλου . Κατά πως βλέπω και Ρώσικα θα μάθουμε και     Κινέζικα  θα μάθουμε !!!

…………………………………………………….

*Από τα παράξενα των διαδικασιών εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ότι σ΄ αυτές έσπευσαν να συμμετέχουν γνωστά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ .

Μάλιστα εξηγώντας ένας εξ΄ αυτών την παρουσία του στις διαδικασίες έσπευσε να πει ότι είναι μια καλή ευκαιρία  για την επανένωση του χώρου .

Αγαπητέ , καταλαβαίνω  , σαν βλάχος που είσαι  , να το στρίβεις , αλλά τέτοιο στρίψιμο , έ , δεν το έχω ματαξαναδεί !!!

 ***Εξ’ απορρήτων

*Ωραία και προς την σωστή κατεύθυνση η ημερίδα του ΚΕΝΑΚΑΠ για τα θέματα που αφορούν  ζητήματα τοπικής παραγωγής και σύστασης δικτύου τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων αλλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα η συμμετοχή ήταν μικρή .

Πάντως ο πρόεδρος Καστρακίου δεν εθεάθη αν και ήταν ο μόνος που είχε  και ρόλο και λόγο καθώς στην περιοχή του υπάρχουν τα περισσότερα περίπτερα πώλησης τοπικών αγροτικών προϊόντων !!!

……………………………………………

*Η φύση αντιστέκεται παρά  τα όσα κάνουμε σε βάρος της .

Επιστρέφοντας από  τα παραλιακά της Διάβας και ρίχνοντας μια ματιά στο ποτάμι εντόπισα πελεκάνους να επιδίδονται  στο ψάρεμα με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν .

Έκανα το σταυρό μου και είπα δόξα το Θεό που η φύση έχει τον τρόπο να αναγενάται  και στάθηκα να απολαύσω τις καντρίλιες των αθώων  , πανέμορφων και σπάνιων αυτών υδρόβιων  πουλιών .

***Είπαν

( για τα αιτήματα  Αυριωτών )

«…τα αιτήματα που βάζουν οι κατευθυνόμενοι είναι μόνο για να στραφούν εναντίον μου…».

Χρήστος Κακούσιος

(Πρόεδρος Αύρας)

 

( για  την συμμετοχή σε συνέδριο)

«…Το συνέδριο ήταν χρήσιμο για την πορεία των δήμων …» .

Γιώργος  Γιαννάκος

(Γενικός γραμματέας  Δήμου)

 

( για την εκδήλωση για την βία των γυναικών )

«…η βία κατά των γυναικών είναι υπαρκτό πρόβλημα και πρέπει να το δούμε …» .

Λίλα Μπαντέκα

(Αντιδήμαροχος )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου) : Περίμενα να σε δω στην ημερίδα του ΚΕΝΑΚΑΠ  στου ΔΙΒΑΝΙ αλλά μπά . Γιατί ; Και έχεις και δυο ιδιότητες !!!

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα –«τσουκάτο»): Καλά , πως γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΙΔΗΣΟ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , πως πάνε οι προετοιμασίες  για την υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου ; Θα είναι παρόν ο Σακελλαρίου ή θα βρίσκεται για μπάνια ;

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου): Πρόεδρε , πάλι τα τραπεζοκαθίσματα  για συζήτηση στο συμβούλιο ; Νυσάφι πια . Άσε που για φέτος  δεν βλέπω να προφταίνετε να εφαρμόσετε την όποια απόφαση λάβετε ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντριδήμαρχο): Αγαπητέ , σε είδα να υποδέχεσαι τον Κινέζο Πρόξενο και σαν να άκουσα να τον καλημερίζεις στα Κινέζικα ; Ωραίος ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.