Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
26 Δεκεμβρίου 2014, 09:52

***Στη σκιά των βράχων

Τι ήταν να βγει  στο ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» ο  δημότης από χωριό που οι τηλεοράσεις μαύρισαν  σαν τον κόρακα ; ‘Ε , πήραν καιρό πολλοί , μια και η μαυρίλα δε λέει να φύγει από τις τηλεοράσεις , και τα χώνουν σε όποιον δημοτικό παράγοντα βρίσκουν μπροστά τους .

Μέχρι και η κυρά  Αρσινόη σηκώθηκε  πουρνό – πουρνό Παρασκευής μπήκε στο λεωφορείο και  κούτσα – κούτσα  , νάτην , φάντης  μπαστούνις  κάτω από το δημαρχείο .

_Που πας μαρί Αρσινόη  ; Δεν κοιτάς που δεν μπουρείς να πάρς τα πουδάριας , θες και λαϊκή ; Της είπε , πειράζοντάς την μια συγχωριανή της  που την συναπάντησε  τυχαία  .

_Να κοιτάς τη δλιάς  .  Δε θα σι δόκου κι του λόγου γιατί κατέφκα κάτ ;  Του δρόμους , του δρόμους , απάντησε  κοφτά η κυρά Αρσινόη που όσοι τη γνωρίζουν  δεν την παρεξηγούν για το απότομο  των λόγων της .

_Καλά , δεν είπα κι τίπουτας κι μη πήρις απ΄τα μούτρα  ; Ούι Παναγιάμ Βυτουμίτσαμ , συμπλήρωσε κάνοντας τον σταυρό  της .

_Aντι  τράβα στη δλιάς  να μην ακούσι κι’  άλλα , μουρμούρισε η κυρά Αρσινόη κουνώντας  το μπαστούνι που βαστούσε στο χέρι της .

Που λέτε , κοιτάει την πόρτα καλά , απλώνει να βρει από πού ανοίγει , τίποτα .

_Βρε την αρμάδα κι΄ αυτήν , τι στουν κόρακα  , κλειδουμένη την έχουν ; Ψέλλισε  σηκώνοντας  το μπαστούνι .

_Έ…εεεει νυκουκυρέοι , ανοίξτι αράει , φώναξε δυνατά  .

_Γιαγιά , που θες να πας ;Την ρώτησε  μια κοπέλα  βλέποντας την  να κάνει γάμο με την πόρτα που δεν έβρισκε από πού  ανοίξει  .

_Στουν  Δήμαρχου  κουρτσούδιμ . Ξέρς  αν είνι απάν ;

_Που να   ξέρω  κι  γω , ορίστε , ανέβα την σκάλα  , απάντησε η νεαρά  καθώς  άνοιξε την πόρτα  δείχνοντας την  σκάλα του δημοτικού μεγάρου .

_Ούι….ιιιι γεμ , μπουρού ιγώ να  ανέβου τέτοια σκάλα ; Ανέβα κουρίτσιμ κι πέστουν να κατέβει κατ ;  Παρακάλεσε η κυρά Αρσινόη την άγνωστη νεαρά .

_Συμπάθαμε γιαγιά αλλά δεν ξέρου απ΄ αυτά . Να σε βοηθήσω να ανέβεις ναι αλλά να που τον δήμαρχου να κατέβει κάτω όχι .

Που λέτε , κούτσα – κούτσα η κυρά Αρσινόη ανέβηκε τα σκαλιά και σε λίγο στρογγυλοκάθονταν στην πολυθρόνα μπροστά  από το γραφείο του δημάρχου βαρώντας  ρυθμικά το μπαστούνι στο πάτωμα κάθε που έλεγε για την μαυρίλα στην τηλεόραση .

_Κοίτα  δήμαρχι ,  καθαρές κβέντις . Μάκα – μούκα  , σαν του άλλουν  , δε θέλου , επέμενε η κυρά  Αρσινόη  κάθε που ζητούσε να ασπρίσει η τηλεόρασή  της

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν τα  «πράσινα» στελέχη υποδέχθηκαν την κυρία  Καϊλή  με το τραγούδι του Μπακαλάκου «ήρθε ο βουλευτής στο χωριό» , στην συγκέντρωση που είχε η Τ.Ο  Καλαμπάκας  , αλλά πια όλα «μυρίζουν»  εκλογές .

Πάντως η  Ευρωβουλευτίνα  αποτέλεσε , όπως κατάλαβα , αντικείμενο θαυμασμού από πολλά πράσινα αρσενικά  στελέχη  όχι μόνο για την εμφάνισή της αλλά και για τον πολιτικό της λόγο .

Αγαπητοί μου  , για το πρώτο  συμφωνώ  . Για  το δεύτερο  …….

……………………………………………………….

*Από τις απουσίες που κατέγραψα στην συγκέντρωση της Τ.Ο . ήταν και αυτή του Παναγιώτη Κολιού , μέλος  , αν δεν απατώμαι , της Σ.Ε .

Κι΄ αυτό γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος  είναι  από τα πλέον συνεπή  στις κομματικές του υποχρεώσεις  . Τώρα , γιατί ο φίλτατος Παναγιώτης δεν έδωσε το παρόν πολλά θρυλούνται πλην όμως δεν μπορώ , τουλάχιστον ακόμα , να δημοσιοποιήσω .

Αγαπητέ , κάποιος , απ΄ότι έμαθα  ρωτούσε εναγωνίως για την  αφεντιά σου  να μάθει αν ήσουν !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πάντα έλεγα και συνεχίζω  φυσικά  να το λέω ,  πως η χωροθέτηση  των  προσώπων  σε μια  πολιτική διαδικασία , αλλά και γενικότερα  στην πολιτική ,  παίζει πολύ μεγάλο ρόλο .

Να , το γεγονός  λ.χ ότι ο πρώην δήμαρχος και  νυν επικεφαλής της μείζων αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου επέλεξε να καθίσει  εκεί που κάθισε , δεν μπορεί να είναι τυχαία ;

Εγώ πάντως , αντιλήφθην πως ο πρώην δήμαρχος κάτι ήθελε να σηματοδοτήσει  με την επιλογή και του τραπεζιού αλλά κυρίως της ομηγύρεως . Τι ;  Ας μην πω τίποτα μέρες που είναι !!!

……………………………………………………

 

*Το γνωστό σύνθημα «Όλη η αλήθεια στο λαό» , φαίνεται να  τηρεί ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος  αναφορικά με τον  άξονα κεντρικής  Ελλάδος  «Ε65» .

Και βέβαια ο άνθρωπος  λέει τα αυτονόητα για το πώς φτάσαμε  από κει που το έργο θεωρούνταν μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη , να κινδυνεύει να μείνει «γκαβό»  . Δηλαδή να μην ολοκληρωθεί το  τμήμα Τρίκαλα- Καλαμπάκα- Εγνατία» , αλλά ποιος τον ακούει !!!

Μιχάλη , συμφωνώ και  επαυξάνω  αλλά να που με τις πολιτικές  εξελίξεις αποδυναμώθηκε και το «όπλο»  της παραίτησης  που ,  σε άλλη περίπτωση  , θα είχε ισχύ βόμβας  μεγατόνων !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Να , ακόμα ένας πρόεδρος  !!! Ναι , ο Γιώργος Ντίνος εξελέγη όχι μόνο μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  , αλλά και πρόεδρος πασών των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης .

Αγαπητέ , συγχαρητήρια  και σ΄  ανώτερα  !!! Κι , αν δεν κάνω λάθος , είσαι και πρόεδρος της Τ.Ε της Νέας Δημοκρατίας ;  Δυο προεδριλίκια αγαπητέ ,  μου φαίνεται είναι σαν την παροιμία  με τα δύο καρπούζια σε μια μασχάλη !!!

………………………………………………….

*Πολύ καλά έκανε και κατέθεσε την ερώτηση , στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου , για το πρόβλημα που ανέκυψε με την  κάλυψη της περιοχής με  ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα  , ο βουλευτής μας Ηλίας Βλαχογιάννης .

Αλλά  , τι  τα θέλετε τι τα γυρεύετε !!! Ζούμε την αποθέωση του Αθηνοκεντρικού κράτους που νομίζει πως Ελλάδα είναι το Κολωνάκι , άντε και η ομόνοια , ως  λαϊκό προάστιο  , φυσικά !!!

Δυστυχώς περί αυτού  πρόκειται !!!

 

***Είπαν

( για  τις επισκέψεις  στις υπηρεσίες )

«… Μια εθιμοτυπική  επίσκεψη για   τις γιορτές  και τα χρόνια πολλά   έκανα …» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος   έργων )

( για  τα δημοτικά σφαγεία )

«…θα με θυμηθούν  και θα με δικαιώσουν για  όσα έλεγα   για  τα σφαγεία ….» .

Σωτήρης Βλιώρας

(μέλος Δ.Σ Δημοτ. επιχ/σης )

 

( για  την έγκριση απόφασης  διορισμού  του  ως γεν . γραμματέα  Δήμου )

«…το θέμα αυτό το χειρίζεται προσωπικά ο δήμαρχος …» .

Γιώργος Γιαννάκος

(Εκπαιδευτικός )

***χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (μέλος δ.σ δημοτ. επιχ/σης ): Μου είπαν   ότι στην εκδήλωση  του ΠΑΣΟΚ με την Καϊλή έβαζες κόκες ;  Βρε πως γυρίζουν τα πράγματα……ααα !!!

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (πρόεδρο Κορυδαλλού): Αγαπητέ μου , σα να μου φαίνεται πως έκατσε το πράγμα . Γιατί τέτοια σιωπή ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας ): Πρόεδρε , Χρόνια  πολλά  για το ύψωμά  σου . Τι έγινε  , σ΄ αφήσανε  να  κάνεις φάτνη  ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη  (πρόεδρο Καστρακίου ):                Ξέρεις τι σημαίνει  ένταξη έργων στο πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεων ;  Κάτι  σαν τα έργα του τεχνικού προγράμματος του δήμου .Πάντως έβγαλες την δημοτική ασπροπρόσωπη με τις επισκέψεις  για τα χρόνια πολλά  στις υπηρεσίες .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο  (Αντιδήμαρχο ):  Αγαπητέ  μου , εσύ είσαι ήρεμος άνθρωπος  . Γιατί τα έχωσες  άγρια  στον Λευτέρη ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .