Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Ιουνίου 2015, 08:04

Μυστήριο  με κείνα τα φώτα που έφαγε τα λυσακά του να βάλει ο Πέρρυ στην οδό  αναπαύσεως  , στο Καστράκι .

Τη μέρα λαμποκοπάνε , μόλις πέφτει η νύχτα πίσσα , μαύρη μαυρίλα πλάκωσε με τον Πέρρυ να μην μπορεί να καταλάβει το γιατί !!

Ανεβάζει διακόπτες , κατεβάζει αυτόματους , τίποτα . Μαύρο τα σκασμένα  .

Τις προάλλες , καθώς επιχειρούσε ακόμα μια προσπάθεια να βγει το φώς τα αληθινό , τον συνάντησε ο Γιώργος ο Γκόγκος καθώς ο άνθρωπος το συνηθίζει να περνάει από την οδό αναπαύσεως   για την βραδινή ρεμβαστική βόλτα  .

_Πέρρυ , τι κάνεις εκεί ; Με τα φώτα ασχολείσαι πάλι ;

_Ναι βρε Γωγάκομ , με κάνουν νούμερα , δεν φέγγουν , απαντά ο Πέρρυ .

_Δε φέγγουν ;

_Ά κα , δε φέγγν , ξέρς κανένα κόλπο να τα κάντζ ν΄ ανάψν ;

_Αν ξέρω λέει…ιιιι . Κόλπα όχι κόλπο !!!

_Έλα βρε παλικάριμ κι κουντεύου να γίνου νευρικός , που ιγώ νεύρα δεν ξέρου τι λουγιά  είνι ;

_Λοιπόν , Πέρρυ , θα σ΄ έλεγα να κάντζ ένα αγιασμό , να φύγει η αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί αλλά  εσύ απ΄ ότι βλέπω επείγεσαι . Εσύ θες εδώ και τώρα …

_Τι εδώ και τώρα , εδώ και χθες , εδώ και  τώρα λες εσύ ;  Αμ αν είναι εδώ και τώρα τι κάνουμε  ;  Δεν κάνουμε τίποτα , πρόσθεσε ο Πέρρυ γεμάτος αγωνία  καθώς βαρούσε απάν κατ   ένα μπουτόν .

_Σ’  έφαγε η γλωσσοφαγιά του κόσμου Πέρρυ…υυυυ , δεν το κατάλαβες ; Φώναξε ο Γιώργος .

_Βρε βλογημένε , ξέρς κανένα κόλπο ν’  αν’ αψν  , ή δεν ξέρς ; Φιλοσοφική κουβέντα θ’  ανοίξουμε τώρα ; Επέμενε ο Πέρρυ που δεν μπορούσε με τίποτα να αποδεχθεί ότι τα φώτα που με τόση επιμονή κατάφερε να τοποθετηθούν , ήταν ποιο μαύρο απ΄ το μαύρο της ΕΡΤ .

_Πάψε , σ΄ έσωσα , απάντησε ο Γιώργος Γκόγκος .

_Πως  μ΄ έσωσες  δηλαδή ;

_Θες ν’  ανάψουν τα φώτα τώρα ;

_Άντε  βάλτα να τα’   αρμέξουμε πάλι ετούτος ; Θέλου βρε Γωγάκημ , θέλου .

_Θες , α;

_Είπαμε , θέλω , φώναξε ο Πέρρυ .

_Βάλε το δάχτυλό σου εδώ .

_Που , έχει ρεύμα , θα γίνω λαμπάδα  άμα το βάλω .

_Ά..ααα , Πέρρυ , ή θυσιάζεσαι για το χωριό ή όχι, απάντησε σοβαρά ο Γιώργος Γκόγκος καθώς ανέβαινε  στο μηχανάκι να φύγει κάτω από το πετροβόλημα του Πέρρυ.

  Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Λοιπόν και ο Κινέζος θέλει τον Περικλή του. Που λέτε άδραξε της ευκαιρίας ο πρόεδρος Καστρακίου , μόλις πληροφορήθηκε ότι έρχεται ο Κινέζος διπλωμάτης στο Δημαρχείο , και βάζοντας το απόκομμα της Έρευνας  που εικονίζονταν η Κινέζα νύφη και ο γαμπρός  υπό μάλης , νάσου  φάντης μπαστούνης μπροστά δείχνοντάς του πως υποδέχεται το Καστράκι τους συμπολίτες του.

Πως απάντησε ο Τζάγκ βλέποντας τη φωτό με το ζευγάρι των κινέζων  ;  Έκανε το σταυρό του απλά . Κύριε  ελέησον !!!

………………………………………………………….

*Δεν είναι και λίγο , εδώ που τα λέμε  ,να υποδέχεσαι τον Κινέζο πρόξενο και να σου θέτει το ερώτημα πότε θα γίνουν  τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης ; Λοιπόν , σύξυλοι έμειναν Δήμαρχος και συνεργάτες του ακούγοντας τον Τζάγκ να ρωτά για τα εγκαίνια και για την δωρεά της  οικογένειας Δημουλά . Η εξήγηση ; Ο υιός Τζάγκ σπουδάζει στην  Αμερική και έχει ακούσει σχετικά  περί δωρεάς και βιβλιοθήκης .

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ο άνθρωπος , ο κινέζος πρόξενος δηλαδή , δήλωσε ότι μπορεί και θέλει να βοηθήσει στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με κινέζικα βιβλία αλλά κάποια χαμόγελα πρόδιδαν το αυτονόητο : Ότι  αν τα βιβλία είναι στα Κινέζικα μάλλον θα είναι αχρείαστα καθώς κανένας δεν ξέρει κινέζικα για να τα διαβάσει .

Αγαπητοί μου , μη γελάτε καθόλου . Κατά πως βλέπω και Ρώσικα θα μάθουμε και     Κινέζικα  θα μάθουμε !!!

…………………………………………………….

*Από τα παράξενα των διαδικασιών εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ότι σ΄ αυτές έσπευσαν να συμμετέχουν γνωστά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ .

Μάλιστα εξηγώντας ένας εξ΄ αυτών την παρουσία του στις διαδικασίες έσπευσε να πει ότι είναι μια καλή ευκαιρία  για την επανένωση του χώρου .

Αγαπητέ , καταλαβαίνω  , σαν βλάχος που είσαι  , να το στρίβεις , αλλά τέτοιο στρίψιμο , έ , δεν το έχω ματαξαναδεί !!!

 ***Εξ’ απορρήτων

*Ωραία και προς την σωστή κατεύθυνση η ημερίδα του ΚΕΝΑΚΑΠ για τα θέματα που αφορούν  ζητήματα τοπικής παραγωγής και σύστασης δικτύου τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων αλλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα η συμμετοχή ήταν μικρή .

Πάντως ο πρόεδρος Καστρακίου δεν εθεάθη αν και ήταν ο μόνος που είχε  και ρόλο και λόγο καθώς στην περιοχή του υπάρχουν τα περισσότερα περίπτερα πώλησης τοπικών αγροτικών προϊόντων !!!

……………………………………………

*Η φύση αντιστέκεται παρά  τα όσα κάνουμε σε βάρος της .

Επιστρέφοντας από  τα παραλιακά της Διάβας και ρίχνοντας μια ματιά στο ποτάμι εντόπισα πελεκάνους να επιδίδονται  στο ψάρεμα με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν .

Έκανα το σταυρό μου και είπα δόξα το Θεό που η φύση έχει τον τρόπο να αναγενάται  και στάθηκα να απολαύσω τις καντρίλιες των αθώων  , πανέμορφων και σπάνιων αυτών υδρόβιων  πουλιών .

***Είπαν

( για τα αιτήματα  Αυριωτών )

«…τα αιτήματα που βάζουν οι κατευθυνόμενοι είναι μόνο για να στραφούν εναντίον μου…».

Χρήστος Κακούσιος

(Πρόεδρος Αύρας)

 

( για  την συμμετοχή σε συνέδριο)

«…Το συνέδριο ήταν χρήσιμο για την πορεία των δήμων …» .

Γιώργος  Γιαννάκος

(Γενικός γραμματέας  Δήμου)

 

( για την εκδήλωση για την βία των γυναικών )

«…η βία κατά των γυναικών είναι υπαρκτό πρόβλημα και πρέπει να το δούμε …» .

Λίλα Μπαντέκα

(Αντιδήμαροχος )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου) : Περίμενα να σε δω στην ημερίδα του ΚΕΝΑΚΑΠ  στου ΔΙΒΑΝΙ αλλά μπά . Γιατί ; Και έχεις και δυο ιδιότητες !!!

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα –«τσουκάτο»): Καλά , πως γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΙΔΗΣΟ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , πως πάνε οι προετοιμασίες  για την υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου ; Θα είναι παρόν ο Σακελλαρίου ή θα βρίσκεται για μπάνια ;

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου): Πρόεδρε , πάλι τα τραπεζοκαθίσματα  για συζήτηση στο συμβούλιο ; Νυσάφι πια . Άσε που για φέτος  δεν βλέπω να προφταίνετε να εφαρμόσετε την όποια απόφαση λάβετε ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντριδήμαρχο): Αγαπητέ , σε είδα να υποδέχεσαι τον Κινέζο Πρόξενο και σαν να άκουσα να τον καλημερίζεις στα Κινέζικα ; Ωραίος ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .