Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

1 Μαΐου, 2015 04:26 Επιμέλεια: /

καλυβας

***Στη σκιά των βράχων
_Πέρι , τσιτ φατς ;
_Μπά ; Από πότε μιλάς βλάχικα φίλε ;
_Τι να κάνω , Καστρακινά , πάει τα ξεχάσαμε , ε , είπα κι΄ γω να μάθω τα βλάχικα , αλλά δύσκολα , δένεται η γλώσσα κόμπος , απάντησε ο σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Καστρακίου Γιώργος Γκόγκος στον Δήμαρχο Καστρακίου Περικλή Γιάννη καθώς τον είδε να διαβαίνει τον πεζόδρομο μπροστά από την ξενοδοχειακή του μονάδα .
_Καστρακινά αδερφέ , Καστρακινά , άστα τα βλάϊχκα , αυτά είναι για άλλους , επέμενε ο Πέρι γελώντας .
_Πέρι , κάτσε κάτω και έχω να σου πω , τον έκοψε ο Γιώργος Γκόγκος τραβώντας τον απ΄ το μανίκι προς το παρακείμενο καφέ .
_Έχω χίλιες δλιές αδερφέ , δεν μπορώ με τίποτα , απάντησε ο Πέρι .
_Πόσες ;
_Χίλιες , που λέει ο λόγος , δηλαδή , πρόσθεσε ο Περικλής .
_Θες να κάνουμε χωριό για όχι ;
_Άκου Γιωργάκη , το χωριό που ονειρεύομαι να κάνω εγώ εσύ ούτε που το σκέφτεσαι .
_Δηλαδή ;
_Τι δηλαδή Παρίσι το Καστράκι μας .
_Βρε άσε τις μακακίες τώρα και δες την πρόταση που θα κάνω στο δημοτικό Συμβούλιο , επέμενε ο Γιώργος Γκόγκος .
_Τι πρόταση μπορεί να έχεις εσύ , Ρώτησε ο Πέρι .
_ Θες να γίντς δήμαρχος ;
_Πως να γίνω , αφού δήμαρχο έχουμε .
_Τι σε νοιάζει εσένα , θες ;
_Έ….εεε , να του σκεφτού λίγου , τι γρούνι στου σακί ;
_Καλά , δε θες , θα πω άλλον .
_Ποιόν , γιατί , πως ; Θέλου , θέλου , παρόν , απάντησε ο Πέρι .
_Λοιπό…οοον , το Καστράκι θα γίνει δήμος .
_Άι στον κόρακα κι χασουμιράου μι τσ μακακίις , που έχου χίλις δλιές να κάνου , φώναξε ο Πέρι αγανακτισμένος .
_Πέρι , κάτσε καλά ; Θα τρίβς τα μάτιας , επέμενε ο Γιώργος Γκόγκος .
_Βρε λες καμιά φορά να σπάσι ου διάλους του πουδάρι κι να ξέρει ου γκόγκους τίπουτα παρπαπάν που δεν του ξέρου ιγώ ; Σκέφτηκε αστραπιαία.
_Έμπα μέσα να κουβιντιάσουμι , απάντησε ο Πέρι και ντίριασε μέσα .

Φαίδρα
***Ψίθυροι
* Δεν ξέρω αν και πόσο αληθεύει αλλά άκουσα κάποιους ψιθύρους ότι αντιδήμαρχος της σημερινής δημοτικής αρχής συνεντευξιάζεται για τα δημοτικά , και όχι μόνο, δρώμενα , στο Ράδιο «Δομοκός» . Διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι πηγαίνοντας προς Κλεινόν ‘Αστυ , τον άκουσε με τ΄ αυτιά του .
_Όχι στο Ράδιο «Δομοκός» , στο Ράδιο «Πουρνάρι» συνεντευξιάζεται , συμπληρώνει ένας άλλος . Αγαπητοί μου , πολυφωνία έχουμε , Δημοκρατία έχουμε . ο καθένας κατά πως βούλεται !!!
…………………………………………

*Ορισμένες φορές είμαστε υπερβολικοί στο τι ζητάμε από την τοπική εξουσία .
Κάτοικος , λέει , κοντινού στην Καλαμπάκα χωρίου , ζήτησε από τον πρόεδρο την τοποθέτηση ενός καθρέπτη σε μια στροφή του δρόμου προκειμένου να βλέπουν οι εποχούμενοι και να αποσοβούνται ατυχήματα .
Ο έρμος ο Πρόεδρος υποχρεώθηκε , τον τοποθέτησε και μετά από δέκα μέρες τον βρίσκει ο αιτούμενος και τον ξεχέζει πατόκορφα γιατί η νύφη του , κοιτούσε τον καθρέπτη και πείρε τον τοίχο παραμάζωμα .
Πρόεδρε , αφού δεν έφαγες μήνυση πάλι καλά να λες !!!

***Σοβαρά και εύθυμα
*Εν στενό πολιτικοδημοσιογραφικό κύκλο συνεστιάστηκε ο Σύμβουλος του Τ.Σ Καστρακίου και Αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Γιώργος Γκόγκος με την κουβέντα να βγάζει πολλές ειδήσεις .
Πάντως στο κέντρο του τραπεζιού δέσποζαν ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου και ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης που τα έλεγαν μάγουλο με μάγουλο λες και ήταν συνεργάτες . Ήμαρτον Κύριε !!!
Γιώργο , χρόνια πολλά και καλή επιτυχία στους πολιτικούς σου στόχους .
……………………………………………
*όταν λέω ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος για πολιτικός , κάποιοι μου λένε ότι δεν ξέρω τι γράφω .
Που λέτε , από κάθε τσέπη μαντήλια βγάζει ο Περικλής Γιάννης και τα προσφέρει σε φίλους και γνωστούς που του ζητάνε ως ευλογία και φυλαχτό .
Και έχει και χρώματα . _Δεν θέλεις κόκκινο ; Πάρε άσπρο , λέει και μοιράζει ευλογίες .
Έ, μετά λέτε ότι δεν ξέρει από πολιτική ο Πέρι ; Θα μου πείτε στο πολιτικό γραφείο του Ζώη έκανε ήταν δυνατόν να μην μάθει τα μυστικά ;
***Εξ’ απορρήτων
*Το ότι ακούω παράπονα από προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων ότι δεν λύνονται προβλήματα είναι γεγονός .
Σε κάποιο χωριό άκουσα κάποιους να τα βάζουν με τον πρόεδρο του χωριού ότι δεν καθάρισε τ΄ αυλάκια και δεν μπήκε το νερό να ποτίσουν .
Όταν είπα να καλέσει ο πρόεδρος τους κατοίκους σε προσωπική εργασία όπως παλιά μου απάντησε ότι ζήτημα να ανταποκριθούν δύο τρείς .
Άσε , μου λένε , ότι οι πρώτοι που σπεύδουν είναι αυτοί που φωνάζουν αλλά δεν πάνε να βοηθήσουν στον καθαρισμό . Ελλάδα , αγαπητέ μου . Ελλάδα !!!
………………………………………………

*Δεν έγιναν λέει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αύρας όπως είχαν προγραμματιστεί γιατί ανέβηκαν οι τόνοι υπέρμετρα και κάπου το πράγμα πήγαινε προς άλλες καταστάσεις .
Αγαπητοί μου Αυριώτες , το χωριό σας ήταν από τα πιο ήσυχα και τα πιο αγαπημένα . Τι συμβαίνει και χάθηκαν αυτά ;
Είπαμε , και οι φωνές χρειάζεται καμιά φορά να υψώνονται αλλά εσείς ξεπεράσατε και την Βλαχάβα επί εποχής Γιώργου Τσεκούρα !!!

***Χαιρετίσματα
ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη (πρώην πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αύρας ): Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι να μην κάνετε άλλο Σύλλογο , όπως στην Βλαχάβα .
ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας ): Μήπως να κάνετε κανένα αγιασμό πρόεδρε να φύγουν τα κακά πνεύματα ;
ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο ): Αγαπητέ , μην σκοτίζεσαι για το κυκλοφοριακό γιατί η κρίση δα δώσει λύσεις και μάλιστα αποτελεσματικές !!!
ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο ): Έβαλες καλό γιατάκι στο δικαστικό μέγαρο δήμαρχε !!
ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (Πρόεδρο Κορυδαλλού): Αγαπητέ , είπαμε χαμηλοί τόνοι αλλά όχι και ντυπ στα μουγκά !!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.