Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Ιουνίου 2015, 08:01

***Στη σκιά των βράχων

_Στέργιουμ  λιβέντημ  , τσιτ φατς ;

_Καλά γράφουν οι άλλοι μακακίες τσς πέρς κι συ κι τα λες ; Απάντησε ο Στέργιος Τσιαντούλας  στον γνωστό  του που τον χαιρέτισε βλαχιστί .

_Δεν κατάλαβις Στέργιουμ  ότι τη σήμερον ημέραν στι βλαχέστι ;

_Όχι , δεν κατάλαβα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος στο πείραγμα του φίλου του .

_Έ , για δαύτου σε καθαίρεσαν χωρίς να του πάρεις χαμπάρι , συνέχισε να λέει ο άλλος καθώς στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα που ήταν άδεια δίπλα από τον Αντιδήμαρχο .

_Εμένα με καθαίρεσαν ; Ποιος , πού , πότε ;

_Ιγώ άκσα  στουν Γκιάτα  να λέει ου συνάδελφός ου  Λύπας  απ΄την  Βσασιλική ότι πάπαλα η καθαριότητα  για τουν Δήμου .Την  έδουκαν  , είπι , τσ ιδιώτις . Κι΄ αφού πάπαλα η καθαριότητητα , πάπαλα κι ου Στέργιους απου Αντιδήμαρχους , λέου ιγώ μη του φτουχό του μιαλόμ  .

_Έτσι σ’ είπαν να λες ; Πάπαλα ;

_Ιμένα ; Όχι , στου Γκιάτα  άκσα να του λεν αφνοί  .

_Καλά κάντζ , αφού λεν ότι θέλν , καλά κάντζ κι συ , απάντησε ο Αντιδήμαρχος σηκώνοντας το ποτήρι με το νερό που κρατούσε στο χέρι του .

_Στέργιου , λιβέντιμ .Κοίτα μπας κι είνι δάκτυλος κι παν να στη φέρν , σιγοψιθύρισε  στο αυτί του Αντιδημάρχου δήθεν εμπιστευτικά ο συνομιλητής του .

_Μη σκιάζισι  ξέρει ου Στέργιους , ακούστηκε η γνωστή φωνή του έτερου αντιδημάρχου Περιφέρειας Ανδρέα Καλτσούδα που καθώς ερχόταν  ασθμαίνων , είχε πιάσει την στιχομυθία στη  τελευταία της  φάση  .

_Ά….ααα , καλός στουν κι σι ήθηλα κι σένα , απάντησε ο συνομιλητής του αντιδημάρχου .

_Θες ιμένα ; Τι να μη κάντζ ιμένα . Εδώ έχς ολόκληρον Αντιδήμαρχο , ιμένα  , τον περιφερειακό  , ψάχς  ;

_Ισένα ψάχνου , να στα ψάλου .

_Για ποιον λόγο ;

_Καλά , ουλόκλβηρους Χασιωτάρχης κι δεν μπόρεσες να βρεις πέντε παλιουπράτνις να βάλτς στου αντάμουμα ;

_Που να βρου , κρίσι βλέπς , απάντησε ο Ανδρέας με το γνωστό πλατύ χαμόγελο .

_Κι μιτά μη λες Στέργιου γιατί ση χιρέτσα βλάϊχκα ; Γιατί οι Βλάχοι στη «Μπάλτα» είχαν ούτι μια , ούτι δυο , αλλά δεκατέσσερα σφαχτά .

_Μωρέ μπράβο ; Είνι προυκουμένοι  οι βλάχοι , αναφώνησε ο Ανδρέας .

                                                            Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Πως και τι την περίμενε την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος του Καστρακίου Περικλής Γιάννης καθώς θα πατούσε  το κουμπί και θα άναβαν τα φώτα που τοποθετήθηκαν στην οδό αναπαύσεως (προς κοιμητήριο ) αλλά τζιούφος η υπόθεση . Ανέβαζε κατέβαζε  τον διακόπτη , πίσσα  μαύρη ο δρόμος .

Επικοινωνία  με Προϊστάμενο ΔΕΗ , Αντιπεριφερειάρχη , φώς πουθενά !!! Πρόεδρε , μπας και εκείνος ο Γκόγκος σου την έκανε πάλι ;

…………………………………………….

 

*Σύναξη πολιτιστικών φορέων είχαμε  πάλι , τούτη τη φορά στην Κρύα Βρύση αλλά απ΄ ότι είδα στις φωτό και απ΄ ότι πληροφορήθηκα , μάλλον καταγράφτηκαν πολλές απουσίες .

Οικοδεσπότης η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας βρύσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»  Κατερίνα Μπέλλου που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ που υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους με πλούσιο μπουφέ και εδέσματα .

Και ο πολιτισμός απ’  το στομάχι περνάει  !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεται με την απόφαση που έλαβε ,  κατά πλειοψηφία βέβαια , το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθέσει την αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτη , αλλά στα Τρίκαλα ο εκεί Αντιδήμαρχος   φέρεται να είπε πως  «δε  θα γίνουν Καλαμπάκα με «νταβατζήδες» και να βρεθούν  στα Δικαστήρια» .

Στέργιο Τσιαντούλα  , μήπως να επικοινωνήσεις να δεις μήπως παίζεται κανένα σενάριο και δεν το έχετε πάρει μυρωδιά ; Γιατί τέτοια κατηγορηματικότητα  μήπως κάτι θέλει να πει ο άνθρωπος ;

…………………………………………….

*Αν και είμαστε , τυπικά τουλάχιστον γιατί ουσιαστικά  με τον καιρό να κάνει τα δικά του , μάλλον όχι  , στον Θεριστή  (Ιούνιο ),  δε άκουσα τίποτα για την μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Χασίων και σχετίζεται με το θέρο και τον  αλώνισμα .Κάποιους που ρώτησα μου είπαν ότι δεν ωρίμασε ακόμα το χωράφι που έσπειραν . Μπάμπη , δεν ξέρω ποιοι θα θερίσουν αλλά εγώ σου προτείνω να βάλεις το θερίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι .

 *Εξ’  απορρήτων

*Αν και  από το γραφείο του Δημάρχου αλλά και από  το γραφείο τύπου ,  που αν και ανακοινώθηκε ο υπεύθυνός του  (Γιώργος Δήμου) , δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για τις κινήσεις του Δημάρχου εκτός Δήμου , όπως πληροφορήθηκα , ο δήμαρχος πήγε αστραπή στο Κλεινόν Άστυ και επέστρεψε αυθημερόν .

Τι ακριβώς επαφές είχε ο δήμαρχος στην Αθήνα όποιον απ΄ τους συνεργάτες του ρωτάς εισπράττεις σήκωμα των ώμων . Δήμαρχε  , ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο  όμως !!!

…………………………………………….

*Δεν ξέρω αν η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την πρόταση κήρυξης  της Καλαμπάκας ως αστικής περιοχής ικανοποίησε και ποιους αλλά μια ανάλυση που άκουσα από παράγοντα της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής με εξέπληξε ειλικρινά .

Η προσέγγιση του παράγοντα επί της αποφάσεως ήταν ότι μάλλον θα αποδειχθεί δώρο  .

Αγαπητέ μου , δεν ξέρω  τι θες να πεις αλλά , κατά τα λεγόμενα του Ζουράρη, σε όλα  , πόσο μάλλον  στην πολιτική , υπάρχει  το συναμφότερον !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (Πρώην πρόεδρο Βλαχάβας): Τι έμαθα ; Έλαβες απανταχούσα ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου): Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν του πήγες , λέει ο Πέρρυ τη μέρα που τοποθετούσε τα κάγκελα στην πλατεία

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου): Δε νομίζω να μην έμεινες ευχαριστημένος από τον κόσμο που συνέρρευσε στον ναό του εορτάζοντα όσιο Λουκά ;

ΠΡΟΣ Τάκη Καταραχιά (πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Μαλακασίου): Γιατί αυτήν η σιωπή από την ηρωϊκή Κουτσούφλιανη ;

ΠΡΟΣ Λίλα Μπαντέκα (Αντιδήμαρχο Πολιτισμού): Μάλλον θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η  συνάντηση  χορωδιών .

***Είπαν

( για τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τρικκαίων)

«…Δεν του πέφτει λόγος του κυρίου αντιδημάρχου  για τον δήμο Καλαμπάκας …».

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

( για  τις εξελίξεις σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς )

«…Δεν γνωρίζω θα επέλθει συμφωνία  αλλά  ως Βουλευτές  προσπαθούμε να ασκήσουμε πίεση προς τους θεσμούς …» .

Σάκης Παπαδόπουλος

(Βουλευτής)

 

( για το εργοστάσιο του Δασαρχείου)

«…Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη βιομηχανία και το δασαρχείο γενικότερα όρθια …» .

Χρήστος Πίσσιας

(Δασάρχης Καλαμπάκας )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .